Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5011 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ואם על הקופסא של האייפד יש תמונה של ילד משחק באנגרי בירדס, אני צריך לצפות שאני אקבל את האנגרי בירדס בחינם?

ומה לגבי הדוגמנית שבפרוספקט? מקבלים עליה סיבוב?

זו ההיתממות של הלקוח. כנראה שלא הובטח ללקוח במפרט מערכת ניווט, אבל זה נראה לו לגיטימי לסחוט בחינם עוד כמה תופינים מהיבואן.

• תגובות 142
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

דוגמא מבית; יש לי פאביה, לאמא יש פולו יאנג.

בשניהם פיזית יש מחשב רכב, אבל בפולו אין כפתורי למעלה, למטה ו-OK על ידית האיתות בשביל לשנות את מצב התצוגה של המחשב.

(כלומר בפולו אי אפשר לראות צריכת דלק רגעית, מהירות בMPH, צריכה ממוצעת.. ועוד כמה דברים מעניינים)

על ידית איתות עם כפתורים כאלו צ'מפיון רוצים 900שח.

רגע, אבל מחשב הרכב נמצא באוטו, הוא רושם נתונים כמו צריכת דלק, מהירות, וכאלה. למה אין לי אפשרות לראות את הנתונים בלי לשדרג את הידית?

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
ואם על הקופסא של האייפד יש תמונה של ילד משחק באנגרי בירדס, אני צריך לצפות שאני אקבל את האנגרי בירדס בחינם?

ומה לגבי הדוגמנית שבפרוספקט? מקבלים עליה סיבוב?

זו ההיתממות של הלקוח. כנראה שלא הובטח ללקוח במפרט מערכת ניווט, אבל זה נראה לו לגיטימי לסחוט בחינם עוד כמה תופינים מהיבואן.

תמימות ממש אין פה. כן ציפיה להתנהגות הוגנת (משהו שאם היית קורה את השרשור היית מבין שלא היתה).

אף אחד פה לא טען שהובטחה מערכת ניווט. כן ציפינו להתנהלות הוגנת מצד היבואן - תמחור מופרז וחוסר אחידות בהבטחות מצד נציגים שונים זה מה שקיבלנו.

חלק מהתפקיד של היבואן הוא להתאים את הרכב לשוק המקומי. בגלל זה הוא מקבל את המנדט של היצרן למכור את הרכב. בארץ בגלל שהלקוח הוא לקוח שבוי (יש יבואן אחד לכל יצרן, ומספר שחקנים עיקריים שולטים בכל השוק) אז היבואן מרשה לעצמו לבקש כסף על התאמות טריוויאליות לשוק בארץ (ולא רק קרסו, רוב היבואנים מסתבר).

תאמין לי שאם היה פה יבוא במקביל וקצת תחרות על הלקוח כולנו היינו נוסעים ברכבים עם GPS מובנה ומפות מתאימות ולא עם מסך לבן במערכת.

אבל היי, אתה מבסוט מהמצב, אז יופי לך.

מגאן 265

פורסם

אם היבואן של מרצדס או היבואן של לקסוס יקראו את השירשור הזה, הם יאמרו לעצמם:

״שקראסו ישבור את הראש.. איזה בכיינים, עזבו אותי מלמצוא להם פתרונות ניווט במערכת המקורית. שיסתדרו עם האייפון״

פורסם

Moshe_P

האם פנית לניסן העולמית כפי שכתבת בפתיח? מעניין מה ישיבו.

האם ברכב מותקנת מערכת הפעלה לנווטן המקורי אליה צריך רק להוסיף מפות של ישראל או שצריך להתקין מערכת הפעלה "ישראלית" חדשה?

פורסם

רמת ההתממות פה פשוט מצחיקה, אבל בכל זאת בואו נעשה לעצמנו רגע מבחן קטן על סמך הדוגמאות פה:

כל מי שראה ציור של צלחת מרק מהבילה על הקופסה של אבקת מרק עוף אוסם/ קנור, וחשב שבאמת יש בפנים קערת מרק מהבילה וטעימה - שירים את ידו. כנראה שאף אחד לא ירים - לכולם ברור שזה לא הגיוני....

כל מי שרואה קטלוג של ייבואן רכב ובו יש צילום של הדשבורד - ובמרכזו מסך מגע ענק ומבריק עם מפת ניווט -. ואח"כ גם רואה את הרכב בפועל (אך כמובן שאינו מונע וללא סוויץ) באולם התצוגה - האם יש סיכוי למעלה מסביר שיחשוב שיש ברכב מערכת ניווט - אני הייתי חושב כך וכמוני רבים.

ובטח ובטח ההתממות של היבואן שמוכר את הרכב כנראה עם "מערכת מוליטמדיה", שלי אישית הגיוני שיש בה הכל גם רדיו, גםCD גם ניווט.

והמעניין מכול, איך בפתאומית "עקב טעות" המחיר הינו 1500 ש"ח. על זה אף אחד לא מדבר. מאד יכול להיות שאם הסכום היה כזה מראש ובלי סיפורי פוגי של אנשים ספציפיים שפותח השרשור נקב בשמם פה, כל הנושא לא היה עולה בכלל. וכמובן שאי אפשר להמלט מההרגשה שמדובר על שיטת מצליח. הרי אם היה משלם 3000 ש"ח כמו טטל'ה, מישהו היה מחזיר לו כסף?

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם
דוגמא מבית; יש לי פאביה, לאמא יש פולו יאנג.

בשניהם פיזית יש מחשב רכב, אבל בפולו אין כפתורי למעלה, למטה ו-OK על ידית האיתות בשביל לשנות את מצב התצוגה של המחשב.

(כלומר בפולו אי אפשר לראות צריכת דלק רגעית, מהירות בMPH, צריכה ממוצעת.. ועוד כמה דברים מעניינים)

על ידית איתות עם כפתורים כאלו צ'מפיון רוצים 900שח.

רגע, אבל מחשב הרכב נמצא באוטו, הוא רושם נתונים כמו צריכת דלק, מהירות, וכאלה. למה אין לי אפשרות לראות את הנתונים בלי לשדרג את הידית?

הדוגמה לא רלוונטית לדיון. לכל רכב יש מפרט שונה ו"גילוח" של אופציות הוא דרך מקובלת של היבואן להוריד את מחיר הרכב. כשקנית את הרכב איש לא הבטיח לך שליטה על מחשב הרכב מידית האיתות. אם אתה יכול לרכוש את הידית הזו וגם יודע כיצד להתקינה בסכום נמוך יותר, אתה רשאי לעשות זאת. אגב, זו גם אופציה פחות שימושית ממערכת נווט ואני משוכנע שאמך לא ממש מתעניינת בנתונים האלה (כמו מרבית האנשים שאינם חברי הפורום).

פורסם
לא אסביר את המושג אנלוגיה אבל :

יבקשו 30 שקל אלך למחלבה ואקבל ב5 שקלים.

אין מניעת שימוש בקערית,צריך חלב . חלב עולה כסף ! כמו שנאמר -לא חייבים לקנות תוכנת GPS אצל קרסו.אם מעלים תוכנה מקורית אצל מתקין מורשה אין בעיית אחריות.

היבואן לא אמר דבר לגבי קבלת חלב הוא קיבל במתנה קערה -סליחה נווטן.

מה שהלקוח מבין אינו קשור בשום צורה לשום דבר (כל נותן שירות יכול לספר לך...) מה שתופס : ההבטחה בחוזה !

"אסכים ואחזק:

והרי הציעו לך לקנות חלב גם שם, אז מה אם המחיר הוא 50 ש"ח לליטר. האריזה ממש יפה. רגע, זה לא המחיר אצל כולם?"

*(זהירות : ציניות מהולה בעצב )

זאת הבעיה שלנו כצרכנים -אנחנו לא לוקחים עו"ד לכל קניה בסופרמרקט .

כן.... אני יכול לחדד את דברי ולהגיד שהבעיה האחת והיחידה פה היא התמחור המופרז והתמחור הסותר. לגבי מיצג שווא אני חלוק בדעותיי. זה יודע רק הקונה שצריך יהיה להוכיח אם הובטח בע"פ כי אני מאמין שבחוזה לא היו עושים פשלה כזאת.

בנושא לא קשור, אבל קרוב, אני יכול להגיד לכם שהגעתי לקבל טויוטה חדשה מהיבואן עם קרוב משפחה והרגשתי שם כאילו מדובר בלקסוס לפחות מבחינת היחס והשירות.

כשבאתי לקבל אוטובוסים חדשים של מרצדס (מהיבואן) הרגשתי שנחתתי בהכלאה בין תחנת מוניות משנות החמישים לסניף דואר גרוע במיוחד.

מה שכן במחיר הדיגום זי*ברו גם זי*ברו חופשי (בטויוטה בעל הרכב היה מוכן לשלם את המקסימום בשביל כמה שטויות, ובאוטובוסים זו הייתה דרישת החברה שבה עבדתי).

אוהב את המיקרה, אבל רוצה ראב 4

פורסם
רמת ההתממות פה פשוט מצחיקה.....איך בפתאומית "עקב טעות" המחיר הינו 1500 ש"ח. על זה אף אחד לא מדבר.

נותנים לך מחיר גבוהה, זאת שערוריה!

נותנים לך מחיר נמוך לכל הדעות שנמוך גם ביחס לרמת התמחור למוצר בארץ וגם בעולם ואתה זועק "קוווווומבינה".

נראה שאתה מאלה שאין שום דרך לרצות אותם חוץ מלקבל את המערכת בחינם.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אתה עושה את אותה טעות לוגית שכל מי שטוען שזה זול עושה. אתה שוכח שעל החומרה הוא כבר שילם, ה-1500 זה רק בשביל התוכנה.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם
אתה עושה את אותה טעות לוגית שכל מי שטוען שזה זול עושה. אתה שוכח שעל החומרה הוא כבר שילם, ה-1500 זה רק בשביל התוכנה.

סליחה? למה, תוכנה לא עולה כסף?

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

זאת דוגמה לא טובה, שממחישה למה הגישה שלך היא לא נכונה. כי אם ברכב של הקונה לא היתה מערכת ניווט, אף אחד לא היה שואל למה אין לה מפות.

והנמשל - אם לרכב בדוגמה שלך היתה את הידית עם הכפתורים הנוספים שמפעילים את התפריט, אבל הם לא היו פועלים - האם לא היית פונה ליבואן ושואל, למה הכפתור הזה והזה לא פועל?

שוב דוגמה לא טובה. תאר לעצמך מצב אחר: על הקופסה של יוגורט של ציור שמראה כדורי שוקולד קטנים בתוך היוגורט. אבל בפועל אין אותם - סתם יוגורט וזהו. סביר או לא סביר?

דני

פורסם
סליחה? למה, תוכנה לא עולה כסף?

עולה, אבל 1500?! יצא מצב מצער שהרכב, מסיבות כאלו ואחרות, מגיע ללא מערכת ניווט שמישה, והיבואן החליט לעשות רווח מהסיפור.

תנסו להבין את זה:

1. היצרן מוכר את הרכב רק עם מע' ניווט

2. היבואן קנה את הרכב עם מע' ניווט

3. הלקוח שילם את המחיר של הרכב שבתוכו מגולם גם מע' הניווט

4. יש צורך להתאים את המע' כדי שהיא תעבוד בארץ

אלו הן העובדות. מפה יש 3 אופציות:

א. היבואן יספוג את מחיר ההתאמה, כמו, נגיד, שבמידה ורכב מגיע עם פנסים עם תקינה אמריקאית לא מבקשים ממנו לשלם עבור המרה לתקינה אירופאית.

ב. לתת את זה ללקוח במחיר עלות \ מסובסד חלקית.

ג. לנסוע לעשות רווח על גב הלקוח.

בשורה התחתונה לא רק שהלקוח הישראלי צריך לשלם יותר מכמעט כל מקום אחר בעולם, הוא גם צריך להוסף כסף בשביל לקבל מה שכל קונה אחר מקבל בחינם.

אז כן אתה יכול להגיד, זה לא כתוב במפרט ונכון, זה חוקי. חוקי, אבל מסריח.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

מה שהיבואן קונה ומה שהיצרן קונה זה ביניהם ולא מעניינו של הלקוח.

אם הרכב שווק כבעל מערכת ניווט, היבואן חייב להתאים אותה, נקודה. אם מערכת ניווט לא הוזכרה בשום מקום ופשוט קיימת חומרתית, אין ליבואן שום חובה להתאים אותה (ואגב, זה בכלל לא אפשרי טכנית בחלק מהמערכות המקוריות כי פשוט אין מפות מתאימות). הרי שנים היו נמכרות כאן מכוניות יוקרה (תחשוב על S קלאס ו7) שהיו באות עם ניווט מובנה שלא פעל כאן כי לא היו מפות. אז אנשים עשו קומבינות עם igo וכניסת טלוויזיה וכו'.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תוכן חדש...