Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5151 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי ברלינגו HDI2004 היום נתפסה לי דושת הקלץ למטה ולא חזרה

דוממתי ,משכתי ידנית את הדוושה למעלה הנעתי את הרכב ונסעתי,

מה הבעיה עם הקלץ זה קורה מידי פעם ,הלך הקלץ ?, קפיץ ?מה יכול להיות?

תודה

פורסם

יש לוודא התקנה נכונה ותקינה של הכבל קלאץ'.

בשלב ראשון אין להספיד את הקלאץ' אלא לנסות (במידת הצורך) להחליף את הכבל ולכוון מחדש.

כיוון הכבל הוא אוטומטי (ראצ'ט פנימי) אבל מה שגורם לכבל לעבוד באופן אוטומטי (ותקין) הוא כיוון נכון של הדוושה.

האם ידוע לך כמה זמן הכבל קלאץ' הקיים כבר מותקן (כמה ק"מ עברו) ?

מהיכן אתה בארץ ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
יש לוודא התקנה נכונה ותקינה של הכבל קלאץ'.

בשלב ראשון אין להספיד את הקלאץ' אלא לנסות (במידת הצורך) להחליף את הכבל ולכוון מחדש.

כיוון הכבל הוא אוטומטי (ראצ'ט פנימי) אבל מה שגורם לכבל לעבוד באופן אוטומטי (ותקין) הוא כיוון נכון של הדוושה.

האם ידוע לך כמה זמן הכבל קלאץ' הקיים כבר מותקן (כמה ק"מ עברו) ?

מהיכן אתה בארץ ?

איציק

הרכב עבר 170000 קמ ולא עבר החלפה כנל הקלץ, אני מבקעת הירדן,

ולא אין צורך להפעיל לחץ על הדושה ,

פורסם

170 אלף זה מכובד מאוד לכבל קלאצ' ברכב מהסוג הזה.

הייתי מתחיל מהחלפת כבל.

אגב, ברכב בעבודה שלי (ברלינגו 2010) כבל קלאצ' הוחלף אחרי 70 אלף ק"מ, וזה לא משהו נדיר (BUKI יכול לאמת).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

כבלים כאלו שמחזיקים 70K-75K ק"מ בברלינגו (עבודה) זה נורמלי, הבעיה מתחילה כאשר מחליפים את הכבל ולא מכוונים את הדוושה כמו שצריך, אין למנגנון ראצ'ט את הלחיצה בשביל לבצע כיוונון מחדש בכל פעם.

הכבל מטיבעו מתארך ככל שמפעילים את המצמד (כל לחיצה על הדוושה היא הפעלה של המצמד).

מאחר ומדובר ברכבים שלרוב נוסעים הרבה, היצרן צייד את המנגנון של הכבל בראצ'ט מתיחה פנימית (ראה חלק ימני בתמונה המצורפת) על מנת שלא יהיה צורך להגיע למוסך למתיחה של הכבל כל כמה חודשים.

430tf1au.jpg

המנגנון עצמו הוא למעשה ה"טבעת" (מעין בליטה בקצה הכבל) הלבנה שרואים בתמונה בצד ימין בקצה הכבל.

בקצה הדוושה קיים מתאם פלסטיק שחור שבמצב תקין (מצב תקין בו הדוושה מכוונת כראוי) הפלסטיק השחור צריך ללחוץ על הטבעת הלבנה בקצה הכבל, כאשר הדוושה נמצאת במצב מנוחה.

במצב כזה הראצ'ט משתחרר ומאפשר (שוב) התאמה מלאה ומדוייקת בין קצה הכבל "הרחוק" (שמחובר למזלג) לבין הקצה השני שמחובר לדוושה (כל זאת בסיוע קפיץ שנמצא בתוך ה"אקורדיון" בקצה הכבל בצד הדוושה - צד ימין בתמונה).

כאשר הדוושה מכוונת לא טוב, הכבל מתארך ומתארך והתוצאה היא: קושי בשילוב הילוך (אתה לא באמת מבצע הפרדה מלאה במצמד כי הכבל התארך), דוושה שלא חוזרת חזרה למקום וכד'.

אגב, "קליקים" מידי פעם (בזמן לחיצה על הדוושה) לא מעידים על תקלה אלא על עבודה של הראצ'ט.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק תודה על ההסבר המקיף, כמו שכתבתי הרכב עבר 170000קמ ,נוסע נסיעות בין עירוניות בלבד זה מסביר כנראה את העובדה שהכבל החזיק יותר מהממוצע ברכבים האלה ,אבל אני צריך המלצה על מוסך באזור ירושלים ,מעלה אדומים, שיודע לכוון ולהחליף את הכבל הזה.

• תוכן חדש...