Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ארנונה על נכס שמשמש גם למגורים וגם לעסק

אנלוגי
שימו לב! השרשור הזה בן 4088 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

אני בתהליכי חיפוש דירה בת"א, הכיוון כרגע הוא לחלל מסחרי שבעתיד הקרוב (אינשאללה) יאכלס את העסק שלי (רק אני עובד בו). הכוונה גם לגור במקום.

ברור שאני מחפש משהו שמתאים לכך מבחינה אדריכלית, זה לא כזה מסובך, חדר שינה או גלריה שמשאירים חלל של 40-50 מ"ר צריכים לעשות את העבודה.

השאלה שלי היא מבחינת ארנונה, ושאר חוקי עירייה. נניח שאני שוכר נכס שמוגדר למגורים, האם יש לי בעיה למקם בו עסק? וההיפך, אם אני שוכר חלל שמוגדר כחלל מסחרי האם מותר לי לגור בו?

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ברוב העיריות זה בעייתי וסוגי העסק המותרים לניהול מדירת מגורים די מצומצמים.

תצטרך לבדוק ספציפית עם רישוי עסקים במועצה/עירייה הרלוונטית.

עז יפנית בסלעים

yahav.biz | mineralz.co.il

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם תגור בעסק לא יהיה אכפת להם כי הארנונה לעסקים גבוהה יותר ולא גוללת אפילו פינוי אשפה. הפוך זה כבר בעייה וצריך אישור מהעירייה.

אולמרט צדק

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אינני טועה היה בלאגן ורעש גדול שסגן ראש עיריית תל אביב החזיק עסק ושיקר וזייף מסמכים על מנת שעסק בבעלותו יחוייב בארנונה של מגורים ולא של עסק.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לדעתי לא יערימו עליך קשיים באם העסק אינו מהווה מטרד לשכנים.

מעבר לכך יש הטבות מיסוי לא מעטות כאשר עובדים מהבית-חלק מההוצאומוכרות לצרכי מס.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...