Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5178 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנשים טובים, השבוע חזרתי לנהוג אחרי 11 שנים בהם לא נהגתי בכלל (אולי "חזרתי" זה לא הפועל הנכון, בתכלס גם ב-3 שנים שלפני כן נהגתי ממש מעט).

היות והיה לי קצת זמן בזמן שחיכיתי שהכירכרה שלי תגיע מהודו (i10), ואני מכיר לעומק את פוטנציאל הנזק של כלי רכב על הגוף האנושי (ותודה למד"א על הצלקות הנפשיות), ניצלתי את החופש שהיה לי בחול המועד לקחת מספר שיעורי ריענון אצל מורה נהיגה (כ-6 שיעורים) עד שהרגשתי שהביטחון שלי חוזר וכיסיתי את כל הדברים הבסיסיים.

אבל בסופו של יום אני עדיין חסר ניסיון, גם כשלמדתי נהיגה בזמנו (בסוף שנות ה-90), לא היה להורי רכב כך שניסיון הנהיגה שלי כולל בעיקר נהיגה בכבישים הריקים של ניו זילנד (כן, בצד שמאל של הכביש).

רק שיש לי כמה שאלות/תהיות בתפזורת שאני אשמח לקבל תובנות לגביהן:

1. טכנית, אני כבר לא נהג חדש היות ואני אוחז ברישיון כבר 14 שנה, מעשית אני כן. לפי משרד התחבורה אסור לי לשים שלט של נהג חדש, אבל הייתי שמח לשים משהו ברכב לטובת מי שנוהג מאחורי. יש חלופה חוקית ?
  2. היות ושיעורי הריענון שלי נעשו בקריות על רכב דיזל (שחיפוש זריז בפורומים מגלה שזו תופעה ידועה), אני עדיין לא מרגיש מספיק מתורגל בזינוקים בעליה. אין לי בעיה לזנק עם מעצור יד, אבל אני מרגיש שזו רמאות או משהו בסגנון (זה פשוט לא מרגיש לי נכון). הבעיה - איפה מוצאים רחוב משופע באיזור הקריות/חיפה שהוא ריק יחסית ואפשר לתרגל בו?
  3. מלאתי בפעם הראשונה דלק בתדלוק עצמי בתחנה של סונול (כי הייתה אמורה להיות לי הנחה דרך הבנק שבסוף לא קבלתי, אבל זה לא הענין). רק שבכל המשאבות היה רק 95 פלוס (95 גולד?), קראתי שבעיקרון אין הבדל אמיתי מ-95 רגיל, אבל אני עדיין חושש קצת מהעובדה שרבע טנק היה מלא ב-95 רגיל ועכשיו יש איזה מיקס שלהם במיכל דלק. שאני אדאג?
  4. בהמשך לשאלה הקודמת, אם טיפטף לי קצת דלק על הרכב כשהוצאתי את המשאבה (למה זה קרה בכלל?), זה יכול לפגוע בצבע? (נגבתי את זה עם נייר סופג, אבל עדיין...)
  5. שאלת דלק אחרונה - איך אני יכול לחשב צריכת דלק מדוייקת? היות ומד הדלק של ה-i10 הוא רק גרפי, יש דרך מדוייקת יותר לדעת הכמה דלק השתמשתי מאשר למלא מיכל מלא שוב ולבדוק כמה היה חסר? (אפסתי את המונה כשתדלקתי בפעם האחרונה.)

המון תודה מראש,

ברק.

פורסם

1. אני לא מכיר סימון כזה, והאמת - כך או כך לא יתחשבו בך.

2. זינוק עם בלם יד הוא הטכניקה הנכונה. אני התרגלתי אליה כל כך ב-25 שנות נהגיה ידנית בחיפה עד שאני משתמש בה גם באוטומט. אין כמו חיפה כדי לתרגל. נסה, למשל את רחוב הביטחון בנשר (שם סוכני טויוטה נוךתנים הדגמה של התיבה הרובוטית של היאריס), או את איזור עין הים וקרית שפרינצק.

3. אתה יכול לתדלק בכל משאבת 95 שתרצה - השמות השונים (גולד, דראגון וכו') הם שמות מסחריים, הדלק הוא אותו דלק. לכל היותר יש הבדל קטן בתוספים, אבל זה לא צריך להטריד אותך. אם אתה נוסעע לחיפה אני ממליץ לך לתדלק בתחנת "סונול הטכני" (ליד מחסני קוקה-קולה, בכנניסה הצפונית לכביש 22), פשוט כיון שמדובר בתחנה הזולה ביותר באיזור.

4. סביר שלא קרה דבר. הדלק מתנדף מייד. מכל מקום - להבא נסה לנער את הפיה לפני שאתה מוציא אותה מהפתח, ואז להוצא בזריזות תוך שאתה מטה אותה לאחור כך שהטיפול יזלגו פנימה ולא החוצה.

5. מלא דלק עד שהאוטומט במשאבה מפסיק את הזרימה. אפס את ה-trip counter. במילוי הבא מלא שוב באותה צורה, חלק את הערך שמצא המונה בנפח הדלק שקנית - ויש בידך הצריכה. המהדרים רושמים בפנקס או מכינים טבלת אקסל, שיתרונה הוא אפשרות לחישוב ממוצע מחליק על פנימספר תדלוקים, מה שנותן דיוק יותר טוב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לגבי זינוק בעלייה - בייחוד ברכב בנזין - השימוש בבלם יד צריך להתבצע רק שהשיפוע הוא רציני מאוד וזאת לא טכניקה מומלצת בכלל. לא בהיבט הטכני ולא בהיבט המקצועי.

אם אתה נוהג ברכב בנזין ידני ישנה רק דרך אחת נכונה ובטוחה לבצע זינוק בעלייה:

עמוד בעלייה כאשר רגל שמאל על הקלאצ' ורגל ימין על הבלמים והילוך ראשון בפנים. התחל לשחרר את רגל שמאל מהקלאצ' לאט עד להגעה לנקודת הרעידה מבלי לשחרר את הברקס. מה שקורה עכשיו זה שנקודת הרעידה בפועל תגרום לכך שהרכב מצד אחד לא יתקדם קדימה אך גם לא יתדרדר אחורה כשתעזוב את הברקס. שים לב שככל שהשיפוע גדול יותר תצטרך להגיע לנק' רעידה גבוהה יותר כדי שלא להתדרדר אך ישנו גבול לכך שאחריו המנוע יכבה ולכן הוספתי שבשיפועים רציניים מאוד תצטרך אכן להוסיף את בלם היד למשוואה.

בכל אופן לאחר הגעה לנק' הרעידה הרצוייה, העבר את רגל ימין מהברקס אל הגז והתחל ללטף את דוושת הגז עד שהרעידות מתבטלות. ברגע שאין רעידות יותר שחרר את דוושת הקלאצ' והמשך ללחוץ על דוושת הגז להמשך נסיעה וזינוק בעלייה.

זאתי הדרך המקצועית והנכונה לבצע זינוק בעלייה. כל שאר הדרכים יגרמו לך להזעת יתר, פחד מיותר וסיכון לכיבוי מנוע ודרדור אחורה שלא לצורך. בכל מקרה שלא יהיה תמיד כאשר משהו משתבש רוץ אל דוושת הברקס מכיוון שהיא הכי חשובה במניעת נזק במקרה כזה.

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם

אני לא איש טכני, אבל השתמשתי הרבה מאוד בשיטה של בלם היד. בתזמון נכון אתה חוסך את שחיקת המצמד ולא גורם שום נזק. השיטה שאתה מציע גורמת לשחיקה מהירה של המצמד. כמוכן - היא מקובלת ברכב דיזל בזכות המומנט הגדול בסל"ד נמוך, אבל מומנטט זה חסר ברכבי בנזין ולכן עדיף להחזיק את הרכב עם בלם היד.

בכל מקרה שתי השיטות מצריכות קצת תרגול.

לפותח השרשור - אם השקעת בשיעורי נהיגה - מדוע לא תקח שיעור בחיפה עם דגש על זינוק בעליה, וברכב בנזין?

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

השיטה שאני הצעתי היא השיטה המקובלת והנכונה לזינוק בעלייה ואותה מלמדים בבתי ספר מקצועיים לנהיגה בכל העולם.

נכון שישנה שחיקה במצמד (כמו בכל חיבור בין המנוע למונע - בסוף זהו תפקידו של המצמד) אבל בשיטה השנייה של בלם היד ישנה גם שחיקה של הבלם (מכיוון שמועבר כוח לגלגלים בזמן שהבלם מופעל) וגם שחיקה גדולה הרבה יותר במצמד שכעת מחבר בין המנוע למונע כאשר המנוע מסתובב במהירות גבוהה הרבה יותר (כי הוא צריך להתגבר על כוח הבלם) והמצמד סופג את כל האנרגיה הזאת בבת אחת ולכן ניזוק יותר. בנוסף ישנה בעיה בטיחותית עם הביצוע הנ"ל מכיוון שרוב הרכבים הם בעלי הנעה קדמית וברובם הגדול בלם היד עובד אך ורק על הבלמים של הגלגלים האחוריים ולכן יכול להיווצר מצב שבו הגלגלים הקדמיים מסתובבים ומניעים את הרכב קדימה בזמן שהבלם עדיין מופעל על האחוריים ולכן גורם להם לאבדן אחיזה (כפי שקורה שמושכים בלם יד בזמן נסיעה) ומשם הדרך לגלגלים אחוריים שמקדמים את הקדמיים (או בשפת הרחוב - צלחת) מצטמצם.

כמובן שהכל תלוי בכמה כוח תפעילו בתהליך אך לא לכולנו יש רגליים רגישות שיודעות לשחק על הבדלי הסל"ד הקטנים הללו.

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם

don't shoot - אני לא יודע מה מלמדים בבתי הספר לנהיגה מתקדמת ויש לי חשד שאתה פשוט לא מכיר את הטכניקה.

אני יודע איך אני נהגתי לבצע זינוקים בעליה ב-25 השנים שבהן נהגתי ברכב ידני בחיפה (ומאז שעברתי לאוטומט בבית- בעת שכירת רכב באירופה). שום בעית בטיחות ושום שחיקה. הבלם לא סובל משחיקה כיון שמדובר במצב סטטי - תנועת הגלגלים מתחילה כאשר הוא משוחרר, ולכן אינו נשחק, והמצמד מחובר בתנועה מתואמת של לחיצה על הגאז, הרמת המצמד ושחרור בלם היד, כך שלמעשה הוא אינו שחק יותר מאשר בהחלפת הילוך שגרתית, ובודאי פחות מהשיטה שאתה מדבר עליה, של החזקת הרכב על "half clutch" למשך זמן יחסית ארוך.

גם מבחינת בטיחות אין בעיה כיון שמי שירים את המצמד גבוה מדי בעת שבלם היד מופעל יגרום להדממת המנוע ולא להחלקת הרכב.

כמובן שצריך לדעת את הטכניקה ולתרגל אותה, אבל מורה טוב עושה זואת בשעה-שעתיים. כבר כתלמיד נהיגה הצלחתי לבצע זינוק בעליה תוך פניה בהילוך שני (אני לא שמתי לב שלא העברתי לראשון, המורה לא העיר לי על מנת לראות מה אני מסוגל לעשות). ואם כ-noob עשיתי זאת אין סיבה שנהג מנוסה לא יצליח בפעולה.

פורסם

בשימוש בבלם היד על-מנת להחזיק את הרכב בעלייה נדרש להוסיף את הכוח לפני שחרור הקלאצ' אחרת המנוע יידום (בגלל שהוא מוחזק במצב סטטי ע"י הבלם) ותוך כדי לשחרר את בלם היד (שוב כדי ליצור פעולה שלא תגרום להתדרדרות אחורה). בפועל מה שקורה שהקלאצ' מחובר בסל"ד גבוה יותר. אתה מוזמן לצלם את מד הסל"ד שלך שאתה עושה את זה ולראות בעצמך. אין דרך לעשות את מה שאתה מציע ללא שימוש בסל"ד גבוה יותר בחיבור ולכן השחיקה גבוהה יותר.

החזקת הרכב ב"חצי קלאצ'" כמו שציינת לוקחת בדיוק את השניה של המעבר של הרגל הימנית מדוושת הבלם לדוושת הגז. נהג מיומן יעשה את זה בזמן קצר יותר או אפילו תוך כדי שחרור הקלאצ' ולכן כמעט ולא תהיה שחיקה עודפת.

ולגבי שחיקת הבלם, הרפידה עצמה לא נשחקת כי המצב הוא סטטי, אבל על המערכת מופעלים לחצים הרבה יותר גבוהים מבלימה רגילה כי הם צריכים להתנגד לכוח מנוע בהילוך ראשון שזה המון לבקש ממערכת הידראולית-מכנית. וברכב אוטומטי, אני פחות בקיא, אבל לדעתי אתה עושה גם חיים קשים לממיר המומנט שלך...

• תוכן חדש...