Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5012 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ממש כל מספר זוכה. וכמו שאמר נציג קרסו - כבר חודשיים :-)

למנהלים - אני חושב שיש פה בעיה מסוימת, אם יבואן באופן רשמי על דפי הפורום (בהנחה שזה באמת נציג יבואן) מוסר מידע שונה (אני לא רוצה לומר מטעה משום שאולי פותח השרשור טועה, נניח) - ואנחנו נותנים לו במה בלי "קנס" בדמות, נניח מכתב הבהרה ליבואן. נכון, זה רק פורום באינטרנט, ונכון שהוא שלכם ולא שלנו - אבל יבואן שבא ונותן פה מצג שהוא בספק נכון, דורש - לעניות דעתי - סוג של הבהרה. אחרת, אנחנו סתם עוד פלקט שאפשר למכור דרכו שטויות ללקוחות...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תגובות 142
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בר, איך אתה מעז לגבות מלקוחות עשרות אלפי שקלים על משהו שלא עולה לך כלום? הרי העלויות שלך בניהול תיק הם רק הנסיעות וההדפסות אז למה לקחת כל כך הרבה במיוחד שלרוב אין קשר בין הסכומים שבמחלוקת לכמות העבודה ובכל זאת אתה לוקח אחוזים?

...

הוא לא צריך לחלר מתנות ולא צריך להפסיד על כלום. יש למוצר עלות ואם לא מוצא חן בעיניך פנה ליצרן המערכת שיספק לך פתרונות. להם יש את הזכות לדרוש כסף על מה שהם נותנים בלי לסבסד כלום.

מכאן בעל הרכב צריך להחליט כמה זה שווה לו ומה האלטרנטיבות.

נהג לילה, אתה טועה בכמה מישורים. ראשית, אינני עוסק כלל בליטיגציה, ולכן כל מה שכתבת לא רלבנטי. בכלל, רק שתדע, "הדפסות" כמעט ואין היום, משום שניתן לשגר הכל דיגיטאלית לבתי המשפט. שנית, כמוני יש עוד איזה 30,000. אולי לא לכולם אותו ניסיון ספציפי, אבל אני די משוכנע שלפחות עוד 100 כמוני תמצא, גם אם אין להם אטארי עם night driver במשרד ;-) כך שמונופול על השירותים שאני מספק אין, וגם משא ומתן על תמחור השירותים מתקיים מידי פעם.

עכשיו נחזור לקרסו - יבואן בלעדי, שמוכר בשוק אוליגופולי מוצר שאין לך דרך אחרת להשיג, בוודאי שקשה עד בלתי אפשרי להמתקח על מחירו, ובדרך פלא עולה בדיוק כמו מקבילו (אם ניקח כרגע חלוקה לסגמנטים), אפילו שהוא מגיע ממדינה אחרת ומציע דברים אחרים... אז אפשר לדבר עד מחר בזכות הקפטילזים (המוקצן, משום שבקפיטליזם אמיתי אין כזו בלעדיות כמו כאן, דבר שנגזר אולי מגודל השוק), אבל דעתי האישית היא - ובשרשור הזה אני לא לבד, אף שבחרת לתקוף דווקא אותי - שזו חזירות. גם הראו לך פה למעלה כמה עולה, בגדול, "עדכון" כזה. אז GIVE ME A BREAK. זה מזכיר לי שפעם קרסו מכרו להוריה של אשתי רדיו דיסק פיוניר או איזה מותג אחר במחיר כפול ממחירו בשוק. אז היום הרכבים כבר באים עם רדיו - וואללה מצאו שיטה חדשה לקרוע את הלקוח. אתה מוזמן לרכוש אצלם מכשיר GPS :-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

בר, נתתי אותך כדוגמא לענף שלוקח מחירים באחוזים מהסכום למרות שהעבודה זהה וכמעט כולם לוקחים את אותו הדבר.

לגבי קרסו, אם לאנשים יש מחיר לביצוע מחוץ לקרסו אז אין מונופול. אתה רוצה לקנות את העדכון מקרסו? לבריאות ואם אתה רוצה לקנות אותו משמעון מערכות ובניו אז גם שיהיה לך לבריאות. לא מדובר על מערכת שניסאן ייצרה אלא מערכת צד שלישי שיש לה עוד נציגויות בארץ ובעולם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
למשה ושאר חברי הפורום שלום רב,

שמי רועי שחורי ואני מנהל את חטיבת ניסאן בקרסו מוטורס.

ברצוני להגיב ולהבהיר בנושא מערכת הניווט בניסאן ג'וק:

1. דגמי ג'וק טקנה (רמת האבזור הגבוהה) מגיעים לישראל עם מערכת מולטימדיה מקורית מהיצרן. מערכות היצרן אינן כוללות מפות של ישראל. לידעתכם, באף דגם המשווק בישראל - של כל היצרנים - אין מערכת הכוללת מפות ישראל. כל מותגי הרכב בישראל, כמו גם ניסאן, מוסיפים תוכנה ישראלית על המערכת הקיימת ולכך יש עלות. המחיר שנקבע (כיום, 1,500 ש"ח ), הוא מחיר מסובסד ע"י קרסו (כן... עלות המפות וההתאמה למערכת המקורית גבוהות מהסכום שצויין)

2. חשוב לציין בכל מצב - מעולם לא נמסר בכתב או בע"פ (בקטלוגים, באתרי האינטרנט וכיו"ב) שהרכב כולל מערכת ניווט.

צר לי על ההשמצות המיותרות ואני ממליץ לכם להצטרף לאלפי לקוחות ניסאן ג'וק מרוצים.

משה, בחודשים האחרונים המערכת נמכרת במחיר נמוך מזה שציינת, אנא פנה לסוכנות הקרובה ונשמח להתקין לך.

בברכה,

רועי

כבר עוגן בפסקי-דין שזכותו של הצרכן לקבל את מה שהובטח גם מהבחינה הויזואלית, והדבר נכון גם העובדות נודעו ללקוח מאוחר יותר.

פורסם

למנהלים - אני חושב שיש פה בעיה מסוימת, אם יבואן באופן רשמי על דפי הפורום (בהנחה שזה באמת נציג יבואן) מוסר מידע שונה (אני לא רוצה לומר מטעה משום שאולי פותח השרשור טועה, נניח) - ואנחנו נותנים לו במה בלי "קנס" בדמות, נניח מכתב הבהרה ליבואן. נכון, זה רק פורום באינטרנט, ונכון שהוא שלכם ולא שלנו - אבל יבואן שבא ונותן פה מצג שהוא בספק נכון, דורש - לעניות דעתי - סוג של הבהרה. אחרת, אנחנו סתם עוד פלקט שאפשר למכור דרכו שטויות ללקוחות...

תגיד מה קורה לך בזמן האחרון שתית מיץ מקולקל או משהו? על כל הודעה של יבואן אני יכול להריץ עכשיו חיפוש ולמצוא לך מעל 10 שרשורים שונים שמשמיצים יבואן ולא חוזרים לעדכן , שפותחים שרשורים ללא בסיס , ומכפישים על ימין ועל שמאל , על זה אתה לא חושב נכון?

אם כבר אז צריך להסדיר את העניין הזה ולהגדיר כללים ברורים , קודם שמשתמש יפנה ליבואן בפורום (היוזר שלו) ורק אחר כך יפתח שרשור.

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

אין עם זה שום בעיה, להפך. טוב שנכנס מישהו מקרסו ומבהיר את עמדתו שמבחינתי היא עמדת קרסו. זה חקוק על דפי הפורום ולא עסקה שנרקמה עם הלקוח במחשכים (סטייל מה שהלך כאן עם הפאביה הדפוקה של RS וכו'). כן ירבו.

לצורך העניין, 1500 ש"ח בשביל המפות זו לדעתי עסקה מאוד הוגנת (תבדקו כמה עולה sat nav במכוניות שנמכרות בחו"ל - פי כמה מהסכום הזה). הייתי לוקח את זה עם שתי ידיים.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אתה שוכח ששם זה כי צריך להתקין את המערכת במפעל \ מקומית בסוכנות. פה הלקוח דה-פקטו שילם על המע', כי אם ניסאן היו מוכרים את הרכב גם ללא המע' ניווט היא היתה מבוטלת, גם אם לא מוסרת פיזית. מסקנה היא שהיבואן קנה עם המערכת, כלומר המחיר של המערכת מגולם במחיר הרכב. כלומר יוצא מצב שהלקוח שילם יותר על הרכב מאשר אם לא היתה בו מע' ניווט, אבל בעצם אין לו יכולת להשתמש במע' ניווט ללא המפות, שהן בתוספת מחיר.

למען ההגינות היבואן היה צריך להוסיף את המפות על חשבונו ובמקסימום להוסיף את העלות למחיר הרכב.

אם מישהו חושב שלהראות תמונות של מע' ניווט לא גורם למצג שווא אז הוא תמים במקרה הטוב. זה שבמפרט לא כתוב מע' ניווט לא הופך את זה לבסדר. אני רק מקווה שאף אחד לא קנה את הרכב מתוך מחשבה שהוא כולל גם מע' ניווט מקורית מובנית ואז גילה שהוא צריך להוסיף 3/5/7 אלף או אפילו 1500 שקל על המפות.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם
אתה שוכח ששם זה כי צריך להתקין את המערכת במפעל \ מקומית בסוכנות. פה הלקוח דה-פקטו שילם על המע', כי אם ניסאן היו מוכרים את הרכב גם ללא המע' ניווט היא היתה מבוטלת, גם אם לא מוסרת פיזית. מסקנה היא שהיבואן קנה עם המערכת, כלומר המחיר של המערכת מגולם במחיר הרכב. כלומר יוצא מצב שהלקוח שילם יותר על הרכב מאשר אם לא היתה בו מע' ניווט, אבל בעצם אין לו יכולת להשתמש במע' ניווט ללא המפות, שהן בתוספת מחיר.

למען ההגינות היבואן היה צריך להוסיף את המפות על חשבונו ובמקסימום להוסיף את העלות למחיר הרכב.

אם מישהו חושב שלהראות תמונות של מע' ניווט לא גורם למצג שווא אז הוא תמים במקרה הטוב. זה שבמפרט לא כתוב מע' ניווט לא הופך את זה לבסדר. אני רק מקווה שאף אחד לא קנה את הרכב מתוך מחשבה שהוא כולל גם מע' ניווט מקורית מובנית ואז גילה שהוא צריך להוסיף 3/5/7 אלף או אפילו 1500 שקל על המפות.

אם לא פרסמו את האוטו כבעל מערכת ניווט, במילים או בתמונות, וסוכן המכירות לא יצר מצג שווא כשהוא הראה מערכת ניווט באוטו עוד באולם התצוגה, אז הם לא חייבים כלום. זה שם, אף אחד לא טען שהיא צריכה באמת לעבוד. אני הבנתי שהם נתקלו בפונקציה לראשונה לאחר הקניה ורצו להפעיל אותה, זה הכל.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם

משה וחברי פורום יקרים,

קראתי בעיון את הערותיכם ואני שוב חוזר ומבהיר:

1. הרכב לא נרכש מהיצרן עם מערכת ניווט מקומית. מפות ישראל לא קיימות עדיין כאמור אצל אף יצרן רכב.

2. ניתן כמובן להסיר את המערכת המקורית ולהתקין במקומה מערכת מולטימדיה חלופית + ניווט עם מפות ישראל

3. אנו מצאנו פיתרון טכני להתקנת מפות ישראליות על המערכת המקורית (וזה לא רק די וי די, זה יותר מורכב) ולכך יש עלות. אגב, מי שמבצע את ההתאמה הזו הוא ספק האביזרים הרשמי שלנו - חברת "פוינטר".

4. כאמור- אין מצגי שווא - מעולם לא נאמר לאף לקוח שיש ברכב מערכת מקורית עם מפות ישראל. מובהר לכל הלקוחות בדיוק מה כוללת המערכת המקורית

5. משה היקר - לגבי המחיר - אכן המערכת תומחרה בעבר ב 5,000 ש"ח. החלטנו בחודשים האחרונים להוריד את המחיר שלה ומזה מספר חודשים אנו מוכרים אותה ב 1,500 ש"ח בלבד. צר לי על הנתונים האחרים שנמסרו לך, מבטיח לבדוק.

6. לאלו שמפקפקים בהיותי מנהל ניסאן, נציג היבואן - אני מזמין אתכם ליצור עימי קשר במשרדי החברה ומבטיח לשרת אתכם נאמנה.

אני מזמין אתכם לבדוק בכל מותגי הרכב בארץ - ברכבי היוקרה שמשווקים מכוניות עם מסך ניווט מקורי - כולם מחייבים עבור המערכות הישראליות ובסכומים הרבה יותר גבוהים מאיתנו.

תרשו לי לא להתייחס להרבה הערות והשמצות חסרות טעם שנאמרו ע"י חלקכם. תמיד נהיה שמחים לקבל ביקורת אך רק כשזו תהיה מבוססת על נתוני אמת ובסגנון תרבותי.

בברכה,

רועי

פורסם
משה וחברי פורום יקרים,

1. הרכב לא נרכש מהיצרן עם מערכת ניווט מקומית. מפות ישראל לא קיימות עדיין כאמור אצל אף יצרן רכב.

2. ניתן כמובן להסיר את המערכת המקורית ולהתקין במקומה מערכת מולטימדיה חלופית + ניווט עם מפות ישראל

3. אנו מצאנו פיתרון טכני להתקנת מפות ישראליות על המערכת המקורית (וזה לא רק די וי די, זה יותר מורכב) ולכך יש עלות. אגב, מי שמבצע את ההתאמה הזו הוא ספק האביזרים הרשמי שלנו - חברת "פוינטר".

4. כאמור- אין מצגי שווא - מעולם לא נאמר לאף לקוח שיש ברכב מערכת מקורית עם מפות ישראל. מובהר לכל הלקוחות בדיוק מה כוללת המערכת המקורית

5. משה היקר - לגבי המחיר - אכן המערכת תומחרה בעבר ב 5,000 ש"ח. החלטנו בחודשים האחרונים להוריד את המחיר שלה ומזה מספר חודשים אנו מוכרים אותה ב 1,500 ש"ח בלבד. צר לי על הנתונים האחרים שנמסרו לך, מבטיח לבדוק.

6. לאלו שמפקפקים בהיותי מנהל ניסאן, נציג היבואן - אני מזמין אתכם ליצור עימי קשר במשרדי החברה ומבטיח לשרת אתכם נאמנה.

אני מזמין אתכם לבדוק בכל מותגי הרכב בארץ - ברכבי היוקרה שמשווקים מכוניות עם מסך ניווט מקורי - כולם מחייבים עבור המערכות הישראליות ובסכומים הרבה יותר גבוהים מאיתנו.

תרשו לי לא להתייחס להרבה הערות והשמצות חסרות טעם שנאמרו ע"י חלקכם. תמיד נהיה שמחים לקבל ביקורת אך רק כשזו תהיה מבוססת על נתוני אמת ובסגנון תרבותי.

בברכה,

רועי

למען הסר ספק, ושלא מתוך קנטרנות- אתה מוכן להסביר את תמונות 17+18 [juke, גלריית תמונות באתרכם], מהי מוצג

על-גבי מסך המערכת?

פורסם
משה וחברי פורום יקרים,

בברכה,

רועי

מסתבר שבמיצובישי ב120 ומשהו אלף מקבלים את הספורטבק עם תוכנת ליווי ישראלית (לפני שנתיים), אבא של חברה שלי מעולם לא בירר איזה מפות יש בתוכנה או אין בתוכנה, יכול להיות שהיא לא מקורית?

מה אגיד לך, אם חשבתי אי פעם לקנות ג'וק, עכשיו אדע להסתכל באותיות הכי קטנות, לשאול דברים טריויאלים גם אם הם נראים דבילים (הGPS כלול? כן, למה שתעלה לי המחשבה על תוכנת מפות בארץ? אני חי בארץ,קניתי את הרכב בארץ, אמרו לי שזהGPS כלול). לשאול כל פרט קטן גם אם אשלם הון תועפות לרכב חדש, כדי שחס וחלילה נציג היבואן לא יתפאר שמשפטית לא נאמר לי שזה כלול. גם על המצבר הוא לא שאל, יש ברכב?

פשוט חבל שמה שמעניין את היבואן זה שהוא נקי משפטית, ולא החזירות התהומית של עוד 3000 ש"ח שהיו צריכים להיות כלולים מראש במחיר, תעלו את המחיר מראש. ככה זה, שיש קרטל אפשר לעשות הכל, וללכת לישון עם חיוך, כי אני מולך ואין שני לי.

ארליך, תביא אורז, מקרוני וביצים

פורסם
בר, איך אתה מעז לגבות מלקוחות עשרות אלפי שקלים על משהו שלא עולה לך כלום? הרי העלויות שלך בניהול תיק הם רק הנסיעות וההדפסות אז למה לקחת כל כך הרבה במיוחד שלרוב אין קשר בין הסכומים שבמחלוקת לכמות העבודה ובכל זאת אתה לוקח אחוזים?

ונסיים בבדיחה.

פלוני אלמוני פונה לגברת במועדון מסויים ומבקש לשכור את שרותיה הטובים.

פלוני מבקש אותה להצעת מחיר ומשקיבל אחת הוא מציע לה הצעה נגדית פחותה.

הגברת משיבה לו, שבסכום שהציע היא "מפסידה כסף"

"מה מפסידה? הרי אין לך פה 'חלקים'" משיב לה פלוני.

יום כתום!

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
מסתבר שבמיצובישי ב120 ומשהו אלף מקבלים את הספורטבק עם תוכנת ליווי ישראלית (לפני שנתיים), אבא של חברה שלי מעולם לא בירר איזה מפות יש בתוכנה או אין בתוכנה, יכול להיות שהיא לא מקורית?

מה אגיד לך, אם חשבתי אי פעם לקנות ג'וק, עכשיו אדע להסתכל באותיות הכי קטנות, לשאול דברים טריויאלים גם אם הם נראים דבילים (הGPS כלול? כן, למה שתעלה לי המחשבה על תוכנת מפות בארץ? אני חי בארץ,קניתי את הרכב בארץ, אמרו לי שזהGPS כלול). לשאול כל פרט קטן גם אם אשלם הון תועפות לרכב חדש, כדי שחס וחלילה נציג היבואן לא יתפאר שמשפטית לא נאמר לי שזה כלול. גם על המצבר הוא לא שאל, יש ברכב?

פשוט חבל שמה שמעניין את היבואן זה שהוא נקי משפטית, ולא החזירות התהומית של עוד 3000 ש"ח שהיו צריכים להיות כלולים מראש במחיר, תעלו את המחיר מראש. ככה זה, שיש קרטל אפשר לעשות הכל, וללכת לישון עם חיוך, כי אני מולך ואין שני לי.

אלא אם הבנתי לא נכון, אף אחד לא אמר לו שיש GPS ברכב. זה לא משהו שנכלל בפריטי האבזור; והמפות עצמן נרכשות מצד שלישי, זה לא שקרסו מחזיקים בהן כבנות ערובה. למערכת שלו יש יכולת לשמש כGPS וזה מותנה בתוכנה נוספת מספק צד שלישי. מדוע קרסו אמורים לספק את זה בחינם?

אתה למעשה מתלונן שקרסו לא סיפקו לו בחינם משהו שאין להם משהו ושמעולם אף אחד לא אמר או הצהיר שינתן לו.

וכל זה מבלי לדון במחיר: ואם נדון במחיר, אז אני מאמין שלאור עלות פתרונות צד שלישי, 3000 ש"ח זה מחיר ממוצע ו1500 ש"ח זה מחיר מצויין (לא הייתי חושב פעמיים, בשביל לקבל ניווט אינטגרלי).

פורסם

roee-

אם אכן התמונות שבאתר ניסן [juke, גלריית תמונות 17+18], מציגות "תמונת gps" טיעונך לעניין "לא נאמר/הובטח..וכולי", אינם רלוונטים.

פורסם
roee-

אם אכן התמונות שבאתר ניסן [juke, גלריית תמונות 17+18], מציגות "תמונת gps" טיעונך לעניין "לא נאמר/הובטח..וכולי", אינם רלוונטים.

התמונות האלו כלכך קטנות שלהסיק מזה שהרכב בא עם מערכת ניווט זה הזוי לחלוטין (מלבד זה שבהרבה פעמים הקטלוגים של היצרן מראים רמות אבזור שכלל לא קיימות כאן, וככה זה משחר ההיסטוריה כי אף יבואן לא יפיק קטלוג מקומי ומקורי, לוקחים את האירופאים). גם כתוב "להמחשה בלבד". ומה עם העובדה שהרכב בא בכמה רמות גימור? הרי התמונה לא תשקף את כולן.

בקיצור, היתממות ילדותית בסגנון "אבל השוטר לא יכול לתת לי דו"ח בלי כובע".

• תוכן חדש...