Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5167 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ועדיין - הוכח מעל לכל ספק - הדיזל משתלם החל מק"מ מסויים.

היום זה כבר לא נכון. ברגע שדיזל בקניה עולה כמו בנזין, הסולר מאט זול יתר וצריכת סולר נמוכה מבנזין מקביל בליטרים - זה משתלם. דיזל חדש יקר יותר, לכן כדי שזה ישתלם צריך לנסוע הרבה, אבל משומש בשיקלול קילומטז אפילו יהיה זול יותר.  

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
זה בסדר, אני משלם קצת פחות מ-3000 ש"ח :lol: פשוט לא היה לי כוח למלא עבר ביטוחי, אז המחיר קופץ אוטומטית.

ועדיין - הוכח מעל לכל ספק - הדיזל משתלם החל מק"מ מסויים. כנראה סביבות 30-35K בשנה. בטח לא רלוונטי לרוב האנשים במדינה, בעיקר בגלל שמי שבד"כ נוסע כזה ק"מ מחזיק ברכב מהעבודה עם דלקן.

מעל לכל ספק זה ברור רק לך. אני משום מה רחוק מלהשתכנע.

עובדתית הדיזל לא משתלם סביב 35-30 אק''מ, הוא משתלם הרבה לפני. המגזין של הפורום עשה את המבחן הזה, כדי לך לקרוא, אתה תהיה מופתע :shock: ככה.

Geschmacksmusterschutz

Golf MK3 TDI 😊 // Jetta mk5 TDI 🤮 // E91 Touring 318D 🤩

פאפואס בלאט...

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אבל...אם הייתה לי הזדמנות לרכוש רכב שטופל במינימום אבל נסע רק 100 אלף ק"מ, הייתי מעדיף אותו.

סלח לי ידידי, אבל במשפט הזה אתה טועה.

יש לי חבר (שלא מתעניין מכוניות בשיט) עם לנטיס שנת 2004, שעברה בקושי 100K ק"מ. הרכב בקושי עבר טיפולים, תמיד נדחו לרגע האחרון, הוחלף בו טיימינג הרבה אחרי המרחק המותר בהוראות היצרן, שמן זול של ריצפז, מה לא. בחמישי הקודם, בנסיעה לדרום הרכב התחמם לו, מיכל העודפים התמלא ב"טחינה" וכנראה נפרץ אטם ראש המנוע. זה מוכיח, שרכב עם ק"מ נמוך אבל מטופל במינימום (ועוד רכב הנחשב אמין) - הוא פצצת זמן.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
עובדתית הדיזל לא משתלם סביב 35-30 אק''מ, הוא משתלם הרבה לפני. המגזין של הפורום עשה את המבחן הזה, כדי לך לקרוא, אתה תהיה מופתע :shock: ככה.

1. מה אתה מערבב תפוחים ואגסים? המבחן מדבר על רכב חדש (עם ירידת ערך אך ללא תיקונים צפויים) והבחור בדיוק על ההפך.

2. מופתע? מהפרש של 4 אש"ח לשנה? חסכון יפה אבל לא מדהים. אם שמת לב, ירידת הערך של הרנו פלואנס מוערכת בלבד, ירידת ערך גדולה יותר מהתחזית תקטין את החסכון המחושב.

פורסם

אני מסכים ומחזק את הדעה כי דיזל מטופל עם ק"מ גבוהה זה לא נורא.

בהנחה ומדובר ברכב אמין (מנוע, גיר) בעל ירידת ערך נמוכה וביקוש.

בנזין לעומת זאת קנית עם 150K ק"מ, נסעת 4 שנים והגעת ל-200K ק"מ, עכשיו לך תמכור (תנסה למכור)..

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם
1. מה אתה מערבב תפוחים ואגסים? המבחן מדבר על רכב חדש (עם ירידת ערך אך ללא תיקונים צפויים) והבחור בדיוק על ההפך.

2. מופתע? מהפרש של 4 אש"ח לשנה? חסכון יפה אבל לא מדהים. אם שמת לב, ירידת הערך של הרנו פלואנס מוערכת בלבד, ירידת ערך גדולה יותר מהתחזית תקטין את החסכון המחושב.

ראשית, למה אתה מערב משפחה. כדי לשים לב שחלק מהדיון עונה על שאלת פותח השרשור, וחלקו האחר על מכוניות בין היתר גם חדשות.

שתיים, הראיה שלך חד מימדית בהקשר למסקנות המבחן. מה עם נוחות, שימושיות, בטיחות ועוד כל מני ..ות של הפלואנס כרכב פשוט גדול ומרווח יותר, כל זה עם צריכת דלק עדיפה.

Geschmacksmusterschutz

פאפואס בלאט...

פורסם
אני מסכים ומחזק את הדעה כי דיזל מטופל עם ק"מ גבוהה זה לא נורא.

בהנחה ומדובר ברכב אמין (מנוע, גיר) בעל ירידת ערך נמוכה וביקוש.

בנזין לעומת זאת קנית עם 150K ק"מ, נסעת 4 שנים והגעת ל-200K ק"מ, עכשיו לך תמכור (תנסה למכור)..

גם דיזל, שאינו מונית, זה לא שוס גדול למכור עם ק"מ כזה. סביבות 230-240K הולכים המזרקים (במנועי HDI) ואנשים מודעים לעניין.

פורסם

אתה אומר את זה בכזו נחרצות וביטחון, כאילו זו עובדה בלתי ניתנת להפרכה.

אם איני טועה, הייתה בעברך איזו דיזלית, נכון? כי לפי מה שאתה מתאר פה, נכוות קשות.

Geschmacksmusterschutz

פאפואס בלאט...

פורסם
גם דיזל, שאינו מונית, זה לא שוס גדול למכור עם ק"מ כזה. סביבות 230-240K הולכים המזרקים (במנועי HDI) ואנשים מודעים לעניין.

אז אתה מחליף אותם, ונוסע עוד 200K (עשר שנים לפחות).

מנקודת הנחה שאתה נוסע ברכב שמתאים לך מכל הבחינות גם במבט של מספר שנים קדימה.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

נכוויתי, אבל זה לא הייתה אשמתו של הדיזל או של המכונית, רק שלי, שקניתי אוטו שחוק יתר על המידה.

אני באמת מאמין שרכב מטופל בצורה קיצונית כמו שלי, שנכנס למוסך כל חצי שנה לבדיקה ועובר החלפה של כל חלק בלוי לפני הזמן, יפגין אמינות מעולה, דיזל או לא דיזל.

אבל יש חלקים שגם טיפול יזום לא יכול למנוע את הקריסה שלהם. מיסבים, בולמי זעזועים, תושבות מנוע, משאבות למיניהן וכו'.

פורסם

מוזר שבאתר רכב מדגישים את נושא החיסכון, לאחר עשרות שנים ברכבי בנזין למינהם, רכשתי לאחרונה פלואנס דיזל (בהשפעת האתר הזה ואתרי רכב מקבילים), אני נחשב לצרכן ק"מ ממוצע - פחות מ 20K בשנה. לא מיצטער לרגע. מיצטער שלא חשבתי על כך קודם.

זה עולם אחר, מעבר לחיסכון (דלק זול יותר, יותר ק"מ לליטר). מדובר בתענוג צרוף של כוח זמין בכל הילוך, רכב מרווח, בתוך הרכב איש אינו מבחין אם זה בנזין או דיזל. לא השוותי עלויות ביטוח, בכל מקרה הביטוח לא היסטרי - כמקובל בקטגורה.

לגבי ירידת ערך, יכל לומר לכם שנכוותי קשות דווקא מרכבים שנחשבו במועד הרכישה ל"שומרים על ערכם". מסתבר שירידת הערך קשורה יותר למצב השוק, מאשר לסוג הרכב. בשוק כמו היום, כל הרכבים, חדשים כמשומשים, צונחים מטה. לאט לאט אנו מתקרבים להתנהגות שווקים מפותחים, רכב אחרי כ 3 שנות שמוש, ערכו יורד ב 70%. לאחר ניסיון רב שנים, פרמטר ירידת הערך בעוד X שנים (שנחיה ונהיה בריאים) לא מעניין. כמי שחיפש זמן רב דיזל משומש עם ק"מ שפוי, יודע לומר לכם, שמחיר המחירון לרכב דיזל דל ק"מ, הינו המלצה מעוררת גיחוך מוטה כלפי מטה (גם אם קוראים לרכב רנו). אני מאמין שכל כך הרבה אירופאים לא טועים בעדפתם למנועי דיזל, בסופו של דבר התובנה תגיע גם ליושבים בציון.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

זה לא עניין של תובנה.

אם המחיר היה זהה לרכישה של דיזל ובנזין, הייתי רוכש דיזל. אבל המחיר לא זהה כתוצאה ממיסוי אגרסיבי של הממשלה שלא מעודדת רכישה של דיזלים.

אז כמו שהראיתי - הפער הגדול במחיר, בתוספת של ביטוח גבוה יותר ומה לעשות, ירידת ערך מאסיבית יותר (לא מדבר על יום המכירה אלא על עובדות - הדיזליות צונחות חזק יותר במחירון) - הופכים את הרכישה של דיזל למשתלם רק לאחר ק"מ מסויים.

וכן, אני יודע שהרכב יותר חסכוני - אבל החיסכון מתקזז עם ההוצאות הגבוהות יותר.

אם לא היה את ההפרש הזה, הראשוני, אני מניח שרוב מוחלט של רוכשי הרכב היו הולכים על דיזל, כמו באירופה.

פורסם

אם להסיק מדבריך שוק הרכב האירופי בהקשר למנועי הדיזל צריך להראות כך, שככל שעוברות השנים אנו צריכים לראות יתרון מספרי של מכוניות הבנזין על פני אלו הדיזל. כי דיזל עם עם הרבה ק''מ זה קאקה וארופאים לא טיפשים.

למאן ההגינות אגיד שלא בדקתי את הנתון הזה, מעניין מהו.

ומה שעוד אתה אומר שככל שהקילומטראז' האוטו גבוהה יותר, כך עולה יתרונו הכלכלי של מנוע בנזין על מקבילו הדיזל באותה קטגוריה.

P.S

בגרמניה לפחות, דיזל עולה יקר יותר מבנזין בכמה אלפי יורו על אותו דגם.

http://www.volkswagen.de/de.html

להיכנס לקונפיגורטור ולהשוות.

Geschmacksmusterschutz

פאפואס בלאט...

פורסם

drsubaru, Murik כמו שכבר רשמתי כאן, לרוב דיזל יותר יקר לרכישה בתור חדש לאומת דגם בנזין. בקניית רכב ישן בגלל קילומטרז' דיזל נעשה זול יותר. כלומר, בקניית רכב משומש דיזל לרוב זול יותר וחסכוני יותר (נכון עבר קצת יותר קילומטרים - אז מה).

יוצא מי שקונה דיזל משומש נהנה עוד יותר. וחבל שלא מיבאים לארץ את רוב דגמי הדיזל, למשל פיאט דיזל (מנועים מעולים), פולקסוגן דיזל בנפח 1.2 ועוד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
זה לא עניין של תובנה.

אם המחיר היה זהה לרכישה של דיזל ובנזין, הייתי רוכש דיזל. אבל המחיר לא זהה כתוצאה ממיסוי אגרסיבי של הממשלה שלא מעודדת רכישה של דיזלים.

אז כמו שהראיתי - הפער הגדול במחיר, בתוספת של ביטוח גבוה יותר ומה לעשות, ירידת ערך מאסיבית יותר (לא מדבר על יום המכירה אלא על עובדות - הדיזליות צונחות חזק יותר במחירון) - הופכים את הרכישה של דיזל למשתלם רק לאחר ק"מ מסויים.

וכן, אני יודע שהרכב יותר חסכוני - אבל החיסכון מתקזז עם ההוצאות הגבוהות יותר.

אם לא היה את ההפרש הזה, הראשוני, אני מניח שרוב מוחלט של רוכשי הרכב היו הולכים על דיזל, כמו באירופה.

לגבי ירידת ערך - שוב לא נכון, אני לא מבין מדוע אתה מתעקש לכתוב דברים לא נכונים ? :shock:

דוגמא נגדית לטענה שלך : אותה פביה ספייס דיזל, מחירון לוי יצחק לרכב בן שנתיים = 90 אלף שקל.

גם מחירון יד 2: http://pricelist.yad2.co.il/cardetails_n.php?SubModelID=25212&Year=2010

בן שלוש - 81.5 : http://pricelist.yad2.co.il/cardetails_n.php?SubModelID=21604&Year=2009

כל משפחתית/סופר מיני בנזין צונחת הרבה יותר חזק, פרט לקורולה, או יאריס, כמובן.

קח גם לדוגמא את פלואנס דיזל : בן שנתיים 86 אלף שקל (עליה לכביש מאי)

http://pricelist.yad2.co.il/cardetails_n.php?SubModelID=25184&Year=2010

לעומת דגם בנזין 1600 : 80 אלף שקל : http://pricelist.yad2.co.il/cardetails_n.php?SubModelID=24854&Year=2010

מה תגיד עכשיו ? שמחירון הוא להמלצה בלבד (נכון לכל מכונית היום !) ? עוד תירוץ כלשהו ?

• תוכן חדש...