Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5009 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים לכל העוברים ושבים.

לאחר שנתיים הגיעו מים עד נפש וההורים כבר כועסים על הכלב: הכלב הקטן (כמעט בן 3) עושה את צרכיו בבית כל פעם שמשאירים אותו לבד. לדוגמא; אבא שלי מוריד אותו בשעות הבוקר כשאין אף אחד בבית מלבד שניהם ולאחרכך מכן יוצא לסידוריו. הכלב עושה את צרכיו למטה ואחרי כן, כאשר נשאר לבד, דואג לטפטף ברחבי הבית, לא ממש עושה פיפי אבל מאמץ את כל תעצומות הגוף והנפש על מנת לסמן נקודות מפתח ברחבי הבית. שורה תחתונה - אם אנחנו מתכוונים להשאיר את הכלב לבדו ולו ל5 דקות מצפה לנו ניקיון אחרכך

מה עושים? ממה הוא חרד?

עד עכשיו לא היו לו חוויות טראומתיות וכל חייו הקצרים הוא אצלנו ולא חסר לו כלום

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

לכלב יש כנראה פחד שאתם עוזבים אותו,

אתם יכולים לעשות מספר דברים:

1. לפנות למאלף מקצועי - לבחור בין אם "לשים את הכלב אצלו" למשך שבועיים שלוש ולקבל אותו מחונך (כולל פקודות בסיסיות וכו') טיפול מלא בפוביות של הכלב - לבין לקיים את השיעורים אצלכם בבית, 2-3 שיעורים בשבוע + עבודה ממושכת שלכם

2. להתחיל לעבוד איתו - וזה דורש זמן וסבלנות, העבודה היא לקנות לו כלוב (רצוי כלוב יחסית גדול כדי שירגיש בנוח), הכלוב הוא בעצם הבית של הכלב, כלב לא משתין ומחרבן בבית שלו. בכל פעם שתצאו מהבית, תכניסו את הכלב לכלוב, ותנו לו ממתק להרגשה הטובה.

בפעמים הראשונות תחזרו אחרי 10 דקות, תוציאו אותו מהכלוב, והורידו אותו ישר למטה ללא השהיה - הכלב יקשר בין בואכם לזה שמוציאים אותו וישמח לראותכם, בנוסף במידה ועשה צרכיו למטה או אם התנהג ממש יפה, כאשר עולים הביתה יש לתת לו פרס (ממתק)

בפעמים אחרי כן - תשאירו אותו ל 20 דקות, לאחר מכן 40 דקות, שעה, שעה וחצי וכו'

אחרי בערך שבועיים שלושה כאלו, תקבלו כלב מקסימום שכבר לא דואג שמה תברחו לו ותשאירו אותו לבד, שיודע שאתם חוזרים ומצפה לבואכם.

אני יודע שזה נשמע "רע" לשים כלב בכלוב, אבל הכלב לא רואה את זה כ"כלוב" אלא כ "הפינה הפרטית שלו" שם הוא מתעסק עם העצמות שלו, ישן , ובכלל זו הפינה הפרטית בבית שאף אחד לא נוגע לו בה (מה שאומר שאין לו צורך לסמן את שאר הבית)

בהדרגה הכלב ירגע, ואתם תוכלו להרגע גם.

חשוב להבין שלכלב אין מונח זמן , 20 דקות בשבילו = ל 10 שעות .

פורסם
לכלב יש כנראה פחד שאתם עוזבים אותו,

אתם יכולים לעשות מספר דברים:

1. לפנות למאלף מקצועי - לבחור בין אם "לשים את הכלב אצלו" לא מומלץ. רצוי לעבוד עם הכלב כשהמאלף נמצא לידכם ומנחה אתכם. למשך שבועיים שלוש ולקבל אותו מחונך (כולל פקודות בסיסיות וכו') טיפול מלא בפוביות של הכלב - לבין לקיים את השיעורים אצלכם בבית, 2-3 שיעורים בשבוע + עבודה ממושכת שלכם

2. להתחיל לעבוד איתו - וזה דורש זמן וסבלנות, העבודה היא לקנות לו כלוב (רצוי כלוב יחסית גדול כדי שירגיש בנוח)להיפך! בכלוב גדול-לכלב קטן- יש הרבה מקום לעשות פיפי בקצה אחד של הכלוב ולשכב בקצה השני. הכלוב לא צריך להיות וילה. רק מקום לשהות בו בזמן שאתם בחוץ., הכלוב הוא בעצם הבית של הכלב, כלב לא משתין ומחרבן בבית שלו. בכל פעם שתצאו מהבית, תכניסו את הכלב לכלוב, ותנו לו ממתק להרגשה הטובה.

בפעמים הראשונות תחזרו אחרי 10 דקות, תוציאו אותו מהכלוב, והורידו אותו ישר למטה ללא השהיה - הכלב יקשר בין בואכם לזה שמוציאים אותו וישמח לראותכם, בנוסף במידה ועשה צרכיו למטה או אם התנהג ממש יפה, כאשר עולים הביתה יש לתת לו פרס (ממתק)

בפעמים אחרי כן - תשאירו אותו ל 20 דקות, לאחר מכן 40 דקות, שעה, שעה וחצי וכו'

אחרי בערך שבועיים שלושה כאלו, תקבלו כלב מקסימום שכבר לא דואג שמה תברחו לו ותשאירו אותו לבד, שיודע שאתם חוזרים ומצפה לבואכם.

אני יודע שזה נשמע "רע" לשים כלב בכלוב, אבל הכלב לא רואה את זה כ"כלוב" אלא כ "הפינה הפרטית שלו" שם הוא מתעסק עם העצמות שלו, ישן , ובכלל זו הפינה הפרטית בבית שאף אחד לא נוגע לו בה (מה שאומר שאין לו צורך לסמן את שאר הבית)

נכון!

בהדרגה הכלב ירגע, ואתם תוכלו להרגע גם.

חשוב להבין שלכלב אין מונח זמן , 20 דקות בשבילו = ל 10 שעות .

שיטת כלוב הטיסה מאוד מומלצת!!

יש לה אחוזי הצלחה מאוד גבוהים- אך מאוד חשוב לעשות את זה בצורה נכונה והדרגתית!

כדאי להשאיר את הכלוב פתוח במשך כמה ימים.

לשים בתוכו שמיכה או כרית שהכלב אוהב.

בלי שהכלב שם לב, לזרוק לכלוב כמה צ'ופרים.

אפשר להאכיל את הכלב בפנים.

ככה לאט לאט הכלב יראה שאין שום סיבה לחשוש. נתקלתי בכמה כלבים שמרצונם נכנסו לישון בכלוב לאחר מספר ימים כאלה.

כמעט כל הכלבים שמורגלים לכלוב טיסה, ישהו בו במשך רוב היום, גם כשהבעלים נמצאים בבית.

הם מאוד אוהבים את הפינה הזאת שהיא רק שלהם.

עכשיו, בלי קשר, האם במהלך היום יש לכלב מים ואוכל חופשי?

עודד.

מאלף מוסמך שלא עושה עם זה כלום חוץ מלתת עצות בפורום:shock:

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם

לא מסורס ולא יהיה מסורס.

לכלב יש אוכל ושתיה חופשי פחות או יותר. כלומר, אם הצלחות ריקות (של שתיה ואוכל) והכלב לא בא לדרוש אוכל (הוא יודע לבקש, לשמחתי הרבה) אני לא אלך ואמלא לו. אולי מים. על התזונה אני משתדל לשמור שלא תהיה מופרזת מדי, זה בדר"כ מלא כי הכלב לא כלכך מתלהב מהאוכל שלו ולוקח לו זמן לגמור צלחת (יום שלם בערך)

פורסם

מחזק את ההמלצה על כלוב טיסה - ובמיוחד מה שעודד אמר לגביו.

לי זה נשמע יותר כמו סימון. אני לא מבין איזה סיבה יש לא לסרס כלב, אתה מרביע אותו ? אם לא - אין שום סיבה הגיונית - וזה רע גם לך וגם לו.

שתיה חופשית? מילא. אוכל פעם - פעמיים ביום - בכלוב.

תאמין לי - אחרי שבוע - הוא יסיים יופי את הכמות אוכל הנכונה תוך רבע שעה :)

ככה אתה גם דואג שהוא אוכל את הכמות הבריאה והנכונה בשבילו.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

לגבי הכלוב: התחלתי ליישם, כרגע בשלב של להרגיל אותו להתקרב לכלוב כי הוא כלב פחדן.

לגבי הסירוס, אחותי (נחשבת יותר בעלת הכלב) מתנגדת בתוקף, גם אותי לא מלהיב הרעיון של להחסיר איברים לכלב מהסיבה שאני יכול ואין לו כוח התנגדות. לא כל כך מבין במה זה מזיק להשאיר את הכלב שלי שלם כמו שנולד.

אגב, יש דרך לפטור אותו מהפחד שלו מכל העולם? (הוא פחדן בצורה ממש מרגיזה לפעמים) ואיך אני מרגיל אותו לכלוב?

פורסם

הדרך לפתור את הפחדים יהיה כנראה בשינוי התנהגות שלכם ולימוד (מאלף שמתעסק גם בהתנהגות כלבים ולא בלימוד פקודות).

לגבי החלק של למה להסיר - יותר בריא, לא יצתרך לסמן לך את הבית ולא יתחרפן כל פעם שכלבה באיזור מיוחמת.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
הדרך לפתור את הפחדים יהיה כנראה בשינוי התנהגות שלכם ולימוד (מאלף שמתעסק גם בהתנהגות כלבים ולא בלימוד פקודות).

לגבי החלק של למה להסיר - יותר בריא, לא יצתרך לסמן לך את הבית ולא יתחרפן כל פעם שכלבה באיזור מיוחמת. ולא יכנס לקרבות עם זכרים לא מסורסים אחרים.

ליביו

נראה לשלכב יש לא מעט בעיות התנהגות מה שהופך את ההמלצה על עבודה מסודרת עם מאלף מקצועי לכדאית יותר.

פורסם

שמע, לדעתי הבעיה של הכלב יותר מורכבת ממה שאתה חושב.

אבל לפני שמתחילים לטפל בהתנהגות, אולי כדאי לשלול בעיה רפואית. (דלקת בדרכי השתן/בעיה בשלפוחית).

עכשיו, האם הכלב עולה על ספות/מיטות?

האם אתם נותנים לכלב מידי פעם אוכל שלכם בזמן שאתם יושבים בשולחן?

אמרת שהוא כלב קטן, בדרך כלל לכלבים קטנים מתייחסים כאל תינוקות.

ואז הכלב גדל כנסיך.

יודע (או לפחות חושב) שמותר לו לעשות הכל.

כי במקרה הכי גרוע מה יקרה? יעשו לו "נו נו נו"?

בחלק גדול מהמקרים, בעיות כאלו נובעות מכלב דומיננטי ששם (סליחה מראש) Zין על הבעלים כי מבחינתו הוא הבעלים.

אם הכלב היה סובל מחרדת נטישה, הוא היה גם הורס את הבית.

קורע ספות, נעליים, ארונות, שטיחים וכו'.

אם שללנו בעיה רפואית ושללנו חרדות נטישה, אז השלב הראשון הוא להוריד למניאק את הבייצים!

לא מוכנים להוריד לו? רוב הסיכויים שתמשיכו לסבול!

ולא רק שתמשיכו לסבול, הסבל ילך ויחמיר. כי לאט לאט הכלב יקצין את ההתנהגות שלו.

יכול להיות שתפתרו את התופעות ע"י כלוב טיסה, אך שורש הבעיה לא יפתר.

שלב 2 (אחרי הורדת הבייצים!!), זה להתחיל לגרום לו להבין שאתם הבוס והוא היצור הכי נמוך בבית! (פיזית והיררכית). אני יודע שזה נשמע מאוד קשה ואולי אפילו רע, אבל זו הדרך היחידה!

אני מאוד ממליץ על עבודה עם מאלף שמבין בבעיות התנהגות!

ע"י שמירה על כמה כללים פשוטים, הכלב יתחיל להבין מי נגד מי.

אל תנסו לפתור את זה לבד. אתם רק תצאו מתוסכלים.

עודד.

פורסם

הוא לא גדל כנסיך. כשהוא עושה פיפי בבית ואנחנו נכנסים הביתה הוא מסתובב עם הזנב בין הרגליים ומתחנף כי הוא יודע שעשה טעות. כשאחותי מורה לו להתיישב בפינה ולא לוז כי הוא עשה פיפי הוא מתיישב ולא זז. בגלל, לא משדר ביטחון מופרז. לדוגמא, הוא לא ייגע בממתק שלו אם לא אגיד לו ״קח״

הוא רגיל לעלות על ספות ולישון במיטות עם אנשים, לשאלתכם.

פורסם

מחזק את עודד. אם לכלב אין בעיה רפואית הכלב פשוט חושב שהוא הבוס, מתנהג באופן דומיננטי ומסמן את הבית כטרטוריה שלו. הוא בעקרון שם עליכם פס. עלול לעשות זאת גם כנקמה על כך שעזבתם אותו לבד בבית.

להורדת ביצים יש כמה סיבות אך סיבה אחת טובה מאוד לדעתי שרק בגללה שווה לעשות את זה - אם הכלב לא מתרבה הוא עלול לחלות בסרטן ביצים. סירוס מונע את זה.

גם רמת הדומיננטיות שלו תרד.

כמו שעודד אמר - הכלב הוא היצור הכי נמוך בהיררכיית הבית. חובה להראות לו מי הבוס(מתבטא בהמון דברים כגון - אתה יוצא לפניו מהבית וגם נכנס, כשנכנסים לבית או יוצאים מהבית מתעלמים מהכלב לגמרי, אם הכלב קופץ עלייך אתה מעיף אותו ממך ולא מתייחס עד שהוא נרגע, עומד על שלך תמיד ואף פעם לא נותן לו לנצח בשום דבר. כלבים הם עם עקשן ואפילו מאוד! עלייך להיות יותר עקשן כי אחרת הכלב ינצח ויחשוב שהוא מעלייך והוא שולט).

כלוב טיסה - לתת לו לאכול רק שם, לתת חטיפים שהוא אוהב רק שם. לגרום לו להבין שזה מקום טוב, המקום שבו הוא מקבל אוכל וחטיפים ושיהיו אסוציאציות חיוביות לכלוב הטיסה.

אוכל ושתייה - שתייה אני ממליץ להשאיר תמיד שיהיה, אוכל - רק אחרי טיול/אימון. הכלב אמור להרוויח את האוכל ולא לקבל אותו סתם. מומלץ להאכיל פעמיים ביום. מה שאומר - לקחת לטיול ארוך ואחריו להאכיל את הכלב. הטיול לא ייעשה בצורה שהכלב מטייל חופשי ועושה מה שבא לו אלא הולך לידך בצורה של 'רגלי' ורק במתן פקודה מיוחדת שלך הכלב רשאי לעשות מה שבא לו.

מומלץ מאוד לקחת מאלף שיעשה איתכם סשן של שיעורים על מנת להסביר על פסיכולוגיית הכלבים, שיבדוק מהן בדיוק בעיות ההתנהגות שיש לכלב וכמובן יתן לכם את הפתרון לעניין הזה.

פורסם
מחזק את עודד. אם לכלב אין בעיה רפואית הכלב פשוט חושב שהוא הבוס, מתנהג באופן דומיננטי ומסמן את הבית כטרטוריה שלו. הוא בעקרון שם עליכם פס. עלול לעשות זאת גם כנקמה על כך שעזבתם אותו לבד בבית.

כלבים לא "שמים פס" ובטח שלא "נוקמים".

הגדרת התנהגות כלבים במונחים כאלו זו האנשה, שלא במקומה, אפילו לפי תיאוריית הדומיננטיות.

בכל מקרה, תיאורית הדומיננטיות בהתנהגות כלבים, אבד עליה הכלח, גם בספרות המדעית, גם לגבי זאבים [במאמר מוסגר: כל מי שגידל יותר מכלב אחד יודע שאין כלב דומיננטי בהכל ואין לקבוצה מנהיג בלתי מעורער].

מה גם, שאפילו והיתה התיאוריה נכונה, השתנה ברחבי הבית איננה סימן לדומיננטיות, אם כבר חרדת נטישה, שזו בעיה התנהגותית אחרת לגמרי.

לגבי כלוב טיסה, זה עובד, חייבים לעשות את זה נכון. אני בהחלט ממליץ על הכוונה ראשונית עם מאלף.

אבל, לפני הכל, לשלול בעיה רפואית.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מישהו יכול להמליץ על מאלף טוב באיזור המרכז ?

אני השתמשתי בשירותיו של "יוסי סמואל" לפי המון המלצות וצר לי לומר אבל זרקתי 3000 שקל לפח, הכלבה לא חונכה בכלל, הוא מתנהג כמו שכונה, צורת הלימוד שלו עם הקולר האלקטרוני היא מעפנה (שהכלבה עם הקולר היא עושה הכל כמו שצריך, שמורידים את הקולר - נגמר הסרט והיא חוזרת לבלאגן)

בקיצור, לפני שאני שורף עוד 3000 שקל .. האם יש מישהו שיכול להמליץ ?

פורסם
כלבים לא "שמים פס" ובטח שלא "נוקמים". לגבי נקמה אני מסכים, אבל חד משמעית כלבים שמים פס על בעליהם! כשאתה קורא לכלב או נותן לו כל פקודה אחרת -שהוא מכיר- והוא לא מבצע, משמע הוא שם פס.

הגדרת התנהגות כלבים במונחים כאלו זו האנשה, שלא במקומה, אפילו לפי תיאוריית הדומיננטיות.

בכל מקרה, תיאורית הדומיננטיות בהתנהגות כלבים, אבד עליה הכלח, גם בספרות המדעית, גם לגבי זאבים [במאמר מוסגר: כל מי שגידל יותר מכלב אחד יודע שאין כלב דומיננטי בהכל ואין לקבוצה מנהיג בלתי מעורער]. גם על זה עוד אפשר להתווכח. אבל נשאיר את זה לדיון אחר.

מה גם, שאפילו והיתה התיאוריה נכונה, השתנה ברחבי הבית איננה סימן לדומיננטיות, אם כבר חרדת נטישה, שזו בעיה התנהגותית אחרת לגמרי. ברוב המוחלט של מקרי חרדות הנטישה, השתנה לבדה היא נדירה. לרוב זה מתחיל בבכי של הכלב, ממשיך לשריטה של הדלת ומשם להרס חפצים ועשיית צרכים.

לגבי כלוב טיסה, זה עובד, חייבים לעשות את זה נכון. אני בהחלט ממליץ על הכוונה ראשונית עם מאלף.

אבל, לפני הכל, לשלול בעיה רפואית. בראש ובראשונה!!

עודד.

• תוכן חדש...