Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5164 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

לאחרונה אני מתלבט האם להתקין צינורות בלם ממתכת. מדובר על צינורות בלם איכותיים.

הצינורות הללו אינם זולים ועולים פי 4 מצינור בלם פשוט מגומי, אולם צינורות אלה יחזיקו לתקופה ארוכה מאוד.

מעבר ליתרונות הפונקציונליות שבהם וליוקר הכספי, האם משהו יודע איך הדבר מתבטא בטסט השנתי? כיצד מסתכלים על העניין?

האם משהו התנסה בנושא?

להלן התאור:

The perfect upgrade to either your CSP disc brake system or a stock set-up, these stainless brake hoses are custom-made with a teflon inner liner and a stainless outer braid to minimize expansion, providing a firm brake pedal. Factory-style fittings make for easy installation. Available for all applications.

18043.jpg

קישור לאתר:

פורסם

למיטב ידיעתי צינורות בלם שזורים אינם עוברים טסט.

פעם הוסבר לי כי ליבת הצינורות עשוייה עדיין מגומי ותפקידו של הציפוי השזור הוא במניעת ההתנפחות של הצינור בזמן בלימה (דחיסת נוזל הבלמים). מכיוון שלא ניתן לזהות מצב בו הגומי מתייבש בצינורות אלו החליטו לאסור את השימוש בהם.

פורסם

הצחקתני.

ברוב המקומות (ואני מכליל כאן; לא בכולם כמובן. יש כאלה שהם מקצועיים, מעולים, חביבים, נחמדים ורוצים רק לעזור) יושבים אנשי נחום-תקום, כלומר איך שהם קמו באותו בוקר - כך יהיה שיקול הדעת המקצועי שלהם.

פורסם

אגב, צינור עם מעטה שזור בא לתת מענה לשני דברים:

1. מהירות זמן תגובה, שזה זניח. כלומר - הצינור לא "יגדל" כאשר לחץ השמן נדחס בו ולכן זמן התגובה מדויק יותר.

2. הגנה ברכבי שטח וכו' על צנרת הבלמים הגמישה.

חוץ מאלה אין לו שום יתרון אחר (אסטטי אולי?). אני הייתי משקיע את ממוני בדברים אחרים בשיפוץ.

פורסם
אגב, צינור עם מעטה שזור בא לתת מענה לשני דברים:

1. מהירות זמן תגובה, שזה זניח. כלומר - הצינור לא "יגדל" כאשר לחץ השמן נדחס בו ולכן זמן התגובה מדויק יותר.

2. הגנה ברכבי שטח וכו' על צנרת הבלמים הגמישה.

חוץ מאלה אין לו שום יתרון אחר (אסטטי אולי?). אני הייתי משקיע את ממוני בדברים אחרים בשיפוץ.

הזניח הזה יכול להיות ההבדל בין תספיק לעצור לבין לא תספיק

ראיתי בעבר לא מעט מבחני דרכים ויש הבדלים .

כמובן שרוב האוכלוסיה לא צריכה את זה

לגבי טסטים זה תלוי איך אתה עובד אותם ץ.

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם

רפי,

יותר חשוב ממה יש מחוץ לצינור (פלדה שזורה) - הוא מה יש בפנים. אם זה גומי - פצצת זמן, כי אורך החיים שלו קצוב ולא תדע מתי יש סדקים. אם טפלון - מצויין, זה נדיר יחסית ויש רש יצרן אחד או שניים מאושרים DOT (אחד מהם זה אותו יצרן שעושה את אותם צינורות עבור תמסורות הידראוליות מוטסות).

בכל מקרה - טסט זה לא עובר על מכוניות. הפטנט הוא ספריי צבע שחור לפני הטסט.

אסף.

פורסם

חברים יקרים צינורות בלם כאלה קיימים הרבה שנים באופנועים ובקטנועים בעיקר במשובחים שבהם .

בחיצוני פלדה שזורה ובבפנים צינור טפלון, המחזיק עשרות שנים.

יוני מ"יוני אופנועים" בירושלים 0505244105

פורסם

האם המגיבים שטוענים כי הצינור לא מעניק יתרון משמעותי אומרים זאת מניסיון?

אני יכול רק לומר את דעתי מניסיוני במספר כלי רכב לפני ואחרי החלפה לצינורות כאלו (במדינה שבה זה חוקי ולא פוסל את הרכב בעת מבחן הרישוי השנתי)- מורגש גם מורגש הבדל.

כמובן שכל מדינה והחוקים שלה, על האזרחים לציית לחוק או לשנותו, ולא לעבור עליו. רק כך מתקדמת מדינה (לאט אבל מתקדמת).

פורסם

אסף,

ראה למעלה את פירוט המוצר. אכן כתוב טפלון בפנים. לא הייתי חושב בכיוון אם לא הייתי בטוח שהמוצר טוב לפחות כמו צינור ברקס מגומי. אך השאלה היא לא האם המוצר טוב, אלא האם הוא "טוב" מספיק כדי לעבור טסט. כלומר איך יתיחסו אליו חכמי ארצינו במבחן השנתי.

פורסם

מורכבים אצלי בג'יפ, ואין ספק שמורגש הבדל במיוחד שאני עם צמיגים במידה גדולה שמשפיעים על הבלימה.

Jeep CJ7 Laredo 1982

Suzuki GSXR750 1987

Yamaha Vmax1200 1986

Harley Davidson Sportster XLH 1200 1989

פורסם

היתרונות של צינור כזה הם: * הדיוק שהוא מקנה לבלימה, היות ואין איבודי לחץ הדוושה תהיה פחות ספוגית ויותר מדויקת.

*לחץ "גבוה" יותר במערכת הבלימה, במהלך דוושה נתון, היות ויש לצינורית הגומי התנפחות מסויימת עד להגעה לסיבי הניילון שמונעים "ניפוח" נוסף.

הסיבה ה2 עלולה לגרום ליכולת בלימה טובה יותר היות ואין איבוד לחץ במהלך הפעולה של הדוושה, למעשה לאחר שצינור הגומי מתרחב לקוטר חתך מקסימלי, עוצמת הבלימה תהיה זהה בין 2 הצינורות.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

חברים,

נושא הדיון הוא האם עובר טסט או לא.

אני מודע ליתרונות שלהם, מה שאני לא יודע הוא מה ההתיחסות אליהם במבחן השנתי.

תודה על כל התשובות, הן מחזיקות את שירותי.

• תוכן חדש...