Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5156 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

חבר שלי טיפל ברכבו מסוג יונדאי במוסך בירושלים. הטיפול שבוצע היה טיפול החלפת שמנים. זה לא מוסך מורשה חברה אלא מוסך כללי, לא מאלו שעושים עוד בדיקות כמו בלמים וכו על חשבון הלקוח.

החבר המדובר הוא בין היתר מאמן קרב מגע. אחד הפועלים (בן מיעוטים אם זה משנה או שלא) נכנס לרכב וראה אלה. הוא הוציא אותה והתחיל לשחק בה ושאל את החבר שלי למה יש לו את זה ברכב, לאחר התשובה המנומקת הוא הגיע למסקנה שהוא רוצה לנסות להכות את החבר שלי עם האלה כשהאחרון יראה לו שהוא לא ממש יכול לעשות את זה מול מאמן קרב מגע. כמובן שהחבר הסכים ושניהם עמדו אחד מול השני, ברגע שהפועל הרים את האלה החבר שלי נתן לו בעיטה לתוך הרגל שהורידה אותו לרצפה עם כאבים חזקים. כך זה נגמר עם לחיצת יד. בכ"א החבר שלי הרגיש שהפועל והחברים שלו מסתכלים עליו בשנאה כשהלך.

בסופו של יום, הוא לקח את הרכב מהמוסך לאחר טיפול ובמהלך הנסיעה הוא התחיל לשמוע רעשים מהגלגל השמאלי כמו של ציריה דופקת. הוא חשב לחזור למוסך אבל לא היה לו זמן. כך זה נמשך והחמיר כשהשיא היה אתמול אחרי שנסע לתל אביב מירושלים וחזור. בכביש רמות בירושלים הוא ראה שההגה כבר רועד וקשה לרכב לנסוע אז הוא התחיל לחשוד שמשהו לא תקין (כן, הוא לא מבין כלום ברכבים) הוא הזמין "מוסך נייד" שהגיע, הוריד את הגלגל וגילה לתדהמתו שהברגים שמחזיקים את הבלמים משוחררים! הוא אמר לו שזה ברור שמישהו שיחרר את שניהם לפי איך שזה נראה ולא סביר שזה השתחרר מעצמו כי אחרת היו סימנים אחרים על הברגים (וזה גם לא ממש קורה..)

פה הוא התחיל להבין, יש מצב שבמוסך רצו לנקום ביהודי שחושב את עצמו חזק על ידי ניסיון לפגיעה ממשית ואף יכל להסתיים במוות. כל הנבה היתה עקומה כולל צלחת הבלימה והרפידות התרסקו.

כעת השאלה איך להמשיך מפה?

אני אמרתי קודם לשמור קבלות של כל מה שקרה והדברים שהוחלפו, לשמור את כל הדברים שהתקלקלו ומפה ללכת למוסך ולדרוש תשלום על הכל.

אני חושב גם שצריכים ללכת למשטרה כי אם יתברר שהיו עוד מקרים של אנשים שנפגעו מתאונות לא ברורות אחרי טיפולים במוסך הזה אז יש פה תיק פלילי ואולי אפילו לאומני.

מה אתם אומרים?

פורסם

טוב. יש כאן כמה נק':

1. למה החבר שלך הסכים?

2. לאחר שהוא הסכים, כמי שלמד קצת הרבה קרב מגע, אין חובה לבעוט ברגל (או לפגוע ברצועות הברך) אלא יש דרכים נוספות, בלתי פוגעות;

3. למה החבר שלך לא עשה נסיעת מבחן עם המוסכניק כדי לוודא שהכל תקין?

4. האם יש לחבר שלך הוכחה שהעובד ביקש לעשות את המעשה? כי אם לא - חבריו של המותקף לכאורה יעידו לטובתו ולא לטובת חברך, ואז הוא יואשם בתקיפה;

5. במידה והחבר יפנה לאיגוד המוסכים/לבימ"ש, בימ"ש יעדיף את האפשרות של נפתח עם הזמן, אלא אם יוכח כי המוסך טיפל ברכב שלא כשורה.

שים לב לנק'. חברי הפורום בטח יעלו עוד נק', שים לב, ותעקוב.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

1. למה שלא יסכים? אני מתאמן גם כמה שנים, אין סיבה שאם מישהו יבקש לראות הדגמה על בשרו שאני לא אעשה את זה. זה גם חוקי דרך אגב כי הם לא הולכים מכות.

2. על הצד שהיתה תקיפה, ההוא בכלל לא התלונן, וחוץ מזה הוא זה שהרים את האלה קודם.

אם חבר שלי באמת היה תוקף אותו זה היה נגמר אחרת :)

4. אני לא בא לדון על זה, אלא על הסיכון שהכניסו אותו אליו.

3. זה ברור שלא היו רעשים מהגלגל קודם. חבר שלי לא מבין בזה, למה שיעשה איתו נסיעת מבחן? המוסך עושה לבד עד כמה שידוע לי וכמו שראיתי במוסכים מורשים.

5. לגבי ביהמ"ש זו לא ממש בעיה, על פי צורת הפגיעה בברגים אין מצב שהם נפתחו לבד, הרי לא שניהם היו נפתחים לבד אלא אחד והשני היה צריך להתעקם, הם לא התעקמו כך. וזה כבר נשאיר לעורך דין. אם המשטרה תעלה מחקירה מצב שאכן ניסו לפגוע אז התביעה המשפטית תהיה קלה.

השאלה אם יש דרך לפנות לאירגון כלשהו שמטפל במוסכים או במקרים כאלו מלבד המשטרה. איגוד המוסכים הבנתי שהוא נועד לעזור למוסכים.

פורסם

מה החבר שלך ילד? מבקשים הדגמה אז הוא נותן ועוד אחד כואבת? זאת הטעות ראשונה.

טעות שנייה, שומעים רעשים ומרגישים משהו לא תקין ברכב ובטח אם זה אחרי תיקון של מוסך, חוזרים מיד למוסך ואם יש ספק אז על גרר.

לגבי הוכחות טכניות של הברגים המשוחריים, חשוב לראות איזה תיקון בוצע ברכב ובאיזה מצב הרכב עכשיו.

תעלה צילום של חשבונית התיקון ושל הקליפר המשוחרר וננסה לעזור.

פורסם

לשאלתך - הארגון הוא איגוד המוסכים בישראל. המוסך הוא מוסך מוכר, או שהוא בעיסאוויה/ואדי ג'וז/כל שכונה/כפר ערבי?

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

כעת השאלה איך להמשיך מפה?

תתחיל בלתת לחבר שלך שתי כאפות (וירטואליות, אחרת הוא ירביץ לך) על זה שהוא התנהג כמו דביל. הוא יכול לנסות לתבוע את המוסך, אבל שיקח בחשבון שהוא בקלות יכול להיות מואשם בתקיפה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הדברים כנראה לא הובנו כראוי, לפועל היה קטע של כבוד להראות לחברים שלו שהוא מכסח אותו, הכל היה עם חיוכים כמובן גם אחרי שהוא נפל וקם, הוא לא מדבר אפילו על להתלונן.

בקשר למי ששאל על למה הוא נתן לו בעיטה, תנסה לעמוד אתה מול פועל מוסך שמניף עליך אלה, נראה אם אתה תנהג בכזו אדיבות ורגישות. וד"א מי שמבין, LOW KICK זה לא דבר כזה מסוכן, זה קצת כואב. תכלס הוא ראה שהבחור באמת התכוון לזה שהוא ינסה להיכנס בו עם האלה, זו היתה הדרך הכי חלשה שיש לעשות לאחד כזה.

חוץ מזה, זה בכלל לא הדיון, נראה לכם סביר שמישהו שנתן בעיטה דינו למיתה באמצעות פגיעה בבלמים? זה בדיוק מה שטוען ההוא שדקר ורצח את ויכמן! אבל בואו נתמקד בנושא החבלה ברכב..

רועי, המוסך מוכר. מי שמתקן עכשיו זה מישהו שעושה ביקורי בית או מוסך מדרכה או כל שם אחר שתקראו לו. הוא היחיד שהסכים לבוא ולבדוק לפנות ערב אם אכן מותר להמשיך ליסוע ברכב או לא, לכן לא תהיה קבלה על התיקון אלא על כל החלקים שהוחלפו כולל החלקים שהוחלפו עצמם, הרכב כנראה יהיה מוכן מחר.

פורסם

כל מה שאתה אומר יכול להיות נכון בדיעבד אבל קח בחשבון שחבר שלך פשוט התנהג כמו ילד...

במיוחד ממישהו שלומד אומנויות לחימה הוא אמור לדעת יותר ולהתנהג בצורה שמונעת אלימות (כל ההדגמות האלו תופסות במכון לא בחיים האמיתיים ובמיוחד לא עם בני מיעוטים - ואני נזהר בלשוני)

לא נכנס למה הוא היה או לא היה צריך לעשות, שורה תחתונה הוא כאילו "מחפש" את האקשיין, ומי שמחפש בסוף מוצא.

עריכה: נ.ב שלא תחשוב לרגע שאני מצדד בצד השני, מה שהוא עשה (וסביר מאד להניח שזה באשמת הפועל או חבריו) ראוי לעונש כבד ביותר - הוא צריך לחזור למוסך מיידית ולדווח את זה לבעל המוסך / המנהל / משטרה וכו' ולהמשיך טיפול משם.

פורסם

אל תזלזל בכוחו של הLOW KICK, בקלות אפשר לשבור מזה רגל,

באמת חבר שלך התנהג כמו דביל במיוחד שהוא בעל ידע וניסיון בדברים כאלו , לפי מה שאתה אומר,

בכל מקרה הוא חייב לחזור למוסך ולדבר עם בעל המוסך על החבלה בבלמים,

ואם הבחור שהרכב כעת נצא אצלו הוא לא מוסמך לתקן רכבים והוא גם התעסק לו בבלמים, אז בכלל חבר שלך הסתבך

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

יקירי, קודם כל תלונה במשטרה שתכלול את העדות של המוסך הנייד, יתכן ויש מצלמות, אם מדובר בחבורה של אנשים תמיד יהיה האחד "שיזמר" בחקירה, לך תדע אם זה לא קרה בעבר, או לא יקרה שוב בעתיד, עם סיבה אחרת לנקמה.

וזאת מבלי להתייחס להתנהגות של החבר שלך, אם הוא לומד קרב מגע במוסד מכובד, אני בטוח שהמאמנים שלו מאוד לא שבעי רצון מההתנהלות שלו- זה סותר את הפילוסופיה שמסתתרת מאחרי הלימוד של אמנויות לחימה.

פורסם

ואם הבחור שהרכב כעת נצא אצלו הוא לא מוסמך לתקן רכבים והוא גם התעסק לו בבלמים, אז בכלל חבר שלך הסתבך

למה? ואיך הוא הסתבך?

פורסם

כי אתה צריך אימות של מוסך רשמי שבאמת התעסקו לך בבלמים, ולא סתם מישהו שמבין.

בנוגע לחבר שלך, הדבר הראשון שמלמדים בכל סוגי אומניות הלחימה היא לא להתפרע ולרסן את עצמך ברחוב. חבר שלך שחצן וזה יכול לעלות לו ביוקר.

סע ברכה

Hyundai I20 Inspire 2010

פורסם

עין תחת עין, שן תחת שן.

המקרה מרתיח, יכל להגמר בתאונה קטלנית בלי גופה.

אפשר לחבל ב1001 דברים ברכב (ברמה שלא תפגע בביטחון, אבל תתקע את הרכב ויהיה נזק כספי קל\כבד), גם אם הייתי רב עם פלסטיני הייתי חושב פעמים אם לגעת לו בברקס.

קודם כל שיבדוק שהכל נכון, שידבר עם בעל המוסך, יסביר לו הכל.

אם יתגלה שהפועל אכן חיבל לו ברכב, צריך לשקול כמה שיטות חינוך.

או משטרה, שסביר שלא תעשה כלום, אז עוד תלונה במחשב, למה שזה יזיז לבנאדם שמחבל בבלמים ברכב? (זה שווה ערך להריגה!)

או להשתמש בשיטות קצת פחות חוקיות, יותר עבריינות של השכונה. (הבעיה שזה משחק עם החוק וחבל ללכלך את השם על טיפש חסר-שכל.)

עצם זה שהמוסך מעסיק כאלה עובדים, מורידה מהאיכות שלו!

ואני מתכוון לזה, שבנאדם שרואה X ששייך למישהו אחר (אלה לצורך העניין), ונוגע בX בלי רשות, זה בנאדם קטן עם שכל של ילד קטן.

אז אפשר לחסוך כסף על העובד, אבל מצד שני מקרים כאלה יכולים להרחיק לקוחות.

בקיצור הייתי שוקל חזרה למוסך בעתיד (גם אם אותו עובד יפוטר, וגם חברים שלו אם צריך).

כל מוסך או בעל מקצוע, לא משנה מי ולא משנה באיזה תחום, אם הוא התייחס אלי לא יפה, זרק מילה לא במקום, ישאל יותר מידי פעמים מה עם הכסף, הוא יותר לא יראה אותי בחיים שלו.

(ככה קרה עם איזה חשמלאי שהיה צריך לעשות לי משהו במנורות בלוח שעונים, המוסך שאני מטפל בו אמר לי ללכת אליו, הם שכנים- מוסך ליד מוסך, קיצור אני מתעניין מאוד ומבין בחשמל, כל אופן ראיתי אותו מלחים לי משהו על הלוח שעונים, שאלתי אותו מה הוא עושה, תגובה שלו "לא רוצה לומר לך".

אותו רגע המד עצבים שלי קפץ לשמיים, אם הייתי יכול הייתי מניע ועף ממנו.

אחרי כמה רגעים מסתבר שהוא מכיר קצת את אבא שלי מהשכונה.

בקיצור אליו אני לא יחזור בחיים, הבנאדם הזה גמר איתי לכל החיים.

הרגשתי שחוץ מהטיפול שהוא עשה, יצאתי ממנו באכזבה, זה מעיד על חוסר נאמנות ללקוח, וזה מה שיבדיל אותו ממוסך קטן ולאימפריה).

• תוכן חדש...