Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אופל אסטרה 1400 טורבו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4757 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם הנסיעה ברכב היא ממש סבל, ולאורך כל נסיעה עירונית יש דפיקות למיניהם, זו עילה לביטול העסקה מאחר וחברת הליסינג סיפקה לך מוצר פגום. אתה צריך להתחיל להתלונן באופן סדרתי ולהעביר את הכדור למגרש שלהם - שהם יחפשו לך תוכנה או תיקון ולא אתה שתסבול ובינתיים תנהג ברכב חלופי. אל תשכח שכל יציאה למוסך ורכב חלופי זה טרטור בשבילם-לא פחות מאשר בשבילך. לאחר כארבע קריאות בחודש, אם זה לא עובד ואתה רואה שאין עם מי לדבר, תמיד תתעד את ההזמנות תיקון (תשמור עותק מהנציג שלוקח למוסך) , תקליט את נציג שרות הלקוחות שאומר לך שאין מה לעשות וככה זה גיר רובוטי, תצלם סרט וידאו קטן בסלולרי שמראה כמה הרכב רועד ודופק, ושלח אותו לרפי רשף או לכל תכנית חדשות אחרת. הם יעשו מזה מטעמים. והרי לך רכב חדש מדגם אחר.

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם
כל מלה זהב!

אז למה כל הבוחנים של כל האתרים כמו WALLA, אוטו וכו' לא כותבים את זה ומהללים את הרכב ומטעים את האנשים??!!

ולמה הם נותנים ציון של עשר לקרוז החדשה באותה כתבה בה הם מדברים על זה שצריך להחליף קומפלט בלמים כל 10,000 ק"מ אם אתה נוהג רגוע מאוד (כלומר 5,000 לנהג ממוצע?) וגם אז הרכב בולם אך בקושי ורק בלחיצה פראית? שאלה טובה.

מישהו יכול לשער ולומר שאולי הכתבים לא יודעים בגרוש לנהוג ולא מבינים בכלל ברכבים ונהיגה. מישהו יכול להגיד שהכתבות מוזמנות על ידי היבואן. מישהו כן, בטח לא אני.

אוהב את המיקרה, אבל רוצה ראב 4

פורסם

האופל/ווקסהול אסטרה החדשה בסך הכל מקבלת ביקורות חיוביות גם באירופה, במיוחד עם מנוע ה-1.4 טורבו החדש.

יכול להיות שנפלת על גיר דפוק.

בנוסף - בוחני רכב הם לא הנהג הממוצע (ובוודאי לא נהג הליסינג הממוצע) ומבחני רכב לרוב לא מתרחשים ברחובות הפקוקים של גוש דן. עיתונאי הרכב אוהבים את מועי הטורבו עתירי המומנט ואת התיבות מרובות ההילוכים עם השליטה הידנית, אבל בסופו של דבר מתברר שרוב נהגי הליסינג בישראל מעדיפים את היפנית/קוריאנית עם ה-1.6 ותיבת ה-4 הילוכים הוותיקה של אייסין (5 הילוכים לנועזים).

פורסם

זה חלק מהתכנון של הרכב, אבל יש יתרונות ויש חסרונות.

חלק מהיתרון למי שטייס בכבישים זה שאתה ב160 קמ"ש נמצא על 3000 סל"ד. ולמי שלא טס במהירויות כאלה קשה לראות את "הצד השני" של הגיר.

אגב,מדובר ברכב חדש עדיין... לפעמים צריך לתת למנוע ולגיר "להתבשל" מעט - או לסירוגין להתרגל ליתרונות ולחסרונות של הרכב.

פורסם

תודה רבה על התגובות!

מה שמעתם או יודעים על פורד פוקוס 5 דלתות, האם יש את אותן התחושות כמו באסטרה? או לא להסתבך וללכת על טויוטה קורולה?

• 7 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אם כך, הרי שאני נוהג בסקודה סופרב , הגיר מתפקד מהמם לפחות מבחינת תיזמון לנהג "המבין" כאשר שילוב הלוכים ומועדם, מהירות החלפתם, תגובה וכו מעבר למצופה.

אני לא משלב למצב ספורט, שם האוטו נהיה "עצבני" לחלוטין ושומר על רמות סיבובי מנוע בחלק העליון ביותר של הסקאלה ושומר אותם שם.

כשהיתה לי פיאט 500 שכורה, הרגשתי את מה שאתם מתארים כאן. בעליות של חיפה, היה מקום שהיא היתה פשוט נעמדת. לא נותר לי אלא לתפעלה רק במצב "ידני". זה פשוט הזוי .

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

האמת , די מזכיר לי לפי מה שאתם רושמים את הAL4 בימיו הראשונים (לפני עדכון תוכנה) לא שלאחר מכן היה שיפור ניכר.

כנראה האירופיים התרגלו לעניין פשוט ומי שרוצה תגובה טובה יותר בגיר ופחות "חסכונית" (כמו נסיעה מרובת העברות הילוכים בעיר) פשוט משלב לטיפטרוניק או קונה מראש גיר ידני.

פורסם
...

כנראה האירופיים התרגלו לעניין פשוט ומי שרוצה תגובה טובה יותר בגיר ופחות "חסכונית" (כמו נסיעה מרובת העברות הילוכים בעיר) פשוט משלב לטיפטרוניק או קונה מראש גיר ידני.

זו התגובה הכי נכונה פה.

אני בעלים של רכב כזה כבר מעל שנה. פתחתי שרשור לגבי זה לפני כמה זמן, אבל כרגע רק אתרום לשרשור:

הגיר האוטומטי אכן מסרס את האסטרה, שעם תיבה ידנית היתה משתפרת פלאים. אין מה לעשות- אופל מחוייבים למדף המוצרים של GM ולתכנן תיבה אוטומטית נורמלית זה לא בדיוק מעניין אותם, בהתחשב שהשוק האירופאי רובו ככולו משתמש (עדיין) בתיבות ידניות, שלא לדבר על מנועים אחרים לחלוטין ממה שנהוג בישראל (דיזל).

צריך לשים דברים בפרופורציה; זו לא תיבה מוצלחת, אבל היא בטח לא AL4 הידועה לשמצה ומצד שני גם לא אייסין 4 הילוכים עתיקה. לפחות יש שליטה ידנית. מצד שלישי, היא לא כפולת מצמדים (כנראה בעלת התגובות הטובות ביותר בשוק) אבל האסטרה תהיה אמינה יותר בתחום הזה, ואת זה אני קובע רק על סמך שרשורי VAG שרצים כאן בפורום.

מניסיוני, התיבה תקינה לחלוטין; זה רק עניין של הרגל, או החלפת הרכב. נקישות וכדומה לא צריכות להיות, ואם יש דבר כזה נא לגשת למוסך, זה פשוט לא תקין.

פורסם
אין באסטרה מצב S ?

לא. ה-S זה מצב ידני...

בקיצור שווה לקחת את האסטרה הזאת? או טויוטה קורולה ?

חד משמעית האסטרה טובה הרבה יותר מהקורולה, גם אם אתה מחשיב את תיבת ההילוכים הנ"ל.

במקרה חמי מתנייד בקורולה ליסינג. נסעתי עליה לא פעם ולא פעמיים וזו פשוט מכונית איומה, בכל מה שקשור לנהיגה מהנה או אפילו מספקת. מרחב פנימי קטן מהאסטרה, מושבים לא נוחים, עגלה חסרת אישיות ו\או מעוף- כמו רוב המוצרים של טויוטה. למעשה, חמי הוא האדם הקלאסי שיהנה ממנה- אדם חסר אהדה מוטורית (וזה עפ"י עדותו שלו), שכל מה שמעניין אותו זה להתניע ולנסוע.

פורסם

ואיזה ערך מוסך יש לאסטרה טורבו?

מגדש טורבו?

איכות ההרכבה נמוכה יחסית,צריכת הדלק שערורייתית ביחס למנוע ולביצועים, מערכת מיזוג בינונית, בידוד רעשי רוח סביר.

בוא ספר לנו,למה הקורולה כל כך עגלה לעומת האסטרה....

אני מתערב אתך שאם תעמיד אותו ראש בראש ברמזור הפער לא יהיה יותר מחצי רכב לטובת האסטרה.

ברמות העיצוב אין ספק,האסטרה מדליקה.

פורסם
ואיזה ערך מוסך יש לאסטרה טורבו?

מגדש טורבו?

איכות ההרכבה נמוכה יחסית,צריכת הדלק שערורייתית ביחס למנוע ולביצועים, מערכת מיזוג בינונית, בידוד רעשי רוח סביר.

בוא ספר לנו,למה הקורולה כל כך עגלה לעומת האסטרה....

אני מתערב אתך שאם תעמיד אותו ראש בראש ברמזור הפער לא יהיה יותר מחצי רכב לטובת האסטרה.

ברמות העיצוב אין ספק,האסטרה מדליקה.

למה אתה קובע שאיכות ההרכבה נמוכה, אני לא יודע. כאמור, שנה וקצת עם האסטרה- אין קרקושים, רעשים או פנלים מתפרקים מכל סוג שהוא. בנוגע לצריכת הדלק אני מסכים, לא לגבי הביצועים, שעולים על הקורולה בכל פרמטר. אני לא יודע למה הגדרת את מערכת המיזוג כבינונית (אגב, מדובר בקרת אקלים בניגוד לטויוטה שזה מזגן רגיל, למי שזה מעניין אותו). כנ"ל לגבי בידוד רעשים. בנוסף, המושבים של הקורולה פשוט לא נוחים, איך שלא תכוון אותם, המרחב הפנימי קטן יותר מהאסטרה ואפילו השימוש האינסופי במשטחי פלסטיק בלתי-נגמרים עושה לי רע. אבל אולי זה רק אני.

יכולתי להסביר במה מתבטאת העגלתיות של הקורולה, אבל אני אציג את זה כך; אשתי, שיש לה טיפה חוש מוטורי אבל לחלוטין לא ברמת גולשי הפורום הזה, היא זו שטוענת לעגלתיות המדוברת ("הרכב לא זז כשלוחצים על הדוושה"), וזה אומר הכל. לגבי ההתערבות שלך על זינוק ברמזור- ניצחת מראש, אם זה מה שאתה חושב על הסגמט הזה של משפחתיות.

אין לי מושג מה הניסיון שלך עם שני הרכבים (אסטרה וקורולה). תצטרך לסמוך עלי כשאני אומר לך ששניהם נמצאים במשפחה, ככה שאני יודע על מה אני מדבר.

והערה לסיום; לא טענתי שכל הטויוטות רעות. אבא שלי מתנייד באוונסיס 2010, ולמרות שסה"כ מדובר ברכב משעמם, הוא עדיין ברמה אחרת מהקורולה.

• תוכן חדש...