Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5109 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדירה ששכרתי אין מונה גז, לשים מונה עולה 700 שקל (לא כולל עבודה), לעומת זאת לקנות בלון גז ולחבר לתשתית הקיימת עולה כ150-200 שקל.

עכשיו השאלה שלי איפה אני שם אותו? אני גר בקומה רביעית ויש לי שני מרפסות שאחת מהם צמודה למטבח, האם אני יכול לשים את הבלון גז במרפסת?

יש גם בבניין חדר ארונות (פתוח) ששם יש את המונים של החשמל, גז ומים האם אני יכול לשים שם למטה את הבלון גז ולחבר אותו לדירה?

HU: DEH-P690UB|Rear:JBL CS3196 (6X9)|SubWoofer:JBL GTO1204D|Mono:RockFord P3001|Front:Morel Hybrid Ovation 6

Front AMP:Rockford Punch 500a2|

פורסם

או לעבור לכיריים חשמליים. אבל גם אלה עשויים להצריך התנת תשתית, אם מדובר בכיריים בהספק גבוה ורשת החשמל הקיימת אינה מספקת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תבדוק עם בעל הבית שלך. לבקש ממך לשים מונה זה כמו לבקש ממך לשלם את חיבור המים לעירייה. הוא צריך לשלם על החיבור ואתה על השימוש.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

חלק מהחוזה זה שהוא לא שם מונה גז, אם אני רוצה אני יכול מהכיס שלי.

HU: DEH-P690UB|Rear:JBL CS3196 (6X9)|SubWoofer:JBL GTO1204D|Mono:RockFord P3001|Front:Morel Hybrid Ovation 6

פורסם

אני מכיר מישהו במצב שלך שקנה בלון גז של מנגל, פינה מקום בארון מטבח למטה והניח אותו שם.

החיסרון הוא שאתה דואג לעצמך, כלומר אם נגמר בלון אתה סוחב אותו מהבית לחנות וחזרה(פעם בכמה חודשים, תלוי בשימוש).

פורסם

סלח לי על האי הבנה. אם אין מונה ולא יודעים כמה גז אתה צורך אז איך בדיוק ועל סמך מה נותנים לך חשבון גז?

לגבי כל השאר, אם אין הספקה לדיירים מצובר גז תת קרקעי וכולם מקבלים גז מבלוני גז אז גם אתה יכול. לא הייתי שם את הבלון בבית בשום פנים ואופן. אתה לא הראשון שגר בבניין קומות ומחבר את עצמו (בעזרת טכנאי כמובן) לבלון בצורה נפרדת משאר השכנים. מה שכן אתה צריך לוודא שהבלון יהיה מוגן אחרת נרקומנים ידפקו אותו בשביל כמה שקלים בכדי לקנות עוד מנת פלאפל.

שוב פעם, בוודאות שניתן לעשות את זה. בבלוק מולי אחד השכנים חיבר את עצמו לבד(על ידי טכנאי מוסמך ) בנפרד מייתר השכנים. יש לו שני בלוני גז קטנים. מה שכן, אתה תצטרף תמיד לטפל בעניין ההזמנה. לא ביג דיל ממש. רק שעלייך יהיה לוודא שאתה מזמין בלון כאשר אחד התרקן.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

1. לשים בלון גז בדירה/בחדר מדרגות זה מסוכן ובלתי חוקי בעליל.

אם היה לי שכן שמציב בלון גז פיראטי בחדר המדרגות הייתי מדווח מייד לחברת הגז+למשטרה+למכבי האש.

2. למיטב הבנתי הצבת בלון גז פרטי נפרד בחצר, כאשר שאר השכנים מחוברים למערכת מרכזית עם מונים - לא אפשרי.

אם אפשרי באופן חוקי אז אני אשמח לקבל פרטים, אולי גם אני אעשה את זה :-P

3. תקנה כיריים חשמליים פשוטים ב200 ש"ח וזהו,

כולה דירה שכורה, למה להשקיע בתשתיות במקום בעל הבית?

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=791163

הכיריים החשמליים פחות טובים מאשר גז מבחינת איכות ואפשרויות השליטה המדוייקת בבישול, אם אתה איזה מאסטר שף.

אבל אם אתה כולה מכין פסטה ומדי פעם חביתה אז הם יעשו את העבודה. ובזול.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אתה יכול לעשות מה שאתה רוצה כל עוד החיבור שלך תיקני - וזה לא משנה אם יש לכם צובר מרכזי או לא.

מבחינת החוק, בלוק גז חייב להיות על הקרקע מהסיבה הפשוטה שגז בישול נחשב לחומר כבד שתמיד יורד מטה, וזו גם אחת הסיבות שגם בחדרים ייעודיים של בלוני גז חייב להיות שיפוע בכניסה לחדר ע"מ לאפשר לגז "לצאת" ולא להישאר בחדר.

למה אסור למקם את הבלונים דווקא במסתור כביסה ? לדעתי זה טמטום של החוק. מסתור כביסה הוא מקום שברוב המקרים מאוד מאוורר ויש לגז לאן להתנדף. למחוקק הפתרונים.

במצב שלך האופציה היא כזו:

לסלול קו חדש של גז בתוך צינור צהוב מהקומה שלך ועד למטה. יש למקם את הבלונים + הווסת למטה.

היוועץ עם טכנאי גז מקצועי. כפי שכתבתי מעלה, הוא יאשר לך באופן חוקי (בדרך שפירטתי) את החיבור.

עליך לקחת בחשבון עלויות של סלילת קו עד למטה + בלון 12 ק"ג (כולל פקדון, שזה בערך 300-400 שח) + ווסת + ברזים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כמובן זוג בלונים, אם לא רוצים להישאר יומיים בלי גז מדי פעם.

נגמר הגז - יורדים למטה, סוגרים ברז בלון ריק, פותחים ברז בלון מלא, ומזמינים החלפת בלון בטלפון.

אבל עם כל הסיפורים האלו - בשביל מה כאב הראש הזה בדירה שכורה?

אתה כזה בשלן שכיריים חשמליים פשוטים לא יעשו את העבודה?

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אני יסביר לכם את המצב קצת יותר בפירוט כי נוצר בלבול.

הבנין הוא 4 קומות כאשר אני גר בקומה ה4, כול הדירות (משהו כמו 10 או 12 דירות) מחוברים למונים שמחוברים כנראה לצובר גז וכול אחד משלם לפי מונה, אצלי אין מונה אבל יש לי תשתית של גז שעוברת מהבית שלי עד למטה

(לחדר של המונים שהוא פתוח ומאוורר).

אני מבין שלשים גז בבית או בקומה זה אסור ומוסכן לכן לא אעשה את זה.

אני מבין שבאמת אפשר לקנות בלון גדול, 12 או 30 או 48 ולחבר אותו בקומת קרקע לתשתית הקיימת שיש לי בדירה (כמובן לאבטח אותו).

איפה באזור השפלה אפשר להביא בלון גז+גז במחיר נורמלי?

ולגבי פלטה חשמלית, הדבר הזה נוראי זה מה שיש לי עכשיו, חברה שלי אוהבת לבשל דברים ויש המון דברים שאי אפשר לבשל על פלטה חשמלית כי צריך להבה קבועה והפלטה החשמלית נכבת כול כמה דקות כשהיא מגיע לטמפרטורה גבוהה ואז האוכל מתקרר קצת ואז הפלטה נכנסת עוד פעם לפעולה, זה נוראי.

פורסם

הכי טוב ובטוח תתקשר לחברות הגז ותשאל. הכי חשוב זה שמתקין מורשה יתקין את זה ולא איזה חאפר שטוען שיש לו הסמכה. הדבר אפשרי כי גם בבלוק מולי עשו את זה בצורה יפה ומסודרת לכן אם זה חוקי עדיף שחברת הגז תעשה את זה. לגבי המיכלים, מספיק לך 2 קטנים. לבחור וחברה שלו בדירה אין צורך בבלוני גז גדולים.

שיהיה בהצלחה ואם החברה מבשלת כל כך טוב אולי תשקול לתת לה טבעת. 8)

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אם אתה ממש משתמש מעט, אתה יכול לרכוש כיריים (גז) לקמפינג עם בלון חד פעמי (250 גר' כמדומני) ולהחזיק כמה רזרבות בבית. זול כמו בלון גדול זה לא, אבל זה גם פתרון.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...