Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5107 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני נהגת חדשה מחפשת רכב ראשון שלי, חדש, אוטומט, אמין, בטיחותי, נוח מבחינת הנסיעה, קומפקטי מבחוץ, מרווח פנימי חשוב, תא מטען לא קטן, שישמש אותי לטווח ארוך ללא בעיות טכניות, חיסכוני. רוב נסיעות עירוניות, אני נהגת יחידה, האוטו מיועד לי ולהורים שלי. תקציב עד 120-130K . מבחינת עיצוב מעוניינת בדגמים של 5 דלתות.

נכון לעכשיו יש כמה אופציות: יונדאי I30 החדש, סיטרואן C4,ניסאן ז'וק, הונדה, פורד פוקוס.

אשמח לשמוע ביקורת על הדגמים הנ"ל ואופציות נוספות שיתאימו לדרישות שלי.

תודה מראש.

פורסם

יונדאי i30 החדשה - שיווקה בארץ יחל רק בעוד כמה שבועות כך שקשה להמליץ או לא להמליץ עליה לפני שנהגנו בה. המבחנים בחו"ל נראים מבטיחים אבל אי אפשר לדעת בוודאות.

סיטרואן C4 - בתקציב שלך ייכנס רק דגם הבסיס, עם מנוע 120 כ"ס וגיר אוטומטי מיושן. לא מציאה גדולה.

ניסאן ג'וק - לא מרווח בפנים, אבל נראה מצוין מבחוץ.

הונדה - אני מניח שאת מכוונת להונדה ג'אז ולא לסיוויק האצ'בק היקרה יותר. בכל מקרה, הגרסה ההיבירידית של הג'אז חביבה ביותר ובהחלט יכולה להיות אופציה מעניינת בתקציב הזה. מרווחת, חסכונית, אמינה ובטיחותית. אבל מה, תא המטען קצת קטן בגרסה ההיברידית שהיא גם המשתלמת ביותר. לשיקולכם.

פורד פוקוס החדשה - בחירה טובה בסגמנט המשפחתיות, אבל קחו בחשבון סחירות בעייתית בשנתיים-שלוש הקרובות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

במחירים שציינת יש אינספור אפשרויות טובות והדבר הכי בנאלי שאפשר להגיד הוא שתעשו לכם יום כיף ותתאמו נסיעות מבחן בכל המכוניות שמעניינות אותכם.

הנה מספר מכוניות ומס' תובנות שלי עליהן :

הונדה ג'אז היברדית - חסכונית מאוד בדלק, מרווחת מבפנים, תא מטען מוגבל בגודל אבל אם לא ממש צריכים אותו זו יכולה להיות אפשרות טובה מאוד וחסכונית מאוד מבחינת צריכת הדלק.

פורד פוקוס 5 דלתות - איכות נסיעה מעולה, נוחות טובה, הנאה מנהיגה. גם כאן התא מטען לא מזהיר בגודלו.

סיאט איביזה 1.2 FR - מבחן דרכים מלא תוכלי לקרוא כאן

טויוטה יאריס החדשה - מבחן דרכים כאן .

פורסם
שלום לכולם,

אני נהגת חדשה מחפשת רכב ראשון שלי, חדש, אוטומט, אמין, בטיחותי, נוח מבחינת הנסיעה, קומפקטי מבחוץ, מרווח פנימי חשוב, תא מטען לא קטן, שישמש אותי לטווח ארוך ללא בעיות טכניות, חיסכוני. רוב נסיעות עירוניות, אני נהגת יחידה, האוטו מיועד לי ולהורים שלי. תקציב עד 120-130K . מבחינת עיצוב מעוניינת בדגמים של 5 דלתות.

נכון לעכשיו יש כמה אופציות: יונדאי I30 החדש, סיטרואן C4,ניסאן ז'וק, הונדה, פורד פוקוס.

אשמח לשמוע ביקורת על הדגמים הנ"ל ואופציות נוספות שיתאימו לדרישות שלי.

תודה מראש.

היי,

אופצייה נוספת בשביל היא השברולט סוניק, 5 דלתות, מנוע 1.6, אוט'.

לרכב עיצוב צעיר וכולל את כל חבילת הבטיחות.

האבזור כולל- בקרת שיוט, דיבורית בלו טוס, גלגלי מגנזיום, שליטה מגלגל ההגה על מערכת השמע וכו'.

בנוסף תקבלי 3 שנים אחריות או לאחר 100 ק"מ.

תמיד טוב לתאם נסיעות מבחן על כל הרכבים שמעניינים אותך,

לחוות את הרכב ולהחליט בעצמך,

גיא משברולט

פורסם

קודם כל תודה על התגובות,

בקשר לסיטרואן C4 התכוונתי למנוע 1.6 שעולה 120K +- . האם הוא טוב?

הייתי מאוד רוצה למצוא רכב בתקציב יותר נמוך כמובן אבל אני פשוט לא מצליחה למצוא דגם שיתאים לדרישות שלי. אם יש כאלו אשמח לקבל עצה.

תודה.

פורסם

לגבי C4 - אמר צביקה פיק שלא מדובר במציאה גדולה, ואני איתו.

מה גודל הרכב שאת צריכה, באמת משפחתית האצ'בק?

אם כן - נסי גם את הסיאט ליאון, בתקציב 120 אלף לפני מיקוח אפשר לקבל את גרסת ה-1800TSI עם גיר DSG. אומנם הדגם מתחלף אבל קשה לחשוב על תמורה למחיר שתהיה טובה יותר.

אם את מוכנה להתפשר בגודל אז הג'אז היא אופציה נהדרת כמו שהצעתי קודם (וגם תחזיר לא מעט מההשקעה בחיסכון בדלק בנסועה עירונית)

גם ה-C3 שבמבצע של שופרסל היא אופציה במקרה כזה

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=436573

אומנם אותה קומבינציה של מנוע וגיר לא מבריק כמו C4, אבל המחיר משמעותית זול יותר.

תוספת - המנוע 1.6 של סיטרואן נהדר, הגיר הוא הרכיב החלש בקומבינציה.

פורסם

מצטרף להמלצה על הסיאט ליאון - יש עכשיו אחלה מבצעים על הרכב ויש מצב אולי להוציא עוד הנחה קטנה מעבר. יופי של אוטו! בסיטרואן לא הייתי נוגע! רכב בעייתי שתמכרי אותו אחרי 3 שנים בהפסד עצום!

We are the Human Race

פורסם

הלאון אכן מוצלחת מאד ומהנה לנהיגה. מאד מרווחת ביחס לסגמנט וגם בעלת שילוב המנוע-גיר הכי מוצלח וחזק.

אולם הלאון בעלת 4 כוכבי בטיחות, לשיקולך.

בנוסף בגרסת ה-1.8 מדובר על רכב מהיר מאד ובעל ביצועים ספורטיביים.

עוד אופציה מצויינת זאת האופל אסטרה שנמכרת כרגע במחיר מבצע של 115K.

האסטרה נאה מאד, איכותית, בעלת שילוב מנוע-גיר טוב והיא מציעה נסיעה מאד נעימה ורכה לעומת הלאון שיותר ספורטיבית ומעט נוקשה יותר.

לטעמי מדובר על 2 העסקאות הכי טובות בשוק כרגע וכל אחת מציעה משהו מעט שונה.

פורסם

מבחינת תמורה למחיר אין ספק שהלאון מנצחת עם חבילת האבזור והמבצע הנוכחי של צ'מפיון. לגבי החיסכון בדלק נראה לי שזה תלוי בסגנון הנהיגה - לא? מן הסתם מי שנוסע ברכב עם מנוע 1.8 TSI לוחץ קצת יותר מנהג רגיל ולכן אולי הצריכה הגבוהה יותר. מניסיון אני יכול להגיד שמזדה 3 הרבה פחות חסכונית ועושה 1 ל-9 בנסיעה משולבת.

Aerodynamics are for people who can't build engines - enzo ferrari

פורסם

גם במצב רגוע לחלוטין ובנסיעות בין עירוניות, צריכת הדלק לא תרד מה-1 ל-12.

אני מאמין שרכב כמו הג'אז באותם תנאי נסיעה לגיע לצריכה של 1 ל-16, זה הבדל משמעותי.

הלאון היא חבילה מעולה אבל בעיקר למי שמחפש את הערך המוסף בביצועים.

פורסם
גם במצב רגוע לחלוטין ובנסיעות בין עירוניות, צריכת הדלק לא תרד מה-1 ל-12.

אני מאמין שרכב כמו הג'אז באותם תנאי נסיעה לגיע לצריכה של 1 ל-16, זה הבדל משמעותי.

הלאון היא חבילה מעולה אבל בעיקר למי שמחפש את הערך המוסף בביצועים.

מבלי להיכנס לאיזה רכב עדיף, היא אמרה שרוב הנסיעות הן עירוניות, מה שמצד אחד מעלה את צריכת הדלק אבל מצד שני, ככל הנראה מוריד מאוד את הנסועה הכוללת ככה שלהפרשים בעלות הוצאות הדלק השנתית אין יותר מדי משמעות. אולי במספרים ההבדל בן 1:16 ל 1:12 נראה משמעותי אבל כשלא נוסעים הרבה ההבדל הוא לא כזה קריטי בסיכומו של דבר.

פורסם

הלאון 1.8 נמכרת במחיר מעולה ונותנת אחלה תמורה.

הסיוויק עולה 135 אולם ניתן לקבל הנחות, אז היא גם בתמונה ואכן מומלצת.

I30 החדשה - אין סיבה שלא תהיה מצויינת. כל המבחנים בחו"ל מחמיאים.

אופציה נוספת - פוקוס 5 דלתות דגם ספורט - מאובזר לעילא ולעילא, לרבות כל הבקרות ו - 9 רמקולים. החיסרון - תא מטען קטן.

כל אחת מהאופציות האמורות תהיה מאוד מתגמלת בדרכה שלה.

הייתי הולך לסוכנויות ומתרשם מאפשרויות אלה.

בהצלחה.

Cupra Leon VZ 2025

• תוכן חדש...