Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5098 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

את הסיריון כולם מכירים, מאזדה 3 עם 5 דלתות 1.6, פוקוס 5 דלתות 1.6.

שלושתם משנת 2006

את כולם קיבלתי בסביבות ב37K יד שנייה.

אני די סגור על הפוקוס כי אני רוצה להיות בטוח בעצמי כשאני נוסע מחוץ לעיר (מב'ש לחרמון או לאילת פעם בשנה)

חיפשתי דעות של אנשים לגבי המאזדה ולא מצאתי, יש לי ניסיון של נהיגה במאזדה ולא קרה לי שהייתי צריך ללכת למוסך חוץ מטיפולים שוטפים (ב4 שנים הראשונות שלו מעט הקנייה).

את הסיריון הלכתי היום לבדוק ושמתי לב שמנוע 1300 יכול להתאים לי לעיר אבל לא הרגיש לי נוח אל מחוץ העיר (לפחות ככה הרגשתי בנסיעת המבחן הקצרה)

היא רוצה עליו 37K ללא עבר של טיפולים (רק שנה אחורה ושם יש החלפה של דסקיות בלמים ופד- בלמים, ומשאבת מים)

אין לה כוונה לשלם על מכון בדיקה (אפילו לא חצי).

היא טוענת שמחר מישהו בא לשלם עליה זה הסיבה לכל הקמצנות שלה.

אני רוצה לשמוע יותר דעות על המאזדה וגם אם רכב מהסוגים הללו שווים את ה37K? שאני אחפש במחיר נמוך יותר? ועד כמה משנה לרדת בשנה אחת אחורה (מבחינת מחיר ומצב רכב)?

תודה לכולם!

פורסם

האמת שגם אני בהתלבטות כמוך וגם אני חושב ללכת לכיון של הפוקוס ששמעתי שהיא ממש טובה

דרך אגב הפוקוס שאתה מדר עליה זה של מישהי מב"ש? בשם רחל?

פורסם

אממ לא.... אני חושב שהגעתי לרחל מהסיריון....

תראה לפי דעתי מהסיריון אתה יכול להנות רק אם אתה לא מתכוון להגיע לירושליים או לצפון או לאילת, כל העליות הללו רק יהרסו את הרכב.

בנוסף אני חושב שבכללי נסיעות ארוכות על 120 קמ"ש רק מזיקות למנוע כי אתה לוחץ יותר בשביל לקבל יותר ממנוע קטן.

הפוקוס נותנת הרבה יותר בטחון בחלק הזה, אבל בעיר היא צורכת יותר.

חשבתי על הC4, אמרו לי שהיא צורכת יותר מידי דלק ויקרה יותר בעלויות שוטפות..

באזור הדרום לא רואים רכבים שמתאימים.... (אולי כי הם בשימוש וכל השאר נמכרים מחוסר הבנה בנושא..)

אני שוב מעלה את הנושא של C4 שנת 2006-7 כי זו האפשרות הכי פופולרית באזור.

פורסם

דייהטסו סיריון זה רכב מקטגוריית הסופר מיני ופוקוס ומאזדה 3 שייכות לקטגוריית המשפחתיות קומפקטיות. הסיריון תהיה יותר זולה להחזקה שוטפת (כל עוד טופלה כראוי) לעומת המאזדה 3 ולעומת הפוקוס. השאלה היא האם הסיריון מתאימה לך בכל הקשור למרווח ותא מטען. אם כן, היא תהיה בחירה מספקת עבורך ותחסוך לך הרבה על דלק, ביטוחים, טיפולים וכו'.

מאזדה 3 ופורד פוקוס הן שתי משפחתיות טובות מאוד, אבל אף אחת מהן לא חסכונית כל כך.שתיהן יהיו יותר יקרות לתחזוקה שוטפת לעומת הסיריון הקטנה.

הפוקוס היא מכונית מרווחת יחסית, נוחה, איכותית, נאה, אוחזת טוב את הכביש, שקטה יחסית, מאובזרת יחסית, בטיחותית (5 כוכבי בטיחות במבחני הריסוק האירופיים) ההגה שלה מרגיש מצויין! הוא מעט כבד ביחס לרכבים אחרים, אבל הוא בשרני, מתקשר ומדוייק. לרעה נציין כי המנוע עצל למדי. כדי לקבל ביצועים נאותים צריך להביא לחיצה נדיבה על הדוושה של הגז, מה שמלווה ברעש חזק יחסית מהמנוע (למרות בידוד הרעשים הטוב) ובצריכת דלק גבוהה יחסית (1:9.5 בנהיגה משולבת עירוני + בינעירוני).

מאזדה 3 מרגישה יותר נמרצת. מגיבה טוב יותר ללחיצה על הדוושה, הבלמים טובים מאוד, ההגה קצת פחות מוצלח מזה של הפוקוס, אבל מעולה בשם עצמו עם דיוק טוב ותקשורת מהגלגלים. התנהגות הכביש שלה טובה ואפילו יכולה להיות מהנה, היא אמינה מאוד, המרווח מספק, הטיפולים זולים והחלפים לא יקרים. הגיר שלה מוצלח ולא ממהר לעלות הילוך, מה שתורם לביצועים טובים אבל גם לצריכת דלק גבוהה מעט. איכות החומרים פחות טובה מבפוקוס, אבל לא גרועה בכלל, ההרכבה מצויינת והאבזור דומה לזה של הפורד. החסרונות שלה זה שם היא לא ממש חסכונית (כ- 1:10.5 משולב), פחות בטיחותית מהפוקוס (4 כוכבי בטיחות), המתלים שלה קשיחים מאוד (תורם להתנהגות, אבל פוגם בנוחות הנסיעה) וחיסרון נוסף זה שפתח הדלתות האחוריות צר יחסית והכניסה לא הכי נוחה שיש.

בקשר לשנתון, עדיף למצוא מכונית שמורה יחסית שטופלה כראוי מאשר מכונית שלא קיבלה יחס טוב מצד הבעלים גם אם זה אומר שצריך לוותר על השנתון. כמובן שזה תלוי בעוד פרמטרים, אבל תמיד תעדיף את זאת ששמורה יותר. זה יחסוך ממך בעיות בעתיד.

פורסם

לגבי הסיריון, תוכל לתת לי דעה גבי נסיעות ארוכות איתה עליות ירושלים, חרמון, ים המלח, עליות סדום?

זו הדילמה העיקרית שלי, אני גר בב'ש ככה שנסיעות ארוכות הן לפחות שעה לכל אחד מהמקומות הללו.

אם אני יכול לקחת אותה בראש שקט לגבי המקומות הללו עוד מחר אני קונה אחת משנת 2007!

פורסם

תראה, לי אישית אין ניסיון אישי איתה בנסיעות ארוכות. כל הפעמים שנהגתי בה זה היה נהיגה פה ושם בתוך העיר, אבל יש לי כמה מכרים שמחזיקים בה וכבר הספיקו לנהוג בה למקומות כמו הכנרת ולאילת. את העליות הם עשו בכיף והסחיבה לפי דעתם טובה ולא הרגישו מחסור בכוח בכל שלב הדרך (נציין שהם היו באוטו 3 אנשים דיי גדולים פיזית וכל הציוד שלהם). אני שנהגתי בה עם מזגן בתוך העיר עם עוד 2 אנשים גדולים (ואני עצמי אדם די צנום..) הרגשתי מחסור מסויים בכוח בעליות (לא כל כך קריטי). כך שאין לי תשובה לתת לך ב100 אחוז. אני מאמין שאם אתה נוהג בדרך כלל לבד עם עוד 1-2 אנשים באוטו ועוד קצת ציוד לא תהיה בעייה למנוע לבצע נסיעות ארוכות בכיף. החיסרון בנסיעות ארוכות איתה, הוא שהנסיעה לא נוחה כל כך. גם בעיר הייתי צריך להתמתח קצת ביציאה מהאוטו ולשחרר כמה שרירים בגב. מהנסיעות איתה גם לא אהבתי שהאחיזה לא כל כך טובה (אם כי מספקת לרוב) וההגה שלה ארוך מאוד (3.5 סיבובים מנעילה לנעילה, כלומר צריך לסובב הרבה יחסית את ההגה גם בפניות לא ממש חדות) והוא גם חסר משקל (דורש תיקונים מתמידים בנהיגה מחוץ לעיר ובפניות מהירות). אבל בסך הכל, רכב חמוד למדי.

• תוכן חדש...