Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שדרוג לווינדוס 8 כדאי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4983 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום עליכם.

במסגרת רכישת הנייד, יש לי אפשרות לשדרג את מערכת ההפעלה מווינדוס 7 פרו לווינדוס 8 פרו במחיר מוזל.

השימושים - אופיס, אינטרנט וכו'.

מה דעתכם?

תודה ושבת שלום!

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אהלן,

יש לי WINDOWS 8 RTM מותקן על VM ככה שיצא לי להתנסות איתו קצת, כמה רשמים:

1. לפי BENCHMARKS שראיתי באתרים אין הרבה הבדל בין WIN7 ו WIN8, ההבדל המשמעותי היחיד הוא בזמני העליה והכיבוי של מערכת ההפעלה.

2. מייקרוסופט הולכים לכיוון של מסכי מגע, לדעתי לפחות, המערכת כרגע מתאימה יותר למסכי מגע מאשר עבודה עם עכבר. אם כבר בכך עסקינן, כאן יש לינק מיני רבים להחזיר את ה START MENU הישן של WIN7, אפשר לחזור בחזרה ל WIN8.

3. קח בחשבון שההכרזה הרשמית של WIN8 היא ב 26 לחודש, הרבה מהיצרנים, למשל DELL עדיין לא הוציאו דרייברים מתאימים

4. בעקבות #3, קח בחשבון שרוב הדברים יעבדו אבל יש סיכוי שתוכנות/דרייברים מסויימים אולי לא יהיו מתאימים.

לגבי לפחות, אני ממתין להכרזה הרשמית, בודק דרייברים באתר של DELL ואם הכל בסדר, מתקין, בכל זאת, מערכת הפעלה חדשה ומעניינת.

פורסם

לדעתי לא שווה, כי:

א) יש לו ממשק משתמש שיותר מתאים לטאבלט עם מסך מגע, מאשר למחשב אישי, ולמי שהתרגל לממשק עם אייקונים, חלונות, וכפתור START בפינה, הוא ייראה ממש לא נוח, בדיוק כמו שהממשק החלונאי המסורתי לא מתאים למסכי מגע (יצא לי להתנסות בטאבלט HP SLATE עם חלונות 7, ולהיט זה לא, למרות שאם הייתי מחפש טאבלט, הייתי מעדיף אותו על משהו עם IOS/אנדרואיד, בגלל שזה עדיין PC עם WINDOWS לכל דבר).

ב) "מתחת למכסה מנוע" הוא לא שונה מ7, כך שאל תצפה להבדל בביצועים. אולי הממשק יגיב יותר מהר וחלק, וזהו.

ג) אם WIN8 יתפוס תאוצה בשוק, אני כנראה הולך לסיים את הרומן עם מערכות ההפעלה של מייקרוסופט, והולך לחפש גירסת לינוקס שתתאים לי. על הדרך אשים קץ לתוכנות לא חוקיות במחשב.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אני תמיד מעדיף לשדרג למערכת ההפעלה החדשה ביותר.

ככה לומדים דברים חדשים ונחשפים למתודולוגיות חדשות מוקדם ככל האפשר.

שלא תמצא את עצמך במצבם של אלו שעדיין "תקועים" עם XP כי ה-start menu של ויסטה לא בא להם טוב, ועכשיו הם צריכים להשלים פער של 3 דורות של מערכת הפעלה.

בסוף מתרגלים להכל (חוץ מה-ribbon המעצבן הזה, השם יקום דמו).

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

לכל מי שדיבר על התאמה למסך מגע, פירסמתי לינק בהודעה שלי למעלה לתוכנה שמורידה את ה METRO APPS ומוסיפה את ה EXPLORER הרגיל של WIN7, אחד הדברים הטובים בה זה שהיא לא טוענת לזיכרון את ה METRO APPS וככה חוסכת זיכרון למערכת ההפעלה. זה לפחות מה שאני מתכוון לעשות, בדקתי אותה על ה VM שלי וזה עובד מצוין, יש גם אפשרות לעבור בין WIN8 EXPLORER הקלאסי ל WIN7 EXPLORER.

תמונה מצורפת.

Untitled.jpg

פורסם
אני תמיד מעדיף לשדרג למערכת ההפעלה החדשה ביותר.

ככה לומדים דברים חדשים ונחשפים למתודולוגיות חדשות מוקדם ככל האפשר.

אילו מתודולוגיות? :roll: מעבר לחווית משתמש משתמש רגיל לא נחשף לשום מתודולוגיות וכד'. מבחינת המשתמש השתנו התפריטים, לא מעניין אותו מה יש מתחת למכסה מנוע. אין פה מתודולוגיות עבודה חדשות, סך הכל המשתמש לומד מה ללחוץ כדי להגיע למה שהוא צריך. מיילא אם מדובר על מחשב שיש לו מסך מגע אז באמת דרך העבודה משתנה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מתודולוגיות זה לא רק ניהול הרשאות ומשתמשים ודברים שקורים מאחורי הקלעים.

אני מתכוון גם לדרכים שונות לתפעל את ממשק המשתמש בעבודה יום-יומית.

אחת הדוגמאות הבולטות שעולות לי לראש היא ההטמעה האגרסיבית של ממשק ה-ribbon במערכת ההפעלה החדשה, למשל בסייר הקבצים.

כדאי ורצוי להתרגל לדברים האלה כמה שיותר מוקדם... יכול להיות שבבית אתה יכול להישאר מאחור, אבל אם אתה עובד בארגונים שמכבדים את עצמם, השדרוגים הללו יגיעו יותר מהר ממה שאתה חושב, וכדאי שתהיה מוכן ומזומן על מנת שתהיה פרודוקטיבי מהרגע הראשון.

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

אני מסכים עם elik-belik, לדעתי להגיד "מה שהיה פעם יותר טוב", זה אחד המשפטים שאתה מוצא את עצמך אומר לעתים קרובות כשאתה מתבגר, לא באופן גורף כן? ברור שיש דברים שבאמת פעם היו טובים יותר. זה מן הרגל / קבעון של אנשים להתרגל למה שהיה פעם ולפחד ממה שחדש. למשל, מערכות הפעלה, הרבה אנשים עדיין חושבים ש XP היא מערכת ההפעלה הטובה ביותר. מוזיקה, כמה פעמים מצאתם את עצמכם אומרים לחבר: "מה זה הרעש הזה שיש היום במועדונים" ואז שמים דיסק ברכב של TECHNOTRONIC.

פורסם

תתפלא לדעת כמה אירגונים שמכבדים את עצמם עדיין משתמשים בחלונות XP בתחנות עבודה שלהם (ולא כי הם מתקמצנים לקנות רישיון ל-7, אנשי IT שלהם, ברגע שהם מקבלים לידיים מחשב עם 7 שמגיעה מהיצרן, מעיפים אותה ושמים XP, כי זאת הוראה שהם קיבלו מלמעלה).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מילא XP משאירים IE6

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בסדר, ארגונים זה משהו אחר לגמרי, אי אפשר להשוות את זה לאדם פרטי. לארגון יש עלויות, תוכנות IN HOUSE שאולי לא נתמכות, בזבוז ימי עבודה של עובדים בעקבות שדרוג המחשבים של העובדים וכו'.

פורסם

אני אל רואה סיבה למה לא לרכוש את ה-8 ב15 דולר.

לא חייבים להתקין אותו על אותו מחשב ואפשר גם לא להתקינו מיידית.

אני למשל לא מתכנן להתקין אותו על הלפטופ, כי ה-7 בהחלט מוצלחת אבל כן להתקין על מחשב שיש לי בו XP.

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם
בדקתי אותה על ה VM שלי וזה עובד מצוין

רגע רגע

עכשיו זה נהיה מעניין

איזה HOST מריץ לך איזה גרסה של 8?

כשאני ניסיתי להתקין 8 על VMWARE, גם על ESXi 5 וגם על workstation הוא לא הסכים להתניע

פרטים בבקשה :-)

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

התשובה שלי: לא. לפחות בחצי השנה הקרובה - לא.

אצל מיקרוספט תמיד טוב, אם אפשר, לחכות לחבילת שרות הראשונה. אז מתוקנים באגים שהתגלו בשימוש יומיומי, נחסמות פרצות אבטחה וכו'. בינתיים גם יש תגובות מהשטח ולומדים מהן על איכות מערכת ההפעלה והתאמה לצורך האישי. (כגון זוועה בויסטה לגבי משחקים).

אופייני למיקרוסופט חוסר תאימות לאחור - כלומר אין תמיכה בתוכנות ופיצ'ורים שהיו ואנשים התרגלו אליהם, ולך תדע מה יקרה עם דברים שימושיים בשבילך בחלונות 8.

סקירה היסטורית של הדיוט כמוני, מראה שיש להם איזו שיטה? מערכת טובה ואחריה גרועה. כך היה עם 98 מצויינת לזמנה ואחריה חלונות 2000 (מי זוכר משהו טוב ממנה?), XP משובחת עד היום ואחריה ויסטה (שגם מיקרוסופט לא רוצים לזכור) ולפי תזה כזו - אחרי 7 הטובה תבוא אחת גרועה. 8 כבר אמרנו?

ובכלל, מה בוער להם פתאם? מה כבר הביג דיל ב-8? כמה אלמנטים גרפיים שממילא מנטרלים אותם לשיפור הביצועים? או עידן המובייל שלא מעניין את המחשב האישי בבית והם נזכרים בו קצת באיחור. כמו שהוציאו את האקספלורר 9 (שהוא כנראה בסדר, לא מעניין אותי לבדוק) אחרי שהרבה מאוד מהמשתמשים עבר לדפדפנים אחרים. ונשאר בהם כי הם באמת טובים יותר.

אם השימוש שלך במחשב רגיל למדי - אופיס, אינטרנט ודואר, משחק פה ושם - לא תפיק שום תועלת מגרסה סופית או לא של 8 שיתקינו לך. רק חסכון זמן של התמודדות עם תופעות מוזרות.

ובכלל, לדעתי האישית רוב העולם לא ילך ל-8. ה-7 טובה מאוד, התייצבה, מסכי מגע גדולים אינם נפוצים בבתים ואני בספק אם יהיו בשנים הקרובות לשימוש שוטף, משיקולי נוחות ובריאות וחווית שימוש או משחק במחשב.

לכל מי שכתב על השארות מאחור - הוא פשוט לא מכיר ניהול ושיטות במקומות שיש יותר משניים וחצי מחשבים. שמרנות היא שיטה מצויינת לניהול מערכות מחשב בינוניות וגדולות. וגם לניהול כללי של מערכות גדולות, כמובן עם אפשרות בחינה מבוקרת של שינויים וחידושים. מה שאפשר לעשות ולנסות בבית ע"ח הזמן הפנוי שלך - אסור ואי אפשר לעשות בארגון שמטרתו תפוקה.

תחשוב שיש בארגון עשרות, אולי מאות או אלפי תחנות. שינוי מערכת הפעלה מצריך חומרה חדשה, התקנות חדשות לכולם - לא של מערכת ההפעלה, זה נעשה כשכפול - אלא של תוכנות אישיות ונתונים ששמרו במחשב האישי, הדרכה לעובדים שחלקם הגדול יודע רק ללחוץ על אייקון כזה או אחר, זמן הסתגלות והתאמה אישית של כל עובד/ת ועוד. מדובר בעלות עצומה של ציוד ושעות עבודה. בשביל מה? שהם יוכלו לשחק אנגרי בירדס באמצע היום? זה לא משחק לסלולרי שהיום יש אחד ואחרי יומיים זורקים ושמים אחר.

זה רק על קצה המזלג. הארוחה עצמה טעימה ומעניינת אך תתארך שלא לצורך הנושא.

ילה גבר בא נראה! מר +1

• תוכן חדש...