Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5005 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

השנה אני מסיים כיתה י"ב באחת מהפנימיות הצבאיות הטובות בארץ. אני מיועד לקצונה.

לימודיי היו במגמת מכונאות ימית, ועל הבחירה הזו אני מתחרט מאוד משום שהמקצוע הזה מאוד (!) לא מעניין אותי.

עם סיום לימודיי עומדות בפניי שתי אפשרויות:

1. גיוס לקורס קצינים/מסלול התנדבותי אחר של חמ"ן.

2. המשך לימודי י"ג-י"ד במגמה.

אני לא רוצה להתגייס בלי השכלה על-תיכונית אבל מצד שני לא אוהב את המגמה שאני לומד בה. גיוס לצבא כהנדסאי מבטיח תוספת של כ-1,000 ש"ח במשכורת בקבע. אני מעוניין להישאר בקבע.

השאלה, לסיכום היא: האם כדאי ללמוד מקצוע שאני לא אוהב ואין לי רצון לעסוק בו בעתיד, בתמורה לתוספת שכר בשירות קבע?

הייתי שמח ללמוד הנדסאי תעשייה וניהול אבל לא מצאתי מסלול של הצבא שמאפשר לקחת את המסלול הזה. אם מישהו מכיר אשמח אם ישתף אותי בידע.

פורסם

עכשיו אני מבין את הכינוי שלך.

אני חושב שענית על השאלה בהודעתך: מכונאות ימית לא מעניינת אותך.

נראה לי שנותרו לך כמה אופציות אחרות:

1. התנדבות למסלולים צבאיים כגון טייס או חובלים, אם יש לך עניין בהם.

2. נסיון להתקבל למסלול של חמ"נ שהזכרת. אני מניח שמדובר במסלול שכדי להתקבל אליו עליך לעבור עוד לא מעט מבחנים וראיונות וכלל לא מובטח לך שתתקבל אליו ותעמוד בדרישותיו. כמובן שאם תתקבל לאחד ממסלולים אלה יש לך אופק קידום מכובד (צבאי ואזרחי).

3. כמובן שפתוחים בפניך כל המסלולים הפתוחים לפני כל בוגר תיכון, כולל העתודה האקדמאית, אם יש לך עניין בלימודים אקדמאיים כעת.

לגבי מסלול הנדסאים שציינת - תחשוב על כך שתסבול עוד 8 שנים (שנתיים במכללה ו-6 בצבא) תמורת 36,000 ש"ח (1,000 ש"ח בחודש משך 3 שנות קבע). האם סכום זה מצדיק את ההשקעה במקצוע שאינך אוהב? רק אתה תוכל להחליט. אבל מהניסוח שלי אתה יכול להבין מה דעתי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הנדסאי בצבא קבע עם 2 גמולי השתלמות (א' ו ב') מרוויח הרבה יותר מ 1000 שקל.

יש תמריצים ש"מתלבשים" על התואר.

שורה תחתונה - איש קבע ללא תואר ירוויח סביב 5000, ואיש קבע עם תואר הנדסאי ירוויח סביב 7000.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם
עכשיו אני מבין את הכינוי שלך.

אני חושב שענית על השאלה בהודעתך: מכונאות ימית לא מעניינת אותך.

נראה לי שנותרו לך כמה אופציות אחרות:

1. התנדבות למסלולים צבאיים כגון טייס או חובלים, אם יש לך עניין בהם.

2. נסיון להתקבל למסלול של חמ"נ שהזכרת. אני מניח שמדובר במסלול שכדי להתקבל אליו עליך לעבור עוד לא מעט מבחנים וראיונות וכלל לא מובטח לך שתתקבל אליו ותעמוד בדרישותיו. כמובן שאם תתקבל לאחד ממסלולים אלה יש לך אופק קידום מכובד (צבאי ואזרחי).

3. כמובן שפתוחים בפניך כל המסלולים הפתוחים לפני כל בוגר תיכון, כולל העתודה האקדמאית, אם יש לך עניין בלימודים אקדמאיים כעת.

לגבי מסלול הנדסאים שציינת - תחשוב על כך שתסבול עוד 8 שנים (שנתיים במכללה ו-6 בצבא) תמורת 36,000 ש"ח (1,000 ש"ח בחודש משך 3 שנות קבע). האם סכום זה מצדיק את ההשקעה במקצוע שאינך אוהב? רק אתה תוכל להחליט. אבל מהניסוח שלי אתה יכול להבין מה דעתי.

תודה על תגובתך.

הלימודים במכללה הם שנה וחצי והשירות הוא שנה וחצי + 3 שנים (מתכונת יום בעד יום).

המגיב מעליי אמר שהתוספת היא 2,000₪. בוא נניח שהיא 1,500₪ וקיבלת 27,000 ₪ תוספת בשנה. ציינתי שאני מעוניין להישאר בקבע ככה שמבחינתי זה לא סבל.

וזאת התוספת רק בשנה וחצי הראשונות.

אבל מצד שני אני לא רוצה לשרת בתחום שקשור להנדסת מכונות. מבעלי ניסיון במסלול זה הבנתי שההתמיינות לתפקיד היא עניין של מזל ויש הנדסאים שמקבלים תפקיד אחר.

אשמח לשמוע דעות נוספות.

פורסם

מה החשיבות מבחינתך ללימודים על תיכוניים (מעבר לכסף הנוסף שתקבל בקבע)?

אישית, יש לי קצת בעיה עם מסלולי קצונה ייעודית, אבל ניחא.

למה שלא תצא לקצונה (האם יש לך בכלל איזושהי שליטה לאן תגיע?), כשתגיע לקבע, אחרי הקבע הראשוני יהיו לך אפשרויות לצאת ללימודי תואר (או אם כמו שאחד החברים אמר פה תרצה ותצליח בקורס טייס, תקבל כבר ישר תואר).

אולי בסוף תחליט שקבע לא בשבילך...

פורסם

החשיבות די גדולה.

יש לי שליטה ועדיפות ע״פ מתמיינים אחרים ליחידות התנדבות ואני מיועד לקצונה ימית (חובלים).

התואר שמקבלים בחובלים הוא B.A כללי והוא לא ממש מוסיף בהשכלה.

על החלק של לימודים לתואר ראשון בזמן קבע אני בונה ומתכוון לעשות אותו. בכ״ז השיקול ללמוד הנדסאי נותר.

מחפש מוסד שאפשר ללמוד בו במסגרת עתודה טכנולוגית הנדסאי תעשיה וניהול. אם מישהו מכיר אשמח לשמוע.

פורסם

אם אתה מתכוון להמשיך בלימודים אקדמאיים יתכן מאוד שלימודי ההנדסאות הם בזבוז זמן.

לא יודע לגבי הנדסאות תו"נ - בעבר היתה מכללה שקלטה בוגרי קציני-ים למסלול זה, אולם למיטב ידיעתי מכללה זו מפסיקה לקלוט סטודנטים חדשים. מכל מקום - אתה יכול להתעניין.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני היחיד שקצת מצחיק אותי שהבחור עוד לא התחיל לשרת אבל כבר יודע שבוודאות שהוא רוצה להישאר קבע? אלון, יש הרבה כמוך, אני ביניהם שחשבו שהשירות הצבאי שלהם יסתיים לאחר כמה עשורים ובסוף ספרו את הימים לסוף הסדיר. זה שהאופציה נראית לך קורצת עכשיו לא אומר שזה מה שיהיה בעוד מספר שנים/חודשים.

ולענייננו, כל מה שאכתוב רלוונטי לחיל ירוק, אני יודע שבחיל האויר יש הבדלים מסויימים, לגבי חיל הים אני לא יודע.

תעודת הנדסאי/טכנאי(מבחינת הצבא הן זהות) היא הדבר הטוב ביותר שיכול לקרות ללנגד בשירות טכני. בונוסים למשכורות ויכולת משופרת להבין מערכות שהצבא לא טורח להסביר לעומק אך דורש תחזוקה ברמה גבוה. תיעדוף בתפקידים לא תקבל ותמצא בני 18 ללא השכלה טכנית ולעיתים ללא השכלה כלל עושים את אותה העבודה כמוך, משעשע? גם אותנו.

אם אתה מתכנן קריירת קצונה, מצטער, הנדסאי הוא בזבוז זמן.

אם אתה מתכנן קריירה אזרחית, אפילו אם טכנית, ואתה יודע שאתה מסוגל לסיים תואר בהצלחה, מצטער, הנדסאי הוא בזבוז זמן.

נ.ב.

בתור יוצא מכללה צבאית אחרי לימודי י'-י"ד, אני יכול לומר לך עם אצבע על הדופק שלפחות 90% מימה שהובטח וסופר לכם הם שקר. כולל המועמדות לקצונה, או שאתה מותאם לקצונה או שלא, אם כן הצבא יוצר איתך קשר עצמאית, אם לא הסיכוי שלך לעבור דרך חריגים תלוי ביחידה.

• תוכן חדש...