Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נסיעה אופנוע על השוליים

amirstuff
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4550 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

האם מותר כשיש פקקים לנסוע על השוליים בכביש בין עירוני?

אני רוכב על אופנוע כל יום מגן יבנה לת"א (כביש 4) ועקב השיפוצים לרוב יש פקקים הלוך או חזור,

האם בתור רוכב אופנוע כשיש פקקים מותר לי לנסוע על השוליים? רוחב השוליים מאוד נדיבים בקטעים מסויימים.

אני רואה גם את השוטרים עם הגוימקסים שלהם רוכבים עליהם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

החוק אומר שאסור לך ולשוטר יש שיקול דעת לתת לך דו"ח אע"פ שההנחיה הפנימית ,במסגרת הנחיות סדרי עדיפויות אכיפה במתנ"א,היא שלא לאכוף אם לא הפרעת למעבר רכב חירום על השול.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כשיש פקק/גודש תנועה והתנועה עומדת או מזדחלת במהירות אפסית ניתן.

ברגע שהתנועה זורמת במהירות סבירה ומעלה יש חובה לחזור לנתיב הנסיעה.

הרבה זמן לא נהגתי על כביש 4 וזכור לי שקטע הכביש בשיפוצים כך שלכל אורכו,

יש שילוט/נצנצים ומעקות בטיחות,

אתה יכל לומר לי היכן יש שוליים נדיבים בו?

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עקרונית זה לא חוקי, אך קיימת הסכמה שבשתיקה לפיה רוכבי דו גלגלי נוסעים בשול הימני. השיטה עוזרת לתנועה לזרום ומקנה בטיחות גבוהה יותר לרוכבים, אבל יש ליישם אותה רק בזמן עומס תנועה, תוך כדי נסיעה רק בשול הימני, במהירות נמוכה בלבד (לא יותר מ-60 קמ"ש), תוך היצמדות לימין וצפיה על הרכבים בנתיב הימני כל הזמן, שמא אחד מהם יחתוך לשוליים.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ההסכמה היא אפילו לא בשתיקה. לפני איזה שנתיים או יותר, מפקד מתנ"א הודיע שהשמטרה לא מתכוונת לחלק דוחות על זה.

מניח שזה לא השתנה מאז

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האופנועים/קטנועים לא רוכבים רק בימין בפקק/גודש תנועה,

ניתן לראות אותם גם בשטח של הקו הלבן בצד שמאל,

וצד שמאל הוא לא שול.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש הסכם בכתב בין מועדון האופנוענים הישראלי לבין המשטרה.

מותר לרוכב לרכב בשול הימני בלבד, במהירות סבירה, כאשר אתה לא מסכן את התנועה ואו את עצמך,

וכל זה כאשר התנועה עומדת. כשהתנועה זזה חובה עליך לחזור לאחד הנתיבים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שבוע שנסעתי באיילון דרום והתנועה עמדה , כל האופנועים נסעו בשול השמאלי והיו ניידות סמויות שעמדו על השוליים ועצרו כל אופנוע שנסע.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בגלל שאין חוק שאומר שמותר אל תעשה את זה ליד שוטר.

החלק שכאילו מותר לרכב עליו זה איפה שיש קו צהוב, ליד כל צבע אחר יעמוד שוטר ויעצור אותך.

ביום חמישי בצהריים רכבתי באיילון דרום וראיתי מכוניות משטרה על הכביש אז רכבתי כמו ילד טוב, אחרי זה ראיתי 3 קטנועים ששוטר עצר אותם בשול הימני.

אייל

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ראו מסמך מצורף.

אמנם מ-2008, אבל עדיין נשמר ע"י המשטרה. יש להדגיש, כפי שציינו חלק מקודמי, שמדובר אך ורק בסיכום (לא חוק או תקנה) שאינו מחייב את השוטר בשטח, לכן, מי שמתכוון לעשות את זה, שיוותר על זה בזמן שהוא רואה שוטר. עדיף להיות חכם ולא להתגרות סתם.

ואם כבר, אז בבקשה תחזרו לנתיב כשהתנועה חוזרת לסידרה. השוליים הם לא נתיב מיוחד לקטנועים ואין להשתמש בהם באופן קבוע (ואת זה כותב רוכב שנמאס לו לראות את הקטנוענים דוהרים בשמונים קמ"ש על השוליים באיילון, זה פשוט מטומטם).

משטרה-סיכום פגישה.pdf

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...