Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אופל אסטרה 1400 טורבו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4759 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קיבלת את הרכב לפני כשבועיים. אם אתם לא עצלנים לעבוד עם הגיר בצורה ידנית- אכן הרכב מעולה! אבל בנסיעה רגועה עם הגיר האוטומטי- פשוט קטסטרופה! הגיר תמיד 2 הילוכים קדימה!

ב 40 קמ"ש במישור אתם נמצאים בהילוך 4-5. לחיצה הכי עדינה על הגז כדי לשמור על המהירות מרעידה את האוטו וההילוך לא מתחלף.

האם ידוע על עדכון כלשהו (במוסך אופל אשדוד לא שמעו על אופציה כזו)?

האם אפשר לבטל שימוש בהילוך שישי לגמרי? (בתוכנה)

פורסם

ככה זה. היצרן רוצה חיסכון, לא האצה חזקה. גם בפונטו הוא אומר לך כל הזמן shift up , לפחות 20 קמ"ש פחות ממהירות שהיית מחליף בלי ההוראות.עוד לא המציאו מחשב/גיר עם עיניים.

פורסם

נשמע מרגיז משהו, האם זה לא יוצר בלאי מסוים להיות רוב הזמן בתנועה עירונית מספר הילוכים קדימה כאשר הסל"ד ברצפה? (למרות המומנט הגבוה)

פורסם

אין שום מצב אחר, או אוטומט, או טיפטרוניקס. פשוט מקלל כל רגע שאני צריך לנסוע בעיר.

האם מישהו מכיר איזה "האקר" שיכול קצת לשחק עם ההגדרות של הגיר דרך המחשב של האוטו?:-(

פורסם

אני רואה שמדובר בתופעה נפוצה, במאזדה cx5 שלי הגיר נמצא אולי 3 הילוכים קדימה.

במצב נסיעה רגיל בו דוושת התאוצה לחוצה במתינות, אתה מוצא את עצמך נוסע במרבית הזמן בין 1,200 סל"ד ל- 2,000 סל"ד ואני מתכוון לא בשיוט ללא לחיצה על דוושת התאוצה, אלא במצב בו אתה לוחץ על דוושת התאוצה במתינות כדי להתקדם. הגיר מעלה הילוך סביב 2,000 סל"ד ולא מוריד הילוך אם המנוע לא יורד מתחת 1,200 סל"ד.

כמובן שניתן להוריד הילוך באופן יזום ע"י לחיצה חזקה יותר על דוושת התאוצה או בשימוש ידני, אולם הדגש הוא באופן יזום ע"י הנהג וזה קצת מפריע מאחר וזה דורש מחשבה והתעסקות בנסיעה, בזמנים שלפעמים אתה רק רוצה להתקדם בדחף ראוי ובסל"ד מתאים.

אציין כי במישור ובעליות מתונות אין בעיה ולמאזדה יש דחף יפה ולמעשה עיקר כוחו של המנוע הוא בטווחי הסל"ד הנמוכים יותר, אולם בנסיעה בעליות חזקות ועם מזגן, אופי הכיול של הגיר, אכן מצריך התעסקות יזומה ע"י הנהג כפי שציינתי דלעיל, אפילו רק בכדי לשמור על קצב נסיעה נורמלי.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

עוד קצת מלח על הפצע?

זה רכב ליסינג, דרך העבודה, אבל גם כך לסבול 3 שנים?

יש לציין שקראתי את כל הביקורות וכולן היו מאוד חיוביות.

עכשיו אני יכול להגיד שאפילו הסיריון של הבת שלי נוסע יותר חלק. לא תראתי לעצמי מה כבר יכול להיות רע ברכב גרמני

(שמורכב בפולניה ע"י שיכור טורכי)

פורסם

גם אם יש פריצה לתוכנה, אם זה רכב ליסינג ותתעסק עם הגיר, חברת הליסינג עלולה לחייב אותך על נזק (10K במקרה הרע - אם הם יחליטו שהגיר ניזוק באופן בלתי הפיך).

האפשרויות שלך --

א. יכול להיות שעם הזמן תתרגל (כמו לכל רכב חדש עם הקפריזות שלו).

ב. להחליף הילוכים ידנית גם בעיר.

ג. נסה להחליף רכב עם מישהו אחר בחברה (על מנת להמנע משבירת חוזה). לא חסרים אנשים שיעדיפו את האסטרה על פני האלטרנטיבות.

פורסם
עוד קצת מלח על הפצע?

זה רכב ליסינג, דרך העבודה, אבל גם כך לסבול 3 שנים?

יש לציין שקראתי את כל הביקורות וכולן היו מאוד חיוביות.

עכשיו אני יכול להגיד שאפילו הסיריון של הבת שלי נוסע יותר חלק. לא תראתי לעצמי מה כבר יכול להיות רע ברכב גרמני

(שמורכב בפולניה ע"י שיכור טורכי)

חלילה - ממש לא התכוונתי לזרות מלח.

זה היה יותר בשביל להבין אם ברכב המבחן גם הייתה את התופעה הזאת

או שזה משהו שקורה רק ברכב שלך.

בכל מקרה, בהרבה סדנאות יש תוכנה לגיר (ל-DSG של VAG בוודאות), יכול להיות שגם לדגמי אופל יש.

פורסם

סדנאות משמע סדנאות שיפורים חזקות בשוק האפטר מרקט - E&A, פיטסטופ, TOP RPM ועוד...

VAG משמע קונצרן רכבי וולקסווגן, אאודי, סקודה וסיאט.

DSG זה הגיר האוטומטי של הרכבים הללו.

סבבה? :wink:

פורסם

נסיעה קצרה בעיר על האסטרה טורבו, בהשוואה ליפניות אוטומטיות סטנדרטיות, מתברר האופי המחוספס של המנוע והגיר.

תוסיף לזה רעש מהכביש, ומדובר באוטו בכלל לא נפלא למי שעושה את רוב זמנו בנסיעות עירוניות.

פורסם

כל מלה זהב!

אז למה כל הבוחנים של כל האתרים כמו WALLA, אוטו וכו' לא כותבים את זה ומהללים את הרכב ומטעים את האנשים??!!

• תוכן חדש...