Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4617 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רון

יופי של פוסט.

ביום א' אני אמור לעבור ממזדה 3 לאוריס היברידית.

מטריד אותי מאד גודל ונוחות תא הנוסעים בהשוואה בין המזדה לטויוטה.

יצא לך לנהוג על מזדה 3? אתה יכול לספר לי איך ההבדל בניהם לגבי תא הנוסעים והנהג?

לגבי תא המטען כבר השלמתי עם זה שבטיולים יהיה קשה.

בטוח שבעוד כמה ימים אוכל להוסיף עוד נתוני צריכת דלק קצת שונים משלך, אני גר בי-ם ועובד ברמת גן.

עודד

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עודד,

כפי שכתבתי בפוסט הראשון, מזדה 3 היתה הרכב העיקרי שלי במשך שנתיים וחצי. אין הבדל של ממש בגודל ובנוחות תא הנוסעים בינה לבין האוריס. מרגיש אותו גודל, הווה אומר רכב שמשנע בקלות שני מבוגרים ושני ילדים. מי שמסיע באופן קבוע מבוגרים מאחור עדיף שלא יבחר רכב קומפקטי.

הנתונים על הנייר מצביעים על יתרון של 4 ס"מ בבסיס גלגלים למזדה 3, ויתרון של 1 ס"מ לאוריס ברוחב. הבדלים זניחים.

ההבדל המשמעותי יותר, כפי שהספקת להבין, הוא בתא המטען. מבחינת שימושיות זה החסרון היחידי של האוריס היבריד.

אגב גם אני התחלתי (לצערי) לנהוג יום יום ממישור החוף לעבודה בירושלים. נראה שצריכת הדלק מדרדרת מ-22 ל-20 ק"מ לליטר (עם מזגן). להערכתי תשיג בדיוק כפול קילומטרים לליטר עם האוריס לעומת המזדה, ובמסלול שלך זה אומר חיסכון של 550 שקל לחודש - וזה כל הסיפור בעצם. בהצלחה.

רון

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

Still refueling: Cadillac Fleetwood 1958

פורסם
עודד,

כפי שכתבתי בפוסט הראשון, מזדה 3 היתה הרכב העיקרי שלי במשך שנתיים וחצי. אין הבדל של ממש בגודל ובנוחות תא הנוסעים בינה לבין האוריס. מרגיש אותו גודל, הווה אומר רכב שמשנע בקלות שני מבוגרים ושני ילדים. מי שמסיע באופן קבוע מבוגרים מאחור עדיף שלא יבחר רכב קומפקטי.

הנתונים על הנייר מצביעים על יתרון של 4 ס"מ בבסיס גלגלים למזדה 3, ויתרון של 1 ס"מ לאוריס ברוחב. הבדלים זניחים.

ההבדל המשמעותי יותר, כפי שהספקת להבין, הוא בתא המטען. מבחינת שימושיות זה החסרון היחידי של האוריס היבריד.

אגב גם אני התחלתי (לצערי) לנהוג יום יום ממישור החוף לעבודה בירושלים. נראה שצריכת הדלק מדרדרת מ-22 ל-20 ק"מ לליטר (עם מזגן). להערכתי תשיג בדיוק כפול קילומטרים לליטר עם האוריס לעומת המזדה, ובמסלול שלך זה אומר חיסכון של 550 שקל לחודש - וזה כל הסיפור בעצם. בהצלחה.

רון

היי.

אנחנו גם חושבים להחליף מאזדה 3 לאוריס היברידית יש לי שלוש שאלות אליך:

1.כמה צריכת דלק האוטו עושה שנסעת בכביש החוף(אחרי ההרצה)? ועם או בלי מזגן

2.מה היו תנאי הרכישה בטויוטה- כלומר כמה הם היתגבשו בדברים ואילו אקסטרות הם נתנו במחיר?, סוכנות מומלצת אם אפשר.

3.האם ההבדל משמעותי בצריכת הדלק בין מצבי הנהיגה השונים (eco,ev וכו')

how it's like to drive :twisted:

פורסם

יופי של פוסט. שני הסנט שלי:

1. הערכה בלבד: ירידת הערך של מכוניות היברידיות תתמתן עם השנים ועם העלייה במחירי הדלק. אנשים רבים שלא יכולים להרשות לעצמם מכונית חדשה, יחפשו משומשת חסכונית והיברידיות כפריוס ואוריס יהיו מבוקשות יותר. הפחד מתקלות יקטן עם הזמן כשאנשים ייראו שאין הרבה בעיות במערכת החשמלית ושעלות המצברים הולכת ויורדת מאוד.

2. מהניסיון של המשפחה שלי, הכולל עשרות אלפי קילומטרים בפריוס דור 2 ובפריוס דור 3, במגוון תנאי נסיעה, מגלה שאכן ההבדלים בצריכה בין תוואים עירוניים לבין עירוניים הם קטנים יחסית בפריוס (וכתוצאה גם באוריס הנהנית ממערכת זהה) - פריוס דור 2 הציגה בנסיעה רגילה (ממש לא רגועה במיוחד) קרוב ל-20 ק"מ לליטר בהתחלה, ועם הזדקנותה ירדה ל-1:18.5 (אחרי יותר מ-120 אלף ק"מ). פריוס דור 3 מציגה באופן עקבי תוצאה גבוהה מ-20 ק"מ לליטר.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
היי.

2.מה היו תנאי הרכישה בטויוטה- כלומר כמה הם היתגבשו בדברים ואילו אקסטרות הם נתנו במחיר?, סוכנות מומלצת אם אפשר.

אה בנוסף מה זמן האספקה לרכב הנ"ל?

פורסם
היי.

צריכת דלק במישור החוף עם פקקים ומזגן - 1:22. קרא את תחילת השרשור לכל הפרטים.

תנאי רכישה - שום גמישות, שום הנחה, שלם הכל עכשיו מחיר מחירון במזומן ותגיד תודה שיש במלאי (לא הסכימו אפילו לקבל עשרת אלפים בכרטיס אשראי!). בסוכנות יתנו לך חיישנים ומיגון בחצי מחיר מחירון, שזה בעצם מחיר השוק האמיתי בכל מקרה. תנסה להוציא בקרת שיוט, זו האופציה המקורית היחידה שבנמצא. אגב עליית המע"מ איכשהו פסחה על האוריס.

מצב EV הוא מצב חשמלי מלא. צריכת הדלק היא אפס. מצב ECO הוא כפי שרשמתי, 1:22 לנסיעה משולבת. מצב POWER תלוי בסגנון הנהיגה שלך. להערכתי בין 16 ל-20. 136 כ"ס מורגשים יפה מאוד.

לגבי זמני אספקה תבדוק בטויוטה.

כמי שהייתה לו מזדה 3 ומודד צריכה בקפדנות, אני מבטיח לך שצריכת הדלק שלך תרד לחצי, או ל-55% לכל היותר. בהצלחה.

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

Still refueling: Cadillac Fleetwood 1958

פורסם
צריכת דלק במישור החוף עם פקקים ומזגן - 1:22. קרא את תחילת השרשור לכל הפרטים.

תנאי רכישה - שום גמישות, שום הנחה, שלם הכל עכשיו מחיר מחירון במזומן ותגיד תודה שיש במלאי (לא הסכימו אפילו לקבל עשרת אלפים בכרטיס אשראי!). בסוכנות יתנו לך חיישנים ומיגון בחצי מחיר מחירון, שזה בעצם מחיר השוק האמיתי בכל מקרה. תנסה להוציא בקרת שיוט, זו האופציה המקורית היחידה שבנמצא. אגב עליית המע"מ איכשהו פסחה על האוריס.

מצב EV הוא מצב חשמלי מלא. צריכת הדלק היא אפס. מצב ECO הוא כפי שרשמתי, 1:22 לנסיעה משולבת. מצב POWER תלוי בסגנון הנהיגה שלך. להערכתי בין 16 ל-20. 136 כ"ס מורגשים יפה מאוד.

לגבי זמני אספקה תבדוק בטויוטה.

כמי שהייתה לו מזדה 3 ומודד צריכה בקפדנות, אני מבטיח לך שצריכת הדלק שלך תרד לחצי, או ל-55% לכל היותר. בהצלחה.

כמה עלה לך ההוספה של הבקרט שיוט ובאיזה סוכנות?

האם יש נסיעת מבחן על האוריס או שרק על הפריוס?

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

אולי פספסתי משהו, אבל לא ראיתי אף אחד כאן מדבר על מערכת במצברים של אוריס/פריוס שכמו שהבנתי לאחר 5 שנים נגמרת האחריות עליה ויש סיכוי טוב שכבר אחרי 5 שנים צריך להחליף אותה בעלות לא מבוטלת של כ 8.000 ש"ח.

שלא תטעו, אני גם שוקל ברצינות לרכוש אוריס או פריוס (אישתי נוהגת המון בעיר) , ואני בעל קורולה 2007 כרגע, אבל מרטיע אותי כל עניין המצברים הזה..

מה אומרים?

פורסם

GTI1980,

לא מדבר כרגע כלל על האם ומתי צריך להחליף מערכת סוללות וכו' אלא רק משהו כלכלי כרגע -

נניח ודבריך נכונים ואחרי 5 שנים אתה נאלץ לשלם 8000 ש"ח להחלפת המערכת הנ"ל. במהלך 5 שנים עושים כ-100 אלף ק"מ שבאוריס הזו בהנחה שאתה עושה 1:20 לעומת רכבי 1.6L אחרים שעושים כ-1:10 מדובר על חיסכון של 35-40 אלף ש"ח לאורך השנים הללו בדלק בלבד (תלוי מה יהיה המחיר של הדלק). אז אם אתה חוסך 40 אלף ש"ח או חוסך 32 אלף ש"ח (הכנסתי את עלות הסוללות) זה כך או כך חיסכון מאוד גדול בדלק ובהוצאות החודשיות.

אם נכניס למשוואה את ההגיון שאומר שבעוד 5 שנים הסוללות הללו יהיו, סביר להניח, זולות יותר עקב התפתחות הטכנולוגיה ועקב כך שמכוניות היברדיות נמכרות במספרים הולכים וגדלים...תעשה את החשבון בעצמך.

בשורה התחתונה, זו לא Deal Breaker .

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

אני שוקל לקנות אוריס היברידית. יש עכשיו מבצע: -5000 ש"ח.

היום אני נוהג בסיוויק היברידי 2007 (מאוד מרוצה).

דבר אחד מפריע:

אורך חיים של סוללה.

נאמר פה שבטויוטה אמרו שלהחליף סןללה עולה 6500...

אני רוצה לקבל מהם את זה רשום בהסכם :)

כאשר קניתי את הסיוויק שלי גם שאלתי קמה עולה להחליף סוללה.

יש מכירות אמר לי: 3000 ש"ח. חשבתי אז בטח הוא מקטין קצת, אבל סדר גודל ברור.

לפני כמה חודשים שאלתי במוסך הונדה אותה שאלה. קיבלתי תשובה: 13000 ש"ח !

במודל לי יש אחראיות של 8 שנים על המערכת ההיברידית. כבר החליפו לי את הסוללה באחראיות. זה קרה לפני שנתיים או שלוש.

היום אני מרגיש שוב שהסוללה חלשה, אמנם המנורה עוד לא נדלקה (מקווה שבמוסך לא סידרו לי את המנורה שלא תידלק...)

בקיצור אני לא שלם לקנות עוד רכב היברידי.

מה אתם אומרים?

פורסם
אני שוקל לקנות אוריס היברידית. יש עכשיו מבצע: -5000 ש"ח.

היום אני נוהג בסיוויק היברידי 2007 (מאוד מרוצה).

דבר אחד מפריע:

אורך חיים של סוללה.

נאמר פה שבטויוטה אמרו שלהחליף סןללה עולה 6500...

אני רוצה לקבל מהם את זה רשום בהסכם :)

כאשר קניתי את הסיוויק שלי גם שאלתי קמה עולה להחליף סוללה.

יש מכירות אמר לי: 3000 ש"ח. חשבתי אז בטח הוא מקטין קצת, אבל סדר גודל ברור.

לפני כמה חודשים שאלתי במוסך הונדה אותה שאלה. קיבלתי תשובה: 13000 ש"ח !

במודל לי יש אחראיות של 8 שנים על המערכת ההיברידית. כבר החליפו לי את הסוללה באחראיות. זה קרה לפני שנתיים או שלוש.

היום אני מרגיש שוב שהסוללה חלשה, אמנם המנורה עוד לא נדלקה (מקווה שבמוסך לא סידרו לי את המנורה שלא תידלק...)

בקיצור אני לא שלם לקנות עוד רכב היברידי.

מה אתם אומרים?

זה באמת מפתיע מה שאתה כותב על הסוללה, למרות שמבחינה הגיונית הייתי מצפה שהסוללה תסיים את חייה לאחר כארבע שנים לכל היותר, כפי שמצבר רגיל של רכב מחזיק כך לכל היותר.

השאלה היא אם ההרגשה שלך לגבי הסוללה כעת היא נכונה אם לאו. אם ההרגשה לא נכונה אז ייתכן שהייתה בעיה נקודתית בסוללה הקודמת שאינה מעידה על הכלל ולהיפך.

בכל אופן בארה״ב נמצאו פריוס בנות 10 עם סוללה מקורית במצב תקין, השאלה אם זה ממצא מייצג או שיש פריוסים שאצלם הסוללה נגמרה לפני כן.

שאלה נוספת היא גם מה תקופת האחריות שמקבלים בטויוטה כרגע, אני חושב שחמש שנים, אז אתה פשוט תוכל למכור את האוריס לפני כן.

לגבי ההנחה שמציעים כעת, שים לב שמדובר בהנחת סוף שנה ובעוד כחודש וחצי תוכל לרכוש שנתון חדש. עד כה לא היו הנחות ו/או הטבות על האוריס ההיברידית, במהלך שנת הדגם ואולם כעת אני חושב שיתחילו בזה גם במהלך שנת 2014 לאור כך שהאוריס ההיברידית כבר אינה דגם חדש לגמרי וכפי שקורה בשאר דגמי טויוטה, מדי חודש בחודשו.

מדובר בהנחות ו/או הטבות (הלוואה ללא ריבית ו/או אבזור) בסדר גודל נמוך יותר מימי מכירה מיוחדים של יבואנים אחרים ואולם דומים לימים רגילים. כלומר צפה לסדר גודל של הנחה ו/או הטבה בסדר גודל של בין 2,000 ש״ח ל- 5,000 ש״ח ממילא. 

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
זה באמת מפתיע מה שאתה כותב על הסוללה, למרות שמבחינה הגיונית הייתי מצפה שהסוללה תסיים את חייה לאחר כארבע שנים לכל היותר, כפי שמצבר רגיל של רכב מחזיק כך לכל היותר.

השאלה היא אם ההרגשה שלך לגבי הסוללה כעת היא נכונה אם לאו. אם ההרגשה לא נכונה אז ייתכן שהייתה בעיה נקודתית בסוללה הקודמת שאינה מעידה על הכלל ולהיפך.

בכל אופן בארה״ב נמצאו פריוס בנות 10 עם סוללה מקורית במצב תקין, השאלה אם זה ממצא מייצג או שיש פריוסים שאצלם הסוללה נגמרה לפני כן.

שאלה נוספת היא גם מה תקופת האחריות שמקבלים בטויוטה כרגע, אני חושב שחמש שנים, אז אתה פשוט תוכל למכור את האוריס לפני כן.

לגבי ההנחה שמציעים כעת, שים לב שמדובר בהנחת סוף שנה ובעוד כחודש וחצי תוכל לרכוש שנתון חדש. עד כה לא היו הנחות ו/או הטבות על האוריס ההיברידית, במהלך שנת הדגם ואולם כעת אני חושב שיתחילו בזה גם במהלך שנת 2014 לאור כך שהאוריס ההיברידית כבר אינה דגם חדש לגמרי וכפי שקורה בשאר דגמי טויוטה, מדי חודש בחודשו.

מדובר בהנחות ו/או הטבות (הלוואה ללא ריבית ו/או אבזור) בסדר גודל נמוך יותר מימי מכירה מיוחדים של יבואנים אחרים ואולם דומים לימים רגילים. כלומר צפה לסדר גודל של הנחה ו/או הטבה בסדר גודל של בין 2,000 ש״ח ל- 5,000 ש״ח ממילא. 

תודה על התשובה המהירה,

לגבי ההרגשה שלי לגבי הסוללה: זה לא רק ההרגשה.

יש מד שמראה רמת הטעינה של הסוללה. כאשר הסוללה חדשה רואים את כל השלבים במד בזמן שהיא נטענת או נפרקת.

כאשר הסוללה ישנה אני לא רואה מצב ביניים: ממצב פרוק המד קופץ למצב טעון 100% (כמובן אחרי פרק זמן של טעינה). אבל לא רואים במד את מצב ביניים. גם זמן פריקה וטעינה מתקצרים. אבל זה לפי ההרגשה שלי. יכול להיות זה עדיין בטווח נורמה...

אבל אני מרגיש שהסוללה נגמרת מהר יחסית מהמצב החדש שלה. זה משפיע על הביצועים.

לגבי האחראיות:

אם זה 5 שנים לדעתי זה לא מספיק. אם למכור לפני תום האחראיות זה אומר אחרי 4 שנים. זה מעט מדיץ אני מתכוון לנסוע על האוטו לפחות 6 שנים, כמו עם הסיוויק שלי.

לגבי ההנחה:

מסכים איתך. מחר אלך לסוכנות ואנסה לקבל עוד הנחה.

אני חושב שאם אקבל על האוטו שלי מחיר מחירון בטרייד-ין (האוטו שלי בלי בעיות חוץ ממה שכתבתי לגבי הסוללה) + הנחה ב-5000 ש"ח זה יהיה דיל טוב. מה דעתך?

פורסם
תודה על התשובה המהירה,

יש מד שמראה רמת הטעינה של הסוללה. כאשר הסוללה חדשה רואים את כל השלבים במד בזמן שהיא נטענת או נפרקת.

כאשר הסוללה ישנה אני לא רואה מצב ביניים: ממצב פרוק המד קופץ למצב טעון 100% (כמובן אחרי פרק זמן של טעינה). אבל לא רואים במד את מצב ביניים. גם זמן פריקה וטעינה מתקצרים. אבל זה לפי ההרגשה שלי. יכול להיות זה עדיין בטווח נורמה...

אבל אני מרגיש שהסוללה נגמרת מהר יחסית מהמצב החדש שלה. זה משפיע על הביצועים.

לגבי האחראיות:

אם זה 5 שנים לדעתי זה לא מספיק. אם למכור לפני תום האחראיות זה אומר אחרי 4 שנים. זה מעט מדי אני מתכו%

פורסם
תודה על התשובה המהירה,

אבל אני מרגיש שהסוללה נגמרת מהר

• תוכן חדש...