Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4934 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

:shock: :shock:א אשמח לתגובות של בעלי הידע כאן... אנו גרים באזור עם הרבה עליות וירידות, ולאחר שהגשם הגיע.. יש לי חשש אמיתי מהחלקות. נוהגת בפיאט פונטו 2000, ויש לי תחושה מאד לא נוחה, כאילו שהרכב "חלק מידי", רך מידי, הכל חלקלק, כבר החלקתי עם הרכב שנה שעברה ואני די חוששת שזה יקרה עם הילדים באוטו... אציין כי הצמיגים במצב ממש טוב, לא יודעת של איזה חברה אבל לא משהו יקר..

האם כדאי לי להחליף את כל הצמיגים, למרות שנראים ממש חדשים? חריצים ברורים וכל זה, ואם כן, איזה צמיגים לקנות? של איזו חברה? האם יש משהו נוסף שכדאי לעשות.. זה די מפחיד..

תודה

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קודם לנסוע לאט בגשם, בסיבובים לאט יותר מהרגיל, בירידה להשתמש בעיקר בגיר של האוטו לבלימה, לבדוק לחץ אויר תקין לפחות פעם בשבוע.

פורסם

מהתונים שקראתי באינטרנט הרכב שוקל רק 860 קילו והצמיגים שלו ממש דקים, אם תשאלי אותי מתכון בטוח לחוסר אחיזה ויציבות.

כמו האיביזה והגולף שלי, האיביזה שוקלת רק טון, עם צמיגים ממש דקים ומרגישים את זה, האוטו בורח ומחליק בסיבובים.

לעומת זאת - הגולף שוקלת טון וחצי עם צמיגים עבים מאוד ומרגישים שהרכב יושב על הכביש גם בגשם.

אני חושב שהמינימום שאפשר לעשות זה להשקיע בצמיגים מחברה מומלצת ולא סינית שאני מאמין שלא צריך לפרט למה.

ולנסוע ממש בזהירות שהכביש רטוב.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם

אני יתחיל מהקל אל הכבד:

לחץ אוויר תקין - ע''פ חוק כל פנצריה מחוייבת בבדיקה ומילוי אוויר ע''פ צורך לכל כלי רכב מנועי.

עדיף לגשת לפנצריה המכשור יותר מדוייק מתחנת דלק, זה לא עולה כסף,

עושים בשבילך את העבודה, והכי חשוב את לא צריכה לשבור את הראש, בניחושים כמה לחץ אוויר צריך לשים בצמיגים.

צמיגים - הבוס שלי תמיד אומר: ''עדיף צמיג סיני חדש, מצמיג משומש''.

יש כמה רמות של צמיגים:

סיניים עלובים: איירונמן, טייפון ועוד.

סיניים בנוניים (יחסית טובים ומשתלמים): מקסיס, קנדה, אינפיניטי.

מותגים ביינוניים: יוקוהומה, ברידיג'סטון, קומהו, בארום, קלאבר.

מותגים מובילים: טויו (יפני), פירלי (ספרדי)ֿ, מישלין (צרפתי), קונטיננטל (גרמני)

אם יש באפשרותך תמיד כדאי לקנות רק קונטיננטל.

צמיג שהוכיח את עצמו במבחן הזמן, מוביל מכל הבחינות (אחיזה, בלימה, צריכת דלק ואורך חיים).

בנוגע לרכב:

הפיאט פונטו רכב זול, פשוט וקטן.

לא נועד לספק הרבה חוץ ממחיר ואחזקה זולה.

לפי דעתי כדאי שתחליפי רכב לגולף 1.4 ידני.

רכב במצב מכאני טוב, עם צמיגים חדשים יהיה תענוג בשבילך, בייחוד מהסיבה שהוא בטיחותי ונוח מאוד.

או רנו מגאן 2004 גם רכב טוב, זול ובטיחותי.

הפיאט פונטו מאוד שברירית ולפי דעתי האופציות שהצעתי לך לא יקרות ויתאימו לך מאוד.

אני רושם לך הרבה מידע יחסית מפני שאת הפיאט שלך אי אפשר לשנות היא תמיד תהיה עם הרגשה קצת כמו צעצוע,

לעומת רכב ברמה טובה.

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

צמיג איכותי זה דבר חשוב מאוד. במידה של הפונטו ההבדלים יהיו מאות בודדות של שקלים לרביעיית צמיגים, ולכן זה no brainer.

בנוסף כאמור - לחץ אוויר תקין משפיע מאוד על האחיזה ותחושת הבטחון.

בעליות אין הרבה בעיה. בירידות לעומת זאת מומלץ לעבוד בהילוך נמוך יותר (אין בעיה שהמנוע "צועק") ולנסוע לאט יותר.

אם ידכם משגת - קורס נהיגה בטיחותית יכול לספק הרבה יותר בטחון על הכביש.

סעו בזהירות.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כמו שנאמר כצעד ראשון לעבור לצמיגים איכותי יותר של יצרן בעל שם, הפירמות המובילות כבר צויינו. כמובן שמירה על לחץ אויר תקין בצמיגים.

החלקות עלולות להגרם גם מנהיגה לא נכונה. לדוג' ע"י העברות משקל חריפות.

אפשר להסביר באופן תיאורטי איך זה קורה, איך להמנע ואיך להחלץ ממצבים שכאלה אבל רק קורס כפי שהומלץ יעשה את העבודה.

פורסם
אני יתחיל מהקל אל הכבד:

מותגים ביינוניים: יוקוהומה, ברידיג'סטון,

ואללה ??

יוקוהומה וברידג'סטון בינוניים, ספר את זה לכמה קבוצות פורמולה 1 מסכנות שעשו את הטעות והתגלגלו על ברידג'סטון,

ולעוד כמה מאות אלפי מכוניות מירוץ בליגות אחרות שמרוצות מהיוקו.

פורסם
ואללה ??

יוקוהומה וברידג'סטון בינוניים, ספר את זה לכמה קבוצות פורמולה 1 מסכנות שעשו את הטעות והתגלגלו על ברידג'סטון,

ולעוד כמה מאות אלפי מכוניות מירוץ בליגות אחרות שמרוצות מהיוקו.

+1

יוקוהומה אכן יש לה צמיגים ברמה גבוהה מאד.

ואכן תבדקי איזה צמיגים יש לך ותבחרי צמיג טוב (ולא דנלופ 490 שמחליק). ותיראי איך הרכב נשאר על הכביש ובולם טוב ומרחק עצירה קצר יותר בהרבה.

מה מידת הצמיגים שיש ברכב שלך

קובי

:-)

פורסם

אני צריך מאוד להתאמץ בכדי להביא את הגרנדה שלי למצב של איבוד אחיזה, בייחוד בכביש רטוב, בו אני נדהם כל פעם מחדש. היא נועלת רביעיית C-DRIVE (דור ראשון) של יוקוהמה במידה 185/65/15.

פורסם
אני צריך מאוד להתאמץ בכדי להביא את הגרנדה שלי למצב של איבוד אחיזה, בייחוד בכביש רטוב, בו אני נדהם כל פעם מחדש. היא נועלת רביעיית C-DRIVE (דור ראשון) של יוקוהמה במידה 185/65/15.

כי אלה צמיגים טובים :)

קובי

:-)

פורסם

רק מחדד כמה נקודות:

א. יכול להיות שלצמיגים הנוכחיים שלך יש "בשר" אבל יבשים ולא איכותיים ומכאן לא אוחזים. (לצמיגים לא איכותיים יש נטייה לאבד מכושר האחיזה מהר מאוד)

ב. יש לרכוש צמיגים שהם ממותגים ידועים (להתרחק מצמיגים "ממותגים" סיניים - אם היינו חיים במדינה מתוקנת רובם לא היו נמכרים פה), נכתבה רשימה של מותגים ידועים למעלה.

ג. לנפח לחץ אויר לפי הוראות יצרן הרכב - אמורה להיות מדבקה על הרכב שמציינת כמה לנפח, על הקורה של הדלת נהג או על מכסה הדלק בצידו הפנימי. אני מציין זאת כי עוד לא נתקלתי בפאנצ'רמעכר שבאמת בדק כמה היצרן מורה, הם פשוט בוחרים מספר אקראי בין 32-36PSI וממלאים - זה יכול לייצר הבדל משמעותי באחיזה.

ד. אם האחיזה לא השתפרה אז שווה לך לבדוק כיוון פרונט במכון ואולי גם את שאר המכלולים.

וכמו שנאמר, מומלץ לבצע קורס נהיגה מתקדמת, החלקה יכולה לקרות גם עם הרכב והצמיגים הכי טובים, כך שאם נקלעת להחלקה תהיה לך הערכה למה ותדעי לטפל בה נכון.

פורסם
כי אלה צמיגים טובים :)

כמובן, לא התכוונתי שיובן אחרת, חלילה. הם איתי מהיום השני עם הרכב.

ואם להיות כנה, זה גם בגלל שהגרנדה די נבלתית. ;)

פורסם

החלקות עלולות להגרם גם מנהיגה לא נכונה. לדוג' ע"י העברות משקל חריפות.

דניאל כתב נכון מאוד ואני אוסיף לנקודה שהוא אעלה-

גם הצמיג הכי טוב לא יעזור אם משהו בצורה בה את בולמת שגוי.

יכול להיות שאת בולמת בירידה בצורה אגרסיבית מדי וכתוצאה מכך נועלת את הגלגלים ו\או מאבדת שליטה.

תנסי לבלום בצורה פרוגרסיבית יותר- זה מתחיל מביצוע הירידה בהילוך נמוך וממשיך בלחיצה פרוגרסיבית על דוושת הבלם (להתחיל עם לחיצה עדינה יחסית ואז להגביר את הלחץ על הדוושה).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

לבת הסטודנטית הגרה בירושלים גם כן פונטו. כשרכשתי את הרכב עבורה הרגשתי בדיוק כמו פותחת השירשור בנסיעות בכביש

רטוב על צמיגי הפונטו שהיו סבירים.

ערכתי מחקר קצר והסתבר פתרון מעולה :

הקוטר של החישוקים המקוריים שהגיעו לארץ הינו 14 אינץ'. הצמיג המקורי המאושר ברשיון הינו

165/70/14.

על אותו חישוק קיים ניתן לעשות שיפור משתלם:

חוקי לגמרי , גם לפי ספר הרכב המקורי של פיאט וגם לפי אוטודאטא , להחליף לצמיגים רחבים יותר במידה

185/60/14.

האבסורד הוא שמידה זו (185/60/14) נפוצה מאוד ולכן זולה מהמידה המקורית של 165/70/14. מקבלים יציבות ואחיזה

משופרים (וגם מראה ) ללא חסרונות כלשהן. רק לא לשכוח לשנות נתונים ברשיון הרכב בכל מכון רישוי

תמורת 30 ש"ח.

חייבים כמובן ללכת על רביעייה איכותית .

קניתי והתקנתי לרכב רביעיית צמיגים טריים שמצטיינים באחיזה ויציבות ברטוב וגם ביבש :

קונטיננטל 185/60R14 82T TL ContiEcoContact 3. עלה 1300 ש"ח כולל הכל.

השיפור בהרגשה והיציבות ברטוב וביבש מהותי.

במחיר דומה אפשר להשיג במידה זו צמיגים טובים בהחלט של יוקוהמה A,פלקן 912,קלבר דינקסר,פירלי , גודייר.

ממליץ על הקונטיננטל שציינתי.

פורסם

אני חושב שיש משהו שפיספסתם, הגברת כתבה שבשנה שעברה היא החליקה עם הרכב, עכשיו שלא תבינו אותי לא נכון, עם צמיגים בעלי "חריצים ברורים" שאלוהים יודע מתי הותקנו על הרכב, בזכות מידת מציגים מגוכחת ובזכות העובדה שהיא פיאט פונטו, אני בטוח שאת לה -מאן היא לא תנצח, אבל אני חושב שהעניין פה עמוק יותק מבלימות מנוע או שבירות הגה. אני חושב שמדובר בטראומה בעקבות אותו אירוע. גם לי קרה שהחלקת. על כביש רטוב כמה חודשים אחרי שקיבלתי רשיון. עוד כמה חודשים אחרי זה הרגשתי כאילו הרכב בורח לי ממתחת לתחת, כמובן שהכל היה בו תקין והחלקתי פשוט כי לא ידעתי לנהוג.

הנקודה שלי היא שאפשר להחליף צמיגים, לנפח, להחליף מידה, להחליף רכב (wtf? היא שאלה איך לעשות שהאוטו לא יחליק) או לקנות מרכבה סימן 4. אבל לדעתי שום דבר חוץ מיום עם מדריך על מגרש החלקה לא יחזיר לגברת את תחושת הבטחון על כביש רטוב. במיוחד כשמדובר ברכב שבו נוסעים הילדים שלה.

*למרות כל מה שאמרתי, אני לא שולל ואפילו ממליץ (מה זה ממליץ, מחייב. חובה עלייך) לבדוק לחץ אוויר תקין בצמיגים. לבדוק תאריך יצור ומותג ולהחליף במידת הצורך, ואם באמת אפשר, להגדיל מידה. אבל כדי להחזיר לעצמך את הבטחון, אני חושב שתצטרכי קצת יותר מזה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תוכן חדש...