Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5061 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במוצאי שבת חזרתי מהצפון, היום בבוקר בדקתי שמן ושמתי לב שיש לשמן ריח שרוף.

לא יודע אם ככה זה אמור להיות אבל ניראה לי לא תקין.

חייב לציין שהשמן יושב במנוע פחות מ 3 חודשים ופחות מ 800 קמ.

השמן מיתוצרת קסטרול בצמיגות 5X30 הגלון בצבע זהב למי שמכיר.

מדובר במזדה 6 מנוע 2300 שנת 2004 שהמנוע עבר 106,000 קמ.

רוב הזמן אישתי נוסעת ברכב והרכב לא עובר את 2500 סלד ב 99% מהנסיעות.

השאלות:

האם ככה כל שמן אחרי תקופה קצרה ?

האם השמן הנל לא תקין ויש צורך להחליף אותו למרות הקמ והזמן הקצר ?

למרות הצמיגות וההמלצות על השמן אולי הוא לא מתאים ?

(אני מודע על השמן מוטוקרפט אבל מחפש משהוא איכותי יותר )

אשמח לעזרה ולתשובות.

תודה רז.

פורסם

מה צבע השמן, וכמה זמן עבר בין החלפות השמן?

בנוסף, מה רשום על הבקבוק? חצי סינטטי או סינטטי מלא?

בדוק במשך שבוע-שבועיים את מפלס השמן אחרי שהרכב התקרר בסיום נסיעה ועומד במישור. אם תראה שמפלס השמן יורד באופן חריג, צריך לבדוק את העניין.

פורסם

מה עם טמפ' המנוע? נשארה קבועה במשך כל השימוש?

כמה זמן לוקח לרכב להגיע לטמפ' עבודה עם השמן? לוקח לו יותר זמן מהרגיל באותם תנאים?

השמן אמור להשחיר עם השימוש עקב ספיחת המזהמים וחלקיקי המתכת שנוצרים מפעולת החיכוך במנוע.

אני ממליץ לך לעבור עוד כמה מאות קילומטרים ולבדוק שוב. במידה והשמן לא משחיר תחליף אותו ושים שמן סינטטי מלא מחברה אחרת.

פורסם

הטמפרטורה היתה קבוע ומדוייקת על המילימטר.

מרגע הנעת הרכב הרכב לא נוסע לפחות 3 דקות - כלומר עומד במקום עד שמיתחמם (בחורף גם 5 דקות עם צריך)

הרכב נוסע בריא מרגיש בריא כל לחיצת גז מורגשת .

מה עוד יכול להיות ?

האם השמן אמור להיות ככה ?

האם קיים שמן באיכות יותר טובה ?

רז.

פורסם
הטמפרטורה היתה קבוע ומדוייקת על המילימטר.

מרגע הנעת הרכב הרכב לא נוסע לפחות 3 דקות - כלומר עומד במקום עד שמיתחמם (בחורף גם 5 דקות עם צריך)

הרכב נוסע בריא מרגיש בריא כל לחיצת גז מורגשת .

מה עוד יכול להיות ?

האם השמן אמור להיות ככה ?

האם קיים שמן באיכות יותר טובה ?

רז.

ההרגל הזה הוא ביזבוז של דלק ובלאי מוגבר למנוע, רצוי להתחיל את הנסיעה כ-60 שניות מההנעה (לאחר שכל נורות הבקרה

של הרכב כבות), כך גם רשום בספר הרכב. אין צורך לחכות שהרכב יתחמם בסרק.

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
פורסם

אני בעד זה שתמתין לפי הנסיעה, אבל 3 דקות זה לא תמיד יוצא לי אבל המינימום הוא דקה לפני התחלת הנסיעה וחצי דקה אחרי חניה.

!!!DODGE RAM 3500 HD 6.7 CUMMINS TDI 2013

פורסם

לא צריך להמתין לא לפני ולא אחרי, מספיק עם הקשקשת.

לגבי השאלה המקורית, אני לא יודע איך אבחנת והאם יש באמת ריח שרוף, אבל אם השמן שרכשת מקורי -> האשם אינו בשמן, זה שמן איכותי שמתאים לרכבך.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לא טוב להמתין יותר מדי זמן, חצי דקה זה גם יותר מדי.

ברגע שהתנעת, שים משקפי שמש, שים חגורה, דיסק שאתה אוהב או רדיו, זה יקח לך גג חצי דקה וסע לדרכך.

צבע חום דבש בהיר מעיד על שמן כמו שאמרת חדש, אבל הוא צריך להיות כהה יותר כזה שסופח אליו משקעים ולכלוך (תתקנו אותי אם אני טועה אבל ככה הבנתי ולמדתי מהפורום הזה בנוגע לשמנים) אז תסע איתו עוד קצת לפני הכל.

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...