Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5150 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אשמח לחוות דעתכם

יש ברשותי רנו סניק 2002 אוט' (לבעלי יש רכב מהעבודה) אנחנו 5 נפשות

צריך להחליף גיר לרכב(עלות של 4,500ש"ח) ורצועת טיימינג (2,000) מזגן (1,000)

את בעיית הגיר אני סוחבת כבר שנים אבל הגיע הרגע להחליף ובעיות באות בצרורות אז גם רצועה ומזגן.

חשבתי שלא משתלמת ההוצאה על הרכב ושיותר כדאיי להחליף לרכב יש שנייה.

אך אין ברשותי מזומנים עודפים, כך שאצטרך לקחת הלוואה וחשבנו על רכישה בסדר גודל של עד 45,000 ש"ח

האם זה נכון כלכלית? אני מגיעה טבולה רסה לחברות הליסינג..(רציתי להחליף לרכב יותר קטן אנחנו מצליחים להידחס כולנו לדייטסו סיריון של בעלי מהעבודה), הרכב משמש אותי לנסיעות יומיומיות לעבודה רחובות ת"א ואיסוף ילדים מגנים.

מתנצלת על האורך אבל אני אובדת עצות... :roll:

פורסם

מה בדיוק הבעייה עם הגיר?

כמה שאני מבין על מנת להמשיך לנסוע עם הרכב שלך (סניק), צריך להשקיע כ7500ש"ח.

סניק עולה בערך 15000-18000, כלומר תיקונים צפויים חלק די משמעותי ממחיר הרכב (מצד השני זה שרכב נעשה זול לרכישה זה לא אומר שהוא זול לאחזקה). אם הרכב מאוד מטופל ומושקע, אולי שווה לתקן. מצד השני רשמת שצריך לעשות טיימינג אבל לא הזכרת טיפול (בד"כ מוחלף כחלק מטיפול) וזה גורם לי לחשוב שהרכב לא בדיוק סופר שמור ומטופל אלא קצת מוזנח, כלומר במצב כזה אולי לא שווה להשקיע, אלא להחליף רכב, כי לכל רכב יש הרבה מכלולים וכולם עלולים מתישהו להתקלקל.

בתקציב שלך ניתן לרכוש אקסנט/ריאו/סיריון די טריות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

תיראי,

עם כול הבעיות שיש לרכב כרגע, את לא תצליחי למכור אותו בכלל. מקסימום לחלקים. המחירון של הרכב כשהוא תקין הוא 18 אלף ואם להיות ריאלי אפשר יהיה למכור אותו ב-12-13 אני מאמין.

תתקני את הבעיות הדחופות(גיר+מזגן בעלות של 5500) ותמכרי את הרכב. כול מחיר שתמכרי את הרכב מעל מחיר התיקון יהיה כבר אופציה יותר טובה מאשר לא לתקן בכלל.

פורסם

לפי דעתי הלא מחייבת:

עלות התיקון 7.5 ברוטו, בלי דברים נילווים,אני מניח שהעלות תהיה יותר מ 7.5 , בכל אופן,

למכור לברזל וכמו שקודמי טען,את הלקח כבר למדת אני מקווה.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

לדעתי - לנסות למכור במחיר הכי גבוה שאפשר,

לחפש מישהו שיהיה מוכן לרכוש עם הבעיות, זה יהיה קצת קשה.

אולי לתת לאיזה סוחר רכב או טרייד אין בכמה אלפי שקלים, רק בשביל להתפטר ממנו.

אחר כך לרכוש רכב ב45 אלף ש"ח, זו לא בעיה גדולה, אפשר למצוא רכבים נחמדים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לא מובן לי מדוע החלפת רצועת טיימינג מופיעה בשורה אחת עם תקלות.

זה טיפול שיגרתי, שגם ברכב שתיקני ב 45.000 או ב 200.000 ש"ח תצטרכי לעשות כל כמה שנים. ואולי בדיוק אחרי הקניה.

פורסם

גם אם תתקני וגם אם לא, ההפסד הכספי הוא בלתי ניתן לביטול בסוף תקופה, או "בעת המכירה".

השבתה של הרכב תגרום מין הסתם להפסד כספי גדול יותר (או דמי שימוש חודשיים גבוהיים יותר במבט אחורה).

רכב ב-45K ש"ח הוא לא רכב חדש, כך שגם בו צפויות לצוץ תקלות וזה יכול להיות גם דה ז'ה וו לא נעים.

הפתרון הכלכלי ביותר, לפי דעתי לפחות, לתקן ולהשתמש עוד כשנה-שנתיים ואז למכור (אם כל השאר בריא ותקין).

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

אני לא מכיר את פרטי הרכב לעומק אבל ממה שכתבת הבעיה של הגיר היתה קיימת כמה שנים ופשוט התעלמת מזה ולדעתי זו טעות מאוד גדולה שאנשים עושים שמתעלמים מבעיה ובסוף ההתעלמות הזו עולה להם פי כמה. אם היית מטפלת בגיר בהתחלה שצצה הבעיה יכול להיות שבכלל לא היה הולך כל הגיר.

זה מזכיר לי מקרה של חבר שהרכב שלו היה מחסיר מיים ובמקום לטפל בבעיה, כל פעם היה מוסיף מיים עד שבסוף מהר מאוד הלך לו ראש מנוע. כשהלך לתקן קודם כל התיקון עלה לו כמה אלפי שקלים טובים והמוסך שתיקן אמר לו שהרכב היה מאבד מיים כי המכסה של מיכל עיבוי המיים היה הרוס ואם היה מחליף את המכסה לא היה הולך ראש מנוע. כמה עולה מכסה? 30-40 שקל :roll:

בכל מקרה, אני חושב שכדאי לך לתקן כי בלי זה אפילו יהיה לך קשה מאוד למכור. אני לא מכיר הרבה אנשים שיסכימו לקנות רכב בלי גיר, שלא נדבר על הבעיות האחרות ברכב.

• תוכן חדש...