Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5107 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר שנים שמדברים על קו רכבת שכזה ובכל פעם מכריזים מחדש ש"הנה, הוא תכף יוצא לדרך".

עלות הבנייה של קו רכבת לאילת היא עצומה. ראשית כל, יש לבנות מחדש את המסילה מדימונה ועד למפעלי צין כיוון שהיא לא מתאימה לרכבות נוסעים מהירות. אחר כך יש להתגבר על הפרשי הגובה העצומים שכולנו מכירים בתור "הירידות של סדום", אתגר לא פשוט בשביל מסילת רכבת. גם התוואי בערבה לא חף מבעיות, עם עשרות גשרים ומובילי מים שיצטרכו לבנות כדי שהקו לא יהרס בכל חורף שני.

ולבסוף יש גם את הסוגיה הקטנה של העיר אילת. לרכבת יש איזה שהוא סיכוי להיות כלכלית בטווח הארוך אם ורק אם היא תגיע לנמל אילת. אבל הדרך מהכניסה לעיר ועד לנמל עוברת דרך המרכז התיירותי של העיר. כיצד תדלג הרכבת על מרכז העיר? במנהרה יקרה? בעיקוף שיאריך בצורה משמעותית את הדרך ויחייב התמודדות עם הרי אילת? בעיה.

צריך לא מעט חזון ואמונה כדי לשקיע הון עתק בקו רכבת כזה. לצערי הרב בעשורים האחרונים למנהיגים שלו אין את החזון הזה ועל הכל הם מסתכלים בפרספקטיבה של 4-5 שנים קדימה, לא יותר. אולי הסינים יצליחו להזיז אותנו, אולי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
סוף סוף, מוציאים עבודות החוצה לחברות שהוכיחו שהיעילות נמצאת בדמם.

הלוואי והסינים יבנו כאן מחדש את כל מערך התחבורה בישראל.

היום בלילה מתחילים לעבוד, מחר בבוקר זה מוכן.

יפה, אהבתי את הכתבה.

בטח, היום בלילה מתחילים לעבוד, מחר בבוקר זה מוכן -

ומחרתיים חוזר חלילה כי הכל יתפרק כמו שקורה למערך הכבישים בסין שבורות נפערים פתאום באמצע הכבישים ...

פורסם

שיבנו גם רכבת תחתית/מטרו במרכז , במדינות עוני במזרח אירופה זה קיים שנים אבל במעצמת הייטק אין ?!?

וגם כמה חניונים עצומים במרכז.

פורסם

אתגר לא פשוט בכלל.

כמו שאמרו מעליי, הפרשי הגובה מהווים בעיה, אבל אני מאמין שאם זה יצא לפועל זה יבוצע דווקא בדרך של מצפה רמון, מצד שני יש שם המון בעיות ביטחוניות(כמו הפיגוע באוטובוס קיץ שעבר)

בכל מקרה, הלוואי וזה יצליח :)

פורסם
כבר שנים שמדברים על קו רכבת שכזה ובכל פעם מכריזים מחדש ש"הנה, הוא תכף יוצא לדרך".

עלות הבנייה של קו רכבת לאילת היא עצומה. ראשית כל, ... snip ...

במה אתה מתעסק, אם מותר לי לשאול?

במאזדה 3 בלם היד נמצא בתוך התחת של הנוסע ליד הנהג.
פורסם
בטח, היום בלילה מתחילים לעבוד, מחר בבוקר זה מוכן -

ומחרתיים חוזר חלילה כי הכל יתפרק כמו שקורה למערך הכבישים בסין שבורות נפערים פתאום באמצע הכבישים ...

מערך הרכבות בסין עצום, מזיז כמות אנשים גדולה פי כמה עשרות אלפים מבישראל למרחקים גדולים בעשרות מונים, ואחוז התקלות/איחורים שם נמוך מברכבת ישראל, למרות שמערכת הרכבות שם מתרחבת במעל 1000 ק"מ של מסילה כל שנה, שזה יותר מאורך המסילה הכולל של מדינת ישראל.

אני בעד לתת לסינים כל פרויקט שקשור למסילה/כריית מנהרה. הם אלופים בזה.

אבל יודע מה, בוא נעזוב את הסינים- העות'מנים בישראל לפני 100 שנה גם כן שמים את רכבת ישראל בכיס הקטן, רכבת העמק מישהו?

מסילה מדמשק למרכז הארץ תוך פחות משנה. ואנחנו מדברים על לפני 100 שנה, לא לשכוח.

פורסם
יש להתגבר על הפרשי הגובה העצומים שכולנו מכירים בתור "הירידות של סדום", אתגר לא פשוט בשביל מסילת רכבת.

אני לא מבין על מה אתה מדבר, בסופרלנד פתרו את הבעיה הזאת לפני הרבה שנים...

1261_b1bef48897e083ae027e30da8de48b58.jpg

בעליות עולים לאט עם מנגינה מלחיצה ובירידות מחזיקים חזק! :-D

פורסם

לעות'מאנים לא הייתה ברירה, הם ידעו שם לא יסיימו את המסילה תוך שנה מהמט החמישי

יערוף את ראשם ולא ישאיר זכר ממשפחותיהם,

עכשיו ברצינות,

אם במדינות אחרות זה ישים (בניהם מדינות עולם שלישי) למה שפה זה לא יצליח?

נכון, זה יהיה הרבה יותר יקר והרבה יותר איטי מהסיבה שהרבה אנשים יהיו שותפים לתקציב,

ויהיה הרבה יותר איטי בגלל בירוקרטיה, משפטים, בדואים שיטענו לבעלות השטח, ירוקים

שישכבו מול הבולדוזרים רק בגלל שבקו המסילה מתגוררת לה איזה חיה נדירה,

אבל בסוף זה יצליח, אני נותן לזה עד 2020,

(אגב, במאמר מוסגר שקשור לרכבת אך לא לנושא, אני מתנגד נחרצות לרכבת, זה יהרוג טוטאלית את ענף המשאיות)

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם
ולבסוף יש גם את הסוגיה הקטנה של העיר אילת. לרכבת יש איזה שהוא סיכוי להיות כלכלית בטווח הארוך אם ורק אם היא תגיע לנמל אילת. אבל הדרך מהכניסה לעיר ועד לנמל עוברת דרך המרכז התיירותי של העיר. כיצד תדלג הרכבת על מרכז העיר? במנהרה יקרה? בעיקוף שיאריך בצורה משמעותית את הדרך ויחייב התמודדות עם הרי אילת? בעיה.

דווקא עובדים כבר על פתרון הבעיה הזו. החלו כבר קידוחי נסיון לתעלה שתעביר את הנמל עמוק לתוך היבשה, צפונית לאילת עצמה. פתרון לא רע שיושם כבר בכמה מקומות בעולם, ויפנה שטחי חוף יקרים.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

[quote name=kenworth

(אגב, במאמר מוסגר שקשור לרכבת אך לא לנושא, אני מתנגד נחרצות לרכבת, זה יהרוג טוטאלית את ענף המשאיות)[/quote]

עם כל הצער למשאיות, השיפור בבטיחות בכבישים, הקטנת הבלאי, הקטנת זיהום האוויר, היכולת להתחרות בתעלת סואץ ועוד יתרונות מכריעים את הכף.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
במה אתה מתעסק, אם מותר לי לשאול?

בוודאי שאפשר לשאול.

רק אם יורשה לי לשאול תחילה, מדוע זה רלוונטי?

דווקא עובדים כבר על פתרון הבעיה הזו. החלו כבר קידוחי נסיון לתעלה שתעביר את הנמל עמוק לתוך היבשה, צפונית לאילת עצמה. פתרון לא רע שיושם כבר בכמה מקומות בעולם, ויפנה שטחי חוף יקרים.

אכן פיתרון מעניין. אבל השאלה היא מה יותר זול - לחפור תעלה עמוקה + נמל מים עמוקים בלב האדמה או לחפור מנהרה לרכבת?

לעות'מאנים לא הייתה ברירה, הם ידעו שם לא יסיימו את המסילה תוך שנה מהמט החמישי

יערוף את ראשם ולא ישאיר זכר ממשפחותיהם,

הטורקים העותמאנים בנו כבר לפני 100 שנה מסילת רכבת מדמשק ועד לתעלת סואץ. טוב, הם לא באמת הצליחו להגיע עד לסואץ אלא "רק" עד לאזור ניצנה, אבל גם זה יותר ממה שאנחנו הצלחנו לעשות עד כה.

אגב, את השרידים של מסילת הרכבת שבנו הטורקים ניתן לראות עד היום באזור תל ניצנה ואף בבאר-שבע (הגשר הטורקי שחוצה את נחל באר-שבע). המסילה שהובילה לבאר-שבע ממש עד לא מזמן גם היא למעשה שריד של הפרויקט האדיר הזה. מה שמראה שוב כי מחשבה קדימה משתלמת בטווח הרחוק.

פורסם

הפתרון הזה ככל הנראה יקר יותר על פניו, אך יש לו יתרונות נוספים, כגון שחרור רצועת חוף שהיא משאב מוגבל מאוד (אלא אם כן אתה רוצה לצאת למלחמה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

כמו שזה נראה עכשיו, בתוך כמה שנים אנחנו נצא למלחמה עם השכנה שלנו ממערב בין אם אני ארצה ובין אם לא.

אבל כן, אתה צודק, העתקת הנמל למיקום אחר בהחלט יכולה לעשות טוב לתיירות באילת. כשאני חושב על זה, הנמל באילת די תקוע בין אזור התיירות הישן (אזור נמל התעופה, הקלאב הוטל והקניון) לאזור התיירות החדש (אורכידאה, הנסיכה). אם יעתיקו את הנמל יהיה אפשר ליצור רצף ארוך של אזור תיירותי מהכניסה לעיר ועד לטאבה. ממש רביירה קטנה :-D

• תוכן חדש...