Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הרכב מתחמם בעליות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4650 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 112
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מה דעתכם?

לי הוא נראה תקין. לא מאמין שכיוונוני הצתה וכו' יפתרו את הבעיה. גם אם לא בוצעה על המכונית עד עכשיו עבודה עילאית הרי בוצעה עבודה סבירה ולא תתקדם הרבה מעבר לה. עליך להשתמש במד חום מכויל - דהיינו שנותן מספרים ולא "גבוה" או ""נמוך" ולהשוות עם מפרט היצרן. אם הערך המספרי שמתקבל גבוה משמעותית מהמפרט - מדובר בחיכוך עודף במנוע מגורם כלשהו, ובלי פירוק המנוע ובדיקה חזותית של חלקיו לא תתברר לו הסיבה.

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

פורסם

הרכב צורך שמן ,יתכן שלא הרבה אך מספיק כדי לגרום לדטונציה ,האם המנוע מצלצל ?

האם בכיבוי המנוע ממשיך לעבוד מעט ?

יתכן כי תצטרך להחליף את גומיות השסתומים (מטריות)

פורסם
ערן אמר:

היום בעליות בדרך לבית שמש בנסיעה של אחר הצהריים (כבר לא מאוד חם בחוץ) עם מזגן אחד עובד המחוג הגיע עד לחצי הסקאלה ואז נגמרה העליה, אם העליה הייתה נמשכת המחוג היה ממשיך לטפס.

אני לא מבין מדוע אתה חושב שהמנוע מתחמם כשמד החום מראה על קצת יותר מחצי.

האם במצב ה הרכב מפסיק לפעול בגלל החום?

האם המנוע מתחיל לצלצל ולהחנק?

האם המים רותחים ויוצאים מהרדיטור ללא פתיחת המכסה?

אם התשובה לכל הנ"ל היא לא הרי שסביר שהכל בסדר. הרכב בעליה מתחמם קצת יותר אבל עדין בתחום המותר ואין ממש בעיה.

גם אצלי, הן בשברולט (מנוע 305 = 5 ליטר) והן בקדילאק (מנוע 365 = 6 ליטר). המחט של מד החום יושבת בד"כ נמוך מהחצי ובעליות בקיץ מגיע גם לחצי. כשהיתה תקלה עלה גם לקצה. לדעתי כל עוד הוא בתחום של עד הקו "אדום" (אם יש אדום) או 1/8 מקצה הסקלה וכל עוד אין תופעה שהמנוע מצלצל ונחנק אין ממש בעיה.

לא סיפרת לנו מה התשובה לנ"ל:evil:

שלמה דן גדרון

פורסם

באמת אני חייב לכם כמה תשובות.

הרכב מטפטף מעט מאוד שמן, כך שקשה לי להעריך האם המחסור בשמן מגיע בגלל המנוע או בגלל הטיפטוף.

בכל מקרה המחסור בשמן לא מגיע לרמה שאני מוסיף שמן.

לגבי המצב בזמן ההתחממות,

אני לא נותן לרכב להתחמם מעל השלושת רבעי, בשלב הזה כאשר היו התחממויות עצרתי בצד.

אין לי שום רצון להגיע לשלב שבו הרכב מתחיל לגמגם או לקרוס.

ברגע שאני רואה שהמחט עולה ועולה ככל שהעליה נמשכת אני מבין שזה הזמן להוריד רגל מהגז ולשחרר עומס.

את הפלאג מהראש השני לא הוצאתי עדיין, ההגיון שלי אמר "קרבורטור אחד שמכניס תערובת לשני הראשים ולכן התוצאות צריכות להיות דיי זהות"

בגלל שלא הצלחתי לקבל המלצה על מקום אמין לכיוון מנוע, הזמנתי בכמה עשרות דולרים אקדח לכיוון הצתה.

השבוע הוא צריך להגיע ואני אנסה את נושא קידום ההצתה עליו דיברתם גם אתם וגם בפורומים רבים מעבר לים.

פורסם

שלמה דן גדרון כל מילה בסלע!

ערן זה שהמחוג של החום שלך מתחיל לעלות קצת בעליות זה נראה לי סביר והגיוני בכל זאת אנחנו לא בהולנד או במוסקווה עכשיו אתה נוסע בחום של אוגוסט ישראלי, דבר שני הבלייזר שלך לא שוקל כמו איזה יפנית או VW פולו יש לו לפחות 2.2/2.5 טון.

אצלי ב CUCV הוא עומד קבוע על 80, בחודשי הקיץ יולי אוגוסט כשאני מתפס עליות ארוכות ברמת הגולן המחוג מגיע ל 100 וכשאני מטפס עליות מטורפות כמובן לא של מטר או 10 עליות אלה חדות וארוכות יצא לי שהוא הגיע ל 110 אצלי זה דיזל בהשוואה אלייך אז זה לא כזה נורא ומדאיג בהשוואה לבנזין אבל בפעם או פעמיים שהוא הגיע לי ל 110 עצירה של דקה בצד בניוטרל עם גז עדין (לתת לפאן קלאצ' לקרר את המנוע) והוא מידית חוזר ל 80,

ואני יגלה לך משהוא ערן שלי שוקל מעל 3 טון וכשאני אומר מעל זה מתקרב ל 4 טון :wink:.

ודרך אגב פעם הבאה שאתה בצפון תגיד! תודיע! תדבר!

דייב

פורסם
באמת אני חייב לכם כמה תשובות.

לגבי המצב בזמן ההתחממות,

אני לא נותן לרכב להתחמם מעל השלושת רבעי, בשלב הזה כאשר היו התחממויות עצרתי בצד.

אין לי שום רצון להגיע לשלב שבו הרכב מתחיל לגמגם או לקרוס.

ברגע שאני רואה שהמחט עולה ועולה ככל שהעליה נמשכת אני מבין שזה הזמן להוריד רגל מהגז ולשחרר עומס.

אתה צריך מד חום כדי לבדוק את חום המים. סע עם מכסה רדאיטור פתוח וכשהרכב יתחמם לפי שעון החום תוכל למדוד את הטמפרטורה האמיתית של המים. עד 110 מעלות צלזיוס אין לך מה לדאוג . אם יגיע ל 100 (במישור החוף) או ל 90-95 בהרים הוא כבר ירתח ויגלוש מהרדיאטור . תזהר לא לקבל כוויה מהמים. ישנם גם מכסי רדיאטור עם מד חום בנוי בתוכם לא ראיתי כזה בארץ אבל ראיתי כאלה באי ביי.

שלמה דן גדרון

פורסם

מאז החלפת הטרמוסטט בשבוע שעבר עדיין לא הזדמן לי לנסוע עם הרכב, היום סוף סוף יצאנו לטיול באזור של פארק בריטניה.

יצאנו בבוקר עם הג'ימי כשהוא עמוס בכל טוב, ועשינו סיבוב שכלל נסיעה של כשעתיים בכביש ועוד שעתיים בשטח.

בכל הזמן הזה הג'ימי לא הראה סימנים של התחממות.

מד הטמפרטורה אומנם מתייצב גבוה יותר מבעבר (בין הרבע לחצי) אבל בניגוד לעבר, הפעם הוא לא המשיך וטיפס אלא נשאר יציב.

אני עדיין לא יודע האם לייחס את זה להחלפה של הטרמוסטט (להזכירכם הטרמוסטט הוחלף מ70 מעלות ל82 מעלות) או לעובדה שלא היו עליות ממש קשות.

אבל עם שני מזגנים עובדים בכל השעות האלה וטמפרטורה בחוץ שלא ירדה מתחת ל-30 מעלות, חזרתי עם חיוך.

אני עדיין מחכה לאקדח לכיוון הצתה שצריך להגיע ממש בימים הקרובים, ברגע שיהיה מה לעדכן אדאג לשלוף את השירשור ולעדכן

פורסם

אני יודע שהטרמוסטט אחראי לפתיחה הראשונה של מעבר המים עד שהמנוע מגיע לטמפרטורת עבודה.

אחרי הפתיחה היוניט קובע את הפעלת הוונטה וטמפרטורת העבודה.

תרכיב שעון חום עם מספרים וכך תוכל לדעת מה הטמפרטורה הנכונה.

אצלי רק אחרי 90 מעלות הוונטה מתחילה לעבוד ומפסיקה ב 82.

פורסם

אצלי הוונטה היא עם פאן קלאטש ועושה רושם שהיא מסתובבת כל הזמן.

ניסיתי לעצור אותה כשהרכב היה קר על ידי הכנסה של עיתון אבל היא לא האטה ולכן ויתרתי.

הטרמוסטט נפתח בהתאם לטמפ, ככל שחם יותר כך הוא נפתח יותר.

עכשיו העסק מתחיל להיות קצת יותר מסובך:

1. ככל שיהיו פחות הפרעות בצנרת, כך מפל הלחץ יהיה נמוך יותר והספיקה מהמשאבה תהיה גדולה יותר.

2. ככל שהנוזל שמגיע לרדיאטור יהיה בטמפרטורה גבוהה יותר, כך הפרש הטמפרטורות בין הסביבה (הגורם המקרר) לבין נוזל הקירור (הנוזל המתקרר) יהיה גבוה יותר ולכן הרדיאטור יעבוד בצורה יעילה יותר.

לקחתי את שתי העובדות הנ"ל ולאחר מחקר לא קצר שעשיתי באינטרנט, דעת הרוב מצביעה על כך שרכב ללא טרמוסטט יתחמם יותר מאשר רכב עם טרמוסטט.

פורסם
אני יודע שהטרמוסטט אחראי לפתיחה הראשונה של מעבר המים עד שהמנוע מגיע לטמפרטורת עבודה.

אחרי הפתיחה היוניט קובע את הפעלת הוונטה וטמפרטורת העבודה.

תרכיב שעון חום עם מספרים וכך תוכל לדעת מה הטמפרטורה הנכונה.

אצלי רק אחרי 90 מעלות הוונטה מתחילה לעבוד ומפסיקה ב 82.

צודק אין כמו שעון חום עם מספרי מעלות החום לאינדיקציה מדויקת יותר.

אני הוספתי שעון חום מכני בנוסף לשעון המקורי וכך יש לי ביקורת מדויקת אודות המתרחש במנוע בזמן נסיעה. לגבי הונטה היא מופעלת דרך היוניט וגם באופן ידני באמצעות מפסק ובימים חמים אני מפעיל אותה כל הזמן.

חג שמח

אריק

פורסם

לקחתי את שתי העובדות הנ"ל ולאחר מחקר לא קצר שעשיתי באינטרנט, דעת הרוב מצביעה על כך שרכב ללא טרמוסטט יתחמם יותר מאשר רכב עם טרמוסטט.

עד כאן!

טרמוסטט, כשמו כן הוא - קובע את הרף התחתון לטמפרטורת המנוע. כשהוא תקין, אין לו שום השפעה על הטמפרטורה המירבית. בלעדיו, הרף התחתון יהיה נמוך יותר, בדרך כלל עד פגיעה במנוע.

אלמנטרי, ווטסון!

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

פורסם

אתה מתכוון ברצינות?

רכב בלי טרמוסטט זה כאילו שהטרמוסטט פתוח כל הזמן.

כשהמנוע חם זה לא משנה.

הבעיה בחוסר טרמוסטט היא כשהמנוע לא חם ולא מגיע לטמפרטורה הרצויה, שריפת הדלק לא נקיה ויש בזבוז דלק.

• תוכן חדש...