Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכתב פתוח לבעליו של רכב חוסם

oferh
שימו לב! השרשור הזה בן 4156 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

הערה: המכתב להלן נכתב בלשון זכר מטעמי נוחות.

אדון נכבד,

היום בשעה 11 חלה אזכרתו של חבר טוב ויקר שנפל במהלך שירותו הצבאי. באופן טבעי כל החברים הקרובים עשו מאמצים כבירים בכדי להגיע מכל חלקי הארץ לחיפה בכדי לחלוק לו כבוד, להתייחד עם זכרו ולשמח את הוריו שאיבדו את בנם היחיד. גם אני עשיתי מאמצים, יותר מכבירים. אבל לא הגעתי. בוא ואני אספר לך למה.

בשעה 9:50 ירדתי לאופנוע שלי, החונה כחוק בחנייה השמורה לאופנועים ואופנועים בלבד. לחוסר שביעות רצוני, מצאתי שהחניה חסומה לחלוטין בידי מכולה של פסולת בניה - שמונחת במקומה כבר מספר ימים - ובידי הרכב שלך. שחונה בכחול לבן אמנם אך בצורה אלכסונית, מרושלת, בלתי מתחשבת ברכבים אחרים, לא מתחשבת בי וחונה באופן שלא מאפשר לאף רוכב לחנות בחניה או לצאת ממנה.

התקשרתי לעירייה. אני רוצה לציין לטובה את נציגת העירייה שהייתה עניינית, עוזרת, וניסתה להשיג אותך מספר פעמים. אבל אדוני כנראה עסוק מדי בכדי לענות לטלפון. אני רוצה לציין לרעה פקח חניה שהגיע במקרה לאזור, ראה את המצב והפטיר שאתה חונה כחוק, למרות שבבירור אתה מונע ממני (ואם לשפוט על פי איך שחנית - לא רק ממני) זכות בסיסית של שימוש בכלי הרכב שלי. וזה לא שמיהרתי להגיע לים.

אחרי דקות ארוכות שחיכיתי בציוד רכיבה בחום הלוהט בתקווה שיאתרו אותך, הסתכלתי בשעון. השעה הייתה 10:45. הבנתי שלאן שרציתי להגיע אני לא אגיע. כיסיתי את האופנוע וחזרתי הביתה פגוע ושבור לב. ואתה - שעד לרגע כתיבת שורות אלו עדיין מנסים לאתר אותך - שם פס על העולם. אין קול ואין עונה. הדבר היחידי שמנחם אותי זה שדאגתי לתיעוד מסודר של הפניות מול הגורמים השונים ושדאגתי לצלם היטב את הסביבה. תיעוד אותו אני הולך להביא בפני בית משפט.

אני מאחל לך כל טוב ושבת שלום.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ההסתברות שבעל רכב כזה יקרא את זה, שואפת לאפס...

הוא עושה אחת מה 3:

- מפעיל וישרים כדי להעיף את המכתב תוך כדי נסיעה.

- מקמט וזורק בלי לקרוא

- מעביר לוישר של מישהו אחר

:-(

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ההסתברות שבעל רכב כזה יקרא את זה, שואפת לאפס...

הוא עושה אחת מה 3:

- מפעיל וישרים כדי להעיף את המכתב תוך כדי נסיעה.

- מקמט וזורק בלי לקרוא

- מעביר לוישר של מישהו אחר

:-(

ויקבל עוד חודשיים זימון לבית המשפט :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

על מה בדיוק? על חנייה בכחול לבן? חוסר התחשבות איננה עבירה על החוק.

למה בכלל חוסמים חנייה עם מכולת בנייה? לדעתי המכולה היא הבעיה פה.

תמונה של המקום תשפוך הרבה אור, כי קשה לדמיין את הסיטואציה ללא התמונות.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני בטוח שחסימת כלי רכב אחר הינה עבירה על החוק. היית צריך להתקשר למשטרה, אני חושב.

מתוך חוקי העזר של חיפה:

(ה) לא יעמיד אדם ולא יחנה ולא ירשה לאחר להעמיד או להחנות רכב בצד רכב אחר החונה בצידה של הדרך, לפניו או מאחוריו, באופן העלול לגרום להפרעה לתנועה או לחסימת נתיב נסיעה או מעבר לכלי רכב אחרים או להולכי רגל.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

למה בכלל חוסמים חנייה עם מכולת בנייה? לדעתי המכולה היא הבעיה פה.

תמונה של המקום תשפוך הרבה אור, כי קשה לדמיין את הסיטואציה ללא התמונות.

מסכים. מה גם שהפקח טען את מה שטען.

כדאי להרגע ולהתייעץ לפני שמגיעים לבימ"ש.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תגובתי מופנית ל-carbuyer

אבל בפועל המכולה היא זו שחוסמת את החנייה ולא הבנאדם הלא מתחשב.

נראה לך הגיוני שישימו מדרכה בצבע כחול-לבן במקביל לחניית אופנועים?

פותח השרשור גם כתב זאת.

"מצאתי שהחניה חסומה לחלוטין בידי מכולה של פסולת בניה "

אני מסכים עם כולם שה"חוסם" איננו אדם מתחשב, אבל הוא לא ביצע שום עבירה. בפועל מי ששם את המכולה שם, הוא הבנאדם שביצע עבירה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הייתי משאיר מכתב כזה על שמשה של הרכב שלו,רק ללא איזכור הבית משפט.

היום: סיטרואן קקטוס 2016./מיצובישי ספייס סטאר 2014

פעם: פיאט דובלו 2002, רנו קליאו 2012.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לדעתי - מי שחנה אחרון הוא החוסם - והוא עובר על החוק לפי איזשהו חוק תעבורה... אבל במקרה הפסצפיפי, אם אכן היה שם פקח (ואולי שוטר) וטען מה שטען, אולי באמת אין לך קייס.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין לי ידע משפטי כך שאני לא יכול להגיד מי אשם במה אם בכלל, העובדות הן שהמכולה נמצאת שם כבר למעלה משבוע ולא גרמה להפרעה והיא חונה באופן מסודר (למכולה מותר לחנות בכחול לבן). הגברת (מסתבר שזו גברת) חנתה באופן עקום לחלוטין ובאלכסון באופן כזה שלא רק לא מאפשר לאופנועים להשתמש בחניה אלא גם מפריע לרכבים אחרים. תמונת מהזירה אין מה להראות כי זה נראה שם בבירור, הכל מצולם ומתועד.

וכנראה שגם בתי המשפט מסכימים שלחנות באופן שהינו עקום וחוסם - גם אם החניה עצמה חוקית - זה לא בסדר. בבקשה: http://www.psakdin.co.il/fileprint.asp?filename=/nezikin/public/ver_dxoi.htm

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האם ייתכן שבעל הרכב החנה את רכבו בצורה אלכסונית, מכיון שהמכולה היא זאת שמפריעה והוא לא רצה שיחסמו אותו?

חבל שלא צרפת תמונה, מה שנראה לך כרשלני ייתכן שעדיין עומד במגבלות החוק.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מכיוון שהתיעוד הוא בוידאו והוא כבד למדי, מצ"ב תרשים סכימטתי:

2yuf63b.png

האופנוע עצמו כאמור בחניית אופנועים מסומנת.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

למשטרה התקשרת? עד לא מזמן איזה חוצפן שגר כמה בלוקים ממני החנה את הגרוטאה שלו אצלי בחנייה. התקשרתי למשטרה והמוקדנית אמרה שהיא יכולה לשלוח ניידת אבל אם הוא לא חוסם אותי או מונע ממני לצאת אז אין לי קייס. אצלך כן היה כאן קייס. חבל שלא ניסית משטרה שהייתה מעניקה לנהג "החביב" איזה דו"ח עסיסי.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

התקשרתי גם למשטרה, כמובן. הם ניסו לאתר את הנהגת. הגיעה ניידת משטרה. יצאו 3 שוטרים, מאד נחמדים, מאד רוצים לעזור שאמרו לי שאין להם מה לעשות כי החניה נחשבת חוקית ומי שלדעתם לא חונה כחוק זה המכולה שאסור לה לעמוד בכחול לבן, ובשביל זה צריך לערב את העירייה. Guess what - מותר להעמיד מכולה בכחול לבן. ואין מה לעירייה לעשות בנידון.

מצב אבסורד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4156 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...