Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5011 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מישהו מכם ראה אי פעם מערכת ניווט מקורית מהיצרן, עם ממשק עברי?

אין כאלו.

יש פתרונות (חלקם מאוד אלגנטיים) של הלבשת תוכנה חיצונית (igo וכד׳) על המסך המקורי, ככה שיראה כאילו מערכת הניווט מקורית.

עלות הלבשה כזו נעה סביב 3000-4000 ש״ח (ברכבי vag וסובארו - סביר שהמחיר דומה גם לשאר הרכבים).

התמחור של 1500 ש״ח שמובא פה הוא לא פחות ממעולה.

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

• תגובות 142
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בשורה התחתונה, נציג ניסאן אפילו נתן לך את שם החברה שעושה את ההתאמה. תרים אליה טלפון וקח הצעת מחיר. רק אחר כך תבוא בטענות לקרסו (אם הם יקרים בעד 15% מפוינטר זה סביר. זו עמלת תיווך סבירה ומקובלת שמגלמת בתוכה גם את הטרחה שלהם ומצד שני גם הנחת לקוח גדול).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

קרסו, אם הבאתם את האבזור הזה בג'וק והוא מופיע גם בדגם המבחן ובאולם התצוגה, אין שום סיבה שלקוח ישלם אקסטרה על משהו שכבר כלול בפנים. למיטב זכרוני גם בקורולה החדשה (רמת גימור פלטינום) יש מערכת ניווט שמופיעה בפרסומים ומותקנת בהתקנה מקומית. אתה רוצה להגיד לי שלקוח שירכוש את הקורולה לא מקבל את המפות על המערכת ויצטרך לרכוש אותן בנפרד? זה נשמע לי הזוי לגמרי.

פורסם

roee-

כללים/חוקים נועדו על-מנת לאפשר חיים נורמטיביים בחברה לכלל הפרטים שבה.

ברגע שתינתן פרשנות עצמית ועצמאית לעניין כזה או אחר, ע"י פרט אחד, ואח"כ עוד פרט, המרחק לאנרכיה מתקצר, ובסופו של יום החברה תתפרק.

לכן אם התקנות מחייבות שוטר לחבוש כובעו בעת רישום דו"ח, אזי משפטית הדו"ח אינו תקף אם לא עשה כך.

לא חבש כובעו היום- מחר גם לא יזדהה - מחרתיים גם ..מי קובע את "הקו האדום" של איך וכיצד..?

ביהמ"ש בבואו לדון בסיטואציה שנוצרה- מצד אחד העבירה שנעברה ומצד שני אי-מילוי ההוראות, מחליט מה מהותי יותר, ובהתאם לכך פוסק את דברו. אולם הבסיס/נקודת-היציאה תהא תמיד "מה דבר התקנות/חוקים לסוגייה שלפנינו..וכולי ".

אמנם, למיטב ידיעתי, אין חוק ו/או פסק-דין בעליון המגדיר מפורטות באופן ברור את תקנות "אמת בפירסום", אולם במחוזי קיימים

מספר תקדימים בהם בית-המשפט אמר את דברו בצורה ברורה "..זכותו של הצרכן לקבל את אשר הובטח גם מהבחינה הויזואלית,

גם אם העובדות נודעו לו מאוחר יותר..", חפש פסקי-דין של בועז אוקון, שופט מחוזי ומנהל בתי-המשפט לשעבר.

לגופו של עניין של פותח השירשור- איני סבור שאי-יכולת השימוש במערכת הניווט, הינה deal-breaker מבחינתו, ואני גם נוטה להאמין שלא דובר על המערכת במהלך כריתת-החוזה בינו ובין נציגות ניסן, אולם אין בכך לפטור את היבואן בלא-כלום משום "האמת בפירסום".

בהיבט הצרכני- לדעתי, תשובות נציג ניסן, אינן בבחינת "מצטיינות שירותית", ואני מצטרף לסוברים שהעלות שננקבה הינה מופרזת.

נ.ב.- מסך קטן- תגדיל את תמונת המסך, ואכן זהו מסך ניווט.

אי-הדפסת קטלוגים וכולי אינו רלוונטי, ובתי המשפט אמרו את דברם גם במקרים "קשים הרבה יותר".

קח לדוגמא פירסום מוצר, שתנאיו משתנים במהירות רבה. לדוגמא- רכישת חבילת-תיירות הכוללת טיסה x ומלון y,

ששם תפוסת המטוס/מלון משתנה מהרגע הנוכחי לרגע הבא.

פורסם
בשורה התחתונה, נציג ניסאן אפילו נתן לך את שם החברה שעושה את ההתאמה. תרים אליה טלפון וקח הצעת מחיר. רק אחר כך תבוא בטענות לקרסו (אם הם יקרים בעד 15% מפוינטר זה סביר. זו עמלת תיווך סבירה ומקובלת שמגלמת בתוכה גם את הטרחה שלהם ומצד שני גם הנחת לקוח גדול).

אתה באמת סבור שהמחיר שפוניטר גובים מלקוח פרטי זהה למחיר שקרסו נדרשים לשלם..?

פורסם

אנלוגיה להמחשת האבסורד של חלק מהתגובות כאן.

קניתי קורנפלקס. היה אחלה מבצע - צורפה לאריזה קערית לחלב.

בני זו** לא צירפו שם חלב.

בקופה אמרו שצריך לקנות את החלב בנפרד .

אני לא מבין את זה.

הרי על האריזה יש ציור של קורנפלקס בתוך קערה וחלב שנמזג לשם.

יש אנשים שאפילו לקנות רכב צרפתי מגובה ב5 שנות אחריות מפחדים לקנות, ואילו אתה מעז לרכוש רכב Low Cost צרפתי רומני משומש עם K200+ ק"מ . מה שאני רוצה לדעת זה איך לעזעזל אתה קם בבוקר עם ביצים כאלה גדולות ?!

פורסם

אני לא מבין את זה.

ואז כשתחזור לקנות חלב יבקשו ממך עליו 30 ש"ח.

מגאן 265

פורסם
קיבלתי טויטה סאן פלנטינום עם IGO 8 מולטימדיה מהליסינג שלנו.

אז ללקוח פרטי שרוכש ג'יפ יקר לא נותנים?

הוא לא כתב ג'יפ הוא כתב ג'וק. זה אולי רכב יקר אבל זה מיני, לא ג'יפ.

אוהב את המיקרה, אבל רוצה ראב 4

פורסם

אני לא מבין את זה.

האנלוגיה שלך הייתה עומדת במבחן הסבירות אם-

1. אין מניעת יכולת שימוש בקערית.

במקרה דנן, אופ. שימוש במרכיב ה- gps אינה קיימת ללא התוכנה.

במקרה שלך, אין מניעה לרכוש חלב, במחיר סביר, אצל ספק אחר.

2. אם הייתה עומדת ללקוח היכולת להשמיש מרכיב זה, ללא איבוד אחריות/שירות למערכת.

היה והלקוח יפתור זאת, עצמאית, לכאורה עשוייה להתעורר בעיית מתן אחריות למערכת, שהרי המכשיר "טופל" ע"י "לא-מורשה

קרסו"..

פורסם
חבל שאתם סתם מדרבנים אותו לתבוע, להתלונן, להתעצבן. סתם חרטע.

תבדקו בקטלוג של ניסאן ג'וק, רשום שיש ניווט לוויני מקורי? נכון שלא? אז מה אתם רוצים מהם בדיוק? שהם יעקרו את המקלט כדי שלא יהיה לך על מה לעשות רעש?

(אפרופו, נראה אותך מוצא רכב ב170K עם ניווט מ-ק-ו-ר-י מובנה ועובד)

טריוס. מיני קרוסאובר במחיר מופרז של 140K, עדיין עדיף על הג'וק לדעתי, והמערכת המובנית שם עובדת מצוין. מאזדה 6 (סוף 2011) שנקנתה מהאריזה למיטב זכרוני בערך ב-160K, כנ"ל. הרבה פחות נחמד מה"מיו" שהיה לי לפני הוייז אבל סביר ותקין.

פורסם

אני לא מבין את זה.

יצרני המזון בארץ ובעולם כבר מזמן לא נופלים למלכודת הזו. על האריזה כתוב Serving suggestion ובעברית "הצעת הגשה".

גם בקטלוגים של יצרני הרכב יש הסתייגות לגבי התמונות המוצגות.

אם יש כאן הטעייה היא נובעת מן ההגדרה: כשהיבואן אומר נווטן (GPS) הוא מתכוון כי ברכב יש אנטנה מקלט ומסך.

הלקוח מבין כי מדובר במערכת הכוללת גם תכנת ניווט וחבילת מפות שימושית ועדכנית.

פורסם
האנלוגיה שלך הייתה עומדת במבחן הסבירות אם-

1. אין מניעת יכולת שימוש בקערית.

במקרה דנן, אופ. שימוש במרכיב ה- gps אינה קיימת ללא התוכנה.

במקרה שלך, אין מניעה לרכוש חלב, במחיר סביר, אצל ספק אחר.

2. אם הייתה עומדת ללקוח היכולת להשמיש מרכיב זה, ללא איבוד אחריות/שירות למערכת.

היה והלקוח יפתור זאת, עצמאית, לכאורה עשוייה להתעורר בעיית מתן אחריות למערכת, שהרי המכשיר "טופל" ע"י "לא-מורשה

קרסו"..

אסכים ואחזק:

והרי הציעו לך לקנות חלב גם שם, אז מה אם המחיר הוא 50 ש"ח לליטר. האריזה ממש יפה. רגע, זה לא המחיר אצל כולם? :lol:

פורסם

לא אסביר את המושג אנלוגיה אבל :

יבקשו 30 שקל אלך למחלבה ואקבל ב5 שקלים.

אין מניעת שימוש בקערית,צריך חלב . חלב עולה כסף ! כמו שנאמר -לא חייבים לקנות תוכנת GPS אצל קרסו.אם מעלים תוכנה מקורית אצל מתקין מורשה אין בעיית אחריות.

היבואן לא אמר דבר לגבי קבלת חלב הוא קיבל במתנה קערה -סליחה נווטן.

מה שהלקוח מבין אינו קשור בשום צורה לשום דבר (כל נותן שירות יכול לספר לך...) מה שתופס : ההבטחה בחוזה !

"אסכים ואחזק:

והרי הציעו לך לקנות חלב גם שם, אז מה אם המחיר הוא 50 ש"ח לליטר. האריזה ממש יפה. רגע, זה לא המחיר אצל כולם?"

*(זהירות : ציניות מהולה בעצב )

זאת הבעיה שלנו כצרכנים -אנחנו לא לוקחים עו"ד לכל קניה בסופרמרקט .

יש אנשים שאפילו לקנות רכב צרפתי מגובה ב5 שנות אחריות מפחדים לקנות, ואילו אתה מעז לרכוש רכב Low Cost צרפתי רומני משומש עם K200+ ק"מ . מה שאני רוצה לדעת זה איך לעזעזל אתה קם בבוקר עם ביצים כאלה גדולות ?!

פורסם
אם יש כאן הטעייה היא נובעת מן ההגדרה: כשהיבואן אומר נווטן (GPS) הוא מתכוון כי ברכב יש אנטנה מקלט ומסך. הלקוח מבין כי מדובר במערכת הכוללת גם תכנת ניווט וחבילת מפות שימושית ועדכנית.

זה בהחלט בעייתי. בואו נדמיין מצב מקביל:

ברכב יש רדיו FM. הדבר לא מוזכר במפורש בחוזה, אבל יש תמונה שמראה את הרדיו דולק במצב FM.

הלקוח מגלה שיש רדיו, ויש גם FM, אבל מה - בקפיצות תדר של 20KHZ. למי שלא יודע - זו השיטה בארה"ב, ואי אפשר לקלוט בה את כל התחנות בארץ.

ואז הלקוח שואל מה הענין, ואומרים לו - הבטחנו לך מערכת, לא אמרנו בכלל שיש בה מקלט FM. וחוץ מזה קבלת מקלט מצויין, רק שהוא מכוון לתדרים של ארץ אחרת. וחוץ מזה נשמח לשנות לך את התדרים בעלות של כך וכך, שזה בכלל במבצע...

לדעתי, הדבר ההגיוני היחיד הוא - שמה שיש ברכב צריך לעבוד. כמו שאפשר למכור רכב בלי חלונות חשמליים, אבל אי אפשר למכור רכב עם חלונות חשמליים שלא עובדים, כך גם בעניין של מערכת הניווט.

דני

פורסם
roee-

אם אכן התמונות שבאתר ניסן [juke, גלריית תמונות 17+18], מציגות "תמונת gps" טיעונך לעניין "לא נאמר/הובטח..וכולי", אינם רלוונטים.

אם אתה רוצה להיות כ"כ קטנוני עם היבואן אז תרשה לי לענות בשמו:

"בתמונה מופיעה מפת הכבישים של ציריך והרכב אכן מגיע עם מפת הכבישים של ציריך."

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...