Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רמזורים טוב או רע?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5165 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא יודע אם זה המקום להוריד את הקשה לי על הלב,_אבל כל יום אני אומר שאני אכתוב ע"ז ובסוף זה נישכח ממני..._אבל יש גבול לחוצפה.

ואני מדבר על "כניסה לצומת מרומזרת כאשר אין לך מקום"_וע"י זה אנשים שרוצים לחצות את הצומת בזמן הקטן שיש להם והמותר,_אינם יכולים לעשות זאת, היות ויש כמה וכמה אנשים שלא אכפת להם וחוסמים את נתיבם. אף על פי שהם נקראים"עבריני תנועה",_כי הם חוצים באדום מלא, זה א' ו ב' - אין לך מקום, למה להידחף?!

ואני מדבר על צומת יצחק שדה רח' המסגר ת"א בשעה 8:30 בבוקר.

מה עושים עם הבעיה הזו?

תודה

פורסם

בעקרון משטרה אמורה לתת דו"ח לנהגים על כניסה לצומת לא פנוי ע"פ תקנה 65, 6 נק' + 500 ש"ח קנס.

העניין שאין אכיפה בנושא.

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

פורסם
לא יודע אם זה המקום להוריד את הקשה לי על הלב.אבל כל יום אני אומר אני יכתוב ע"ז ובסוף זה נישכח ממני..אבל יש גבול לחוצפה

ואני מדבר על "כניסה לצומת מרומזרת כאשר אין לך מקום"וע"י זה אנשים שרוצים לחצות את הצומת בזמן הקטן שיש להם והמותר...אינם יכולים לעשות זאת היות ויש כמה וכמה אנשים שלא אכפת להם וחוסמים את נתיבם אפי' שהם נקראים"עבריני תנועה"כי הם חוצים באדום מלא זה א' ו ב' אין לך מקום..!! למה להידחף??

ואני מדבר על צומת יצחק שדה רח' המסגר ת"א בשעה 8:30 בבוקר

מה עושים עם הבעיה הזו??

תודה

המגיב לפני צודק, זה לא חוקי ומעצבן ואין אכיפה. מה שאפשר לעשות, זה לנסות לנופף לנהג לעצור, לפני שהוא ממשיך לחסום קדימה. זה לפעמים עובד, והם עוצרים באדום :-)

וכן, זה בהחלט המקום לפרוק את אשר על ליבך, למה לא? חחח

פורסם
המגיב לפני צודק, זה לא חוקי ומעצבן ואין אכיפה. מה שאפשר לעשות, זה לנסות לנופף לנהג לעצור, לפני שהוא ממשיך לחסום קדימה. זה לפעמים עובד, והם עוצרים באדום :-)

וכן, זה בהחלט המקום לפרוק את אשר על ליבך, למה לא? חחח

כן אבל לא תמיד אתה הראשון ברמזור,פעמים שאתה מסתרך אחרי 6 מכוניות ,כך שאין לך אפשרות לסמן משהו.

פורסם

לדעתי יש מה לעשות.

שלב ראשון, תצטרך להשיג טנק...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לדעתי יש מה לעשות.

שלב ראשון, תצטרך להשיג טנק...

מישהו יכול למצוא את מבחן הדרכים של "אוטו" (או "טורבו") מיולי-אוגוסט 1982?

סקירה מהנה במיוחד של רכב אמריקאי לא מפנק - זלדה M-113.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

טנק?ואני קראתי בחתימתך שברווז זה לא עוף דורס,עם רכב או בלי,אתה עבדת עליי.

למרות שבמקרה הזה אני לגמרי בדעתך,טנק ללא ספק יעזור.

את טעם נרכש,את כמו בירה,כמו סיגריות,כמו קפה.

פורסם

אי לכך ובהתאם לזאת, אם יש לי רכב מג'ייף ולא אכפת לי לעקם קצת את הטמבון, וכשקורה דבר כזה לתת נשיקה לרכב בדלת,

זה מכוסה מבחינת החוק? הרי הוא היה בצומת באדום, אני נכנסתי בירוק, אז ביבש הוא גרם לתאונה לא?

2017 Citroen C3 Shine

פורסם

תופעה דוחה!! כולנו עדים לזה כל יום, אם כל אחד יסתכל על עצמו, כולנו נרוויח. לא נכנסים לצומת לא פנויה! גם אם ירוק!! לא עוקפים (אלא אם מצב שמחייב ואין ברירה אלא) כשעוברים צומת מרומזרת! פשוט לא!!

פורסם

לא צריך טנקים. צריך לבנות מחלפים כדי שהתנועה תיהיה זורמת. בחלק מהמקומות עושים את זה וזה יפתור בעייה של פקקים לכמה שנים טובות קדימה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ומה תעשה כשגם המחלפים ייסתמו? תבנה עוד כביש מעל הכביש הקיים?

הפתרון האמיתי אצלך בחתימה - תחבורה ציבורית יעילה.

פורסם

בצפון הייתה בעייה קשה עם פקקים - בנו מחלף בצומת המוביל, הרחיבו כביש וגם בשעות העומס התנועה זורמת. בונים מחלפים נוספים באיזור וגם זה אמור לשפר את המצב ולקצר זמני נסיעה. אם בונים חכם מחלף הוא לא ייסתם. בדיוק היום נסעתי באיזור הזה בשעות העומס כאשר כולם חוזרים מעבודה ולתדהמתי גיליתי שלא היה פקק.

תחבורה ציבורית יעילה, מקווה שיבוא יום וגם זה יגיע - במיוחד רכבת בצפון מאיזור כרמיאל עד למרכז. אבל זה ניראה עד כדי כך מעבר לאופק שאני לא רואה מתי זה יקרה בפועל. אוטובוסים לא לחלוטין מספקים את הסחורה מכיוון שעדיין הם נוסעים באותם כבישים כמו שאר הרכבים ולא בכל מקום יש נתיב תחבורה תיבורית כי אין בשבילו מקום. מטרונית שבנו באיזור הקריות זה מעניין, אבל מדובר על נתיב צר מאוד שאוטובוס בקושי נכנס לשם והם נוסעים מהר - זה דורש דיוק רב. עם אוטובוס מפרקים זה עוד יותר מסובך. במצב רגיל זה היה צריך להיות מסילת ברזל לרכבת קלה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

tzvipper - כמה הערות:

1 מחלפים לא תמיד ניתנים ליישום - הם דורשים שטחים עצומים שלא תמיד נמצאים בנמצא, ודווקא הצמתים הבעייתים ביותר - אלה עם רצפים של רמזורים במרחקים קצרים שקשה לתאם ביניהם - נצאים בתוך הערים, במקומות בהם השטחים הנדרשים לבנית מחלף כבר בנויים.

2. התנהגותם של נהגים אינה ניתנת לחיזוי. קראתי לפני מספר שנים מאמר ב-scientific american שבו תיארו מצבים שבהם בנית מחלפים לא פתרה בעיות ואף החמירה אותן, בגלל התנהגות לא צפויה של הנהגים - עד כדי צורך בשינויים במבנה הכבישים, לפעמים מספר איטרצמיות עד השגת המטרות.

3. רכבות קלות אינן בהכרח מהירות באופן אבסולוטי. יתרונן נובע מחד מכך שהן מסיעות מספר גדול של נוסעים על שטח קטן, מאידך מכך שהן מקבלות עדיפות, הן בנתיבים ייעודיים והן בצמתים, בין השאר על ידי תכנון נכון של רמזורים, כולל רמזורים "חכמים" המזהים את הכב המגיע ונותנים לא עדיפות. הבחירה בין רכב הנוסע על גומי או על מסילה נובע משיקולים אחרים, במקרה של חיפה כנראה במיוחד משיקולים אסתטיים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ואם חלילה תעצור כשאין לך אפשרות להתקדם הרוב המוחלט של הנהגים יתחילו לצפור לך ואולי לעקוף אותך מהצד בזמן שאתה זה שהיית בסדר (שזה גם אומר שאם הרוב טוענים שהמהירות המותרת נמוכה מדי, לא הופך את זה לנכון).

רמזורים זה רע בגדול אבל אם יודעים לעבוד איתם ועובדים איתם כמו שצריך לא אמורות להיות היתקלויות. תאונות קורות סך הכל כי נהג כזה או אחר חצה באדום וזהו...

יותר טוב מחלפים עם נתיבי האצה/השתלבות ארוכים באופן שלא מאפשר התנגשות גם אם תרצה. זה גם ימנע את העצירות שגורמות להאטה ופקקים ויזרים את התנועה.

פורסם

רמזורים נועדו למטרה אחת בלבד - הסדרת תנועה על מנת למנוע תאונות. לא כדי לזרז את התנועה ולא לשום מטרה אחרת.

אניחייב לומר שנסיוני הוא שדווקא כאשר אני ממתין בירוק לפינוי הצד הרחוק של צומת אני סובל ממעט צפירות מאחור, בהשואה לתזמורת שפוצחת בחצרוץ עם הופעת האדום-צהוב.

• תוכן חדש...