Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5011 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי .. אז קרה היום מקרה עצוב מאוד .. הכלב שלי ז"ל הלך לעולמו אחרי שנדרס ע"י משאית פול טריילר.

עכשיו שזה קרה אני פשוט חייב לענות על כל שאלה שיש לי לגבי מה שקרה שם. ואחת השאלות היא:

פול טריילר עמוס במהירות 90 קמ"ש, בבלימת חירום, תוך כמה זמן הוא היה יכול לעצור? האם פול טריילר בכלל יכול לבצע בלימת חירום? מדובר בדגם של וולוו הענקיות האלה שמובילות חולות, זה FH אם אני לא טועה אבל פול, לא סמי.

עכשיו אתם כנראה שואלים את עצמכם "מה לעזעזל הוא עשה עם הכלב שלו באיילון?" .. אז מי שגר בדרום מכיר את הכבישים האלה בין הישובים. ושם זה קרה.

תודה רבה. ובבקשה בלי תגובות מעליבות או יותר מדיי ציניות .. אני גם ככה במצב רוח בקרשים

פורסם

אני לא יודע להגיד לך כמה זמן באמת לוקח,

אך בתור נהג אני יכול לומר לך שסמי שעמוס עד כלות נשמתו יקח שניות ארוכות לעצור,

(לפעמים גם 20 שניות) אם הוא "עף" על 90, בכלל... אין מה לצפות ממנו לעצור,

בגלל המשקל שעליו יש לו המון אנרציה. ולא תמיד הוא יכול לבלום בזמן,

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

בזמנו כשעשיתי רענון נהיגה (הקורס שעושים כדי לחדש רשיון) דיברנו על מרחקי בלימה ונאמר שממהירות של 100 קמ"ש לוקח משהו כמו 55 מטרים (נראה לי, לא זוכר מספרים מדויקיים) להגיע לעצירה מוחלטת, אני אמרתי למורה שאי אפשר לצאת מתוך נקודת הנחה שזה ערך אבסולוטי שכן רכב פרטי שוקל הרבה פחות ממשאית ולכן למשאית ייקח הרבה יותר מרחק (וזמן) לעצור, כי אחרי הכל במשאית אצורה הרבה יותר אנרגיה.

בתגובה המורה שלל את האמירה שלי וטען שמשאית מחוייבות לעמוד בתקנים מסויימים שבינהם מרחקי עצירה וכדי להגיע לייצור הן מחוייבות לעמוד באותן מרחקי בלימה כמו רכבים פרטיים.

היש אמת בגו?

*לי עדיין נראה שהוא פשוט ניסה להתנער משאלה בעייתית, אני לא רואה מאיפה מארגנים בלמים שיכולים לעצור משאית שסוחבת 30 טון (במקרה הפחות גרוע) באותה אפקטיביות כמו שעוצרת מאזדה 3 (לא נכנס פה כבר למוכניות ספורט)

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

השיטה היחידה לעצור משאית עמוסה במידי זה פשוט להיכנס איתה בצלע הר!

שום משאית לא תעצור לך כמו מאזדה 3. אפילו משאית קטנה איסוזו תעצור יותר טוב ממשאית כבדה עמוסה,

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

יהיה קשה לו מאוד לעצור וכשהוא מלא הוא לא משתמש בבלמים הרבה. אם הוא ישתמש הם ישחקו לו תוך זמן קצר ועולה לא מעט להחליף בלמים למשאית.

הרוב זה בלימת מנוע אך אני לא יודע כמה מטרים יקח לנהג פול טריילר עמוס לעצור.

פורסם

אתם שוכחים כמה דברים:

1.למשאיות יש מערכות בלימה מוגדלות.

2.שטח מגע גדול בהרבה מזה שיש לרכב פרטי (יותר גלגלים=יותר אחיזה).

על סמי או פול טריילר לא יצא לי להיות, על אוטובוס כפול (אקורדיון) יצא לי להיות כמה פעמים בניסוי בלימה- ממהירות 50-60 קמ"ש כשהוא ריק הוא בולם הרבה יותר מהר ואגרסיבי מכל רכב פרטי.

אני מניח שעם אוטובוס מלא עדיין הבלימה לא פחות טובה מרכב פרטי.

הבעיה בבלימת פול טריילר כנראה אינה נעוצה בבלמים עצמם שכן אני בטוח שהם יכולים להביא לנעילת גלגלים (זו הסיבה שמשאיות חדשות עושות שימוש ב-ABS), הבעיה היא האנרציה שתגרום למשאית להחליק וכתוצאה מכך להכניס את ה-ABS לפעולה וזה אכן יאריך את מרחק הבלימה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
...באותה אפקטיביות כמו שעוצרת מאזדה 3 (לא נכנס פה כבר למוכניות ספורט)

אם משאיות היו עוצרות באותה אפקטיביות כמו שעוצרת מאזדה 3 אז היינו בבעיה רצינית מאוד בכבישים, אפילו הייתי אומר קטסטרופלית...

(וזה מבלי להעליב, לגרוע או לפגוע באף אחד ובשום דבר מלבד מאזדה 3 :lol:)

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם

ruR8TTrksbU דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

הקטע הרלוונטי בערך בחצי.

"אם הוא היה נוסע פי 3 יותר מהר, מרחק הבלימה היה פי 9 יותר גדול"

ואחרי זה גם אמרו שבניסוי השני לקח יותר זמן לבלום כי הבלמים טוגנו כהוגן בפעם הראשונה.

בקיצור, שלא נדע מצרת. פול טריילר מלא בסחורה בולם בערך כמו .357, כשהוא נכנס במשהו.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

יש הבדל עצום בין אוטובוס לבין פול/סמי טריילר. בהמה כזאת כשהיא עמוסה באמת לוקח לה הרבה זמן לעצור.

האוטובוס גם קל יותר וגם על צמיגי כביש, המשאיות (עבודות עפר) כבדות משמעותית ונוסעות על צמיגי 50/50 שכאלה שמתאימים גם לשטח.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

FH זה דגם והוא יכול לשמש גם כסמי וגם כפול וגם כמה שלא תרצה.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
  • תוכן חדש...