Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5169 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם להסיק מדבריך שוק הרכב האירופי בהקשר למנועי הדיזל צריך להראות כך, שככל שעוברות השנים אנו צריכים לראות יתרון מספרי של מכוניות הבנזין על פני אלו הדיזל. כי דיזל עם עם הרבה ק''מ זה קאקה וארופאים לא טיפשים.

למאן ההגינות אגיד שלא בדקתי את הנתון הזה, מעניין מהו.

ומה שעוד אתה אומר שככל שהקילומטראז' האוטו גבוהה יותר, כך עולה יתרונו הכלכלי של מנוע בנזין על מקבילו הדיזל באותה קטגוריה.

P.S

בגרמניה לפחות, דיזל עולה יקר יותר מבנזין בכמה אלפי יורו על אותו דגם.

http://www.volkswagen.de/de.html

להיכנס לקונפיגורטור ולהשוות.

באירופה המכוניות זולות יותר, לכן אתה יכול לראות לא מעט מכוניות עם תקלה שפה היו מתקנים, מושבתות ונמכרות לחלפים.

אתה יכול לראות פיג'ו 406 שעברה פחות מ-200K, אבל בגלל שהלכו מזרקים, או מת טורבו, או שצריך לעשות ראש מנוע, הבעלים מוכר את החלפים ב-EBAY לפני שהוא שולח אותה לקרית הפלדה.

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ראשית, למה אתה מערב משפחה. כדי לשים לב שחלק מהדיון עונה על שאלת פותח השרשור, וחלקו האחר על מכוניות בין היתר גם חדשות. אולי, אך נסחפנו רחוק מדי משאלת פותח השרשור.

שתיים, הראיה שלך חד מימדית בהקשר למסקנות המבחן. מה עם נוחות, שימושיות, בטיחות ועוד כל מני ..ות של הפלואנס כרכב פשוט גדול ומרווח יותר, כל זה עם צריכת דלק עדיפה. הראיה שלי חד מימדית בהקשר למסקנות המבחן? שמת לב כי המבחן הספציפי הזה מתרכז בפרמטר ספציפי אחד בלבד והוא עלות אחזקת הרכב? ה"נוחות, שימושיות, בטיחות" לא הוזכרו שם כך שאיני מבין כיצד אתה יכול להעלות טענות אלה בהקשר למבחן זה.

ממה שאני רואה נראה כי החלטת לפתוח דיון נפרד בנוגע לכדאיותו של רכב דיזל חדש, אולי כדאי ואולי לא. אאל"ט, הפלואנס דיזל יוצאת דופן בכך שהיא רכב הדיזל המשפחתי היחיד ברמות מחיר הקרובות למשפחתית סטאנדרטית.

פורסם

אז נחזור לדיזל משומשות, אני חוזר ואומר לכם, מניסיון לא רחוק, ארוך טווח. אין בדרך כלל בלוחות למכירה רכב דיזל עם קילומטרג' (נסועה, אבל אני לא מסוגל) שפוי למכירה. הם כניראה נמכרים מפה לאוזן. כשכבר פה ושם יש, דורשים 20 ו30 אחוז מעל המחירון ומוכרים. כך שמי שטוען שרכבי דיזל ערכם כמשומשות יורד, לא יודע על מה הוא מדבר. כשמשווים רכב דיזל שחוט, לעומת רכב בנזין לא שחוט, הגיוני שיהיה הבדל.

נכון שקצת גלשנו, אבל זה לא דיון אקדמי ולא ראיון עיתונאי, זה פורום, תנו לדיון ליזרום, יש נושאים, שמעוררים אדרנלין וסוחפים את חברי הפורום, זה מה שיפה בדיונים פה.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם
הראיה שלי חד מימדית בהקשר למסקנות המבחן? שמת לב כי המבחן הספציפי הזה מתרכז בפרמטר ספציפי אחד בלבד והוא עלות אחזקת הרכב? ה"נוחות, שימושיות, בטיחות" לא הוזכרו שם כך שאיני מבין כיצד אתה יכול להעלות טענות אלה בהקשר למבחן זה.

נכון שהמבחן עסק בX, אבל האם לא ניתן להבין משהו מעבר? כאילו כל מסקנה מעבר למסקנת המבחן משוללת יסוד?

לא נראה לי, תלוי מה אתה בוחר לראות ולמה להתייחס. מה שאתה אומר הולך בד בבד עם פרשנותם של השומרונים את התורה, פשוטה כמשמעה.

P.S

drsubaru, הייתי מקבל את דברך בעיניין המחירון אם הייתה מגבה אותם באיזשהו אופן.

Geschmacksmusterschutz

Golf MK3 TDI 😊 // Jetta mk5 TDI 🤮 // E91 Touring 318D 🤩

פאפואס בלאט...

פורסם

לא נראה לי שאפשר למצוא איביזה דיזל בקילומטרג' הגיוני. מה שאולי תחסוך בדלק אתה תוציא אחר כך באחזקה ובהחלפת חלקים. קנה איזה איביזה ידנית חדשה מהחברה ב-70 אלף והיא תהיה חסכונית ומהנה לא פחות...

פורסם

הדבר העיקרי שניתן להסיק מהשרשור הזה, הוא שד"ר סובארו מבין עניין כמו שאני מבין במכונאות של מעבורת חלל. כל כך הרבה שטויות יצאו מהמקלדת שלו. אין שום דבר שהוא רשם שמבוסס על ידע או הבנה אלא רק תאוריה מצוצה מהאצבע. בקיצור, לפי מה שהוא רשם, אין שום הגיון בלקנות רכב דיזל עם 200 אלף ק"מ, אבל גם אין הגיון לרכוש רכב כזה אם אתה נוסע פחות מ-35 אלף ק"מ בשנה.

אני למשל נוסע על דיזל, והקילומטרז' שלי הוא 7 אלף בשנה. הרכב אגב עבר כ-370 אלף ק"מ, ולא הוחלף בו מזרק מעולם. אז בהצלחה עם המשך זריקות של תיאוריות חסרות בסיס.

פורסם

זה שאתה נוסע 7 אלפים ק"מ בשנה על רכב דיזל שעבר 370 אלף ק"מ, לא אומר שהעניין משתלם.

ושלא תבין אותי לא נכון - בניגוד לדוקטור אני חושב שכן משתלם לקנות רכב דיזל בהרבה מקרים (אני בעצתי מחזיק רכבי דיזל 11 שנים).

אבל אתה לדעתי מין קיצוניות שנייה.

אני כל פעם נזכר בהודעות של דוקטור מלפני כמה שנים, על יתרונות של רכב דיזל, גם אם הוא כבר עבר הרבה מרחקים.

פתאום הכל הסתובב 180 מעלות. אפילו שאלתי אותו, מה קרה?

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
נכון שהמבחן עסק בX, אבל האם לא ניתן להבין משהו מעבר? כאילו כל מסקנה מעבר למסקנת המבחן משוללת יסוד?

לא נראה לי, תלוי מה אתה בוחר לראות ולמה להתייחס. מה שאתה אומר הולך בד בבד עם פרשנותם של השומרונים את התורה, פשוטה כמשמעה.

P.S

drsubaru, הייתי מקבל את דברך בעיניין המחירון אם הייתה מגבה אותם באיזשהו אופן.

אני כבר לא מבין אותך.

אתה מעלה את הטיעון "רכב דיזל חדש משתלם יותר מרכב בנזין מקביל גם עם נסועה נמוכה יחסית" ומפנה מבחן ספציפי המתרכז בפרמטר ספציפי אחד בלבד והוא העלות. ותקן אותי כאן אם אני טועה. עכשיו אתה שולף טיעונים מופשטים משום מקום וטוען... מה בעצם אתה טוען? שישנן מסקנות שאינן מוכלות במבחן בעד רכב דיזל? נו, שוין. אז מה הן? אני מצפה כי תכתוב אותן ולא תאלץ אותי לנחש מה הן.

המסקנה האישית שלי מעבר למסקנת המבחן המסכמת (עלות שימוש ואחזקה של רכב דיזל חדש אולי משתלמות בהשוואה לרכבים מקבילים בהנחות יסוד מסוימות) היא שהרבה יותר זול ומהנה לנסוע במרצדס ישנה מאשר ברנו דיזל חדשה ועם טיעון זה בוודאי שלא תוכל להתווכח. אז מה? אם לפי זה תחושב הכדאיות של הרכב אז הטיעונים שהעלתה ריקים.

פורסם
זה שאתה נוסע 7 אלפים ק"מ בשנה על רכב דיזל שעבר 370 אלף ק"מ, לא אומר שהעניין משתלם.

ושלא תבין אותי לא נכון - בניגוד לדוקטור אני חושב שכן משתלם לקנות רכב דיזל בהרבה מקרים (אני בעצתי מחזיק רכבי דיזל 11 שנים).

אבל אתה לדעתי מין קיצוניות שנייה.

אני כל פעם נזכר בהודעות של דוקטור מלפני כמה שנים, על יתרונות של רכב דיזל, גם אם הוא כבר עבר הרבה מרחקים.

פתאום הכל הסתובב 180 מעלות. אפילו שאלתי אותו, מה קרה?

לכל אחד יש את השיקולים שלו, כך שאם זה לא היה משתלם לי כנראה שלא הייתי זורק כסף לפח.

קח את שוק רכבי הפנאי והשטח. הרוב הגדול נרכש דווקא עם מנועי דיזל, וזה לא כי צריכת הדלק ברכבים האלה נמוכה משמעותית או כי בעלי המכוניות נוסעים 35 אלף בשנה. גם מחיר הרכישה הוא גבוה יותר. אז למה יש העדפה לדיזל בסגמנטים הללו?

פורסם
לכל אחד יש את השיקולים שלו, כך שאם זה לא היה משתלם לי כנראה שלא הייתי זורק כסף לפח.

קח את שוק רכבי הפנאי והשטח. הרוב הגדול נרכש דווקא עם מנועי דיזל, וזה לא כי צריכת הדלק ברכבים האלה נמוכה משמעותית או כי בעלי המכוניות נוסעים 35 אלף בשנה. גם מחיר הרכישה הוא גבוה יותר. אז למה יש העדפה לדיזל בסגמנטים הללו?

וודאי שכן :-D היה לי לנדקרוזר דיזל, אז אני יודע במה מדובר :wink: הפרש בצריכת דלק יכול להגיע ל-60% ! דיזל ״אכל״ 1:10, בבנזין אתה מגיע ל-1:6 במקרה הטוב. פג׳רו מגיע גם ל-1:5 !

אלה רכבים שמשקלם מגיע ליותר משני טון, כמעט כמו משקל של משאית קטנה, לקנות כזה דבר עם מנוע בנזין ... קצת ביזבוז.

דבר שני - מומנט גבוה בסל״ד נמוך, דבר הכרחי לרכב שטח.

• תוכן חדש...