Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5167 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתנועה עירונית אני יכול להשתלב גם באופניים שלי.

אני לא קורא לך בדאי, אבל נתון צריכת הדלק שאתה מציג נראה לי תמוה, ועוד בעיר כמו חיפה. הגיוני לחשוב שאתה נוסע מהעיר התחתית לנשר או לקריות (נסיעת מישור) וקורא לזה נסיעה בחיפה. אני לא אומר שזה המצב, אבל זה מה שעולה לי בראש לאור צריכת הדלק שהצגת.

כן, לעקוף אפשר, שאלה היא איך, ועד כמה העקיפה תהיה מהירה (ללא אנרציה).

מי אמר שאני מתלהב מכבר עם 250 אלף ק''מ שנת 2004? אני ממש לא.

ורק על האמירה שלך "הרכב נוסע נהדר" עם פונטו 60כ''ס, אני אנפיק ואשלח לך תעודת חבר בנבחרת ברידג' הקרובה למקום מגורך. תעביר לי את הכתובת בה''פ.:-D

אני אדאג להעביר לך דיווח לאן אני נוסע במהלך השבוע. אבל רק לידע כללי, לפני שאני מעביר את היומן - הנסיעות כוללות את הקריות, האוניברסיטה והדר. פעם בחודש ת"א.

מעולם לא ירדתי מצריכת דלק של 1:15, אלא אם מדובר בהפעלה תדירה של המזגן, ואז הצריכה קבועה על 1:13.5, או 540 ק"מ על 40 ליטר.

גם בעיני זה היה תמוה שאני כמעט ולא מוצא את עצמי בתחנת דלק, עד שהתחלתי להאמין לזה :wink: ומאז אחותי קנתה פונטו עם גיר רציף, אבא שלי קנה גרנדה פונטו עם גיר רובוטי וכל יתר החברים קנו הם גם ספייס 60 כ"ס וגרנדה פונטו 1.2 ידניות.

ככה זה. יש אנשים שאוהבים לחסוך דלק, ויש אנשים שאוהבים לבזבז אותו.

אגב - זה פשוט עניין של סדר עדיפויות. אני בוגר ליאונה 1300 שנת 86, אז בשביל הספייס 60 כ"ס זה סוג של מטוס סילון :lol:

יש אנשים שחשוב להם להיות ראשונים ברמזור ולתת קיקים וכו' - והתשלום עבור כל זה הוא בתחנת הדלק.

לגבי האיביזה TDI ואחיותיה (מכל סוגי הדיזל) - בתקציב של 30K אתה יכול למצוא אך ורק ג'אנק שעבר את החלק האפקטיבי של חייו. אין ולא תהייה מכונית דיזל בת 8 עם 150K, מהסיבה הפשוטה שרכבי דיזל עוברים חיים קשים אצל אנשים שמטרתם היא לנסוע כמה שיותר. אחרי 8 שנים הק"מ הריאלי הוא מה שרשום במודעה + 100 אלף ק"מ, וזה במקרה הטוב.

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אין ולא תהייה מכונית דיזל בת 8 עם 150K, מהסיבה הפשוטה שרכבי דיזל עוברים חיים קשים אצל אנשים שמטרתם היא לנסוע כמה שיותר.

לפני 6 - 8 שנים עדיין היה צריך לשלם תוספת של 2600 ש"ח לאגרת רישוי שנתי.

לכן, מי שלא נסע המון, לא קנה רכב דיזל.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לגבי האיביזה TDI ואחיותיה (מכל סוגי הדיזל) - בתקציב של 30K אתה יכול למצוא אך ורק ג'אנק שעבר את החלק האפקטיבי של חייו. אין ולא תהייה מכונית דיזל בת 8 עם 150K, מהסיבה הפשוטה שרכבי דיזל עוברים חיים קשים אצל אנשים שמטרתם היא לנסוע כמה שיותר. אחרי 8 שנים הק"מ הריאלי הוא מה שרשום במודעה + 100 אלף ק"מ, וזה במקרה הטוב.

ברשותי איביזה TDI שנת 2004 אני היד השניה והרכב עם 109,000 ק"מ (נקנתה לפני קצת יותר משנתיים עם 84K ק"מ).

אז: "אין ולא תהיה מכונית דיזל בת 8 עם 150K..." יכול לקרות, צריך לחפש טוב וליפול על איזו מציאה, כמוני.

פורסם
כתבתי פנדה החדשה - שזה רכב סופר מיני לכל דבר ועניין. בדיוק כמו פאביה ספייס, שזה רכב סופר מיני עם תוספת בגאז' סטיישן.

לגבי מוכר\לא מוכר - העובדה היא שאתה שם אוטומטית 40 אלף ש"ח יותר. עליהם אתה משלם ריבית אם לקחת אותם בהלוואה, או מאבד את הכסף שיכלת לקבל עליהם אם היו מושקעים במקום אחר.

תשתמש בפונט עוד יותר גדול, אולי ככה זה יותר משכנע :lol: פנדה יותר קצרה בחצי מטר ויותר קלה בשלוש מאות קילו, אם לדעתך זה אותו סוג של רכב, אזי אני כבר לא אתווכח איתך, אתה צודק.:lol:

לגבי הריבית, אני לא לוקח הלוואות, אבל תודה על דאגתך בכל מקרה.

פורסם

דוקטור סובארו - פנדה היא לא סופר מיני אלא מיני בלבד.

הסופר מיני של פיאט נקראת גרנדה פונטו או בשמה המודרני יותר פונטו איבו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
אגיד ואומר את זה שוב:

המנוע זה מרכיב אחד מהאוטו. גם אם הוא מחזיק עד מיליון ק"מ, כל היתר - ממש לא.

מזגן על כל מרכיביו, בולמי זעזועים, הגה, קלאצ', רכיבים חשמליים וכך הלאה - כל אלה מתקלקלים והק"מ בטח לא עושים להם טוב.

רכב שנסע 200 אלף ק"מ יהיה יותר שחוק מרכב עם 100 אלף ק"מ, וזה די ברור - ואת החיסכון בדלק אתה תשלם כמו גדול למוסך.

רוצה חסכוני? פונטו ספייס דגם 60 כ"ס ידני תתן לך צריכת דלק קבועה של 1:15, בלי להכניס אותך לברוך של רכב טחון.

מחזק +1

Porsche 944 turbo

פורסם
תשתמש בפונט עוד יותר גדול, אולי ככה זה יותר משכנע :lol: פנדה יותר קצרה בחצי מטר ויותר קלה בשלוש מאות קילו, אם לדעתך זה אותו סוג של רכב, אזי אני כבר לא אתווכח איתך, אתה צודק.:lol:

לגבי הריבית, אני לא לוקח הלוואות, אבל תודה על דאגתך בכל מקרה.

ביצעתי השוואה:

מחיר: 70 אלף ש"ח לפנדה, 121,900 לפאביה ספייס. סה"כ 51,900 ש"ח אקסטרא.

מכיוון שאמרתי לך שמדובר בסופר מיני עם בגאז' סטיישן שדבוק אליה, אז לא מודדים אורך, אלא רוחב :wink:

מדדתי רוחב - ואופס: 164.3 לפנדה, 164.2 לפאביה. הפנדה מנצחת ב-0.1 סנטימטר...

הפאביה מנצחת במבחן איכות המנוע שהוא כמובן הרבה יותר שווה מבחינת מומנט, מהירות וצריכת דלק.

אבל האם זה שווה עוד 52 אלף ש"ח? החיסכון השנתי לנהג ממוצע שנוסע 20 אלף ק"מ, הוא 322 ליטרים, או 2500 ש"ח.

כמה ריבית תקבל על 52 אלף ש"ח? כמה ריבית תשלם אם תיקח את הכסף הזה כהלוואה?

כמה תשלם אקסטרא על הביטוח? כנראה שהרבה יותר! הדיזלים גניבים בטירוף בגלל הביקוש שלהם בשוק המוניות.

אז בשביל 2500 ש"ח חיסכון בשנה, זה פשוט לא זה.

פורסם
ביצעתי השוואה:

מחיר: 70 אלף ש"ח לפנדה, 121,900 לפאביה ספייס. סה"כ 51,900 ש"ח אקסטרא.

מכיוון שאמרתי לך שמדובר בסופר מיני עם בגאז' סטיישן שדבוק אליה, אז לא מודדים אורך, אלא רוחב :wink:

מדדתי רוחב - ואופס: 164.3 לפנדה, 164.2 לפאביה. הפנדה מנצחת ב-0.1 סנטימטר...

הפאביה מנצחת במבחן איכות המנוע שהוא כמובן הרבה יותר שווה מבחינת מומנט, מהירות וצריכת דלק.

אבל האם זה שווה עוד 52 אלף ש"ח? החיסכון השנתי לנהג ממוצע 20 אלף ק"מ, הוא 322 ליטרים, או 2500 ש"ח.

כמה ריבית תקבל על 52 אלף ש"ח? כמה ריבית תשלם אם תיקח את הכסף הזה כהלוואה?

כמה תשלם אקסטרא על הביטוח? כנראה שהרבה יותר! הדיזלים גניבים בטירוף בגלל הביקוש שלהם בשוק המוניות.

אז בשביל 2500 ש"ח חיסכון בשנה, זה פשוט לא זה.

כתבת כ״כ הרבה שטויות, שאין לי כוח לענות על כולן ... :lol:

אז רק כמה מהן :

1. בוא נמדוד גובה הרכב. למה רוחב ? למה אורך ? נמדוד גובה ! הולך ?

בלי ציניות, קורולה שנת 2007 יותר רחבה מפביה בחמישה (5) ס״מ. גם היא סופר-מיני ?

107 יותר צרה בס״מ אחד, גם היא סופר-מיני ?

http://www.icar.co.il/compare?compare-version%5B%5D=5752&compare-version%5B%5D=1321&compare-version%5B%5D=1845

רמז : אכן יש פרמטר אובייקטיבי שניתן להסתמך עליו : בסיס גלגלים. תבדוק אותו, תעשה טובה !

2. תודה שאתה לפחות מסכים, שמנוע של סקודה (פולקסוואגן) עדיף על זה של פיאט. אם אפשר לקרוא לזה של פיאט מנוע בכלל ...

3. פנדה - זה ליגה של 107, ולא מעניין אותי מה אתה חושב. יש עובדות, שאי אפשר להתווכח איתן.

4. אני נוסע 40 אלף ק״מ בשנה. וכל מי שאני מכיר, נוסע לפחות 30. ממוצע ארצי של 18 כנראה מתחשב גם בנהגי שבת, שיוצאים עם הרכב שלהם פעם בשבועיים מת״א, כנראה מרוב פחד שיתפסו להם חניה ליד הבית !:lol:

5. שילמתי בקניה 50 יותר, אקבל גם במכירה 40 יותר, על הדרך חסכתי 20 בדלק תוך 4 שנים, ולא נסעתי בפחנוע של 900 קילו עם 3 צילינדרים של מנוע שנלקח מאיזה קטנוע.

6. מקיף זה פונקציה של הרבה פרמטרים, כאשר מרכיב הגניבה הוא לא הכי משמעותי, אלא משני, צריך גם להתחשב במיקום, אזור הנגב הצפוני הוא מן הסתם יותר מסוכן מקרית-חיים, הבנת את הרמז ?

הפרמטר החשוב בביטוח זה מי הנהג, אם יש לך לדוגמא תביעה בשלוש שנים אחרונות, זה יקפיץ מחיר בעשרות אחוזים, ואם יש כמה תביעות, יהיו חברות שפשוט יסרבו לבטח אותך בכל מחיר.

ואני משלם, לדוגמא, 3100, כולל חדש תמורת ישן, בלי זה יכולתי לסגור ב-2800. וואללה, יקר בטירוף !

7. ריבית שתקבל על הפקדה של 52 אלף שקל היא ... אפס (0, zero, nada).

יותר מדויק, אולי תקבל 1% ! ללא הצמדה, כמובן, תודה ללמ״ס ונגיד פישר, אין אינפלציה במדינת ישראל !

מספיק ?

פורסם
כתבת כ״כ הרבה שטויות, שאין לי כוח לענות על כולן ... :lol:

אז רק כמה מהן :

1. בוא נמדוד גובה הרכב. למה רוחב ? למה אורך ? נמדוד גובה ! הולך ?

בלי ציניות, קורולה שנת 2007 יותר רחבה מפביה בחמישה (5) ס״מ. גם היא סופר-מיני ?

107 יותר צרה בס״מ אחד, גם היא סופר-מיני ?

http://www.icar.co.il/compare?compare-version%5B%5D=5752&compare-version%5B%5D=1321&compare-version%5B%5D=1845

רמז : אכן יש פרמטר אובייקטיבי שניתן להסתמך עליו : בסיס גלגלים. תבדוק אותו, תעשה טובה !

2. תודה שאתה לפחות מסכים, שמנוע של סקודה (פולקסוואגן) עדיף על זה של פיאט. אם אפשר לקרוא לזה של פיאט מנוע בכלל ...

3. פנדה - זה ליגה של 107, ולא מעניין אותי מה אתה חושב. יש עובדות, שאי אפשר להתווכח איתן.

4. אני נוסע 40 אלף ק״מ בשנה. וכל מי שאני מכיר, נוסע לפחות 30. ממוצע ארצי של 18 כנראה מתחשב גם בנהגי שבת, שיוצאים עם הרכב שלהם פעם בשבועיים מת״א, כנראה מרוב פחד שיתפסו להם חניה ליד הבית !:lol:

5. שילמתי בקניה 50 יותר, אקבל גם במכירה 40 יותר, על הדרך חסכתי 20 בדלק תוך 4 שנים, ולא נסעתי בפחנוע של 900 קילו עם 3 צילינדרים של מנוע שנלקח מאיזה קטנוע.

6. מקיף זה פונקציה של הרבה פרמטרים, כאשר מרכיב הגניבה הוא לא הכי משמעותי, אלא משני, צריך גם להתחשב במיקום, אזור הנגב הצפוני הוא מן הסתם יותר מסוכן מקרית-חיים, הבנת את הרמז ?

הפרמטר החשוב בביטוח זה מי הנהג, אם יש לך לדוגמא תביעה בשלוש שנים אחרונות, זה יקפיץ מחיר בעשרות אחוזים, ואם יש כמה תביעות, יהיו חברות שפשוט יסרבו לבטח אותך בכל מחיר.

ואני משלם, לדוגמא, 3100, כולל חדש תמורת ישן, בלי זה יכולתי לסגור ב-2800. וואללה, יקר בטירוף !

7. ריבית שתקבל על הפקדה של 52 אלף שקל היא ... אפס (0, zero, nada).

יותר מדויק, אולי תקבל 1% ! ללא הצמדה, כמובן, תודה ללמ״ס ונגיד פישר, אין אינפלציה במדינת ישראל !

מספיק ?

1. ממוצע ארצי של נסיעה, הוא ממוצע ארצי של נסיעה. אתה מכיר נהגים שעושים 30K, אני מכיר כאלה של 3K, ביחד הלמ"ס מכירה ממוצע של 18K. זה לא מעניין את מי אתה מכיר, מחשבים לפי כמה עושה הנהג הממוצע, כדי לחשב נקודה שבה משתלם יותר לקנות דיזל.

2. לפי מחשבון ריביות, הפקדה של 51,900 ש"ח בבנק ירושלים ל-5 שנים, תניב בסוף התקופה 4564 ש"ח בפיקדון צמוד מדד.

זה הכסף שאתה מפסיד אם אתה שם אותו בתוך המכונית. זה 912 ש"ח בשנה, סכום שווה ערך ל-121 ליטרים שאותם תקזז מהחיסכון שלך בצריכת דלק - מה שמותיר אותך עם 200 ליטר חיסכון בשנה.

3. כן, ביטוח זה פונקציה של נהג וכו' וכו', ועדיין - הביטוח על רכבי דיזל גבוה יותר עקב הביקוש המאסיבי לחלפים מצד נהגי המוניות. אתה יכול להתרעם, להתעצבן, להגיד שזה לא מעניין ואתה נהג זהיר - אבל המחירים פשוט גבוהים יותר.

בדקתי את הנתונים לפאביה חדשה על שמי, נהג בן 28 ללא תביעות וללא עבר ביטוחי. לפאביה TDI המחיר למקיף (הכל לפני מיקוח) היה 8531 ש"ח.

כאשר בדקתי מה קורה אם אני עושה ביטוח לאותה פאביה ספייס עם מנוע בנזין, המחיר ירד ל-7453 ש"ח.

סה"כ 1078 ש"ח, שהם 143 ליטרים, שאותם עליך לקזז מהחיסכון השנתי שלך.

כרגע נותרת עם 57 ליטר חיסכון שנתי...

4. ירידת ערך - סקודה בנזין ידנית, מאבדת בין שנתון 2011 ל-2010 7K מערכה לפי מחירון יד2. הדיזלית, מאבדת 10K.

עוד 3000 ש"ח שאתה זורק לפח, משנה לשנה. כמובן שלא כל שנה זה 3000 ש"ח, אבל סה"כ אתה תאבד לאורך 5 שנים סביבות 10K מיותרים שלא יחזרו לעולם. סה"כ 2000 ש"ח בשנה, או 266 ליטר שיורדים מהחיסכון שלך, שכרגע הפך להפסד שנתי של 209 ליטר, בהנחה ואתה נוהג 20K בשנה.

אז נכון, אם אתה נוהג 30K החישוב משתנה, ואם אתה נוהג 40K כנראה שזה משתלם לך - אז מקווה לפחות שהגעת למסקנה שיש קילומטראז' שרק ממנו שווה לקנות רכבי דיזל, וזה עוד כשמדובר על חדש. אם מדובר על משומש, הכדאיות של הרכבים האלה יורדת פלאים לאור עלויות התיקונים האסטרונומיות של החלקים הייחודיים לרכבי דיזל.

פורסם

רכב TDI כבודו במקומו מונח, אבל תסביר לי מה ההתלהבות מלקנות רכב עם 250 אלף ק"מ (במקרה הטוב), משנתון 2004, במחיר של 25K והוצאות עתידיות של עוד 15K על שיפוץ של מיליון מכלולים - במקום לרכוש רכב משנתון 2006, עם חצי מהק"מ ובלי כל המערכות היקרות של הזרקת סולר + טורבו?

מאיפה נבואות האלו על הוצאות? אם הרכב מטופל כמו שצריך ומה שצריך הוחלף הכל יהיה בסדר. היה לך רכב עם קילומטרז גבוה? היה לי רכב בנזין עם כימעט 300,000 (וזה בכלל היה אלפא ישנה שבעלים קודמים היה מישהו שקרע אותה) ועוד שני דיזלים אחד 400,000 והשני 518,000. הרכבים הכי אמינים עם הוצאות אחזקה הזולות ביותר שאי פעם היו לי.

אני יותר שרבים ממכם לא יסכימו, אבל אני מאמין שאין טעם להסתכל על קילומטרז', אלא רק מצב הרכב.

אני בכלל חושב להיפך: רכב שנוסע מאט אבל מזניחים לא מחליפים מכלולים בלי שיש צורך חריף. אטמים, גומיות ושאר דברים מתקלקלים בלי קשר לקילומטרז. כתוצאה בעלים הבאים ביישור קו מחליף חצי אוטו.

בקשר לסיאט איביזה TDI שאתם מדברים עליה, בדקתי אותה. זה לא רכב, זה מטוס.

האקזמפלר הספציפי קיבל מכה בפרונט (לא בדקתי לעומק) והגה רועד מעל 80 קמ"ש.

רעידה בהגה אפשר לפתור על ידי איזון גלגלים, מקסימום להחליף או ליישר גנט אם עקום או להחליף צמיג.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
מאיפה נבואות האלו על הוצאות? אם הרכב מטופל כמו שצריך ומה שצריך הוחלף הכל יהיה בסדר. .

מסכים איתך במאה אחוז! אם מדובר ברכב בונבוניירה, מטופל לפי הספר וכל דבר שצריך להיות מוחלף, הוחלף - על הכיפאק.

וכן, אני מעדיף רכב שעבר 300 אלף ק"מ וטופל בידיים אוהבות ובחלפים מקוריים, מאשר קקמייקה עם 200 אלף ק"מ.

אבל...אם הייתה לי הזדמנות לרכוש רכב שטופל במינימום אבל נסע רק 100 אלף ק"מ, הייתי מעדיף אותו.

בכל מקרה - תיקון של מזרקים ברכבי מסילה משותפת, טורבו וכו' - עולה הון תועפות, ואין את זה ברכב בנזין. אז אם קנית דיזל בשביל לחסוך וקיבלת בומבה עם אחד מהתיקונים האלה, אז אתה חוזר אחורה מבחינת החיסכון, בדי הרבה כסף.

פורסם
בכל מקרה - תיקון של מזרקים ברכבי מסילה משותפת, טורבו וכו' - עולה הון תועפות, ואין את זה ברכב בנזין. אז אם קנית דיזל בשביל לחסוך וקיבלת בומבה עם אחד מהתיקונים האלה, אז אתה חוזר אחורה מבחינת החיסכון, בדי הרבה כסף.

אתה צודק. אבל אם מערכת הזרקה ברכב הזה בעייתית ויש קילומטרז' גדול, אז כניראה את המכלולים האלו כבר החליפו, אחרת אפשר יהיה להרגיש שהרכב מקרטע ולא מושך (זה סיכון בקניית רכב כזה עם קילומטרז' יחסית לא גבוה או גבולי לפני שמערכות האלו מוסרות את נשמתן למוסך). וברכבי הזרקה ישירה בנזין יש גם מערכת הזרקה דומה לדיזל וככה גם מנוע הזה נשמע (רק להבדיל מדיזל בנזין לא מספיק שמנוני כדי לתת סיכוך טוב כמו הסולר).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

drsubaru

וואי, נתפסת על המזרקים כמו לא יודע למה. משום מה אתה מציג את מנוע דיזל כמועד לפורענות יותר ממנוע בנזין, בעוד שהקילומטראז'

גדול יותר בדיזל, זאת לא השוואה צודקת. בטיפול מסור בשני המנועים, ידו של דיזל על העליונה מבחינת אורך חיים, בנסיעה דומה על שני המנועים, ידו של

דיזל על העליונה מבחינת חיסכון. בביטוח יכולים להיות הבדלים משמעותיים בדגמים מסויימים. ואני עוד לא מדבר על ההנאה מנהיגה בקטגטריית המכוניות

שנדונה כאן.

אוטו דיזל מול אוטו בנזין עם אותו ק''מ, אני לוקח דיזל, כמובן בהכללה גסה.

אוטו דיזל TDI עם הרבה ק''מ מול אוטו מיני עם מנוע 1.2 עם 30% ק''מ פחות, עדיין דיזל, בהכללה גסה.

עדיין לא מסרת את הכתובת שלך:-) .

Geschmacksmusterschutz

Golf MK3 TDI 😊 // Jetta mk5 TDI 🤮 // E91 Touring 318D 🤩

פאפואס בלאט...

פורסם
1.

3. כן, ביטוח זה פונקציה של נהג וכו' וכו', ועדיין - הביטוח על רכבי דיזל גבוה יותר עקב הביקוש המאסיבי לחלפים מצד נהגי המוניות. אתה יכול להתרעם, להתעצבן, להגיד שזה לא מעניין ואתה נהג זהיר - אבל המחירים פשוט גבוהים יותר.

בדקתי את הנתונים לפאביה חדשה על שמי, נהג בן 28 ללא תביעות וללא עבר ביטוחי. לפאביה TDI המחיר למקיף (הכל לפני מיקוח) היה 8531 ש"ח.

כאשר בדקתי מה קורה אם אני עושה ביטוח לאותה פאביה ספייס עם מנוע בנזין, המחיר ירד ל-7453 ש"ח.

סה"כ 1078 ש"ח, שהם 143 ליטרים, שאותם עליך לקזז מהחיסכון השנתי שלך.

וואו :shock: :shock: :shock:

בשיא הרצינות עכשיו, אם אתה רוצה טלפון של סוכן ביטוח שלי - פנה בה"פ !

אני בטוח שאם כל זה נכון (28, ללא תביעות), הוא יעשה לך ביטוח בחצי המחיר.

איפה בכלל בדקת ? בזאפ המקיף (לנהג יחיד בן 27, 7 שנות וותק, חיפה, ללא עבר פלילי :-)) יוצא כ-4 אלף שקל :

http://img41.imageshack.us/img41/5279/zapins.jpg

פורסם

זה בסדר, אני משלם קצת פחות מ-3000 ש"ח :lol: פשוט לא היה לי כוח למלא עבר ביטוחי, אז המחיר קופץ אוטומטית.

ועדיין - הוכח מעל לכל ספק - הדיזל משתלם החל מק"מ מסויים. כנראה סביבות 30-35K בשנה. בטח לא רלוונטי לרוב האנשים במדינה, בעיקר בגלל שמי שבד"כ נוסע כזה ק"מ מחזיק ברכב מהעבודה עם דלקן.

• תוכן חדש...