Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5009 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נסעתי מוקדם יותר לעבור טסט בקומפיוטסט ראשון, הרכב מיבוא אישי, ומגיע עם צמיג אחורי גדול מהקדמי.

בעמדה 1 לא רשמו ברשיון את מידת הצמיג האחורי (לטענת הבוחן הם חייבים), כמובן שהכשיל אותי ולא רצה לשמוע או לראות באתר של היצרן שאכן כך הרכב מגיע.

בנוסף, הכשיל אותי על כל שהשמשה האחורית כהה ועליי להסיר את הציפוי, אך עשיתי את הציפוי במקום ידוע ומוכר ושם ציינו בפניי שכל מה שמאחורי ראש הנהג אפשר להכהות, אך הבוחן התעקש שמדובר רק בחלונות צד אחוריים, עם מי הצדק?

אוסיף ואומר שציינו בטופס גם שאין ברשותי אפוד זוהר, וכמובן שהם מוכרים אחד כזה לכל המעוניין.

שם הבוחן הוא עמית דים, היה ממש לא סימפטי, לא רצה לעזור ולנסות להבין, בנוסף לעובדה שהמקום עמוס מאוד ויש תור ארוך- לא ממליץ בכלל.

שאלתי היא כזו, ללכת לעמדה אחת לעדכון רשיון זה קצת לא פרקטי, עדיף לי פשוט להמתין לחודש הפשרה ולגשת לטסט חדש במקום בו פחות מקפידים על שטויות ומנסים לסחוט כסף מהלקוח, אלא מתעסקים בבטיחות גרידא.

האם נסיעה בלי טסט חודש-חודשיים לאחר שפג תוקף הרשיון הינה עבירה חמורה? מה הסנקציה? קנס כספי, נקודות, הורדה מהכביש, שלילה?

פורסם

מבחינת החוק, הבוחן צודק בקשר לשמשה האחורית.

זה נכון שלא כל מכון מקפיד על זה, אבל אתה לא יכול לבוא בטענות למי שכן מקפיד.

אם מידות הצמיגים לא רשומות\לא תואמות למה שרשום ברישיון הרכב, גם כן אין לך מה לבוא בטענות למכון.

אני כל שנה עובר טסט בקומפיוטסט ראשון, אין לי מילה רעה להגיד עליו. כמובן, ברכב שלי הכל לפי החוקים והנהלים.

זה לא המקום לקומבינות (אם זה מה שאתה מחפש).

לעניין נהיגה ללא טסט :

רישיון הרכב לא בתוקף עד 4 חודשים - 250 ש"ח קנס + 6 נקודות.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
מבחינת החוק, הבוחן צודק בקשר לשמשה האחורית.

זה נכון שלא כל מכון מקפיד על זה, אבל אתה לא יכול לבוא בטענות למי שכן מקפיד.

אם מידות הצמיגים לא רשומות\לא תואמות למה שרשום ברישיון הרכב, גם כן אין לך מה לבוא בטענות למכון.

ממה שאני מבין, פגשת את בעל המכון (שעובד בדיוק כמו העובדים שלו).

הוא היה גם חבר הפורום פעל מאוד בעבר (תחפש KOMPY).

אני כל שנה עובר טסט במכון הזה, אין לי מילה רעה להגיד עליו. כמובן, ברכב שלי הכל לפי החוקים והנהלים.

זה לא המקום לקומבינות (אם זה מה שאתה מחפש).

לעניין נהיגה ללא טסט :

רישיון הרכב לא בתוקף עד 4 חודשים - 250 ש"ח קנס + 6 נקודות.

לגבי השמשה האחורית רק רציתי לברר ולא אמרתי שהוא צודק או טועה.

לגבי הצמיגים, כבעלים קודמים של 4 רכבים מייבוא אישי, תמיד ישנם חוסרים ברשיון! גם ברשיון הנוכחי חסרים פרטים נוספים כמו כ"ס abs חלון בגג בקרת יציבות מ' כולל ועוד ועוד.

אם הייתי מחפש קומבינות כמובן שהייתי מתרחק מרשת גדולה עם מוניטין, אבל המרחק בין הבנה ושירותיות לבין קומבינות גדול מאוד.

המכון הזה לא הקפיד על המון דברים שבדקו את המוסטנג GT שרכשתי לפני מספר חודשים, שם הם קיבלו המון כסף על בדיקה אבל למרות זאת היו המון דברים שלא נאמר לי עליהם דבר ולא קיבלו ציון בדף הבדיקה וביניהם גודל הצמיגים ושמשה אחורית כהה מהרגיל!!! לא עניין אותי ולא טרחתי לחזור ולהעיר על כך, כיוון שמדובר בפרטים שוליים, בדיוק כמו אלו שעכשיו נפסלתי בגינם.

אבל היום לפתע הם חזרו להיות רלוונטים ומהותיים? מיד מתחילים לנסות לקלף שמשות (ד"א, מותר לו? הוא קילף מעט מההדבקה של השמשה האחורית), ומחפשים על מה להעיר ועל מה לפסול.

נו באמת, לשלוח אותי לעמדה 1? בעל מכון הרישוי עוסק בתחום, הוא צריך לדעת שלגשת לעמדה 1 זה לא פרקטי לאף בן אדם עובד. אז אם הנוקשות המיותרת שלו שווה לו יותר מלקוח, שיהיה בריא.

לשם לא אחזור יותר, 4 רכבים אני מעביר שם טסט בשנה, בנוסף ל3 בדיקות רכב בשנה האחרונה, והוא איבד אותי על חשבון הרצון להיות שר התחבורה הבא.

הבדל שמיים וארץ בין ליקוי בטיחותי, ובין סתם לטרטר לקוח טרטור שאין שווה לו! אם היה אומר לי קפוץ למוסך תסדר משהו ב200 שקלים הייתי נוסע מיד, אבל לשלוח אותי לעמדה 1 בגלל ששכחו לכתוב מידה ברשיון?! אני עדיין כועס, הרכב שנת 2009! עבר תקינה בעמדה 1 ומאז עבר טסט פעמיים! מה אתה מנסה להתעלות על כולם? למה על חשבוני?

פורסם

חלון אחורי - אסור שיהיה כהה לפי חוקי המדינה.

מידת רישיון, לא מבין בזה הרבה, אני כן יודע שעל כל ייחודיות ברכבי הייתי דואג שתירשם ברישיון ומבחינתי מביא כל מסמך מגורם מוסמך שמראה שאכן פריט זה מאושר (שלא אגיד ״אמרו לי״ אלא אציג את הראיה על דף)

עצה זו נכונה לשאר תחומי החיים גם

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

הבוחן היה יותר מצודק.

אסור להכהות חלון אחורי אלא רק את חלונות הצד האחוריים. במקום לבוא בטענות לטסטר לך לריב עם מי שעבד עליך.

זו התקנה הרלבנטית:

תקנה 356 (ד) המעודכנת

"לא ירשם רכב או יחודש רשיונו של רכב שהשמשה הקדמית והאחורית והשמשות שליד המושבים הקדמיים בו, כולן או מקצתן צופו בחומר ציפוי בין בהתזה, בין בהדבקה ובין בכל דרך אחרת".

אתה יכול לראות לבד שאסור להכהות אחורית וקדמית.

לגבי אפוד זוהר מה זה משנה שהם מוכרים?

צריך להיות לך אחד באוטו ולא היה לך. אתה יכול לקנות אצלם או בכל מקום אחר אבל אתה חייב לקנות.

לגבי הגלגלים אם המידה לא מצויינת ברשיון הרכב אתה צריך לעדכן את זה.

אתה צריך להבין שלבוחן אין סמכות לכופף את החוק. הוא חייב להיצמד להוראות וטוב שכך עשה. הלואי וכל הבוחנים היו עובדים לפי הספר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

עניין החלון האחורי לא ברור לי. המכונית שלי עם חלון אחורי מושחר עוד מהסוכנות וככה הרבה מכוניות אחרות בשנים האחרונות. אני לא מדבר על מכוניות (בעיקר מסחריות קטנות) שהחלון האחורי עם מדבקה שחוסמת אותו לחלוטין ועוברות טסט בלי בעיה.

בקרוב יש לי טסט ונראה לי שבמקום להסתכן, אני אקח את הרכב לטסט במקום "גמיש" יותר בצפון. את הדברים הקריטיים (בלמים, הגה, מתלים) אני בכל מקרה בודק במוסך ולא סומך על מכון הרישוי.

פורסם

אם הרכב שלך הגיע עם שמשה אחורית כהה בתור חדשה מהיבואן, אין לך מה לחשוש בנושא.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
הבוחן היה יותר מצודק.

אסור להכהות חלון אחורי אלא רק את חלונות הצד האחוריים. במקום לבוא בטענות לטסטר לך לריב עם מי שעבד עליך.

זו התקנה הרלבנטית:

תקנה 356 (ד) המעודכנת

"לא ירשם רכב או יחודש רשיונו של רכב שהשמשה הקדמית והאחורית והשמשות שליד המושבים הקדמיים בו, כולן או מקצתן צופו בחומר ציפוי בין בהתזה, בין בהדבקה ובין בכל דרך אחרת".

אתה יכול לראות לבד שאסור להכהות אחורית וקדמית.

לגבי אפוד זוהר מה זה משנה שהם מוכרים?

צריך להיות לך אחד באוטו ולא היה לך. אתה יכול לקנות אצלם או בכל מקום אחר אבל אתה חייב לקנות.

לגבי הגלגלים אם המידה לא מצויינת ברשיון הרכב אתה צריך לעדכן את זה.

אתה צריך להבין שלבוחן אין סמכות לכופף את החוק. הוא חייב להיצמד להוראות וטוב שכך עשה. הלואי וכל הבוחנים היו עובדים לפי הספר.

לא אמרתי לו מילה בנוגע להכהייה, כי חשבתי שכנראה הוא מכיר את החוק טוב ממני.

הכעס שלי הוא בעניין הגלגלים ועמדה אחת אליה הופניתי, צודק? כנראה שהוא צודק. לא כל מי שצודק חכם.

הלוואי שכל הבוחנים יקפידו ככה? חכם גדול אתה, נראה אותך אחרי שיכשילו אותך בגלל שלא כתוב לך ברשיון שהרכב מתוצרת מאזדה למרות שיש סמל ענק מקדימה, ואז יפנו אותך בקלילות לעמדה 1 שבשביל להכנס לתור צריך לבוא ב5 לפנות בוקר, וגם אז לא בטוח שיוכלו לעזור לך אלא אם כן תדחוף למישהו מעטפה.

פעמיים הייתי בעמדה 1 בחולון, בפעם השלישית כבר הבאתי 200 שקל לאחיין שלי שממילא שמח על ההזדמנות לנהוג ברכב.

פורסם

ידידי היקר, אני מראש לא הולך למקום שמחפף בטסט. מעדיף שיריצו אותי ושהאוטו ייבדק כמו שצריך.

לגבי הצמיגים זה החוק. מה אתה רקוצה שהבוחן יעשה?

פורסם
ידידי היקר, אני מראש לא הולך למקום שמחפף בטסט. מעדיף שיריצו אותי ושהאוטו ייבדק כמו שצריך.

לגבי הצמיגים זה החוק. מה אתה רקוצה שהבוחן יעשה?

אל תהיה ייק כשלא צריך.

על כל תקלה בטיחותית, או עבירה מהותית על החוק (לדוג הכהייה שלא כדין!) אני מסכים עם דבריך.

אבל לגבי הצמיגים? הרכב מקורי לחלוטין ככה נחת מארהב, לא קשור לבטיחות, לא קשור לחוק, וגם שוטרים שעוצרים אותי לא אומרים מילה על כך.

עזוב זה סתם לטחון מים, אתה מדבר ככה כי אין לך מושג זה זה עמדה 1 וכי כנראה לא ראית הרבה רשיונות של רכבים מיבוא אישי, שידועים בכך שתמיד חסרים בהם פרטים, במיוחד הרכבים הפחות נפוצים.

פורסם

המכון והבוחן מוכרים לי היטב (אישית) ואם הוא אמר את שאמר - זה לא בגלל שהוא רצה "לתקוע" אותך או להרוויח ממך עוד 20 ש"ח, אלא בגלל שזה החוק ולפיכך גם זה מעצבן - אין קיצורי דרך. ( עמית הוא אנציקלופדיה מהלכת בכל מה שקשור ברישוי רכב)

לגבי עמדה מס' 1 - אפשר להזמין תור מראש - ואז השד לא כל כך נורא...

לגבי ציפוי החלון האחורי - תנסה לחזור למקום בו בצעת את הציפוי שיוריד ויחזיר לך את מה ששלמת עבור הציפוי של השמשה האחורית.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
אם הרכב שלך הגיע עם שמשה אחורית כהה בתור חדשה מהיבואן, אין לך מה לחשוש בנושא.

זה לא כתוב בשום מקום ברישיון. מה מבטיח לך שלא תיפול על בוחן שיחליט להגדיל ראש דווקא בסעיף הזה?

אז הנה יש לי תירוץ לבקר את החברים שלי בצפון הארץ ולהנות מחומוס טוב בעכו.

מעדיף שיריצו אותי ושהאוטו ייבדק כמו שצריך.

משום מה פעמיים גיליתי בעיות רציניות מיד אחרי הטסט. מכון הטסט בודק מספר מאוד מוגבל של סעיפים ובדרך כלל מתעקש על סעיפים לא בטיחותיים או על דברים שממש קופצים לעין (גומיה יבשה בזרועות ההיגוי לדוגמא).

אתה יכול לדוגמא לעבור טסט עם בולמי זעזועים גמורים לחלוטין - דבר שפוגע מאוד בבטיחות האקטיבית של הרכב. עברתי טסט בלי בעיה עם בולמי זעזועים שעברו יותר מ-300 אלף ק"מ!

כל זמן שהרכב בולם אתה תעבור טסט - גם אם רפידות הבלם אכולות כמעט עד הברזל.

מצידי לשלם עוד 500 ש"ח ולקבל טסט שהוא רציני ואיכותי, כולל פירוק גלגלים, סקירה יסודית של המתלים, בולמים ובלמים, בדיקת הגה יסודית יותר. זה יצמצם תאונות, זה יצמצם רמאויות בעת מכירת רכבים (כי ליקויים רציניים ימצאו בטסט והרכב יורד מהכביש עד תיקונם + איזכור הליקוי ברשומות שיהיו נגישות לציבור) וזה יצמצם קומבינות עם מכוני רישוי.

פורסם
אל תהיה ייק כשלא צריך.

על כל תקלה בטיחותית, או עבירה מהותית על החוק (לדוג הכהייה שלא כדין!) אני מסכים עם דבריך.

אבל לגבי הצמיגים? הרכב מקורי לחלוטין ככה נחת מארהב, לא קשור לבטיחות, לא קשור לחוק, וגם שוטרים שעוצרים אותי לא אומרים מילה על כך.

עזוב זה סתם לטחון מים, אתה מדבר ככה כי אין לך מושג זה זה עמדה 1 וכי כנראה לא ראית הרבה רשיונות של רכבים מיבוא אישי, שידועים בכך שתמיד חסרים בהם פרטים, במיוחד הרכבים הפחות נפוצים.

כשזה אוטו שמשרת רק אותי אז יש לי את הכלים להרגיש ולדעת מתי משהו צריך טיפול אבל כשאשתי נוסעת ברכב שאני לא נוהג עליו מלבד סיבוב מידי פעם לבדיקת תקינות אני רוצה שיבדקו הכל כולל הכל ושלא יחפפו במשהו שהוא עדיין גבולי. מעדיף לשלם יותר במוסך מאשר לשלם בחיים שלי, של אשתי או של הבנות שלי.

לגבי הצמיגים ספציפית, אתה מעיד על עצמך שאתה בעל ניסיון אז עוד לא למדת לבדוק שהכל נרשם?

יש חוק וכולם מחוייבים לחוק. אם יש לך טענות הן צריכות להיות לעצמך ולעמדה מספר 1.

פורסם

מצידי לשלם עוד 500 ש"ח ולקבל טסט שהוא רציני ואיכותי, כולל פירוק גלגלים, סקירה יסודית של המתלים, בולמים ובלמים, בדיקת הגה יסודית יותר. זה יצמצם תאונות, זה יצמצם רמאויות בעת מכירת רכבים (כי ליקויים רציניים ימצאו בטסט והרכב יורד מהכביש עד תיקונם + איזכור הליקוי ברשומות שיהיו נגישות לציבור) וזה יצמצם קומבינות עם מכוני רישוי.

Like אבל אפשר להוריד את ה-500 שקל, זה שירות שהמדינה צריכה לעשות בלי שום קשר. אחרי הכל מדובר על ביטחון האזרחים.

לא הבנתי את התשובות שלכם בנוגע לשמשה האחורית. אם האוטו מגיע עם שמשה כהה אז מותר אבל אם מכהים בארץ זה לא חוקי?

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

• תוכן חדש...