Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5092 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

הסתכלתי פה בכמה נושאים שאנשים פרסמו ושאלו לגבי הרכבים ובחלק מהנושאים אני דיי מזדהה עם האנשים..

אני כמו עוד כמה פה בפורום תכלס לא כל כך מבין ברכבים, אני יודע לנהוג ולהשתמש וקצת לתחזק אבל לא מתמצה בבפנים יותר מידי :oops:

בכל מקרה רציתי להתייעץ לגבי רכישת רכב חדש.

אני וחברה שלי גרים ביחד וכרגע אני משתמש מידי פעם ברכב של אבא שלי לנסיעות שאני צריך פעם בשבוע בערך..

והחלטנו לקחת אוטו חדש גם כדי שהיא תוכל להשתמש ולסוע וגם בגלל שבעוד כמה חודשים אני עובר לפלמחים (אני בקבע) ואני ארצה לסוע לשם עם אוטו, לכן אסע בממוצע 80 ק"מ ביום (הלוך וחזור).. והיא תוכל לקחת את האוטו לעבודה שלה בחלק מהימים או בערבים או כשהיא תצתרך..

בכל מקרה רב הנסיעות בו יהיו בסביבות ה 80 ק"מ ביום..

בנוסף, חוץ מהק"מ שנוסעים התקציב שלנו לא כל כך מאפשר לרכוש רכב חדש ב70 אלף או משהו בסגנון ולא כל כך יש לנו חסכונות האמת, לכן חשבנו על ליסינג פרטי.

השאלה שלי זה האם זה משתלם, כלומר האם המחירון של הרכב בתכלס והמחיר של הרכב ליסינג זה הבדל משמעותי (10K ומעלה) או שזה דיי דומה והאם בכלל כדאי לקחת ליסינג?

בנוסף השאלה זה איזה אוטו כדאי באמת לקחת לנסיעות כאלו (כמובן שפעם בשנה או פעמיים נרצה לסוע לצפון או אילת או ים המלח או דברים בסגנון אבל לא חושב שזה אמור להיות בעיה)

מבחינת גיר, לשנינו יש רשיון על ידני וזה אופציה למרות שאוטומט עדיף (העצלנות! :p)

פורסם

בליסינג פרטי (מימוני) צריך לתת מקדמה מסויימת מערך הרכב, ולהשלים את מחירו בתום התקופה. האם יש לכם סכום פנוי למקדמה? האם אתם מצפים שבעוד שנתיים עד שלוש יהיה לכם סכום זמין של כ50 אלף ש"ח לרכוש את הרכב בתום תקופת הליסינג?

כתבת ש70 אלף לרכב חדש אין לכם זמין (לא שזה משנה, רכב חדש אוטומטי לא תמצאו בסכום הזה), אבל לא כתבת כמה כן. הייתי מציעה לשקול גם קניית רכב משומש מליסינג. גם שם אפשר לפרוש לתשלומים, לקבל אחריות לשנה-שנתיים, ולפעמים אפילו לקבל הבטחה לטרייד אין בסוף תקופה מסויימת. בכל מקרה, הרכב שלכם, בלי הפתעות בסוף התקופה, בלי ירידת ערך של רכב חדש, ועם ראש שקט במידה דומה.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

אבא של חברה שלי לקח רכב בליסינג והוא פשוט משלם להם כל חודש כ-1000 שקל ואחרי 3 שנים הוא משלם את היתרה או לוקח עוד רכב להמשך הליסינג... זה לא עובד ככה? צריך גם להביא מקדמה כלשהי בהתחלה? :shock:

וכרגע בתכלס יש לי אישית בסביבות ה 25K בצד, אבל לא בטוח שהיא תרצה שאני אשלם על האוטו והיא לא, כי זה לא יהיה כל כך חצי חצי... בגלל זה חשבנו על ליסינג שזה פשוט תשלום חודשי למשך 3 שנים שאז נוכל לחסוך בינתיים את הסכום הדרוש..

יש לנו עוד אופציות כלשהן לא לליסינג? אני לא יודע אם כדאי רכב יד שנייה או לא האמת..

פורסם

אתה נוסע המון, ולפי מה שפירטת אתה מחפש רכב אמין, ואני מניחה חסכוני ושום מילה על מרחב פנימי.

לפיכך, קטגוריית המיני יכולה לשרת אותך נאמנה,

לדוגמא: יונדאי i10 מנוע 1.1 אוטומט, מודל 2009 - מחירון 47K, תוכל למצוא מליסינג בכמה אלפים פחות.

*אני אישית ממליצה לכם לנהוג ברכבי מיני עם גיר ידני, לנהיגה מהנה (עד כמה שניתן ליהנות מנסיעה ברכבי מיני), וגם לצריכת דלק טובה יותר.

וכפי שMIKA כתבה, גם על רכב ליסינג/השכרה מיד שנייה אתה יכול לשלם מקדמה ואת היתר בפריסת תשלומים.

ענת

אוויס

פורסם
אבא של חברה שלי לקח רכב בליסינג והוא פשוט משלם להם כל חודש כ-1000 שקל ואחרי 3 שנים הוא משלם את היתרה או לוקח עוד רכב להמשך הליסינג... זה לא עובד ככה? צריך גם להביא מקדמה כלשהי בהתחלה? :shock:

מה שאתה מתאר זו עסקת ליסינג מימוני. אם אבא שלה לקח את הרכב ללא כל מקדמה, אז תעשה חשבון פשוט: הוא משלם 1000 ש"ח כל חודש במשך 3 שנים, זה 36 אלף ש"ח לאורך כל התקופה. נניח שהרכב עלה 100 אלף ש"ח כחדש, מכאן שנשאר לו 64 אלף ש"ח (לפחות, לא ניכנס לחישובי ריבית) להשלים כדי לקנות את הרכב כשהוא יהיה יד שניה והיד הראשונה רשומה כליסינג.

יהיו לך 64 אלף ש"ח בעוד 3 שנים?

לא? אז בוא תחזיר את הרכב ותעבור לרכב הבא. אבל רגע, זו לא מתנה... אתה מחזיר רכב לפי מחיר המחירון שלו באותו רגע (מינוס ניכויים שונים), שבוא נניח שבתום 3 השנים מחיר המחירון של הרכב הוא 70 אלף ש"ח. משמע, היית אמור לשלם 64 אלף ש"ח כדי לקנות את הרכב, במקום זה "מכרת" אותו בחזרה לחברת הליסינג ב"רווח" של 6000 שקלים. ה"רווח" הזה הוא בגרשיים מכיוון שהכסף לא באמת שלך, הוא יכול לשמש אותך אך ורק עבור המקדמה לרכב הבא שתיקח בעסקת ליסינג נוספת (משמע- תצטרך להוסיף אז עוד כסף לסכום התחלתי לרכב, ולהתחייב לעוד 3 שנים לעוד עסקה שבסופה עדיין תצטרך לשלם סכום לא קטן).

לדעתי (וזו דעתי האישית בלבד) ליסינג מימוני היא עסקה כדאית אך ורק אם אתה יודע בוודאות שסכום הכסף הדרוש לרכישת הרכב יהיה זמין לך בתום התקופה (אבל לא עכשיו). לדוגמא- אם יש לך קרן השתלמות שתיפתח בעוד 3 שנים וייעדת אותה לקניית רכב.

בד"כ הבעיה עם הדברים האלה היא, שמעטים האנשים שבאמת יתמידו בחיסכון במשך 3 שנים, כי אתה יודע- זה רחוק וזה עוד מלא זמן, ו"כבר נסתדר איכשהו". הרבה דברים קורים ב-3 שנים. עבודות משתנות, ילדים נולדים, מוציאים כסף על חתונה, רוצים לקנות בית. פתאום עוברים 3 שנים ואתה עם אוטו שאין לך כסף לקנות והדרך היחידה לצאת מזה היא להתחייב לעוד עסקת תשלומים ארוכה או לקחת הלוואה, ופתאום 1000 ש"ח בחודש (לא כולל דלק, ביטוח, אגרת רישוי וטיפולים) זו כבר לא הוצאה קטנה.

לאבא של חברה שלך זה אולי יותר קל, הוא כבר אחרי השלבים של גידול ילדים וקניית בית. תחשוב טוב אם מתאימה לך/לחברה שלך התחייבות כזו.

פורסם

הבנתי אותך...

אבל אני הבנתי שלדוגמא אני מחזיר את הרכב לחברת ליסינג ומקבל את ה "6000" ש"ח האלה וממשיך לעסקת ליסינג נוספת, הסכום הקודם שצברתי כביכול לא נעלם, נכון? כלומר סך הכל יש לי כאילו 42 אלף שכביכול השקעתי ברכב אצלהם.. ואם אני לוקח רכב חדש אז אני פשוט צובר עוד בנוסף לסכום הזה ובסוף התקופה השניה אם הרכב עלה 100 אלף וצברתי עוד 36 אלף אז יש לי סך הכל 78 אלף ואז נשאר לי לשלם את הייתרה של 22 אלף... ככה אבא שלה הסביר לנו (או ככה הבנתי לפחות)

פורסם

אתה טועה.

הדבר היחיד שנצבר עבורך לרכישה הבאה הוא ההפרש בין מחיר הרכב בתום התקופה ובין מחיר ההשלמה לקנייה שהיית אמור לשלם כדי לקנות את הרכב. כמובן שככל שתספיק לשלם יותר על הרכב, כך ההפרש הזה יגדל (כי תצטרך להשלים פחות בתום התקופה).

סרטון הסברה מוצלח למדיי שמצאתי אפשר לראות כאן

פורסם

הבנתי אותך!!

חח תודה על ההסבר =]]

ממ הבנתי שיש מקומות מסויימים שאפשר לקנות מהחברה רכב חדש לשלם עליו על הליסינג ואז בסוף ה-3 שנים להחזיר לחברה את הרכב, שאלתי את חבר שלי שקנה מ ilease פג'ו 107 והוא אמר שבסוף ה-3 שנים הוא יכול להחזיר להם את האוטו והם מחזירים לו את הייתרה משהו בסגנון.. קוראים לזה buy back הוא אמר

עכשיו נניח ואני אבחר כן לעשות ליסינג, מה האפשרויות שלי לרכב, בהנחה שיש לי בסביבות ה-30K כרגע..?

פורסם

מה שהחבר שלך אמר ייחודי באמת ללובינסקי (iLease זה שלהם), וצריך לברר האם עדיין אקטואלי ומה התנאים.

לגבי מה האפשרויות, לצערי אין מנוס אלא לכתת עכבר, טלפון ואז רגליים, ולברר :)

פורסם

חח כן זה מה שאני כניראה יעשה.. אני אעבור בכמה סוכנויות ונראה מה יציאו...

השאלה זה שאני לא יודע לאיזה רכב לכוון ולשאול..

יעני מה יכול להתאים לי לנסיעות האלה של 80 ק"מ ביום בערך (נסיעות בין עירוניות כביש 4 בעיקר)

יעני אם יציעו לי אלטו, זה טוב או לא... איך אני צריך לדעת אם זה יכול להתאים לי או לא :p

דרך אגב אנחנו לא רוצים רכב ידני (כן אני יודע שזה יוצא יותר יקר, אבל... אילוצים נגיד ככה חח)

פורסם

שאלה נוספת שעניינה אותי...

אני לא יודע אם כדאי לקחת ליסינג שהוא יעני יד שניה או לא... הבנתי מכל מיני מקומות שקראתי שזה נחמד אבל מצד שני זה יכולים להיות רכבים שנסעו בהם מלאא והם כבר דיי בלויים אחרי 3 שנים :S יכול להיות מצב כזה?

בלי קשר,

נגיד ונבחר לקחת רכב חדש דרך ליסינג פרטי וזה האמת הכיוון, אפשרי בעיקרון לשלם עד סוף התקופת ליסינג 80% מערך הרכב?

יענ נגיד ואני כן מתכוון לקנות אותו אבל אני לא רוצה לקחת הלוואה גדולה כי אז זה תשלומים גדולים יחסית (גם אם אני לוקח רכב שעולה 100 אלף ולוקח הלוואה ל5 שנים זה יוצא הרבה מאוד בשבילי \=)

אז השאלה זה אם אפשר נגיד לבחור רכב שעולה 100K ולשלם מקדמה של 30K נגיד.. ואז לשלם תשלום חודשי ככה שבסוף ה-3 שנים אני אשלם עוד 50K נגיד... ואז ישאר לי בסוף התקופה להוסיף רק 20K כדי לקבל את האוטו החדש.. זה אפשרי כזה דבר בכלל? כי בכל מקום ראיתי רק שאפשרי לצבור עד לסכום של בערך 50% מערך הרכב..

דבר נוסף.. הסתכלתי על מספר רכבים ואני לא הכי יודע מה מתאים לנו.

רב הנסיעות זה יהיה בין-עירוני, כן יהיה בעיר אבל יחסית פחות. וחייב שזה יהיה רכב אוטומט (רובוטי זה גם רופציה)

אז השאלה מה מתאים לי, ראיתי שיש

טויוטה יאריס

קיה פיקאנטו

פורד פיאסטה

סקודה פאביה

סיאט איביזה

פולספאגן פולו

אופל קורסה

יונדאי I20

סוזוקי סוויפט

ויש עוד כמה \= אבל תכלס זה כבר דיי הרבה רכבים חח ואני לא יודע מה הכי מתאים..

עוד משו, ברכבים האלה אפשר לעשות שיהיה אפשרי להעלות את המושב? כלומר במידה ומישו נמוך רוצה לנהוג בו, אפשר להגביה את המושב??

הרבה שאלות אבל אם אפשר אז תענו =] חח

פורסם

אין ארוחות חינם חבר וכל חברות המימון, ליסינג, אשראי וכו' נועדו כדי להרוויח כסף ולא כדי שלך תהיה מכונית. אתה תגלה שאתה משלם הרבה הרבה מעל המחיר של מכונית לו היית קונה אותה מכספך. תחשוב טוב כי אתה הולך להיות משועבד לתשלומים ומחייבים אותך בביטוחים יקרים טיפולים רק אצל היבואן וכו' וכו'.

לקנות רכב משומש מחברת ליסינג מחייב בדיקה קפדנית כי רבים מהרכבים האלה עברו חיים קשים ואחזקה לקויה.

אני מציע שתעשה חישובים מקיפים כמה אתה יכול להשקיע ברכב כי לפי מה שאתה מתאר 80 ק"מ ביום זה המינימום של בית-בסיס-בית בלי לקחת בחשבון נסיעות נוספות לקניות, בילויים, קפיצה לחחברים או טיולים וכו'. זה הרבה ק"מ שנתי וזה הרבה דלק ובלאי מואץ.

מצד שני מכונית מיני או עירונית זולה לא מיועדת לנסיעות כאלה ארוכות ולא יהיה לך נוח בהן. אתה צריך ללכת לפחות על הסופר מיני ידניות דוגמת פיאסטה או סקודה פביה ותבדוק באילו תנאים אתה יכול לקבל אותן מהיבואנים. בהצלחה

פורסם

כן אני מניח שזה יצא לי יותר מהמחיר מחירון אם אני עושה ליסינג.. הבעיה שאין לי את הסכום הדרוש לרכב חדש

והלוואה תיהיה דיי גדולה עלי \=

וזה רכב שאני לוקח ביחד עם חברה שלי אז זה כן סוג של יוצא חצי חצי אבל אני לא יודע איך זה יעבוד מבחינת תשלומים וכו'..

ואנחנו מעדיפים לקחת אוטומטי ולא ידני משיקולים שלנו ואנחנו מודעים לזה שזה יוצא יותר יקר ולא בקצת...

פורסם

בזבוז כסף.

כיום אתה יכול לרכוש גרנדה פונטו בת 3 בסביבות 45K.

יש לך כרגע 25K שאתה משלם כמקדמה, פורס את היתרה ל-5 שנים וזה יוצא שאתה משלם 4K בשנה (+ הריבית).

זה סביבות 500 שקלים בחודש וזה יותר זול מלקחת עסקת ליסינג מימוני. קח בחשבון שבעוד 5 שנים גם תוכל למכור את הרכב בסביבות 10-15K וזה הסכום שתצטרך כדי לשים כמקדמה, על עוד מכונית בת 3...ככה מתקדמים כל כמה זמן.

שיהיה בהצלחה.

פורסם
בזבוז כסף.

כיום אתה יכול לרכוש גרנדה פונטו בת 3 בסביבות 45K.

יש לך כרגע 25K שאתה משלם כמקדמה, פורס את היתרה ל-5 שנים וזה יוצא שאתה משלם 4K בשנה (+ הריבית).

זה סביבות 500 שקלים בחודש וזה יותר זול מלקחת עסקת ליסינג מימוני. קח בחשבון שבעוד 5 שנים גם תוכל למכור את הרכב בסביבות 10-15K וזה הסכום שתצטרך כדי לשים כמקדמה, על עוד מכונית בת 3...ככה מתקדמים כל כמה זמן.

שיהיה בהצלחה.

איפה אפשר לרכוש כזה אוטו? אתה מתכוון יד שנייה יעני? או מליסינג..?

אני קורא פה מלא תגובות של אנשים שלא ממש כדאי לקחת אוטו אחרי שעבר ליסינג.. :S

והפיאט הזה מתאים לצרכים שלי בתכלס..?

עריכה:

ציפור לחשה לי שעוד שבוע בערך חבר אמורים לצאת עם מבצע רכב של KIA..

אולי יהיה לי משהו שווה לקחת משמה??

• תוכן חדש...