Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8021 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אמור ללכת לבדיקה של רכב מסויים ובדיוק אותו מכון שבדקתי בדפי זהב ונראה לי הכי הגיוני (מבחינת ה"שם" ומבחינת קירבה שלו לבית שלי ושל המוכר, קומפיוטסט ביפו) הוא גם המכון שבעל הרכב הציע, בעל הרכב טוען שהוא גם עובד באיזור (הוא גר בבת ים)

כמה מסריח נשמע העסק?

פורסם

אני נפלתי על רכב שעבר בדיקה בקומפיוטסט באזור המרכז אשר הראה על פגיעה לא רצנית בכנף שמאל קדמית. כאשר אני עשיתי את הבדיקה ב מ.מ.מ בחוצות המפרץ התגלתה פגיעת שלדה חמורה ביותר. יש לא מאט מכונים שלא אמינים שעושים כל מיני "טריקים" אבל בכל זאת קומפיוטסט לדעתי לא יסכן את שמו בגלל איזו רמאות קטנה. אני עם המכרה שלי בחיים לא הייתי ניגש לקומפיוטסט לבדיקה, למרות שהרבה מחברי הפורום פה יתקוממו נגדי וימליצו לך על קומפיוטסט ביד אליהו או בסיביבה שם לא זוכר בדיוק.

פורסם

אל תלך בשום אופן לקומפיוטסט ביפו!

המכון הזה נתפס לפני מספר חודשים בשיתוף פעולה ורמאות עם מספר סוחרי רכב.

לגבי הבחור שהזכיר את מ.מ.מ. באזור חיפה, הם אכן מצויינים. הם קפדניים מאוד ובודקים בשבע עיניים, וגם מראים לבודק את כל המכות, קטנות כגדולות.

פורסם
לא מוזר שסניפים של אותה רשת (קומפיוטסט) פועלים בצורה שונה בקשר למדיניות של רמאויות?

אין כל מוזרות בעינין.

קומפיוטסט-יפו הוא זכיין של קומפיוטסט ת"א וכנראה האתיקה רחוקה ממנו והלאה.

קומפיוטסט ת"א מחזיק בבעלותו את הסניפים הבאים:ת"א, רמלה והסניפים באוטוסנטר.

קומפיוטסט ראשל"צ מזיק בבעלותו את הסניפים במזרח ובמערב העיר.

כל שאר הסניפים הינם זכיינים של ת"א(זה עדיין אינו פוסל אותם).

לכתבות בנושא קומפיוטסט-יפו:

->מדינת ישראל נגד קומפיוטסט-יפו

->קומפיוטסט נגד הסניף ביפו

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

לאחר מספר בדיקות שערכתי במכונים שונים הגעתי למסקנה שאין טעם לעשות בדיקה לפני קנייה במכון בדיקות שמתמחה בכך.

אתן דוגמא אחת: לפני כ 4 שנים לקחתי לבדיקה אלפא 145, יד 1 עם 45000 ק"מ. הבדיקה נערכה במ.מ.מ באזה"ת ב"ב. לא התגלו ליקויים משמעותיים כלשהם. המנוע גם הוא נמצא תקין. לאחר שנה החלטתי למכור והלכתי עם קונה פוטנציאלי לאותו מכון. אמר לו הבודק באופן חד משמעי: המנוע זקוק לאוברול! הייתי המום. במשך שנה עשיתי בקושי 8000 ק"מ, לא קרעתי את המנוע (בגלל הדלק...), תמיד הקפדתי לבדוק שמן ומים והאוטו אף פעם לא התחמם. איך יכול להיות שפתאום הוא זקוק לאוברול?

כמובן שהקונה ברח. הלכתי עם אחד אחר לקומפיוטסט בת"א, ושם המנוע יצא תקין לחלוטין.

ברור אם כן, שאחד מהמכונים טעה והטעה.

חוץ מעניין המקצועיות והאמינות המפוקפקת של מכונים אלו, גם המחיר גבוה מאוד. לדעתי עדיף לקחת את האוטו למכונאי הקבוע שלך, בתנאי שהוא אמין, ומקצועי, שיעיף מבט, יקשיב למנוע, יעלה את האוטו על הליפט ויחפש נזילות ופגיעות, חופשים וכן הלאה... מכונאי ישר יקח עבור זה סכום סמלי או לא כלום.

פורסם

איזה מיכשור נחוץ? מגנט לזיהוי חומר? כל אחד עם טביעת עין ו/או מינימום ניסיון בתחום יכול לזהות חומר ע"י מישוש ו/או ראייה בלבד.

הערכת תפקוד בולמי זעזועים? לחץ על קצה האוטו. אם הוא עולה חזרה ונעצר, יופי. עולה חזרה וממשיך להתנדנד, לא טוב. לא יורד בכלל? גם לא טוב.

בלמים? שלח אצבע או מבט ובחן כמה בשר נשאר על הרפידות.

שעון לבדיקת קומפרסיה יש לכל מוסך.

כנ"ל מד טעינה.

חוץ מזה, אם בדיקת המכונאי שלך לא העלתה ממצאים מרשיעים ואתה עדיין רוצה להיות שקט, תמיד אפשר לקחת למכון בדיקה. לעומת זאת, אם הוא יראה מכה בשילדה, או סימנים לבלאי גבוה במנוע, חסכת לך בערך 500 ש"ח שהיית מוציא כדי לגלות זאת במכון.

פורסם
איזה מיכשור נחוץ? מגנט לזיהוי חומר? כל אחד עם טביעת עין ו/או מינימום ניסיון בתחום יכול לזהות חומר ע"י מישוש ו/או ראייה בלבד.

הערכת תפקוד בולמי זעזועים? לחץ על קצה האוטו. אם הוא עולה חזרה ונעצר, יופי. עולה חזרה וממשיך להתנדנד, לא טוב. לא יורד בכלל? גם לא טוב.

בלמים? שלח אצבע או מבט ובחן כמה בשר נשאר על הרפידות.

שעון לבדיקת קומפרסיה יש לכל מוסך.

כנ"ל מד טעינה.

חוץ מזה, אם בדיקת המכונאי שלך לא העלתה ממצאים מרשיעים ואתה עדיין רוצה להיות שקט, תמיד אפשר לקחת למכון בדיקה. לעומת זאת, אם הוא יראה מכה בשילדה, או סימנים לבלאי גבוה במנוע, חסכת לך בערך 500 ש"ח שהיית מוציא כדי לגלות זאת במכון.

:mm_yeah:

מסכים עם אסף - אבל שים לב, אסף: לא כולם יודעים לבדוק אוטו כמו שאתה יודע ולא לכולם יש מכונאי שיכול באמת לבדוק בצורה יסודית את האוטו. סה"כ במקרה הזה המכונאי רוצה פרנסה כך שדעתו משוחדת במקצת (למרות שאם יפיל אותך בפח, סביר להניח שלא תחזור אליו לעולם).

עם הרכב שקניתי לפני כ-4 חודשים עשיתי את מה שאתה עשית - רק בלי מוסך - ואת הכסף של הבדיקה שמתי על "יישור קו" שעלה בסופו של דבר כ 1100 שח. הבדיקה עצמה עולה באיזור ה 500-550 שח בגלל שמדובר בנפח מנוע 2000 סמק.

תכל'ס, לא מעניין אותי מה מצב הברקסים או מה מצב השמן. גם ככה אני מחליף הכל לכן זה לא קריטי עבורי. בודקים את הדברים החשובים שעלולים להוות בעיה קריטית בהמשך ואם הכל עובר טוב - על בלאי טבעי (ברקסים, שמן וכד') לא מתקשקשים יותר מידי.

היישור קו (כ 700 שח) כלל: ברקסים קומפלט - 4 דיסקים חדשים וסט רפידות קד'+אח', החלפת כל הפילטרים, טיפול לגיר האוטומטי - מסנן + 8 ליטר שמן גיר + אטם קרטר לגיר, 8 ליטר מים ירוקים לרדיאטור, שמן מנוע חצי סינטטי + מסנן שמן, ריענון נוזל בלמים ב-4 גלגלים וכמובן 4 מצתים חדשים.

בנוסף לזה ביקור במוסך - 150 שח על החלפת גומי-גיר לציריה + 200 שח לכיוון פורנט ממוחשב - 4 גלגלים - שכולל בדיקה מקיפה (תפוחים, משולשים) וזוויות בכל הגלגלים + כיוון TOE. הכל יצא תקין ובוצע כיוון TOE ומירכוז הגה, זהו.

כל זאת קרה, כמובן, לא לפני שביקרתי אצל פחח מקצועי מאוד שאני מכיר וכבר עשה לי בעבר עבודות בכמה רכבים - ואני סומך עליו ב 100%.

חשוב מאוד לציין שקיימת חשיבות גבוהה לאיזה רכב בודקים ועד כמה אתה מכיר אותו. במקרה שלי ידעתי לקראת מה אני הולך (מבחינה מכאנית והכרה יסודית של הרכב) והיה חשוב לבדוק את הרכב מבחינת שילדה במקום מקצועי ואמין.

יש לציין שהיד עוד נטויה ולקראת סוף השנה גם אחליף 4 בולמי זעזועים חדשים.

כמובן שלא מוטלת על אף אחד חובה לבצע יישור קו מקיף באוטו, אבל אם אתה מספיק פרפקציוניסט אתה תעשה אותו בכל מקרה - רק שלא תמיד מוכרחים לקבל את הרשימה השחורה בעלות של 500 שח (ולמען הסר ספק,בדברים כאלו אני לוקח אחריות רק על הרכב הפרטי שלי. גם לקרובי משפחה ממדרגה ראשונה אני ממליץ לקחת את הרכב למכון בדיקה ולא לוקח על זה את האחריות).

קיים מרכיב קריטי נוסף בהחלטה אם לקחת את הרכב לבדיקה או לא: ערך הרכב וייעודו. פיאט אונו למשל או ג'אסטי ב 8-10K אין טעם לקחת לבדיקה. רק למוסך.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

היישור קו (כ 700 שח) כלל: ברקסים קומפלט - 4 דיסקים חדשים וסט רפידות קד'+אח', החלפת כל הפילטרים, טיפול לגיר האוטומטי - מסנן + 8 ליטר שמן גיר + אטם קרטר לגיר, 8 ליטר מים ירוקים לרדיאטור, שמן מנוע חצי סינטטי + מסנן שמן, ריענון נוזל בלמים ב-4 גלגלים וכמובן 4 מצתים חדשים.

בנוסף לזה ביקור במוסך - 150 שח על החלפת גומי-גיר לציריה + 200 שח לכיוון פורנט ממוחשב - 4 גלגלים - שכולל בדיקה מקיפה (תפוחים, משולשים) וזוויות בכל הגלגלים + כיוון TOE. הכל יצא תקין ובוצע כיוון TOE ומירכוז הגה, זהו.

איציק

איציק, אלה מחירים רגילים או מחירי עלות למוסך? נשמע זול למדי...

כנ"ל לגבי כיוון פרונט. אתה יכול להפנות אותי למקום שעושה את הבדיקות והכיוונים במחיר זה?

פורסם

איציק, באיזה מכון פרונט מכוונים את ארבעת הגלגלים?

במכונים, שנתקלתי בהם עד היום, מכוונים רק את שני הקדמיים. ההגיון אומר, שכמובן גם שני האחוריים יכולים לסטות מהזוויות המיועדות שלהם, אבל המכונים כאילו אינם מתייחסים לזה. משמע, מכון לכיוון פרונט אכן מכוון רק את הפרונט.

• תוכן חדש...