Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בניית תיבה לסאב...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8556 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברה .

ישנם חברות שרושמות שהסאב יעבוד במלוא המרץ כאשר מתקינים

subsonic filter

מה הוא עושה בכלל????

פורסם

SUBSOUNIC FILTER זה בעצם פילטר HP שתפקידו לסנן תדרים נמוכים במיוחד. בדרך כלל השימוש בו נעשה כשאתה מתכנן תיבה PORTED. כשאתה עושה זאת אתה מכוון את התיבה לתדר מסויים כאשר כל תדר שנמוך מאותו תדר כיוון לא ישמע כל כך טוב וגם עלול להביא את הסאב לסוף מהלכו עם הספק נמוך יחסית וכאשר אתה נותן לו הספק גבוה אתה יכול לעבור את הגבול המכני שלו (לעבור את סוף המהלך -EXCURSION). לכן כשאתה מסנן את התדרים האלו הסאב יכול להתמודד עם הספק גבוה יותר. בדך כלל מכוונים את הפילטר לסביבות ה25HZ, ברוב בגדול מאוד של המוסיקה אפילו כולל מוסיקה אלקטרונית קשה למצוא באס שיורד את ה30HZ.

כמובן שגם ניתן להשתמש בו בתיבות אטומות, תלוי באופי התיבה.

בגלל זה אנשים לא מבינים שהם מייחסים חשיבות גדולה מדי לPOWER RATINGS של סאב, מכיוון שזה שהוא מוצהר 750W לא אומר שהוא באמת יכול להתמודד עם הספק כזה ברוב התיבות ואם אתה חובב SQ יותר מSPL סביר להניח שהוא גם לא יתמודד איתו.

פורסם

זאת אומרת שעל הסאב יש חיתוך עליון ותחתון?

כעיקרון אני בונה תיבת PORTED והיצרן ממליץ על

25Hz, 24dB/octave

סליחה על הבורות אבל מה צריך לקנות ?

פורסם

אם הוא לא מתכנן להחליף סאב והוא בונה תיבה לסאב שיש לו עכשיו אז מדובר על

kicker comp

היום זה המחר שדאגת לו אתמול.

פורסם

שימו לב חשוב לוודא שזה באמת comp vr ולא דגם שונה כי הפרמטרים שונים-ודרך אגב באתר של קיקר יש הסבר מדויק על subsonic filter וגם המלצות לבניית תיבות ואת דרך ההתקנה והגדלים המדוייקים של התיבות.

http://www.kicker.com

"תחי מדינת ישראל- וכל הכבוד לצה"ל....."

פורסם

לא הייתי הולך על התיבות שקיקר ממליצים, הם פשוט משקרים כדי שהסאבים שלהם יראו טוב יותר על הנייר ממה שהם וזה דבר ידוע. התכתבתי עם איש תמיכה שלהם ושאלתי אותו למה התיבות שהם ממליצים לא נותנות את ההענות שהם אומרים שהן נותנות בתוכנה שאני מריץ אותם בהם, אז דבר ראשון הוא שינה את הנפחים שעליהם מומלץ באתר לגדולים יותר ופשוט לא היו לו מילים. הוא טען שהנפחים של התיבות שמופיעים באתר מתאימים לדגמים הישנים, וכששאלתי אותו למה הם לא שינו אותם כי זה מטעה, שוב לא היה לו מה לומר.

בקיצור מאז אני פחות מחבב את קיקר, זה מראה על חוסר מקצועיות.

כשרציתי לתכנן את התיבה לסאב שקניתי פניתי לחברה ומי שענה לי הוא לא אחר מהמנכ"ל שלה! שענה באותו היום ופשוט חזר אליי כל פעם ובמהירות מדהימה.

האי מייל ששלחתי לקיקר לפני חודש עדיין לא נענה ואת האיש תמיכה תפסתי בפוקס דרך אחד הפורומים.

• תוכן חדש...