Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5091 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, יש לי שתי שאלות בעיקרון.

עמדתי ברמזור אדום פתאום רכב בא מאחוריי במהירות ופשוט נכנס בי. הוא כמובן מודה באשמה. מה עדיף מבחינתי ? לתבוע אותו או את הביטוח שלי?

דבר נוסף הכנסתי את הרכב לטיפול במוסך שאני עובד איתו ומכיר אותו שנים. אך הוא לא מוסך הסדר של הביטוח וזאת הסיבה שהם לא מוכנים לתת לי רכב חלופי. הנזק חמור מאוד וכנראה הטיפול יהיה. ממושך.. מה אני יכול לעשות במקרה כזה?

תודה רבה על העזרה

ליאור

פורסם
שלום לכולם, יש לי שתי שאלות בעיקרון.

עמדתי ברמזור אדום פתאום רכב בא מאחוריי במהירות ופשוט נכנס בי. הוא כמובן מודה באשמה. מה עדיף מבחינתי ? לתבוע אותו או את הביטוח שלי?

דבר נוסף הכנסתי את הרכב לטיפול במוסך שאני עובד איתו ומכיר אותו שנים. אך הוא לא מוסך הסדר של הביטוח וזאת הסיבה שהם לא מוכנים לתת לי רכב חלופי. הנזק חמור מאוד וכנראה הטיפול יהיה. ממושך.. מה אני יכול לעשות במקרה כזה?

תודה רבה על העזרה

ליאור

לתבוע את הביטוח שלך יעלה לך השתתפות עצמית ופגיעה בפרמיה בשנתיים הבאות.

להכניס את הרכב למוסך ההסדר ולקבל רכב חילופי או לתקן במוסך שלך ולא לקבל רכב חילופי... תבחר מה יותר חשוב לך.

(מוסך הסדר זה לא קללה. רק תוודא שמשתמשים בחלקי חילוף כפי שהשמאי קבע)

ארז רונן

פורסם

ברור שלתבוע את הנהג הפוגע ו/או הביטוח שלו.

אם אתה תובע את המקיף של עצמך אז:

1. משלם השתתפות עצמית

2. מנכים לך 1.5% מירידת הערך

3. פרמייה מתייקרת בשנים הבאות (ואם תהיה תביעה נוספת אתה עשוי להיות מסורב ביטוח בהמשך)

מה שכן - הסוכן שלך יכול וצריך להדריך אותך בכל התהליך.

לגבי תיקון ממושך - בטוח שהרכב לא טוטל לוס?

אתה חייב להזמין שמאי לפני תחילת התיקון שידון עם המוסך ויגיעו להסכמה לגבי העלויות ויוציאו שמאות מתאימה.

בעיקרון אתה יכול לשכור רכב, ואתה יכול לנסות לתבוע את עלות השכירות מהביטוח של הפוגע.

הסיכוי שישלמו מרצונם החופשי קלוש.

כשתתבע אותם בתביעות קטנות ייתכן שכן תקבל את הכסף.

אם אתה חייב רכב בינתיים אז אין לך יותר מדי ברירה...

רק שמור את כל הקבלות.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אם הוא מודה באשמה, אז למה לתבוע? פשוט שלח לו את הערכת השמאי והצעת המחיר של המוסך והוא ישלם לך.

אם לא יסכים לשלם, אז תבע אותו.

אם רכב זה חובה, אז עדיף לך לתקן במוסך הסדר.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

לי קרה מקרה דומה לשלך. עמדתי ברמזור ורכב פגע בי מאחור.

הנזק - פגוש שבור. הוזמן שמאי שקבע שיש להחליפו.

לפי סוכן הביטוח שלי, חברת הביטוח של הפוגע אינה מפצה על רכב חליפי.

הכנסתי את הרכב לטיפול במוסך בו מטופל הרכב דרך קבע - לא מוסך הסדר.

המוסך נותן ללקוח רכב חליפי אם התיקון אורך יותר מ-24 שעות.

הבנתי מהשמאי, שהשירות הזה (רכב חליפי) איננו דבר נדיר. יש לא מעט מוסכים שנותנים זאת כחלק מהשירות.

מכיוון שזכותך לבחור את המוסך בו יתוקן הרכב, חפש מוסך שיהיה מוכן לתת לך רכב חליפי בזמן התיקון ואשר אמין עליך.

פורסם

תודה לכולם

מסתבר שבכל זאת זה טוטלוס. כך שבמקרה כזה יש רכב חלופי מהביטוח.. בסוף לאחר שהתייעצתי גם עם השמאי ייעץ לי לתבוע במקרה זה בגלל שזה טוטלוס את הביטווח שלי כי מנסיון צד ג יכול למשוך אותי הרבה זמן. הביטוח שלי כמובן יתבע את צד ג

השאלה האם במקרה כזה עדיין יעלו לי את הפרמיה?

פורסם
תודה לכולם

מסתבר שבכל זאת זה טוטלוס. כך שבמקרה כזה יש רכב חלופי מהביטוח.. בסוף לאחר שהתייעצתי גם עם השמאי ייעץ לי לתבוע במקרה זה בגלל שזה טוטלוס את הביטווח שלי כי מנסיון צד ג יכול למשוך אותי הרבה זמן. הביטוח שלי כמובן יתבע את צד ג

אתה לא אמור לשלם השתתפות עצמית אבל זה ככל הנראה יפגע בפרמיה בשנתיים הבאות מאחר ואתה זכאי להנחת היעדר תביעות רק אם לא תבעת את הביטוח ואתה כן תבעת, ללא קשר לאשמה.

פורסם
אז תיאורטית אתה לא מקבל כלום בגין ירידת ערך.

מאיפה אתה ממציא את זה? הגעת לזה לבד? אתה טועה ומטעה.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם
אתה לא אמור לשלם השתתפות עצמית אבל זה ככל הנראה יפגע בפרמיה בשנתיים הבאות מאחר ואתה זכאי להנחת היעדר תביעות רק אם לא תבעת את הביטוח ואתה כן תבעת, ללא קשר לאשמה.

לא מדוייק. חברת הביטוח תובעת את הפרשי הפרמיה כחלק מהתביעה של צד ג' והמבוטח לא אמור להפגע בכלל.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
תודה לכולם

יש לך קושי תזרימי לחכות כמה חודשים עד שתראה את הכסף?

אם לא, אז בכל זאת מומלץ לתבוע את צד ג' ולא את הביטוח שלך.

1. בוודאי שיעלו לך את הפרמיה. זו תביעה לכל דבר.

2. אם תהיה לך תביעה נוספת ב3 שנים הקרובות אז אתה עלול להגיע למצב שחברות הביטוח יסרבו לבטח אותך במקיף. לא נעים בכלל.

3. אין השתתפות עצמית בטוטל לוס. אבל הביטוח נגמר ("מיצה את עצמו"). אם אתה תובע את צד ג' אתה יכול לקבל החזר יחסי על פרמיית המקיף שלך לפי החודשים שנשארו. אם נשארו שבועיים אז זה לא משמעותי אבל אם נשארו 11 חודש אז זה לא מעט כסף.

מאיפה אתה ממציא את זה? הגעת לזה לבד? אתה טועה ומטעה.

פתח את פוליסת המקיף שלך ותראה לבד.

ירידת ערך עד 1.5% אתה סופג בעצמך בלי פיצוי.

זה כמובן רלוונטי רק כשאתה תובע את הביטוח שלך,

אם אתה תובע את צד ג' אז זו תביעת נזיקין רגילה לגמרי וישלמו לך גם על ירידת ערך של 1 ש"ח.

לא מדוייק. חברת הביטוח תובעת את הפרשי הפרמיה כחלק מהתביעה של צד ג' והמבוטח לא אמור להפגע בכלל.

לא מכיר את הנושא הזה.

ואני גם לא סומך על חברת הביטוח שתבצע זאת, מה האינטרס שלה?

בנוסף - איך בכלל הם יכולים לתבוע את ההפרשים בלי לדעת איזה רכב אני אקנה עכשיו?

ההפרש במקיף על מזדה 323 בין היעדר תביעות מלא לבין תביעה אחת הוא נניח 400 ש"ח לשנה.

ההפרש במקיף על פורשה 911 בין שני המצבים האלו הוא בטח איזה 4000 ש"ח...

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תוכן חדש...