Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5121 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני תתעניין ברכישת רכב גיפון לאשתי.

האופציות שעומדות על הפרק הינן קיה ספורטאג' 2012 דגם EX מול מאזה CX5 דגם לקשורי.

שני הדגמים פלוס מינוס באותה רמת מחיר סביב 170K.

חשוב לי מאוד נושא של צריכת דלק, הייתי מעוניין לדעת מבעלי מאזדה וקיה מה צריכת דלק ממוצעת אמיתית ברכב.

מאפייני נסיעה הינם 50% עירוני 50% בינעירוני.

אני יודע שאין על הצורה והנוכחות של הספורטאג'.

אשמח לקבל תגובות

עזוב הכל תן בימנית :lol::lol::lol:

פורסם
קח בחשבון שהמזדה ככל הנראה פחות יציבה. ידוע לי שלא עברה מבחן פנימי באחד מגופי הבטחון לצורך שימוש כרכב מוסווה.

לשיקולך

אני מתייחס קודם לזה כי זה פשוט כל-כך הזוי ומופרך שאני חייב להגיב.

נהגתי על ה-CX5 ועל הספורטאז' זה לצד זה במשך יום שלם. מבחינת ה"יציבות" או איך שתרצה לקרוא לזה, ותסלח לי על השפה בגלל שאני לא יכול להדגיש את זה יותר - היא לא רואה את הספורטאז' ממטר.

ה-CX5 ננהגת כמו פרייבט ממרבית הבחינות. היא זריזה יותר, קלה הרבה יותר לשליטה, מ-א-ו-ד משרה בטחון ובעלת אחיזה מצוינת. הספורטאז' לעומת זאת מרגיש לעומתה מגושם וכבד, סובל מבעיות אחיזה במהירות נמוכה ובמיוחד סובל מהיגוי גרוע בצורה מגוחכת כמעט, שלא מאפשר לנהג שום תחושת בטחון בנהיגה מהירה.

לא יודע מה כולל המבחן עבור גופי הבטחון אבל אם זו המסקנה שלהם, כדאי שהם יחליפו את הבוחנים שלהם...

שלום לכולם,

אני תתעניין ברכישת רכב גיפון לאשתי.

האופציות שעומדות על הפרק הינן קיה ספורטאג' 2012 דגם EX מול מאזה CX5 דגם לקשורי.

שני הדגמים פלוס מינוס באותה רמת מחיר סביב 170K.

חשוב לי מאוד נושא של צריכת דלק, הייתי מעוניין לדעת מבעלי מאזדה וקיה מה צריכת דלק ממוצעת אמיתית ברכב.

מאפייני נסיעה הינם 50% עירוני 50% בינעירוני.

אני יודע שאין על הצורה והנוכחות של הספורטאג'.

אשמח לקבל תגובות

בתנאים זהים ה-CX5 חסכונית יותר. לא יכול להגיד בכמה כיוון שהתנאים בהם נסעתי בשתיהן לא היו דומים לנסועה שאתה מציין. באופן כללי ה-CX5 הוא רכב טוב יותר. לספורטאז' יש אכן יותר נוכחות אבל זה (כמעט) יתרונו היחידי. אגב, המסך המרכזי בספורטאז' אמנם מרשים באולם התצוגה אבל בכביש תחת אור יום לא רואים שם כלום.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אני מתייחס קודם לזה כי זה פשוט כל-כך הזוי ומופרך שאני חייב להגיב.

נהגתי על ה-CX5 ועל הספורטאז' זה לצד זה במשך יום שלם. מבחינת ה"יציבות" או איך שתרצה לקרוא לזה, ותסלח לי על השפה בגלל שאני לא יכול להדגיש את זה יותר - היא לא רואה את הספורטאז' ממטר.

ה-CX5 ננהגת כמו פרייבט ממרבית הבחינות. היא זריזה יותר, קלה הרבה יותר לשליטה, מ-א-ו-ד משרה בטחון ובעלת אחיזה מצוינת. הספורטאז' לעומת זאת מרגיש לעומתה מגושם וכבד, סובל מבעיות אחיזה במהירות נמוכה ובמיוחד סובל מהיגוי גרוע בצורה מגוחכת כמעט, שלא מאפשר לנהג שום תחושת בטחון בנהיגה מהירה.

לא יודע מה כולל המבחן עבור גופי הבטחון אבל אם זו המסקנה שלהם, כדאי שהם יחליפו את הבוחנים שלהם...

מסכים ב1000%. הספורטאג' מרגישה הרבה יותר מסורבלת לנהיגה לעומת הCX-5 שמרגיש טוב והדוק יותר. בסיבובים וברצף שינויי כיוון חדים המאזדה משאירה את הספורטאג' הרחק מאחור והנהג בספורטאג' ירגיש הרבה פחות טוב גם בנהיגה יומיומית רגילה. ההיגוי לא טוב בכלל (כמו רוב דגמי קיה) הוא קל, מלאכותי ודורש הרבה תיקונים קטנים במהירויות גבוהות ובפניות, המתלים רכים ותנודות המרכב לא מרוסנות היטב. בנוסף האיכות חומרים במאזדה טובים משמעותית מבקיה. החומרים בקיה לא נעימים למגע ויש שימוש רב בפלסטיקים דקים וקשים וההרכבה פחות טובה. גם צריכת הדלק ב-CX-5 עדיפה מאשר בספורטאג' (לפחות לפי מבחנים השוואתיים).

פורסם
קח בחשבון שהמזדה ככל הנראה פחות יציבה. ידוע לי שלא עברה מבחן פנימי באחד מגופי הבטחון לצורך שימוש כרכב מוסווה.

לשיקולך

נהגת על הספורטאג'? על הCX-5? ההיגוי של הספורטאג' פשוט כמו של צעצוע. כמו של כל רכבי קיה החדשים, אין שום תחושה של ביטחון ויציבות.

הCX-5 ניצח אותו (ואת שאר המתחרים הישירים) בכל מבחן.

עיצוב זה כבר עניין של טעם, הCX-5 לא פחות יפה לדעתי.

פורסם

בשם האיזון אני מעוניין להדגיש ולהעמיד דברים על מקומם שהספורטאז' מרווחת משמעותית מהמאזדה, והרבה יותר נוחה (נוחות אמריקאית, שזו ה'נוחות' שבתכל'ס מתכוונים אליה).

עשיתי על שתיהן נסיעת מבחן, ובכנות, אם הייתי קונה ג'יפון - הייתי הולך על הקיה בלי לחשוב פעמיים. היא הרבה יותר עונה על הדרישות של הרוכש הפוטנציאלי הממוצע בסגמנט. תאמינו או לא, 'משקל ההגה' ו'תנודות המרכב בפניות' די מעניינות לו את אתם יודעים מה.

פורסם
בשם האיזון אני מעוניין להדגיש ולהעמיד דברים על מקומם שהספורטאז' מרווחת משמעותית מהמאזדה, והרבה יותר נוחה (נוחות אמריקאית, שזו ה'נוחות' שבתכל'ס מתכוונים אליה).

עשיתי על שתיהן נסיעת מבחן, ובכנות, אם הייתי קונה ג'יפון - הייתי הולך על הקיה בלי לחשוב פעמיים. היא הרבה יותר עונה על הדרישות של הרוכש הפוטנציאלי הממוצע בסגמנט. תאמינו או לא, 'משקל ההגה' ו'תנודות המרכב בפניות' די מעניינות לו את אתם יודעים מה.

אני לא פוסל את ההתרשמות האישית והסובייקטיבית שלך אבל מכיוון שבחנתי את שתי המכוניות באותו היום אחת לצד השנייה אני מרשה לעצמי להגיד ש:

א. הספורטאז' אכן מרווחת מעט מהמאזדה, אך ההפרש איננו גדול. בהנחה ואין לך אנשים גדולים מאוד במשפחה זה חסר משמעות.

ב. הספורטאז' בוודאי לא הרבה יותר נוחה, ועל אחת כמה וכמה נוחות אמריקאית זו לא הנוחות שיש להתייחס אליה בכבישי ישראל - מכוניות רכות מדי נוטות להיטלטל באופן מוגזם בכבישים ה"נהדרים" שיש לנו כאן, ובכל מקום למעט שיוט רגוע על איילון הן יהיו פחות נוחות. המאזדה יותר נעים ונוח במרבית המקרים, ומעבר לכך, הואשקט יותר והמושב הקדמי שלו נוח יותר.

ג. בנוסף, וזה כבר חשוב עבור הרוכש הפוטנציאלי, המאזדה מאובזר משמעותית מהקיה בגרסת הבסיס, וגם בגרסה המאובזרת יותר.

ד. הוא גם זריז ממנו, בעל בטיחות דינאמית עדיפה וחסכוני ממנו.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

התרשמותי סובייקטיבית ממש כשם שהתרשמותך סובייקטיבית, וכמובן, גם אני לא פוסל את שלך.

א. המרווח לאו דווקא באמת שימושי ונחוץ, אבל לרוב, רוכשי הג'יפונים מעוניינים במרחב, גובה, ספייס, 'אווריריות' ועוד כהנה וכהנה ביטויים שקשה לאומרם על המאזדה שלא חשה ממש שונה ממאזדה 6.

ב. עפר אני לעומתך מבחינת הבנה במתלים ושכמותם, אבל אני באמת לא מבין מדוע בכבישים ה'נהדרים' שלנו עדיף מכונית נוקשה.

נכון שישנם לא מעט פיתולים וכיוצא בהם, אבל יש הרבה הרבה יותר, כמעט בכל כביש, שביל, או רחוב בארץ 'שיבושים' ומהמורות, ושם, אני באמת סבור שנוחות אמריקאית משככת עדיפה. לצורך העניין ובהקצנה מכוונת, לי נוח הרבה יותר על GMC ספארי ישנה 'לא מרוסנת' מאשר על גולף חדשה ששוברת את הגב. לגבי הרעשים אתה צודק, אבל זה מורגש רק כשמאמצים את המנוע, וראה אות ד'.

ג. זה נכון ללא ספק, ועדיין אני לא סבור שבקרת שיוט ובלוטות' זה 'דיל ברייקר'.

ד. באמת שלא חשתי בהבדל משמעותי מבחינת זריזות, אבל ספק אם הטיפטיפונת הזאת באמת חשובה לרוכשים שלרוב יודעים רק על כ"ס ששם הספורטאז' מנצחת. בנוגע לבטיחות אשתוק, כי באמת אינלי מושג, ואאל"ט לשתיהן יש 5 כוכבים.

חסכון - כנראה שנכון. אבל כאמור...

פורסם

ההבדל הוא שאני בעל ניסיון של 7 שנים בבחינת מאות כלי רכב בצורה השוואתית לצרכי עבודתי. ושוב, אני לא אומר את זה כדרך לבטל את ההתרשמות שלך. בנוסף, חלק מהדברים שציינתי אינם סובייקטיביים כלל, כפי שאפרט:

א. המרחב במרבית המשפחתיות הגדולות גדול יותר מאשר בג'יפונים, שלרוב בסיס הגלגלים שלהם קטן יותר ואילוצים טכניים עשויים להשפיע על גודל תא הנוסעים שלהם. יש הבדל בין תנוחת ישיבה גבוהה (שיש לרוב הג'יפונים) לבין מרחב אמיתי. נכון שהמאזדה נותן תחושה צפופה בגלל קו חלונות גבוה, אבל גם בקיה זה כך...

ב. כאן זה באמת יותר עניין סובייקטיבי. יש המעדיפים נוחות כזו ויש אחרת. הבעיה עם כיול "אמריקאי" הוא שעל טלאי הארץ הוא נוטה להתבלבל ולהיטלטל. היתרון בקשיחות מסוימת של המתלים הוא בתחושה מחוברת יותר בכל עת שהכביש אינו ישר ושטוח לגמרי.

ג. לא דיל ברייקר אבל אם כבר ציינו את הדברים החשובים לרוכשי הכלים הללו, אבזור הוא בוודאי אחד מהם. ותוסיף גם בקרת אקלים מפוצלת (שאין בגרסה הבסיסית של הקיה) והתנעה בלי מפתח (שיש רק בגרסת ה-4X4 של הקיה).

ד. המאזדה שקט יותר בהאצה מהקיה ואם תאמץ את שניהם תרגיש בהבדל. גם אם לא תאמץ, מבחינת רעשי כביש ורוח יש הבדל גם כן. נכון שאוביקטיבית מבחינת ביצועים ההפרש לא גדול, אבל האופי של המנוע במאזדה עדיף. וצריכת הדלק היא גם בעלת משמעות. בנוגע לבטיחות - הכוונה הייתה לבטיחות אקטיבית (בזמן נהיגה) ולא פאסיבית (בזמן תאונה, שם הן באמת זהות).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אני מבין שכרוכש רכב כיום צריך לפחות לעשות בחירה מושכלת, לא איזה רכב הוא מספר אחד היום, אלא מה יהיה מספר אחד עוד כמה שנים.

אני מחליף רכבים כל שלוש שנים בממוצע. ברור לי היום שקיה ספורטאג זה רכב מספר אחד,

אבל עם כניסתם של עוד מתחרים לשוק כמו ה- CX5 אשר נותן חבילה עדיפה אל עיצוב מעט פושר מקיה,

לא ארצה לרכוש היום רכב אשר עוד 3 שנים ירד ביותר מחצי מערכו בקניה (בהנחה שרכב שמור וכו').

שוב, מחירי הדלק רק יעלו עם הזמן, שמעתי סיפורים על קיה בצריכת דלק של 1:8, 1:9 גג 1:10.

נסעתי אתמול על CX5 עשיתי נסיעה עירונית וקצת איילון דרום כ20 דקות נסיעה, צריכה הראתה 1:12.5 משמעותי.

אשמח לקבל חוות דעת בנושא צריכה אמיתית מבעלי רכבים.

עזוב הכל תן בימנית :lol::lol::lol:

פורסם

התפרסם הבוקר מבחן רכב בדה מרקר, במבחן הזה הועדפה המזדה במעט על ה XV של סובארו ובהרבה על הספורטאג' וה IX35 שלפחות על פי המבחן הזה מצטיירות כמכוניות מחורבנות למדי. כמובן שאין תחליף לנסיון אישי, כזה שנוגע גם להתאמה אישית, מה שמרבית מקצועני הרכב מתעלמים ממנו, אבל אי אפשר אחרת.

פורסם

לרוני,

ההערה הייתה ברוח טובה, וברור לי שאתה בר-סמכא בעניינים אלו יותר ממני. עם זאת, לדעתי לעיתים כתבי הרכב בוחנים רכבים לפי נוסחאות - שהן לרוב נכונות וקולעות למטרה - אבל במיוחד ברכבים כמו הג׳יפונים, לדעתי יש צורך בשאר-רוח, באיזושהי יציאה מהקופסה, ולו מהסיבה שרוב כתבי הרכב מגדירים רכבים אלו כ׳מיותרים׳.

לענייננו:

א. ממש לא התכוונתי למרחב מאחור, שם לא ישבתי. התכוונתי לתחושת המרחב והגובה מלפנים, שם לדעתי הקיה עדיפה.

ב. זה אכן עניין סובייקטיבי, אבל מההתרשמות שלי, מרבית האנשים קוראים ׳נוח׳ לרכב אמריקאי, ולרוב לא מציינים את זה כאחת מחולשותיו. באמת מעניין לעשות על זה סקר. אולי אפתח שרשור על זה בפורום הכללי?

ג. האמת שנסעתי בגרסת הביניים, ולכן לא שמתי לב להיעדר בקרת האקלים. וואלה, זו באמת בושה. היום בכל רכב ליסינג חדש אין מזגן מכני. צודק, אבל גרסת הביניים יקרה רק ב-5000 כמדומני מהבסיסית של המאזדה.

ד. המאזדה שקטה יותר. זה נכון. זהו באמת החסרון הגדול ביותר של הקיה. אבל לכן יש מערכת לא רעה בכלל..

לסיכום, לדעתי שנינו צודקים. אני חושב שיש שוני גדול בנקודות המוצא שלנו. אתה בוחן אותה כמו רכב רגיל, וכל פרמטר בו היא דומה לרכב כזה, הוא נקודת זכות מבחינתך. אני, בשונה מכך, דווקא מסוגל להכניס את עצמי לנעלי הרוכש הפוטנציאלי (מהסיבה הפשוטה שהייתי כזה) ולראות בחלק מההיבטים האופייניים לג׳יפון יתרונות.

כלומר, מי שמחפש ביג-פרייבט או משפחתית בתחפושת, על היתרונות והמגרעות - יעשה בחכמה אם ינהג כעצתך, ויבחר במאזדה. מי שמחפש (כמוני בעבר) חוויה קצת שונה עם ערך מוסף, תגדיר את זה ׳פנאי׳, ׳פוזה׳, ׳קנאת פין׳, ׳אמריקאיות וולגרית׳ - זקוק יותר למרחב ולרכות (ונכון, גם קצת לאבזור), והרבה פחות למה שמקובל כ׳חוויית נהיגה׳ ודינאמיות. ובזה, כאמור, לטעמי הקיה עדיפה.

• תוכן חדש...