Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5117 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אקדים ואומר שיצא לי לשוטט בפורום הרבה לפני שחשבתי לפרסם כאן הודעה, אז בבקשה בבקשה אל תשלחו אותי לשרשורים קודמים!

אנחנו זוג + 2 קטנטנים, בעל בצבא (שלא נמצא כדי לעזור בקניה :-() עם רכב מצה"ל שמסיע אותנו בנסיעות הגדולות.

צריכה רכב עירוני, קטן, חסכוני, עד 25000 ש"ח.

אבא שלי מבין גדול במכוניות, אבל שוחט מלא (אני לא בטוחה על מה) :twisted: מכוניות שחשבתי עליהן,ובכלל כל רכב שמצאנו, תמיד מישהו מצא בו פאק (אירופאיות - לא אמינות, אמריקאיות - לא שוות, וכו)

מישהו מוכן לגאול אותנו?

מיותר לציין שעם בעל בצבא, העניין אקוטי..

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ידני הולך ?

יש לי ניחוש שעדיף שלא (בגלל שצויין רכב עירוני), ולכן בתקציב הזה אפשר להכניס יונדאי גטס 2007, לא מלכת החסכוניות בדלק אבל בכל הפרמטרים האחרים תתן את הסחורה לעילא.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

דווקא כי אני צריכה רכב לשימוש עירוני, הייתי הולכת על ידני (חסכוני יותר בדלק)

והגטס לא ממש חסכוניות, לא?

הוצעו לי: פונטו, פיג'ו (106,206,306)

מה נראה מתאים?

עוד הצעות?

פורסם

במתיחה קטנה של התקציב תוכלו למצוא Punto Grande משנת 2006+.

רכב נאה (ולדעתי בכלל הכי נאה בסדרת פונטו עד כה), חסכוני ובטיחותי

39.jpg

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

פונטו ספייס ידנית זו אופציה נחמדה, היא נפוצה יחסית בלוחות וחסכונית בדלק יותר מכל השאר שברשימה. בתקציב שלך תמצאי כזו מהשנתונים האחרונים שלה- 2005/6. אפשר לשקול גם אוטומטית מגרסה ELX (גיר רציף), משנתונים 2004/5, ואולי אפילו 2006.

גם גטס ידנית כפי שהציעו לך זו אופציה טובה, גם אוטומטית זו אופציה חביבה. ב2007 היא כבר לא כ"כ בזבזנית, ועם גיר ידני כנראה עוד פחות. בכל מקרה את מדברת על רכב עירוני שלא ייסע הרבה, ככה שההפרש בין צריכת הדלק לא משמעותית מבחינה כלכלית, גם אם תעדיפי את הגיר האוטומטי. גטס ידנית יהיה קצת יותר קשה למצוא (בליסינג/השכרה וגם בפרטי העדיפו לרוב את האוטומטית).

על פג'ו 206 ידנית את מוזמנת לקרוא בקישור שבחתימה שלי (אני משוחדת), אבל בתקציב שלך ייכנס שנתון נמוך יותר שלה מאשר פונטו או גטס. האוטומטית מומלצת פחות בגלל סיכויים לבעיות בגיר.

אין סיבה לרדת בשנתונים ל106 ו306 (ה306 האחרונות נמכרו ב2002, ה106 עוד לפני).

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

לא משנה מה תגידו אבא שלה יוריד אותה מזה..

יש לי סבא כזה, אירופיות לא אמינות, אמריקאיות אתם יודעים. מכה בחיי

בתקציב שלך הייתי לוקח גטס

ואם את מוכנה לשלם קצת על דלק מיצובישי לאנסר קלאסיק. תהיה יותר נוחה גם מהרכב של הבעל בצבא (אלא אם הוא אלוף משנה וזה כבר סיפור אחר8))

תמיר.

פורסם

"לא משנה מה תגידו אבא שלה יוריד אותה מזה..

יש לי סבא כזה, אירופיות לא אמינות, אמריקאיות אתם יודעים. מכה בחיי"

קלעת בול! :lol:

השאלה עכשיו למי להקשיב.. :?

המשוחדת עם הפיג'ו, את נשמעת רצינית, אפשר התייעצות?

מצאתי 206 שנת 2001 עם קילומטראז' ברצפה: 88K. יד ראשונה. האישה בבית נהגה עליה. טוען שאין לה שום פגיעות בבודי (לא שלדה ולא שאסי) מטופלת וכו..

18,000 ש"ח. לקנות?

ואם כן, מישהו ממליץ על מוסך אמין (דגש על אמין, פחות חשוב המחיר) בחולון? אנחנו מבית שמש וכל מוסך בעיר אמין בשבילנו - אבא שלי, זוכרים?:lol:

פורסם

שאלת תם:

האם ב25000 לא משתלם לשלם מקדמה לרכב כמו אלטו/ספארק/107/אייגו ודומיהן ולהשלים את החסר בתשלומים? עם 25,000 כמקדמה ניתן לרכוש גם רכבים כמו איביזה ופאביה, לשלם משהו כמו 500 ש"ח בחודש כאשר לאחר 3 שנים ניתן להכנס ללופ נוסף של תשלומים עם רכב חדש או לשלם את היתרה ולהשאר עם הרכב. המספרים שנרשמו הם בגדר השערה גסה מאוד!. התייחסתי למחיר של איביזה 2012 עם מנוע 1400 ידנית, או לצורך העניין קליאו 1200 ידנית שכרגע מוצעות ב73,000. כזה "דיל" משאיר בסוף 3 השנים יתרה של 30000 ש"ח לשלם על הרכב, אבל ניתן לבצע טרייד אין ובעצם להמשיך לשלם את התשלום החודשי ושוב להיות עם רכב חדש.

אני עצמי בתהליך בדיקה של רכישה לרכב חדש או 2012 לפי רכישה בשנת הדגם של 2013 ועדיין בודק מה כדאי יותר). אני חושב שיש יתרון אקוטי ברכב חדש לחלוטין למישהי כמוך מכיוון שבעיות שמתחילות לרוב אחרי האחריות נמצאות עדיין באחריות, ויש שקט ובטחון יחסי לתקופת האחריות. כאשר יש שני ילדים (לא יודע עם את עובדת או לא) אני חושב שזו הקלה רצינית.

אם לא, אני מצטרף להמלצה על הפונטו ותגידי לאבא שלך לרדת מהעץ. אנחנו לא בשנות השמונים, מה שהיה נכון )בגלל טיפול לקוי של מכונאים, לדעתי) לא נכון היום. יתרה על כך, אני חושב שמכון בדיקה יתן לך נתונים יותר מהימנים מאבא שלך ביחס למצב הרכב.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

אם ה206 המדוברת היא אוטומטית הייתי מוותרת. מנסיון, עם ק"מ מועט כזה לשנתון, שמעיד על נסיעות קצרות, סביר מאוד להניח שבקרוב מאוד תצטרכי לשפץ את הגיר (נשמע כמו עתידות של בזוקה ג'ו, אבל רציני לגמרי... :) ).

אגב, גם אם היא ידנית הייתי שוקלת שנית. התקציב שלך מאפשר לך רכבים צעירים ב5-6 שנים, למה להסתפק במועט?

בכל אופן- לא להסתנוור מק"מ נמוך! באף רכב! לוודא שהרכב טופל לפחות פעם בשנה (גם אם לא נסע הרבה באותה שנה), ולפי הספר, ושלא דילגו על טיפולים. הרבה אנשים שלא נוסעים הרבה ברכב גם לא מטפלים בו כמו שצריך מתוך ההנחה המוטעית שאם הוא לא זז הוא נשמר. וזה לא נכון! לחלקים יש בלאי טבעי, ולפעמים הוא אפילו גדול יותר לרכב שלא נוסע הרבה, בעיקר אם הוא עומד ברחוב (והבלאי ברכב גדול יותר בנסיעות קצרות).

נ.ב: אם בכל זאת תרצי לקחת את ה206 לבדיקה במוסך, אשמח להמליץ לך על מוסך בת"א, אם זה מתאים, בה"פ.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם
שאלת תם:

האם ב25000 לא משתלם לשלם מקדמה לרכב כמו אלטו/ספארק/107/אייגו ודומיהן ולהשלים את החסר בתשלומים? עם 25,000 כמקדמה ניתן לרכוש גם רכבים כמו איביזה ופאביה, לשלם משהו כמו 500 ש"ח בחודש כאשר לאחר 3 שנים ניתן להכנס ללופ נוסף של תשלומים עם רכב חדש או לשלם את היתרה ולהשאר עם הרכב. המספרים שנרשמו הם בגדר השערה גסה מאוד!. התייחסתי למחיר של איביזה 2012 עם מנוע 1400 ידנית, או לצורך העניין קליאו 1200 ידנית שכרגע מוצעות ב73,000. כזה "דיל" משאיר בסוף 3 השנים יתרה של 30000 ש"ח לשלם על הרכב, אבל ניתן לבצע טרייד אין ובעצם להמשיך לשלם את התשלום החודשי ושוב להיות עם רכב חדש.

אני עצמי בתהליך בדיקה של רכישה לרכב חדש או 2012 לפי רכישה בשנת הדגם של 2013 ועדיין בודק מה כדאי יותר). אני חושב שיש יתרון אקוטי ברכב חדש לחלוטין למישהי כמוך מכיוון שבעיות שמתחילות לרוב אחרי האחריות נמצאות עדיין באחריות, ויש שקט ובטחון יחסי לתקופת האחריות. כאשר יש שני ילדים (לא יודע עם את עובדת או לא) אני חושב שזו הקלה רצינית.

אם לא, אני מצטרף להמלצה על הפונטו ותגידי לאבא שלך לרדת מהעץ. אנחנו לא בשנות השמונים, מה שהיה נכון )בגלל טיפול לקוי של מכונאים, לדעתי) לא נכון היום. יתרה על כך, אני חושב שמכון בדיקה יתן לך נתונים יותר מהימנים מאבא שלך ביחס למצב הרכב.

ממש חשבנו על זה! רצינו לשים 20K מקדמה ולקנות רכב חדש דרך חבר-ליס, אבל אם נרצה אחר כך רכב משפחתי (בכל זאת, 2 ילדים זה לא הסוף אצלנו...) אז מה, נשדרג לרכב משפחתי מהניילונים? זה כבר ממש יקר! (מהקטנות מצאנו ב65000 את הסוזוקי ספלאש ועכשיו יש מבצע דרך צ'מפיון מוטורס, אאל"ט הזול ביותר היה על 70000, זה משמעותי!)

פורסם
אם ה206 המדוברת היא אוטומטית הייתי מוותרת. מנסיון, עם ק"מ מועט כזה לשנתון, שמעיד על נסיעות קצרות, סביר מאוד להניח שבקרוב מאוד תצטרכי לשפץ את הגיר (נשמע כמו עתידות של בזוקה ג'ו, אבל רציני לגמרי... :) ).

אגב, גם אם היא ידנית הייתי שוקלת שנית. התקציב שלך מאפשר לך רכבים צעירים ב5-6 שנים, למה להסתפק במועט?

בכל אופן- לא להסתנוור מק"מ נמוך! באף רכב! לוודא שהרכב טופל לפחות פעם בשנה (גם אם לא נסע הרבה באותה שנה), ולפי הספר, ושלא דילגו על טיפולים. הרבה אנשים שלא נוסעים הרבה ברכב גם לא מטפלים בו כמו שצריך מתוך ההנחה המוטעית שאם הוא לא זז הוא נשמר. וזה לא נכון! לחלקים יש בלאי טבעי, ולפעמים הוא אפילו גדול יותר לרכב שלא נוסע הרבה, בעיקר אם הוא עומד ברחוב (והבלאי ברכב גדול יותר בנסיעות קצרות).

נ.ב: אם בכל זאת תרצי לקחת את ה206 לבדיקה במוסך, אשמח להמליץ לך על מוסך בת"א, אם זה מתאים, בה"פ.

אשמח מאוד להמלצה! חוצמבית שמש, אנחנו אאוט אוף דה בלו במוסכים...

והיא אכן אוטומט.

בקשר לספייס, אני מחפשת כבר קרוב לשלושה שבועות וקצת מיואשת, ראינו בעיקר 'קרועות', בגלל זה חשבתי לפנות ל206.

(שזה קצת מצחיק, כי אחרי שפניתי לקישור שבחתימה שלך, מסתבר שגם את עשית טוויסט דומה :-))

פורסם

אני מניח שזה משהו שצריך להתייחס אליו כבר עכשיו. לפי התכנון להתרחב, אז כן, הייתי הולך על רכב זול בינתיים ודואג לתחזוקה ברמה גבוהה (ע"ע מוסך מרכזי/ מורשה עם המלצות) ולמתחיל לחסוך לשלב שבו המשפחה תתרחב. אח"כ להכנס לעניין השדרוג. אגב, עם מספר שלוש אינו מתוכנן לשנתיים שלוש הקרובות אז שווה כן לשקול את הרכב החדש. בשלב הטרייד אין תוכלו לרכוש רכב אחר, גדול יותר עם פריסת תשלומים אחרת.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

• תוכן חדש...