Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5028 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן ,

long story short ,

חגגתי יום הולדת באחד מהמועדונים הגדולים בארץ שאת שמו לא אפרסם במועד זה , טרם הזמנו משהו בכלל לשולחן - נתבקשנו לתת למלצר כרטיס אשראי "בטחון" (מותר בחוק?) - במהלך הערב הוזמנו לשולחן בקבוק פינלנדיה וערבובים שונים , זהו.

במהלך הלילה התחלף המלצר במלצרית. בסיומו של הלילה שילמנו את החשבון במלואו במזומן שכלל טיפ למלצרית.

יומיים למחרת התעוררתי בבוקר ונזכרתי ששכחתי את כרטיס האשראי במקום , מיהרתי לפתוח את פירוט האשראי באפליקציה של ישראכארט וגיליתי חיוב נוסף של 300 ש"ח מאותו מקום. החיוב נעשה ללא ידיעתי ולא חתמתי על שובר עסקה.

מיד כשגיליתי את החיוב משכתי בכמה חוטים והגעתי למנהל המלצריות של המקום שהודיע לי "חייבנו בטעות , זיכיתי אותך במקום , תבדוק עם חברת האשראי" - בשיחה מול חברת האשראי מתבררים הדברים הבאים - בהתחלה , נעשה חיוב על סך 350 ש"ח והוא זוכה מיד לאחר מכן. אבל , נעשה עוד חיוב מאוחר יותר בסך 300 ש"ח שעליו לא זיכו אותי.

ביקשתי מהמוקדנית להעלות את מנהל המלצריות על הקו והוא טען "נכון , על 350 זיכיתי וה300 זה מה שהייתם צריכים לשלם".

בנוכחות המוקדנית שאלתי אותו - "איך אתה מסביר את זה שלא נחתם שובר עסקה והכרטיס אשראי לא חזר אליי?" , תשובתו הייתה "לא יודע , אני אבדוק". בשלב הזה המוקדנית של ישראכרט ביקשה לעזוב את השיחה ומנהל המלצריות אמר לי ש"אין מה לעשות , אכלתם , שתיתם וזה מה שהייתם צריכים לשלם". בהמשך השיחה הוא הציע לסגור איתי את הסיפור בכמה דרינקים על חשבונו במקום.

השיחות נעשו באווירה חיובית אך אני מוכן לשנות אווירה כדי לקבל את מה שמגיע לי ולא להיכנע לפיצוי שקרי שכן לכסף שלי יש ערך גדול יותר מ"כמה דרינקים".

אני יודע שניתן להזמין את שובר העסקה דרך ישראכרט ואם בעל העסק לא יעשה את זה אני יזוכה אבל רוב הסיכויים שפשוט זייפו את חתימתי ולכן אני רוצה לגשת לנושא מכמה זוויות.

מה היא הנקודה הכי טובה להתחיל ממנה? מכתב עם נימה משפטית? בעל המקום?

פורסם

אם שילמת 300 שקל במזומן אמורה להיות קבלה אצלך.

יש?

אם אין, יש לך את מספר השולחן שישבתם? את השעה?

העסקה אמורה להיות מתועדת בקופה (ואם זאת קופה של גזית אז יש תיעוד מלא)

יש עדים שראו ששילמת מזומן?

פורסם
אם שילמת 300 שקל במזומן אמורה להיות קבלה אצלך.

יש?

אם אין, יש לך את מספר השולחן שישבתם? את השעה?

העסקה אמורה להיות מתועדת בקופה (ואם זאת קופה של גזית אז יש תיעוד מלא)

יש עדים שראו ששילמת מזומן?

אין קבלה - מהסיבה הפשוטה שהמלצרית מעולם לא חזרה לשולחן.. לא עם הקבלה על המזומן ולא עם הכרטיס.

שעת החיוב היא 3:12 בלילה , אני יודע בדיוק את מיקומו של השולחן וגם ציינתי זאת בפני מנהל המלצריות.

לידיעה , החשבון נסגר על סכום גדול יותר מ300 ש"ח , יותר לאיזה ה800 ש"ח.

ובחשבון התחלקנו אני וחבריי , הכל במזומן.

כך שהעדים היחידים שלי הם האנשים שהיו שם איתי.

פורסם

ראיתי שכתבת 300 אז חשבתי שזה הסכום.

בכל מקרה, אתה צריך להשיג איכשהו את הקבלה הזאת (או שבכלל הכסף הועלם לכיס של מישהו)

אולי כדאי לציין בעדינות לבעל העסק שיש לך עדים שישבו איתך בשולחן ששילמתם מזומן ולהסביר לו שאם אתה לא מקבל את הקבלה הזאת, אתה מתלונן עליו במס הכנסה.

אני מאמין שמספר אנשים שיעידו בתוספת לחיוב שלא בנוכחותך וללא ידיעתך, יגרמו לבחור לחשוב טוב טוב אם זה שווה לו.

ואם לא יעזור? הדרך לתביעה פתוחה.

רק תדאג להקליט את כל השיחות ואני מקווה שעשית את זה עם השיחה הראשונה.

פורסם

עדכון קצר , הגשתי פניה לישראכרט דרך האתר שלהם בטענה שלא ביצעתי את העסקה.

האם אוכל למצוא תקנה שאוסרת לקחת פיזית את כרטיס האשראי מהלקוח?

פורסם
האם אוכל למצוא תקנה שאוסרת לקחת פיזית את כרטיס האשראי מהלקוח?

לא חושב שתמצא תקנה שכזאת.

אם כבר אתה (וגם זה אני חושב שלא קיים) יכול למצוא תקנה שתאסור עליך בתור לקוח לתת את הכרטיס האשראי אם הוא יוצא מטווח הראיה שלך.

הפתרון למה שתארת כאן ולדברים דומים אחרים, יכול להיות רק אם לבתי עסק יהיה מסופון נייד.

פורסם

הפניה חברת האשראי תסדר את זה מאחר וחתימתך לא תימצא על השובר, ובמידה ותימצא חתימה כלשהי - תוכל לטעון שהיא זיוף מאחר ולחברת האשראי יש העתק חתימה שלך.

יקח להם 45 ימי עסקים לתת לך את תשובתם בעניין.

כל זה מניסיון אישי במקרה שבו הייתי בדייט, הוחלט לשלם את החשבון חצי-חצי ושני החצאים ירדו מהכרטיס שלי משום מה...:evil:

• תוכן חדש...