Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3666 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יותר ויותר שמועות מסתובבות לגבי הגיר הזה של הפוקוס וכמות הגירים שהולכים אבל מאחר ורוב המכוניות נמכרות לציי רכב אז לא שומעים על זה כי הנהג מקבל רכב חלופי מקצין הרכב שלו ובזה נגמר הסיפור וקל להשתיק אותו. סביר להניח שבסוף אחד העיתונים יוציא את זה החוצה.

• תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
שים לב לשרשור מלפני מספר ימים לגבי בראבו רובוטית http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=454170

גם כאן לדברי המוסך קלאצ'ים מוחלפים בטווח שמתחיל ב 60K ק"מ.

הבראבו שבשרשור הזה עברה קרוב ל-100K ק"מ. איך זה בדיוק סותר את מה שכתבתי?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

בפורום האמריקאי של פורד יש שרשורי ענק בקשר לבעיות בגיר הזה. קראתי קצת, אחת הבעיות החוזרות היא אטם שמן בגיר שכושל וגורם לשמן להגיע לקלאץ׳, ואז הוא מתחיל להחליק. להרבה אנשים החליפו אטם ואת הקלאצ׳ים ומאז הכל בסדר.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

אלעד,

זה מה שכתבת:

מעניין לעניין באותו עניין: היום הבראבו עברה טיפול 60K. כל אלה שטוענים שהדואלוג'יק/סלספיד היא תיבה מחורבנת ושה-DSG מהוללת יכולים להמשיך לקפוץ. טפו טפו טפו התיבה מתפקדת ללא דופי, המצמד במצב מצוין וסימני הזמן והמרחק כלל אינם ניכרים שם.

בשבילי רק תיבת הילוכים ידנית, אבל אם אין ברירה, לפחות שתהיה רובוטית חד מצמדית.

מעולם לא טענתי שתיבה זו או אחרת מחורבנת ובוודאי לא באתי לסתור את דבריך.

אתה כתבת על מקרה פרטי. שלך. ואני חשבתי שיש מקום לתת זוית רחבה יותר ממקור בלתי תלוי.

הבראבו שבשרשור הזה עברה קרוב ל-100K ק"מ. איך זה בדיוק סותר את מה שכתבתי?

אמנם השירשור הוא על רכב ספציפי, אבל מצוטטים שם דברי המוסך:

"לפי המוסך תדירות החלפת הקלאץ בתיבות הרובוטיות נאה בין 60000 לרכב שעובד קשה ובעיקר בתוך העיר ל120000 לרכב שנוהגים בו נכון או שלא מבצע הרבה נסיעות בתוך העיר." (עד כאן צטוט מקישור בהתייחס לחד מצמדי של הבראבו)

צטוט זה נתפס על ידי כאמין וככזה שיכול קצת לייצג תמונה רחבה יותר.

בהתייחס לציטוט הרי שמה שמתואר כאן כ"בעיה נוראית" בפוקוס הוא גם נורמאלי בבראבו. כאשר המוסכניק מייחס זאת לאופי השימוש ולא כאל כשל תכנוני.

ושלא יובן לא נכון, אני לא בא להגן על הפוקוס, הגיר שלה או השירות המתקבל. פשוט אני חושב שכמו במרבית השירשורים המתייחסים לתקלות, יש נטיה למחנאות. נטיה טבעית להצדיק את הבחירה הפרטית, נטייה לייפה את מה שקשור לבחירה האישית שלך ותקיפה של בחרתו של האחר.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

עדכון מהיום :

הכנסתי את הרכב למוסך, דיברתי עם המכונאי הראשי, הראתי לו את הצילום של הקלאץ' המחליק. כמה פעמים.

התחיל עם כל מיני שטויות כמו "בטח, אתה נוסע בטיפטרוניק, אם היית על S זה לא היה קורה". סוג של השתכנע בסוף.

אמר שהוא צריך לנסוע ולהרגיש את זה בעצמו.

הסברתי לו שזה קורה רק אחרי נסיעה ארוכה ומאומצת, של מעל 45ד'-שעה, ורוב הסיכויים שהוא לא ישחזר את ההחלקה בעצמו,

ובשביל זה צילמתי את זה. וזה בנוסף לתקלה שהרכב לא נוסע, שאותה העובד שלו, החשמלאי, ראה במו עיניו לפני כמה ימים,

וזה קורה פעם בשבוע-שבועיים.

אמר שהוא יבדוק ו'יהיה בסדר'. נו שויין. כבר ביקשתי שיארגנו לי רכב חליפי לאשפוז ארוך..הייתי אופטימי :)

כמובן שאחה"צ קיבלתי טלפון לבוא לקחת את הרכב, הכל תקין, לא מצאו שום בעיה.

למה לא פתחו גיר לבדוק קלאצ'ים ? צריכים אישור מפורד..ומאחר ובנסיעה שהוא עשה לא הייתה בעיה, והמחשב טוען שאין תקלות,

הם לא יאשרו.

הוא אמר שהם יפנו לפורד להתייעצות עם המומחה, יציגו את כל מה שדיווחתי ונראה מה יגידו.

ביקשתי שאם לא יקבלו אישור לפתיחת גיר - שידאגו להודיע לי כשהנציג מגיע לביקור חודשי במוסך, שאני אוכל לדבר איתו אישית.

אם זה לא יילך במסלול הזה אני אפנה ישירות למנהל השירות הטכני של דלק מוטורס.

אז עכשיו אני בהמתנה..עדכונים בהמשך :)

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון מהיום :

- כתבתי למנהל השירות הארצי של דלק מוטורס, צירפתי את הסרטונים של התקלה ושל הקלאץ' המחליק.

הוא העביר את זה לנציג האזורי שמגיע למוסך הזה, ואמר לבקש מהמוסך לזמן אותי כשהוא מגיע לביקור.

אז היום הוא הגיע ונפגשנו. בחור צעיר ונחמד מאד, חבר של מכר 'מהתחום'. נהיגה ספורטיבית לא זרה לו.

הוא מודה שהסרטון נראה כמו החלקה של הקלאץ' ואת התקלה של ההספק הנמוך הוא לא יודע להסביר, בטח לא

כשאין שום התראה במחשב.

עשינו סיבוב מקיף, עלינו לאוניברסיטה וירדנו את בית אורן כשהוא נוהג, התחלפנו ואני נהגתי חזרה - בלי להתבייש, כמו שאני נוהג

בדרך כלל שם. הוא לא התרגש בכלל לשמחתי.

הקלאץ' כצפוי לא החליק בנסיעה הזאת, הגיר לא התנהג משהו, אבל זה רגיל.

חיברנו את הרכב למחשב. קודם כל כן הופיעה תקלה ישנה - לחץ דלק נמוך, שזה מעניין.

הייתה עוד תקלה מעניינת - טמפרטורת יתר בבלמים. מעניין איך הוא מודד את זה (זה אמיתי).

אחר כך הסתבר שיש גרסת תוכנה חדשה לגיר ולמחשב מנוע - עדכנו.

כל התקלות אופסו מן הסתם - ועכשיו מה עושים ?

הוא לא חושב שמוצדק להחליף קלאץ' כשאין שום בעיה נראית לעין כרגע. הוא מציע שאני אסע עכשיו עם התוכנה המעודכנת,

ואם תהיה שוב החלקה או התקלה של ההספק - שאני אכנס לקריאת תקלות. אם תחזור התקלה של לחץ דלק - זה כיוון טוב.

הוא גם אמר שהמחשב מנטר את מהירות הציר הכניסה והיציאה של הקלאץ' ואם יש הפרש הוא מזהה החלקה ומתריע.

אז איך בכל זאת הייתה לי החלקה שחזרה כמה וכמה פעמים בלי התראה ובלי תקלה במחשב ? אין הסבר טוב.

בנסיעה הבודדת שעשיתי מהעדכון לא הרגשתי הבדל משמעותי, למעט דבר אחד :

נוסף פיצ'ר חדש במחשב דרך - כשנוסעים במצב ידני, מופיע ליד המספר של ההילוך חץ ירוק עם המלצה של המחשב להילוך

הנכון לשילוב (למשל אם מושכים הילוך 3 אז כבר ב-4K הוא ממליץ להעלות ל-4). זו יכולה להיות דרך לדעת אם יש לכם את הגירסה האחרונה, ב-2.0 לפחות.

אז לא נפתר כלום בינתיים, לפחות עכשיו יש לי קשר ישיר עם מישהו שאפשר לדבר איתו, אני מקווה שנצליח להגיע לפתרון.

עוד כמה דברים :

- כבר בשבוע שעבר גיליתי שאין נוזל קירור במיכל עיבוי. נכנסתי למוסך, זיהו נזילה מברז ניקוז של הרדיאטור והחליפו אותו.

היום שוב לא היו מים במיכל. חיפשו וחיפשו - לא מצאו את הנזילה בודאות. בדקו עם לחץ מלאכותי (משאבה) - לא עזר.

מילאו נוזל וביקשו לעקוב ולחזור אם יירד שוב. ברור שהוא יירד שוב..לא ?

- הוא שאל אותי מה צריכת השמן של המנוע. אמרתי לו בערך ליטר ל-4-5K, והוא אמר שזה תקין כשנוסעים בסל"ד גבוה.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

גם אני חושב שיש בעיה עם חום גבוה בבלמים אצלי, במיוחד שהם התעוותו אחרי שני נסיעות קצת חזקות לאבטליון (מי שמכיר),וכרגע יש רעידות ורעשים, אני יעשה סריקה גם אצלי.

don't drive faster than your guardian angel can fly

ההונדה סיויק מטוס.

הונדה סיויק שנת 97 אוטומטית,, מאוד מהירה
פורסם

התקלה במחשב זה לא המדד אם צריך להחליף בלמים..

אם יש לך רעידות ורעשים תטפל בזה בכל מקרה, לא רלוונטי אם המחשב יודע מזה או לא.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

טוב, זה לא לקח הרבה זמן - הערב אחרי כמה דקות נסיעה אני שם לב שלמרות שבקרת האקלים על 23 מעלות,

ובחוץ 11 מעלות - יוצא אויר קר ! מיד קישרתי לזה שאין מים כנראה. חום מנוע היה באמצע עדיין.

נכנסתי למוד TEST במחשב דרך, טמפרטורת מנוע 98 מעלות.

מיכל עיבוי ריק, ונזילה מסיבית מאיזור ברז הניקוז של הרדיאטור. מילאתי מים רגילים - טמפרטורת מנוע ירדה ל-89 במחשב.

כל אותו זמן טמפרטורת המנוע במחוון נשארה קבוע באמצע. זו הוכחה למה שכבר ידוע - שמחוג החום ברכבים החדשים

משמש בתכלס כנורת התראה. כל עוד הוא בתחום המותר הוא יישב על האמצע.

עוד יום במוסך..הפעם אני מקווה שימצאו את הנזילה.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

ברור, זה בלמים אני לא משחק עם זה.

don't drive faster than your guardian angel can fly

ההונדה סיויק מטוס.

הונדה סיויק שנת 97 אוטומטית,, מאוד מהירה
פורסם

נכנסתי למוד TEST במחשב דרך, טמפרטורת מנוע 98 מעלות.

מיכל עיבוי ריק, ונזילה מסיבית מאיזור ברז הניקוז של הרדיאטור. מילאתי מים רגילים - טמפרטורת מנוע ירדה ל-89 במחשב.

כל אותו זמן טמפרטורת המנוע במחוון נשארה קבוע באמצע. זו הוכחה למה שכבר ידוע - שמחוג החום ברכבים החדשים

משמש בתכלס כנורת התראה. כל עוד הוא בתחום המותר הוא יישב על האמצע.

תוכל לפרט איך נכנסים למוד TEST. לא מצאתי בספר הרכב איזכור לנושא (הגיוני).

אני מקווה שזה תקף גם לגרסת trend.

• תוכן חדש...