Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5070 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

אני בהתלבטות בין קנית הדגמים:

- גולף 2005 מנוע FSI2.0 ידני

- מאזדה ספיריט 2005 1.6 אוטו'

קשה היה למצוא מידע בעקר על הדגם הראשון שצוין. מה שאני מחפש מרכב זה חווית נהיגה, ביצועים וצריכת דלק הגיונית( נסועה של 10K בשנה). לשני הדגמים יש אקזמפלרים שמורים שמצאתי כבר. בכל פרמטר של הנאה ואיכות ברור לי שהגולף לוקחת ומחירה גם גבוה במעט. הבדלים במחירים הביטוח זעירים. השאלה שלי היא מה יהיו ההבדלים בצריכת הדלק ( אם אפשר לציין נתוני צריכה מכאלו עם ניסיון איתם) ובאחזקה השוטפת.

כמו כן איך מוערך השוק של הנ"ל ושל המאזדה 1.6 קומפורט מאותו שנתון? בגלל ההיצע העצום של המאזדות והמבצעים של חברות הליסינג אני צופה קושי בלמכור מאזדה 3, במיוחד אם היא מדגם הקומפורט הבנאלי. אני צודק?

פורסם

מבחינת "חווית נהיגה" הגולף היא לא משהו מיוחד. המנוע הזה (2.0FSI) מתעורר לחיים רק שמתדלקים אותו באוקטן 98.

אם אתה מחפש רכב מהנה אל תבחר לא בזה ולא בזה.

פורסם

הצריכת דלק בגולף תהיה יותר נמוכה בגלל הגיר הידני, וכך גם בכל רכב ידני אחר שתבחר, בייחוד לעומת המאזדה הזאת שידועה כצמאה יחסית

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

לא הבחנתי בכך שהגולף ידנית.

אם כך, לך עליה. הגיר האוטומטי בגולף הוא מקור לצרות אבל הגיר הידני הוא מוצלח ויוסיף לחווית הנהיגה.

הגיר במאזדה בעל ארבעה הילוכים בלבד ולא חסכוני בדלק בלשון המעטה. צריכת הדלק ב-2 הרכבים תהיה דומה על אף המנוע החזק יותר ששוכן בגולף.

שים לב, כמו שאמרתי, את מנוע ה-2.0FSI מומלץ לתדלק באוקטן 98.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם אתה מחפש יותר חווית נהיגה וביצועים לדעתי הרכב הידני עדיף בהרבה בכל רכב באותה קטגוריה, לא רק הספציפיות האלה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לקרוא את התגובות שלכם רק חיזק לי את החשק על הגולף.

אבל....

בירור שעשיתי על הגולף דרך המספר שלה, מתברר שב2007 הוחלפה קורה קדמית וחגורות בטיחות, ושום טיפולים לא נעשו עד 65K. מה שהכי מוזר זה שהבעלים התחייב לי בטלפון על בדיקה בנוגע לכל בורג ברכב, במכון שאני אבחר והוא דרש מעל המחירון בנוסף.

חוץ ממנו יש רק עוד רכב אחד כזה למכירה, מצב דומה רק שהוחלפה לו כל מערכת המים. עד שמצאתי רכב שקולע לכל הדרישות גם פה אכזבה, התיאשתי..

פורסם

לקרוא את התגובות שלכם רק חיזק לי את החשק על הגולף.

אבל....

בירור שעשיתי על הגולף דרך המספר שלה, מתברר שב2007 הוחלפה קורה קדמית וחגורות בטיחות, ושום טיפולים לא נעשו עד 65K. מה שהכי מוזר זה שהבעלים התחייב לי בטלפון על בדיקה בנוגע לכל בורג ברכב, במכון שאני אבחר והוא דרש מעל המחירון בנוסף.

חוץ ממנו יש רק עוד רכב אחד כזה למכירה, מצב דומה רק שהוחלפה לו כל מערכת המים. עד שמצאתי רכב שקולע לכל הדרישות גם פה אכזבה, התיאשתי..

פורסם

ואם הוחלפה מערכת המים ועכשיו הכל תקין?

לפני שנים קניתי רכב שהבעלים הקודמים החליף משאבת הגה בסכום של כמעט 5 ספרות. מה זה אומר ?

הרכב נלקח על ידי לבדיקה במכון מבדק בהרצליה שעל כל פיפס מסמנים בטופס "לא תקין".

נחש מה, הבדיקה יצאה חלקה בצורה מחשידה, מלבד כסת"ח רגיל של רעש מהגיר, לא כתבו כלום, יותר נקי מבדיקה מוזמנת של סוחר רכב. הרכב נקנה כשהיה בן 5. נמכר אחרי שנה וקצת בבעלותי, ועד אז נכנס למוסך רק פעם אחת לטיפול שנתי.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ברכב שהוחלפה מערכת המים יכול להיות שעבר התחממות, לא?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
ברכב שהוחלפה מערכת המים יכול להיות שעבר התחממות, לא?

זה בדיוק הקו מחשבה שלי.

בנוגע למאזדה 3 ספיריט, על כמה עומדת הצריכת דלק הבינעירונית שלה?

• תוכן חדש...