Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4296 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין להעביר את הרכב שלי (סוזוקי אלטו ידנית, 2010) להנעה בגז (הקילומטראז' שלי הוא בממוצע 40,000 בשנה).

מתקין אחד המליץ לי על משמנת אלקטרונית ואמר לי שהתחזוקה שלה היא ליטר לכל 7,500 ק"מ.

מתקין אחר טען שמספיק להתקין משמנת מכנית (ליטר לכל 10,000) ושהצריכה של האלקטרונית היא בכלל ליטר ל-3,000 ק"מ.

הוא גם הסביר לי שאפילו אם השסתומים ישקעו בגלל המכנית אחרי 60,000 ק"מ, החלפה שלהם עולה 1500 ש"ח וזולה יותר מאשר לשמן את האלקטרונית במשך שנה וחצי (20 ליטר על 60000 ק"מ במחיר 100 ש"ח לליטר, סכ"ה 2000 ש"ח)).

התבלבלתי קצת,

האם באמת נכון שהאלקטרונית זוללת כ"כ הרבה שמן? הרי היא אמורה להזליף שמן בצורה מדוייקת - אז למה היא בזבזנית יותר?

האם החלפת שסתומים זו פעולה כירורגית מסובכת שכרוכה בפירוק מנוע או שזה טיפול סביר בלי סיכון לגרימת נזק עתידי?

איזו משמנת באמת מומלץ לשים על מערכת גז לסוזוקי אלטו (מנוע 1,000), מכנית או אלקטרונית?

האם יש דרכים אחרות לשמור על השסתומים (תוספת בנזין במאמץ, כיוון המערכת כך שהתערובת תהיה עשירה יותר)?

המערכת שהתעניינתי בה היא של לנדי-רנזו והמתקינים הם "עדי גז טכנולוגיות בע"מ" ו-"אנרגז עידן הגז" (חולון).

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

היי, סקרן לדעת, מה ההמלצה שקיבלת?

תודה

לך לנענע גז.

עופר, הבעלים איש מקצוע מעולה! יודע מה כדאי מה צריך ולא יתן לך סתם המלצות מיותרות

פורסם

מראש אומרים לך שיהיה בקרוב נזק לראש מנוע ואותך מטריד איזה משמנת לשם?

עזוב אותך ממערכת גז חרדל לרכב ולך תמצא לך רכב דיזל חסכוני שעושה 1:20

פורסם

דן דין, זה לא ממש מדוייק. הרכב של חבר נמצא כרגע במוסך ומשפצים לו את הראש מנוע. הרכב עבר 160 אלף ק"מ על גז. נאמר לי שעלות הטיפול היא 6,000 שקלים. תעשה לבד את החושבים כמה כסף חסך בעל המכונית בזה שהוא עשה 160 אלף ק"מ על גז ולא על בנזין. עלות שיפוץ ראש המנוע היא זניחה לעומת הכסף שנחסך בשימוש בגז לעומת שימוש בבנזין.

לפותח השירשור, ניחא לעשות הסבה לגז אבל אתה בטוח שאתה רוצה ברכב עם מנוע קטן כמו סוזוקי אלטו?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
דן דין, זה לא ממש מדוייק. הרכב של חבר נמצא כרגע במוסך ומשפצים לו את הראש מנוע. הרכב עבר 160 אלף ק"מ על גז. נאמר לי שעלות הטיפול היא 6,000 שקלים. תעשה לבד את החושבים כמה כסף חסך בעל המכונית בזה שהוא עשה 160 אלף ק"מ על גז ולא על בנזין. עלות שיפוץ ראש המנוע היא זניחה לעומת הכסף שנחסך בשימוש בגז לעומת שימוש בבנזין.

לפותח השירשור, ניחא לעשות הסבה לגז אבל אתה בטוח שאתה רוצה ברכב עם מנוע קטן כמו סוזוקי אלטו?

וזה סוזוקי אלטו? אני מניח שלא אז זה לא קשור לדיון והכל זאת בו נראה איך הרכב יסע אחרי שפתחו לו מנוע וכמה זמן ישרוד

הנעה בגז זה פשוט מכה

פורסם

לא, זה לא סוזוקי אלטו. בכוונה לא ציינתי את שם הרכב בכדי שכמה צדיקים לא יאשימו אותי בפרוסמת לרכב כזה או אחר או קשר ליבואן מערכת גז כזו או אחרת.

הנעה בגז לא מתאימה לכל רכב, בספק אם יש טעם להתקין כזו מערכת באלטו שהרי הרכב הוא חסכוני כבר בכל מקרה.

אם עלות הגז היא כמעט חצי מעלות הבנזין והחסכון הוא עצום אזי שיפוץ ראש מנוע אחרי 100 אלף ק"מ פלוס היא כמעט בטלה בשישים.

לגבי הטענה שלך שהנעה בגז היא מכה, דווקא הונדה, קונצרן המכוניות הענק בעולם חולק על דעתך.

http://automobiles.honda.com/civic-natural-gas/

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
לא, זה לא סוזוקי אלטו. בכוונה לא ציינתי את שם הרכב בכדי שכמה צדיקים לא יאשימו אותי בפרוסמת לרכב כזה או אחר או קשר ליבואן מערכת גז כזו או אחרת.

הנעה בגז לא מתאימה לכל רכב, בספק אם יש טעם להתקין כזו מערכת באלטו שהרי הרכב הוא חסכוני כבר בכל מקרה.

אם עלות הגז היא כמעט חצי מעלות הבנזין והחסכון הוא עצום אזי שיפוץ ראש מנוע אחרי 100 אלף ק"מ פלוס היא כמעט בטלה בשישים.

לגבי הטענה שלך שהנעה בגז היא מכה, דווקא הונדה, קונצרן המכוניות הענק בעולם חולק על דעתך.

http://automobiles.honda.com/civic-natural-gas/

גם אני מחזק את ידך.. אני כבר חצי שנה נוסע על גז ברכב שהותקן לו לפני 150000 קילומטר מערכת (סקודה סופרב) 2006

וטפו טפו המנוע נשמע בריא כמו שור (ללא משמנת),והכיס מרגיש הרבה יותר טוב!!:lol:

חשבון פשוט ב150000 ק' שהרכב גמע בממוצע של 1 ל9 שווה חסכון של 67000 ש"ח בוא ספר לי כמה עולה אפ' מנוע קומפלט:-P

בקיצור אנשים פחדנים וחששנים מכל דבר חדש! ובמיוחד לא רוצים להוציא כסף להתקנת מערכת חדשה ,אפ' שיחזירו את ההפרש תוך זמן קצר

אלו הם הישראלים! לך לארופה שם תראה ,או דיזל או גז ,בקושי תמצא פראייר שנוסע על בנזין!

פורסם
התקנות גז מקומיות זה פגע רע מהניסיון העשיר שלי בתחום אבל מחפתלי זה רק עוד פרנסה בשבילי

למה אתה מתכוון פגע רע??

ידוע למשל ,שחלק מהרכבים היפנים המנוע לא מקבל טוב את הרעיון של הגז ,(שסתומים שוקעים וכו') ולכן בחלק מהמנועים לא מומלץ בכלל להתקין ובחלק רק בתוספת משמנת! אבל חוץ מזה איזה בעיות עוד? בנוסף וודאי שעדיף להתקין מערכת גז לרכבים עם מנועים יותר עמידים כמו הגרמניות והאמרקאיות ,שמנסיון שלי ושל הרבה מכרים העסק עובד פיקס

תקלות יש תמיד ,וזה לא קשור לגז ,לכל דבר מכאני וחשמלי עלול להיות תקלה ,ולכל רכב באשר הוא חדש או ישן ,יכולה להיות בעיה ,ולשכן עם אותו רכב הכל יעבוד כשורה! לכן אני לא חושב שכדאי להכליל ולפסוק שזה"פגע רע" בזמן שכבר חצי עולם נוסע על גפ"מ

פורסם

אם כבר דנים בנושא, אזי הסתבר לי שרנו מגאן II מגיעה "מוכנה לגז" - יש פתח מילוי לצד פתח מילוי הבנזין, ועוד כל מיני דברים שמקלים על ההתקנה של המערכת.

כשעשינו בדיקת קניה לרכב כזה, הבוחן אמר שיש סימנים של ירידה בקומפרסיה בגלל מערכת הגז... אז מילא, שמערכת הגז היא התקנה חדשה ברכב ובפועל 30 לבוכנה זה בסדר גמור, מעניין אותי להבין - אם הרכב מגיע מהיצרן מוכן להתקנת מערכת גז, האם זה אומר שהשסתומים לא יסבלו מנזקים? נדמה לי שאפילו משמנת לא היה צורך להתקין...

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם
אם כבר דנים בנושא, אזי הסתבר לי שרנו מגאן II מגיעה "מוכנה לגז" - יש פתח מילוי לצד פתח מילוי הבנזין, ועוד כל מיני דברים שמקלים על ההתקנה של המערכת.

כשעשינו בדיקת קניה לרכב כזה, הבוחן אמר שיש סימנים של ירידה בקומפרסיה בגלל מערכת הגז... אז מילא, שמערכת הגז היא התקנה חדשה ברכב ובפועל 30 לבוכנה זה בסדר גמור, מעניין אותי להבין - אם הרכב מגיע מהיצרן מוכן להתקנת מערכת גז, האם זה אומר שהשסתומים לא יסבלו מנזקים? נדמה לי שאפילו משמנת לא היה צורך להתקין...

תראה איזה קטע.. דווקא לי יצא לעשות בדיקה לרנו מגאן 2 לפני כמה שבועות ולא היה בה משהו שקשור לגז וגם היתה אותה תופעה של ירידה בקומפרסיה במנוע (קילומטרז מאד נמוך דווקא)

בקיצור ההוא אמר וזה מבין וזה שמע ,כולם מתבססים על שטויות ,מציאות שהמערכות האלו עובדות בכל העולם ועובדות כמו שצריך ,וחוסכות המון כסף. נכון כבר דברנו שידוע בחלק מהמנועים שנפגעים השסטומים ,ועדיין בשקלול בד"כ שווה לעשות שיפוץ אחרי קילומטר גבוהה.

ולגבי רנו ספיציפית ,ידוע כמנוע ארופאי שלא סובל מתופעות לוואי בנסיעה על גז

פורסם

תחלס המנוע של רנו לא מוכן לגז וצפוי נזק לראש פלגים וממיר קטליטי

• תוכן חדש...