Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5011 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

משה,

נכון שהמחיר כל פעם משתנה.

אבל אני חושב ש-1500 זה מחיר סביר, לא זול במיוחד אך גם לא 7K או 3K שזה עולה בחברות אחרות.

משכנתא זה קל

• תגובות 142
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מקרה קלאסי של להיות צודק אך ממש לא חכם.

היבואן במקרה זה, צודק, מבחינה משפטית אולי. (בהנחה ואכן לא דובר על מערכת ניווט במעמד המכירה)

אתם (היבואן) יודעים את הסיטואציה המתסכלת שעלולה להגרם, מדוע להכניס ראש למיטה חולה? המינימום הנדרש הוא להדגיש זאת באולם המכירה + הבהרה באותיות של קידוש לבנה בחוזה המכירה.

הסיבה שזה לא נעשה כנראה היא מכיוון שדרישה של 3,000 ש"ח על מנת להשמיש מערכת ניווט (ברכב חדש שעלותו 170 אש"ח) נתפסת כחזירית והדבר עשוי לפגוע בסיכויי המכירה באופן ממשי. הלו להתעורר, 3,000 ש"ח זה מחיר שערורייתי עבור תוכנה ומפות, עם כל הכבוד.

ולכל נותני דוגמאות הקורנפלקס/מנה חמה/נמס בכוס- אתם חוטאים בדמגוגיה. אף אדם סביר ונורמלי לא מצפה למצוא בשקית מרק קטנה שעולה 5 שקלים, כוס חרסינה 250 מ"ל. זה לא המקרה של רכב חדש ב 170 אש"ח כשאר ניתן להתרשם מהחומרה שכבר מותקנת ברכב באולם התצוגה.

אם ליבואן היה קצת שכל, הרכב היה נמכר ב- 173 אש"ח עם אופציה לשנמך את מערכת הניווט ולחסוך 3 אש"ח.

האופציה הפחות חזירית (מחירי הרכבים בארץ מתומחרים בחזירות, מה לעשות) היא לכלול את העלות ולהרויח קצת פחות על המכירה.

בכל מקרה, הרושם הרע שהיבואן יצר כאן, היה נמנע. לא משתינים מהמקפצה.

פורסם

מצד אחד היבואן דיי צודק , אבל מצד שני היה אפשר לפתור את זה בפשטות כמו שיש פרסומות אן מוצרים באיביי בהם רשום ״הטלפון לא כלול במוצר״ למשל כשאתה קונה מחזיק לטלפון , כך כם יכלו לרשום שהמפות לא כלולות

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם
מקרה קלאסי של להיות צודק אך ממש לא חכם.

היבואן במקרה זה, צודק, מבחינה משפטית אולי. (בהנחה ואכן לא דובר על מערכת ניווט במעמד המכירה)

אתם (היבואן) יודעים את הסיטואציה המתסכלת שעלולה להגרם, מדוע להכניס ראש למיטה חולה? המינימום הנדרש הוא להדגיש זאת באולם המכירה + הבהרה באותיות של קידוש לבנה בחוזה המכירה.

הסיבה שזה לא נעשה כנראה היא מכיוון שדרישה של 3,000 ש"ח על מנת להשמיש מערכת ניווט (ברכב חדש שעלותו 170 אש"ח) נתפסת כחזירית והדבר עשוי לפגוע בסיכויי המכירה באופן ממשי. הלו להתעורר, 3,000 ש"ח זה מחיר שערורייתי עבור תוכנה ומפות, עם כל הכבוד.

ולכל נותני דוגמאות הקורנפלקס/מנה חמה/נמס בכוס- אתם חוטאים בדמגוגיה. אף אדם סביר ונורמלי לא מצפה למצוא בשקית מרק קטנה שעולה 5 שקלים, כוס חרסינה 250 מ"ל. זה לא המקרה של רכב חדש ב 170 אש"ח כשאר ניתן להתרשם מהחומרה שכבר מותקנת ברכב באולם התצוגה.

אם ליבואן היה קצת שכל, הרכב היה נמכר ב- 173 אש"ח עם אופציה לשנמך את מערכת הניווט ולחסוך 3 אש"ח.

האופציה הפחות חזירית (מחירי הרכבים בארץ מתומחרים בחזירות, מה לעשות) היא לכלול את העלות ולהרויח קצת פחות על המכירה.

בכל מקרה, הרושם הרע שהיבואן יצר כאן, היה נמנע. לא משתינים מהמקפצה.

פחות או יותר מסכים, ובזאת נראה לי שמיצינו.

עריכה - פתחתי את הנושא מחדש בגלל מה שאומר דן למטה. אני לא הבנתי שזה כך, ואולי זה יעניין את רוכשי הג'וק הבאים (או סתם ישים את העניין בפרופורציות).

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

למי שלא ממש הבין אז לא מדובר פה רק בטעינת מפות

כדי הנווט יפעל במערכת המקורית של היצרן צריך להוסיף בקרה מיוחדת שמשתלטת על המסך של המערכת המקורית ומציגה מפות של ישראל (IGO אם אני זוכר טוב)

כך שהמחיר הוא לא רק על טעינת מפות אלא גם על חומרה

קופסת מערכת הנווט הישראלית

אנטנת גי פי אס (אי אפשר להשתמש באנטנת גי פס אס המקורית)

המפות של ישראל עצמם + רשיון

ההתקנה עצמה שדורשת פירוק של המערכת המקורית, שליחה למעבדה והתקנת הרכיבים הנוספים ברכב

לאור זאת אפשר להבין שהמחיר יותר ממציאותי

פורסם

מה רע ב-iGO או Waze שאפשר להתקין בכל סמרטפון בטווח של 1000 עד 3000 ש"ח שגם משמש למכשיר סלולרי ואינטרנט.

כל מערכת GPS מובנית ברכב זה בזבוז , גם היצרן גוזר פה עמלה גדולה.

פורסם
מה רע ב-iGO או Waze שאפשר להתקין בכל סמרטפון בטווח של 1000 עד 3000 ש"ח שגם משמש למכשיר סלולרי ואינטרנט.

כל מערכת GPS מובנית ברכב זה בזבוז , גם היצרן גוזר פה עמלה גדולה.

השתמשת פעם במערכת מובנית? זה הרבה יותר נוח מכל סמארטפון. תצוגה על מחשב הדרך (בנוסף למסך הראשי), מסך הרבה יותר גדול, הסוללה לא נגמרת אף פעם, הGPS קולט טוב יותר, ההוראות מגיעות דרך מערכת השמע של הרכב והרבה יותר קל להכניס מידע.

לגמרי הייתי משלם על זה תוספת, אבל לא 6K.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם
מצטער לאכזב אותך, מערכת הניווט מורכבת מחומרה, תוכנה ומפות. כאשר לתוכנה ולמפות יש רישיון נפרד.

שוב תבדוק מה הובטח לך. ורק אז תדע עם יש לך קייס לבית משפט.

(דרך אגב, כרגע כל הדיון פה זו השמצה)

מה איכפת לנו מה הובטח לנו? אז מה אם לא הובטח לו?

מדברים פה על המחיר הפסיכי לחלוטין של 3K - חוצפה אדירה.

כפי שנאמר לך, פנה לYNET הם יעשו מ"קרסו" על האש.

פורסם

כדי הנווט יפעל במערכת המקורית של היצרן צריך להוסיף בקרה מיוחדת שמשתלטת על המסך של המערכת המקורית ומציגה מפות של ישראל (IGO אם אני זוכר טוב)

ההתקנה עצמה שדורשת פירוק של המערכת המקורית, שליחה למעבדה והתקנת הרכיבים הנוספים ברכב

שיעלה גם 10K, אבל שיגולם במחיר הרכב לרכב שמגיע עם מערכת מובנית.

ארליך, תביא אורז, מקרוני וביצים

פורסם
שיעלה גם 10K, אבל שיגולם במחיר הרכב לרכב שמגיע עם מערכת מובנית.

"יגולם במחיר הרכב" זה אומר שהרכב יתייקר ב10K. לא נשמע לי שזה צעד הגיוני במיוחד.

פורסם
"יגולם במחיר הרכב" זה אומר שהרכב יתייקר ב10K. לא נשמע לי שזה צעד הגיוני במיוחד.

צעד לא הגיוני מבחינת היבואן, כי ככה הוא יגיד "שיט, עכשיו איך אמכור ללקוח רכב במחיר גבוה ממה שחשבתי?".

צעד יותר מהגיוני והגון עבור הלקוח, שיגיד לעצמו אוקיי, זה המחיר שעלי לשלם עבור לתפעל את המערכות שבאות עם הרכב.

המצב הנוכחי נוח מידי עבור היבואן, ויותר ממטעה ולא נכון כלפי הלקוח.

בקיצור, חזירות נטו. שיציגו את המחיר בהתחלה, או שיגידו את זה בהתחלה, אבל שלהוטים למכור לך אתה רואה מישהו שיציין את זה?

ארליך, תביא אורז, מקרוני וביצים

פורסם

נשמע לי קצת הזוי...

למה מערכת ה- GPS המקורית לא מסוגלת לקלוט לווינים בארץ? הרי כל מכשיר שתקנה בחו"ל, יעבוד גם פה בישראל, אם רק תתקין מפות.

פורסם

תודה על הפירוט הטכני, אולי עכשיו זה שם באור קצת שונה את הביקורת כלפי היבואן.

מה איכפת לנו מה הובטח לנו? אז מה אם לא הובטח לו?

מדברים פה על המחיר הפסיכי לחלוטין של 3K - חוצפה אדירה.

כפי שנאמר לך, פנה לYNET הם יעשו מ"קרסו" על האש.

לפני שאתה אומר חוצפה אדירה ומפנה אנשים ל-YNET, תקרא את כל ההודעות בשרשור ולא רק את הכותרת ותגלה שהמחיר הוא 1500 ש"ח.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אפילו מחיר של 500 שקל ישמע מוגזם לרוב האנשים שיודעים לאן הם נוסעים ב-95% מהנסיעות שלהם, כשיש את WAZE שעיקר השימוש בו הוא לחסוך זמן נסיעה למקום שכבר יודעים איך להגיע אליו(המנעות מעומסי תנועה) ולא הוראות נסיעה (איך להגיע למקום שלא יודעים איך להגיע אליו).

בשום GPS אינטגרלי הרי אין את דיווחי העומסים בזמן אמת.

Peugeot 406 2L turbo 1998 Škoda Octavia RS 245 2018

פורסם

אכן הרבה פרטים לא הכי מדוייקים הובאו לכאן בתגובות, מה שגרר תגובות נוספות שלקחו לכיוונים לא קשורים (גם שלי).

מפותח הת׳רד הבנתי כי קראסו עשו את הבלתי יאומן (בלי ציניות) והצליחו להביא לצרכן DVD של גארמין עם מפות של ישראל מה שיאפשר להפעיל את הניווט המקורי גם במרצדס לקסוס ופולקסווגן.

אם כי מהתגובות האחרונות אני מבין כי הפתרון לניווט הוא יחידת GPS חיצונית שמתחברת למסך המקורי.

לא שלא מדובר בפתרון מכובד והמחיר הוא מצויין (בצ׳מפיון הם מחייבים על פתרון דומה בכ 5,000 ש״ח לפני מע״מ), אבל לא מדובר בפתרון שלא הכרנו.

בכל מקרה 1,500 ש״ח זה מחיר פשוט מעולה ביחס לעלויות לפתרון דומה ברכבים אחרים.

• תוכן חדש...