Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1574 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן נכבדיי

בעקבות החלפת סעפת פליטה שאני מתכנן לעשות.

עלה לי הרעיון לשפר כמה דברים קטנים שלקויים בסעפת הנוכחית, כמו ברגים שנפתחים וכו.

הבעיה היא שאין לי מושג באיזה ברגים לבחור,

בגלל שמדובר בברגים שעומדים בחום רב צריך שיעמדו בחום\קור וכו..

הברגים שהותאמו בתחילת דרכה של הסעפת היו ברגים 10ממ 8.8 באורך 50 ממ.

הברגים צריכים להיות באורך ובעובי שציינתי, ראש הבורג פחות משנה אם זה יהיה אלן או ראש משושה וכו..

חשבתי לבחור בבורג יותר עמיד כמו למשל 12.2 בשילוב לוקטייט.

בקיצור מישהו מבין בברגים ויכול לעזור? :)

אגב האם ניתן למצוא חומר להכנת אטם מותאם אישית לפליטה ?

בתודה מראש

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם אתה לא מבין בברגים, אז תקח את הברגים הישנים שלך לחנות טכנית מקצועית ותתייעץ שם.

אטמים של סעפת פליטה מותאמים מראש, לא מומלץ לנסות ולהכין בעצמך, אתה צריך חומר מיוחד שעמיד בחום, לפרק את הסעפת ולהתחיל לשרטט ולגזור, יותר זול לקנות מקורי.

פורסם
אהלן נכבדיי

בעקבות החלפת סעפת פליטה שאני מתכנן לעשות.

עלה לי הרעיון לשפר כמה דברים קטנים שלקויים בסעפת הנוכחית, כמו ברגים שנפתחים וכו.

הבעיה היא שאין לי מושג באיזה ברגים לבחור,

בגלל שמדובר בברגים שעומדים בחום רב צריך שיעמדו בחום\קור וכו..

הברגים שהותאמו בתחילת דרכה של הסעפת היו ברגים 10ממ 8.8 באורך 50 ממ.

הברגים צריכים להיות באורך ובעובי שציינתי, ראש הבורג פחות משנה אם זה יהיה אלן או ראש משושה וכו..

חשבתי לבחור בבורג יותר עמיד כמו למשל 12.2 בשילוב לוקטייט.

בקיצור מישהו מבין בברגים ויכול לעזור? :smile:

אגב האם ניתן למצוא חומר להכנת אטם מותאם אישית לפליטה ?

בתודה מראש

12.2?! אולי 12.8 או 12.9? (או שאני לא מבין למה אתה מתכוון במספרים האלה)

המספרים האלה (8.8, 12.9) מעידים על החוזק למתיחה של הפלדה ממנה עשוי הבורג.

הם לא מעידים על תכונות תרמיות, עמידות בחום או התנגדות לפתיחה עצמית.

מהתיאור שלך לא ברור לי בדיוק לאן הברגים האלה מתחברים וכנגד מה הם מהודקים, אבל ברגים בדרגה 12 נראים לי אוברקיל למטרה כזו. בורג M10 בדרגה 12.8, למשל, יכול לשאת כ-5 טון.

לוקטייט מתאים ימנע פתיחה עצמית.

פורסם
אין כזה דבר (ברגים מברזל).

אתה בוודאי מתכוון לפלדה (שהיא בעצם כבר סגסוגת)

הכוונה לסגסוגות סטייל נירוסטה, אלו עם הכרום הניקל והסראפן מקשות את המסג ופוגעות בעמידות במחזורי החימום המהירים שיש במניפולד.

פורסם

חוזק ברגים.pdf

הסעפת נמצאת תמיד במנוחה לכן היא לא צריכה חוזק חריג, אלה עמידות טובה בחום ושיחזיקו לאורך זמן ללא בלאי כתוצאה מחום.לכן אני ממליץ לך שוב לקחת את הברגים לחנות טכנית מקצועית ולהתייעץ.

בכל זאת מצרף טבלה שיכולה לעזור.

הכי חשוב לפני הכנסת הברגים זה לצפות אותם היטב בגריז שעמיד לחום גבוה (גרפית בדרך כלל).

לגבי החומר לאטמים-הוא עשוי מאסבסט שמצופה משני צדדיו במתכת, אני לא יודע מה המדניות היום לגבי מכירת מוצרי אסבסט, יש היום תקנים מאוד נוקשים לגבי מכירת מוצרים אלו, כדאי לבדוק דרך חנויות מתמחות (גומי תל אביב ודומיו).

פורסם
הכוונה לסגסוגות סטייל נירוסטה, אלו עם הכרום הניקל והסראפן מקשות את המסג ופוגעות בעמידות במחזורי החימום המהירים שיש במניפולד.

אם לא יודעים לא מייעצים.

קבוצת הפלדות המתאימות לעבודה בתנאי טמפ' גבוהה/נמוכה הם בהחלט פלדות מסוגסגות עם אחוז גבוה של כרום/ניקל/מוליבדן בכדי לשפר את כושר החיסום של הפלדה ועמידות בתנאים שציינתי.

איזה כייף לי :)

פורסם
יכול להיות שהתבלבלתי במספר הכוונה לבורג שתי דרגות מעל 8.8 זה מה שהסבירו לי.

הברגים צריכים להחזיק בין טורבו לסעפת פליטה.

אז זה 12.9.

דרגה לפני זה 10.9, ולפני כן 8.8.

פורסם
אוקיי אז לפי הבנתי הבורג 12.9 האם הוא מספיק טוב לעמידות החומר?

ואיך אני מונע מהברגים להפתח, כי הבנתי שהברגים כל כמה חודשים נפתחים..

בורג מדרגה 12.9 מסוגל לעמוד בכח מתיחה גדול יותר בכ-70% מבורג מדרגה 8.8, לפני שהוא יעבור עיוות פלסטי.

זה אומר שאם שני הברגים באותה מידה, ה-12.9 יהיה מסוגל להחזיק עומס סטטי גבוה בכ-70% מה-8.8.

זה כל מה שזה אומר.

אני חושב שגם ה-8.8 מספיקים. כבר כתבתי שה-12.9 הם לדעתי overkill למטרה הזו.

הרי לא היתה לך בעיה שבורג נשבר או נקרע, נכון?

פורסם
אוקיי אז לפי הבנתי הבורג 12.9 האם הוא מספיק טוב לעמידות החומר?

ואיך אני מונע מהברגים להפתח, כי הבנתי שהברגים כל כמה חודשים נפתחים..

אביתר,

ברגים תיקניים מקבוצת חוזק 8.8 או 12.9 לא מתאימים לעבודה בטמפ' גבוהה ושינוי טמפ' הקיימים בסעפת הפליטה.

ברגים אלא בעלי מקדם אלסטיות נמוך אשר יגרום להתארכות הבורג ולכשל או פתיחה מוקדמת של החיבור.

עלייך לחפש ברגים המתאימים לעבודה בטמפ' גבוהה העשויים מפלדה משובחת לפי תקן DIN כגון:

21 CrMoV 5 7

X 5 NiCrTi 26 15

בדרך כלל על ראש הברגים האלה קיים סימון בהטבעה כגון: GA או SD,SB

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...