Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מתרומם בסיטרואן BX

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3986 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תתחדש. בהחלט רכב מיוחד. כבעלים של TRS 1.9 הרבה שנים 4 הערות :

* בלוקי המנוע (ליד הבורג השני משמאל) נוטים להיסדק מאחר ובנקודה הזו הדופן דקה והקורוזיה מציקה- שווה ללמוד את התאוריות על מתח חשמלי יונים ןחורים בבלוק.

* את הממסרת הידנית אינני מכיר- האוטומטית ZF לא ממש מוצלחת. די בקלות ניתן לפרק את הקרטר ולהחליף פילטר שמן פנימי

* יש אתר חובבים אנגלי ואתר אוסטרלי באינטרנט- לפני 10 שנים הם היו מדהימים.

*** אם אין לך ספר היינס אתה מוזמן לקבל כתריסר דיסקטים של פרקים נבחרים (חינם!! )

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
  • תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שלום חברים,

תודה למעודדים ולמתעניינים...וישר לעניינים -

הרבה אין עוד לעשות אבל קטנות - שהן גדולות (לפעמים), וכבר אני מסביר ;

נפער חור בגרמושקה של בומבה אחורית ימנית. במוסך עשה החובב פתרון חובבני (שלא תמיד נודע לשמצה) וחבש את החריץ במספר ליפופים נאים..

להחליף את הגרמושקה עניין של מה בכך...כך חשבתי.

נרכש גומי חדש מקורי,

נרכש מפתח רצועה לבומבה (עדיף על שימוש במפתח שרשרת),

ויאללה לעבודה...

הרמת מרכב אחורי על בוקים, סרט מהסרטים !

דגשים ומסקנות -

כמובן שיש להוריד לחץ הידראולי קודם העבודה,

צד ימין - אין הכרח בפירוק גלגל אם העבודה נעשית מלמטה. צד שמאל הכרחי בשל מיקום האגזוז,

הכרחי לפרק בומבה היות והצילנדר נשלף אל קדמת הרכב ולא ניתן להימשך לאחור,

פתיחת הבומבה באמצעות מפתח רצועה (לא שרשרת),

להצטייד במיני סמרטוטים כי מרחץ שמן ירוק לא ניתן למניעה,

מהגומי החוצה שתי יציאות לשני צינורות, שמן חוזר ואוויר ;

הצד הרחב, לבית הבוכנה - בגומי פנימה קיימת תעלה רוחבית המסתיימת ביציאה המיועדת לצינור השמן החוזר. לפיכך אין הכרח להעמיד את מיקום הצינור היוצא בדיוק על מקום הנקב בבית הצילינדר, דבר שגם לא יאפשר פיזית את חיבור שתי הצינורות מעלה.

הצד הצר, למוט הבוכנה - התקשיתי מאוד להלבישה על ה "עטרת". לאחר אי אלו דקות התרחבה במעט או אז הצלחתי. ממליץ להרחיבה בעדינות קודם הלבשתה.

כשלוש שעות עבודה, בגדים מטונפים וקצה של ציפורן שבורה.

לבסוף הצלחה במשימה, ואני שואל האם היה שווה את כל הטרחה ?

הפתרון המאולתר היה בודאי תקף עוד זמן ארוך....! ?

20121019_134401.jpg

20121019_134526.jpg

20121019_142242.jpg

20121019_142251.jpg

20121019_142953.jpg

20121019_164152.jpg

פורסם

וזה בשביל הקטנה בשעה קטנה,

תפסה עיני טיפה נושרת מאיזור הקרבורטור... וכעבור זמן עוד אחת..

מממ...כנראה שלא חיזקתי היטב את החובק של צינור הדלק.

חיזוק ועוד חיזוק והצינור בשלו ממשיך סחור סחור....הכיצד ?

משיכה קטנה של צינור הדלק וראו איזו הפתעה...

למי הפתרונות ?

20121018_164323.jpg

פורסם

עודד שלום רב !

מעניין שבהחלפת הבומבה לא הייתי מעז לגעת, מבלישיש לי ידע מקדים, וללא מפתח מתאים, אך גילית תושיה, ופעלת נכון במקצועיות, ועם הרבה ידע מוקדם, שלא ברור לי מאין יש לך?!

ולשאלתך, הפתרון פשוט יותר ממה שחשבת:

יש לשחרר את הבנד המהדק את צינור הדלק, לפיית הנחושת שנשלפה.

יש לשלוף בזהירות ותוך כדי סיבוב עם פלייר, את פיית הנחושת החוצה.

אם יש ברשותך לוקטייט כחול שמשמש למניעת שחרור עצמי של ברגים , מרח שכבה דקה על הניפל כשהוא נקי משומן, הכנס את הניפל ישר לקרבורטור, ובעזרת מכה קלה, דפוק את הניפל פנימה, בעדינות עד שתרגיש התנגדות, שאז הניפל נכנס עד למקומו הסופי.

המתן מספר דקות חבר שוב את צינור הדלק,הדק את הבנד, התנע את המנוע, בדוק ואתר נזילות, אם אין סע לשלום.

המחמירים, ישתמשו במקב(קרנר), ויסמנו מספר מכות בעזרת חוד המקב, על מנת שהניפל יכנס בכוח וכך יסתמרר, וכך תמנע שליפתו העצמית בעתיד.

בהצלחה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

רבבק- ידעתי למי למכור את האוטו!:shock: אצלי מעולם לא היה זוכה לטיפול ברמות כאלו!!!:shock::shock:8) זו הייתה הסיבה שלמרות שלא ממש חשבתי על זה- לשאלה של עודד לפני כמה חודשים "מוכר?"- עניתי להפתעתי לעצמי: כן... :-D אגב- לפחות אצלי מעולם לא הוכנסו למערכת הקירור מים (לפחות לא אחרי שהחלפתי את המשאבת המים שהייתה גמורה כשקניתי את האוטו)- אלא רק הפרסטון הירוק.

אז עכשיו אני ללא סיטרואנים יותר (גם ה-GTI האדומה נמכרה לחבר פורום יקר אחר ומקווה שתזכה ליד אוהבת גם כן)- אבל עכשיו אני רגוע!

ולמי ששאל אם האוטו היה שייך בעבר למשפחתו- למיטב הזכרוני אני הייתי יד שניה עליו אחרי גברת המבוגרת מרמת-גן אז לא נראה לי... אבל יכול להיות שאני יד שלישית- לא זוכר כבר...:roll: בכל אופן עודד- כל הכבוד, לא נראה לי שיש מישהו שהיה יכול לתת לאוטו הזה יותר תשומת לב ממך!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

ואני שובר את הראש , מיהו חבר הפורום, שהחזיק סיטרואן BX, ועל פניו מטופלת ושמורה, שרק מהשרשור, ניתן ללמוד שגם הרכב השמור ביותר, זקוק לישור קו רציני לאחר קנייה, ויד מלטפת ודואגת, ואכן אני מסכים היא הגיעה מהאיש עם הטרנזיט הדבל גאנט והלילנדים, שהחזיק למרבה ההפתעה, גם סיטרואן BX.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אל תהיה מופתע- מאז ומעולם אהבתי סיטרואנים, והיו לי עד לא מזמן שני BXים: רגיל שהיום אצל עודד ו-GTI1.6 שגם נמכר לחבר פורום אחר. שניהם נמכרו עקב חוסר יכולת להחזיק כמות כזאת של הרכבים- אחרת בחיים לא הייתי מוכר!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

בעניין החלפת גרמושקה...

להלן הצעתו של חבר פורום נכבד, איש רב מעללים ומהללים נחבא אל הכלים, שנתן לי קצת מדעתו.

תחילת ציטוט

היי עודד.

האמת שיש דרך לפרק את הגומי הזה ללא הסרת כל המכלול מהרכב.

בקצה הבוכנה יש פין שמאבטח אותה במקומה. שולפים אותו החוצה.

מכניסים מתחת לגלגל האחורי ג'ק או משהו דומה ומביאים אותו עד לסוף המהלך כך שהבוכנה מוכנסת במלואה פנימה.

עכשיו הטריק הוא להניע את המתלה כלפי מטה כאילו הרכב מתרומם, (לפעמים צריך מוט שישמש כמנוף או משהו דומה) אבל למנוע מהבוכנה לנוע עם המתלה ולהישלף החוצה מהצילינדר.

מברג\פטיש וכיוב' אמורים לעזור.

אם וכשמצליחים לנתק את הבוכנה מהמתלה, אפשר להחליף את הגרמושקה כשכל המכלול עדיין מורכב. סוף ציטוט.

פורסם

תתחדש ותהנה מהרכב, לי היית בעבר פאלס מתרוממת שנת 83.

מוסך לא מומלץ : מוסך פיג'ו וסיטרואן יורם במושב ישרש, הרבה חרא אכלתי ממנו.

רכבים בבעלותי:

רק אספנות וכמה שיותר...

• תוכן חדש...