Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4972 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ובאופן ספציפי על BG-RF-7?

המליצו לי להוסיף, אבל בניגוד לתוסף לסולר שנשרף עם הדלק, התוסף הזה ישאר במנוע עד הטיפול הבא, לפחות 10K קילומטר, לכן אני טיפה חושש.

השמן שאני אשתמש בו הוא 5-30 סינטטי מלא של וולווליין.

תודה לעוזרים.

פורסם

לא לא ולא.

תוספי שמן זה דבר מיותר בעליל, בטח אם הרכב במצב טוב, משתמשים בשמן מתאים ומקפידים על שגרת טיפולים נכונה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

היצרנים אוסרים על הכנסת תוספים כלשהום לשמן מנוע.

שמנים איכותיים של חברות מוכרות מכילים כבר את כל התוספים שצריך, ולכן שימוש בתוספים נוספים מיותר במקרה הטוב ומזיק במקרה הרע.

פורסם

תודה רבה על התשובות המהירות, מדובר ברכב חדש שקניתי והטיפול יתבצע במסגרת יישור קו כללי, אז למרות והמנוע נראה במצב טוב (טפו-טפו) אני לא באמת יודע ב-100 אחוז את מצבו, האם התשובה עומדת בעינה?

כאמור השמן שאני אשתמש בו נחשב (עד כמה שהבנתי) לאיכותי.

שוב תודה.

פורסם

אני מאמין שהשמן טוב, השאלה היא האם הוא עומד בתקן אותו דורש יצרן הרכב? בדוק בספר הנהג מהי הצמיגות המומלצת והתקן הרלוונטי.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תוסף RF7 הוא תוסף "דבש" אשר מיועד למנועים "עייפים" ששורפים שמן ונפלט עשן מהאגזוז כתוצאה משריפת שמן מוגברת, התוסף הזה באמת איכותי ועוזר למצב שהמנוע שורף שמן כתוצאה מבלאי מוגבר במנוע.

למנוע תקין ומטופל אין שום צורך בתוסף שמן במיוחד לא בתוסף "דבש" שגורם לשמן להיות צמיגי מידי.

תשמש בשמן מנוע איכותי בלבד ללא שום תוספים.

כל שמן מנוע מכיל תוספים להגנה על המנוע, ולכן אין שום צורך בתוסף נוסף שקונים בנפרד, הקפד על שמן מנוע איכותי מיצרן מוכר ומסנן שמן מקורי בלבד.

פורסם
נצלש: האם באופן גורף כל השמנים האיכותיים (ספציפית קסטרול אדג' סינטטי מלא) מכילים תוסף אל שחק?

כן.

לא יודע מה זה "שמן איכותי" אבל כל שמן שעומד באיזשהו מפרט של API או ACEA, בוודאי במפרטים ספציפיים של יצרני רכב.

ומחזק את דברי החברים לעיל לגבי התוספים.

בפרט לגבי תוסף ה"דבש" - למנוע תקין לא רק שאין בו שום צורך אלא שהוא יגרום נזק למנוע.

פורסם

בנוסף למה שכבר נאמר: יש יצרני רכב שמציינים ששימוש בתוסף לשמן עלול לבטל את האחריות. עד כדי כך הם מתפעלים מהדבר הזה.

דני

פורסם

בשום פנים ואופן שלא תוסיף את התוסף המזיק הזה לרכב שלך בטח שלא ברכב חדש.

עד כמה שזכור לי השמן המתאים לרכב שלך הינו 5w40, השמן בצמיגות הנ"ל תוצרת וולוליין עומד גם בתקנים הספציפיים של רנו.

• תוכן חדש...