Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פלאגים: Bosch vs NKG vs Iridium

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4977 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

רכב: VW Polo 6n2 GTI

הטיפול מתקרב ואיתו (כנראה) החלפת פלאגים.

התחלתי לקרוא קצת החלטתי שאני קונה NKG או BOSCH בלבד ואז הסתבכתי.

אז כמה שאלות:

1. Bosch או NKG?
  2. ברגע שאחליט כבר על אחת החברות, איך אני יודע איזה דגם מתאים לי? יש דגמים טובים יותר? טובים פחות?
  3. אירידיום: לשקול בכלל או שזה OVERSHOOT למנוע שלי?

תודה :)

Bimmer

פורסם

מה שאני למדתי עם מצתים זה שאם אפשר, הכי טוב יהיה לשם את סוג המצת והיצרן של המצת איתו הגיע הרכב מהמפעל.

לגבי אירדיום, יתרונם הוא אורך חיים ארוך, חסרונם במחיר. אם המצתים הרגילים זולים ונגישים להחלפה, אין טעם להרכיב מצת אירידום או פליטיניום.

פורסם
מה שאני למדתי עם מצתים זה שאם אפשר, הכי טוב יהיה לשם את סוג המצת והיצרן של המצת איתו הגיע הרכב מהמפעל.

לגבי אירדיום, יתרונם הוא אורך חיים ארוך, חסרונם במחיר. אם המצתים הרגילים זולים ונגישים להחלפה, אין טעם להרכיב מצת אירידום או פליטיניום.

כמה זה אורך חיים ארוך?

כמה ק"מ יכולים לחיות מצתי אירידיום?

פורסם

100-150K ק"מ ואני חושב שיש דגמי רכב שאף יותר.

יחד עם זאת אני לא ממליץ על התקנת מצתי אירידיום/פלטיניום לרכב שלא תוכנן ע"י היצרן למצתים כאלו.

פורסם
יחד עם זאת אני לא ממליץ על התקנת מצתי אירידיום/פלטיניום לרכב שלא תוכנן ע"י היצרן למצתים כאלו.

זה בדיוק מה שאני חושב.

אז איך יודעים לבחור את הדגם המתאים?

באתרים של BOSCH ו-NKG ניתן לבחור רק דגמים שמשווקים בארה"ב והפולו הוא לא אחד מהם.

Bimmer

פורסם

ידידי היקר,לרכבים גרמניים היצרן ממליץ להשתמש בBosch (חברה גרמנית) לגבי דגם הפלאג המדויק או שתשאל בחנות (אם אתה מכיר את המוכר שהוא מקצוען) או תבדוק בספר רכב.

אנדרי

פורסם

גם אחרי 30 שנה, המצת שיהיה רשום בספר היצרן הוא זה שיהיה הטוב יותר.

בלית ברירה, אם המצת כבר לא מיוצר לא ניתן/קשה להשיגו, מחפשים את המחליפים.

פורסם

למה בעצם?

יש סיבה ספציפית, נסיון לא טוב, או שזו גישה כללית (לא רק למצתים)?

לא יכול להיות שעם התקדמות הטכנולוגיה יהיה מצת טוב יותר אחרי כל כך הרבה זמן?

פורסם

יש לי השערה שמערכות ההצתה ברכבים מודרניים רגישות מאוד להתנגדות הפלאג. אני נוטה להאמין שהתנגדות שונה משפיעה בצורה זו או אחרת על מערכת ההצתה, המתחים והמחשב וזו, תיאורטית, צריכה להיות סיבה מספיק טובה לכל מיני צרות ברכב.

בנוגע לטכנולוגיות הפלאגים, אני חושב שהטכנולוגייה די "עומדת במקום" ולמעט פלאגים ממתכות אקזוטיות או כאלה עם שלושה וארבעה ראשים (שלא ממש הבנתי למה זה טוב) לא היה הרבה שינוי בשנים האחרונות, אני צודק? מנועי הטורבו הגודשים למיניהם משתמשים באיזה פלאג מתקדם כזה או אחר?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

בלית ברירה, אם המצת כבר לא מיוצר לא ניתן/קשה להשיגו, מחפשים את המחליפים.

אתה בטוח במה שאתה אומר?

זה עוזר? (הובלתי לזה מתוך אתר בוש גרמניה - בדוק אם מדובר בקוד מנוע הנכון...)

http://www.bosch-automotive-catalog.com/public/catalog/products

והנה גם האתר הגרמני של NGK (האוטו שלך מופיע שם):

http://www.ngk.de/en/product-finder/

ענק אתה! ואני ממש יצאתי ילד שלא חיפשתי באתרים הגרמניים.

Bimmer

• תוכן חדש...