Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5167 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מעוניין לרכוש רכב (עד 30K) ידני, מיועד לרוב לאזור המרכז עם נסיעות לחיפה הלוך חזור פעם בשבוע.

עד לא מזמן התעניינתי בעיקר באיביזה 1.4 100 כ"ס של השנים 2003-2005.

באחרונה התחלתי גם לחשוב לכיוון הדיזל TDI (היותר נדירה לצערי)

השאלה שלי היא האם דיזל הוא כדאי, אני צופה לעשות בערך 300 ק"מ בשבוע לפחות, כאשר רוב הנסיעות הן קצרות באמצע שבוע בתוך העיר, כאשר הנתח הגדול הוא נסיעה אחת של 200 ק"מ הלוך חזור חיפה/ת"א.

אשמח לעזרתכם, הצעות לרכבים אחרים גם יילקחו בחשבון.

תודה :)

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מצאת TDI פרטית ועם קילומטראז' סביר?

דיזל לא כדאי כאשר מדובר ברכב עם נתונים לא טובים (בדרך כלל קילומטראז' מטורף).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

השאלה היא מה זה סביר,

בהנחה שדיזל יכול לרוץ עד 500000 ק"מ, אז אני מניח שבשנתונים האלה לקבל 200000+ זה סביר, לא ?

למצוא TDI זה לא פשוט, היחיד שמצאתי זה פולו שעברה 300 אלף ק"מ, עד לפני כמה ימים הייתה ביד 2 גם איביזה TDI שנעלמה לה מהר מאוד...

אבל לגבי SDI אני רואה רק מורי נהיגה, כמה צריך לחשוש לקחת רכב ממורה נהיגה ?

פורסם

קילומטראז' סביר לדיזל זה 30 אלף ק"מ בשנה.

אם תמצא משהו עם פחות מזה - מציאה.

אין לך שום הצדקה לקנות רכב שהיה רכב לימוד נהיגה.

אתה גם לא נוסע הרבה, לכן גם החיסכון בצריכת הסולר בכמות נסיעות שלך יהיה לא גדול, ולא מספיק גדול כדי להצדיק רכישת רכב עם 300 אלף ק"מ - התיקונים ברכב כזה יעלו על החיסכון.

בקיצור, אם לא מצאת משהו מיוחד ונדיר מבחינת הנתונים (אמיתיים, עם קבלות מהטיפולים + קילומטראז' רשום),

תחפש רכב בנזין במצב שמור - הרבה יותר קל למצוא דבר כזה.

רכב בנזין קטן וידני גם יהיה חסכוני בשבילך.

נ.ב. בעבר, במשך 5 שנים הייתי בעלים של פולו קלאסיק SDI, מ 70 עד 240 אלף ק"מ - הייתי צריך למכור שנה קודם.

עד 210 אלף ק"מ לא היו תקלות. אחרי זה התחיל סיפור עם מדחס ורדיאטור מזגן, פלאנץ' מים, מאווררים, קלאץ' הגיע לסוף דרכו.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אגיד ואומר את זה שוב:

המנוע זה מרכיב אחד מהאוטו. גם אם הוא מחזיק עד מיליון ק"מ, כל היתר - ממש לא.

מזגן על כל מרכיביו, בולמי זעזועים, הגה, קלאצ', רכיבים חשמליים וכך הלאה - כל אלה מתקלקלים והק"מ בטח לא עושים להם טוב.

רכב שנסע 200 אלף ק"מ יהיה יותר שחוק מרכב עם 100 אלף ק"מ, וזה די ברור - ואת החיסכון בדלק אתה תשלם כמו גדול למוסך.

רוצה חסכוני? פונטו ספייס דגם 60 כ"ס ידני תתן לך צריכת דלק קבועה של 1:15, בלי להכניס אותך לברוך של רכב טחון.

פורסם

רק נשאר להשלים עם המעבר לקטגוריית שחקני ברידג' בבית גיל הזהב.

אני לא יכול לחשוב על עצמי נוסע על פונטו עם 60 כ''ס ומקלל את האוטו אחרי כל נסיון האצה שלא להזכיר עקיפה. מה גם, שכדי להשיג צריכת דלק כמו שתארת כאן, אסור לך להאיץ בכלל (משיכת הילוכים). ואני לא מדבר כלל על שלושה ארבעה נוסעים באוטו.

לעומת זאת, ברכב מונע TDI אתה מגיע ל 1:15 כאשר אתה מתגרזן חופשי. ואם אתה בוחר לנסוע רגוע, אז גם 1:20 זו לא מילה גסה.

כל זה כאשר יש לך עתודה של כוח זמין בכל עת, אתה לא צריך לעשות חישובים מטמטיים כשני ק''ל לפני כל עליה בניסיון לא לרדת

מ 60 קמ''ש.

Geschmacksmusterschutz

Golf MK3 TDI 😊 // Jetta mk5 TDI 🤮 // E91 Touring 318D 🤩

פאפואס בלאט...

פורסם
רק נשאר להשלים עם המעבר לקטגוריית שחקני ברידג' בבית גיל הזהב.

אני לא יכול לחשוב על עצמי נוסע על פונטו עם 60 כ''ס ומקלל את האוטו אחרי כל נסיון האצה שלא להזכיר עקיפה. מה גם, שכדי להשיג צריכת דלק כמו שתארת כאן, אסור לך להאיץ בכלל (משיכת הילוכים). ואני לא מדבר כלל על שלושה ארבעה נוסעים באוטו.

לעומת זאת, ברכב מונע TDI אתה מגיע ל 1:15 כאשר אתה מתגרזן חופשי. ואם אתה בוחר לנסוע רגוע, אז גם 1:20 זו לא מילה גסה.

כל זה כאשר יש לך עתודה של כוח זמין בכל עת, אתה לא צריך לעשות חישובים מטמטיים כשני ק''ל לפני כל עליה בניסיון לא לרדת

מ 60 קמ''ש.

בולשיט. הרכב נוסע נהדר, אפשר לעקוף והרכב משתלב בתנועה בצורה טובה. לא נתקלתי בבעיות של זמינות כוח, למעט מספר עליות קשות במיוחד בחיפה (הציונות, העליה לצומת דניה).

צריכת דלק של 1:15 בתוך העיר זה מה שאני משיג באופן קבוע. 40 ליטר, 600 ק"מ. יש לי את המכונית כבר שנתיים ונסעתי עליה 40 אלף ק"מ.

רכב TDI כבודו במקומו מונח, אבל תסביר לי מה ההתלהבות מלקנות רכב עם 250 אלף ק"מ (במקרה הטוב), משנתון 2004, במחיר של 25K והוצאות עתידיות של עוד 15K על שיפוץ של מיליון מכלולים - במקום לרכוש רכב משנתון 2006, עם חצי מהק"מ ובלי כל המערכות היקרות של הזרקת סולר + טורבו?

מצטער, לא קונה את זה. אנחנו מדברים פה על רכבים משומשים, לא חדשים מהחברה. וגם אם היה חדש מהחברה, עדיין היה פער מוטרף - סקודה פאביה דיזל עולה כמעט כפול מפיאט פנדה החדשה. כמה צריך לנסוע כדי להחזיר את החיסכון? אולי 40-50K בשנה במשך 3 שנים, רק כדי להגיע למצב שזה השתלם לך.

פורסם

בולשיט. הרכב נוסע נהדר, אפשר לעקוף והרכב משתלב בתנועה בצורה טובה. לא נתקלתי בבעיות של זמינות כוח, למעט מספר עליות קשות במיוחד בחיפה (הציונות, העליה לצומת דניה).

צריכת דלק של 1:15 בתוך העיר זה מה שאני משיג באופן קבוע. 40 ליטר, 600 ק"מ. יש לי את המכונית כבר שנתיים ונסעתי עליה 40 אלף ק"מ.

רכב TDI כבודו במקומו מונח, אבל תסביר לי מה ההתלהבות מלקנות רכב עם 250 אלף ק"מ (במקרה הטוב), משנתון 2004, במחיר של 25K והוצאות עתידיות של עוד 15K על שיפוץ של מיליון מכלולים - במקום לרכוש רכב משנתון 2006, עם חצי מהק"מ ובלי כל המערכות היקרות של הזרקת סולר + טורבו?

מצטער, לא קונה את זה. אנחנו מדברים פה על רכבים משומשים, לא חדשים מהחברה. וגם אם היה חדש מהחברה, עדיין היה פער מוטרף - סקודה פאביה דיזל עולה כמעט כפול מפיאט פנדה החדשה. כמה צריך לנסוע כדי להחזיר את החיסכון? אולי 40-50K בשנה במשך 3 שנים, רק כדי להגיע למצב שזה השתלם לך.

בתנועה עירונית אני יכול להשתלב גם באופניים שלי.

אני לא קורא לך בדאי, אבל נתון צריכת הדלק שאתה מציג נראה לי תמוה, ועוד בעיר כמו חיפה. הגיוני לחשוב שאתה נוסע מהעיר התחתית לנשר או לקריות (נסיעת מישור) וקורא לזה נסיעה בחיפה. אני לא אומר שזה המצב, אבל זה מה שעולה לי בראש לאור צריכת הדלק שהצגת.

כן, לעקוף אפשר, שאלה היא איך, ועד כמה העקיפה תהיה מהירה (ללא אנרציה).

מי אמר שאני מתלהב מכבר עם 250 אלף ק''מ שנת 2004? אני ממש לא.

ורק על האמירה שלך "הרכב נוסע נהדר" עם פונטו 60כ''ס, אני אנפיק ואשלח לך תעודת חבר בנבחרת ברידג' הקרובה למקום מגורך. תעביר לי את הכתובת בה''פ.:-D

Geschmacksmusterschutz

פאפואס בלאט...

פורסם

מי אמר שאני מתלהב מכבר עם 250 אלף ק''מ שנת 2004? אני ממש לא.

.:-D

אבל זה מה שהוא ימצא בתקציב שלו (במיקרה הטוב).

אילו היה מדובר בפונטו עם 120 אלף ק"מ ואיביזה TDI עם 120 אלף ק"מ - לא היה לאף אחד ספק, מה עדיף.

אבל כאשר מדובר ב250-300 אלף ק"מ, אחרי מורה נהיגה\חברה\מונית, וכאשר עלויות התיקונים העתידיים נלקחים בחשבון, והם קריטיים לפותח הדיון, אין הצדקה לקנות רכב TDI.

פורסם

חותם על כל מילה שכתבת, למעט אולי סימני פיסוק.

פותח השירשור הזכיר איביזה 2003 שפורסמה ביד2, עם נתונים (בתנאי שאמיתיים) אטרקטיביים, 150 אק''מ, יד ראשונה. אם קלעתי לרכב שהתכוון.

זאת קנייה שהייתי עושה.

Geschmacksmusterschutz

פאפואס בלאט...

פורסם

...

1. אתה משוואה פנדה - מכונית מיני - לפביה ספייס, משפחתית קומפקטית ? פביה ספייס זה ליגה קצת אחרת.

אם כבר, למה לא להשוות את פביה ל-107 ? רכב הרבה יותר יותר חסכוני מפנדה ! ופביה ספייס רכב מה זה מכוערררר !

2. לגבי הצדקה - אתה גם מוכר את הספייס "קצת" יותר יקר מפנדה :wink: זה משתלם כבר מהרגע הראשון :lol:

פורסם

בתור בעלים של SDI, גם אני בדילמה אם לעבור ל-TDI עד 35K ש"ח.

חשוב לציין כי ה-SDI זריז בהעברות הילוכים, אבל בכללי איטי בטירוף.

בכביש מהיר מרגיש כמו לסוע ברוורס, צריך עצבים של ברזל כדי לסוע בו.

מצד שני - חסכוני מאוד בסולר וראש שקט מבחינה מכנית.

בקשר לסיאט איביזה TDI שאתם מדברים עליה, בדקתי אותה. זה לא רכב, זה מטוס.

האקזמפלר הספציפי קיבל מכה בפרונט (לא בדקתי לעומק) והגה רועד מעל 80 קמ"ש.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם
1. אתה משוואה פנדה - מכונית מיני - לפביה ספייס, משפחתית קומפקטית ? פביה ספייס זה ליגה קצת אחרת.

אם כבר, למה לא להשוות את פביה ל-107 ? רכב הרבה יותר יותר חסכוני מפנדה ! ופביה ספייס רכב מה זה מכוערררר !

2. לגבי הצדקה - אתה גם מוכר את הספייס "קצת" יותר יקר מפנדה :wink: זה משתלם כבר מהרגע הראשון :lol:

כתבתי פנדה החדשה - שזה רכב סופר מיני לכל דבר ועניין. בדיוק כמו פאביה ספייס, שזה רכב סופר מיני עם תוספת בגאז' סטיישן.

לגבי מוכר\לא מוכר - העובדה היא שאתה שם אוטומטית 40 אלף ש"ח יותר. עליהם אתה משלם ריבית אם לקחת אותם בהלוואה, או מאבד את הכסף שיכלת לקבל עליהם אם היו מושקעים במקום אחר.

• תוכן חדש...