Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5190 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במידה ואני רוצה להתקבל, יש צורך בפסיכומטרי? יש תנאי קבלה כלשהם?

ממה שהבנתי - הלימודים עצמאיים, מס' פעמים בשבוע יש הרצאה ומן הסתם צריך לבוא למבחנים. האם זה מדוייק?

במידה ועשיתי תואר ראשון שם, אוכל להתקבל לאוניברסיטה אחרת לתואר שני? או שיש צורך בפסיכומטרי וכו'?

המצב שלי הוא כזה - אני כרגע חייל עם עוד 9 חודשים עד השחרור והמון המון זמן פנוי גם בצבא וגם בבית אפשר לסדר. חשבתי לעצמי, אולי אתחיל עכשיו כבר ללמוד לתואר ראשון על מנת לא לבזבז זמן.

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין צורך בפסיכומטרי, אין תנאי קבלה.

במידה וסיימת תואר תוכל להתקבל לתואר שני באוניברסיטה רגילה, הכל כפוף לממוצע שלך כמובן.

קח בחשבון ש-9 חודשים זה כלום זמן בקנה מידה של האוניברסיטה הפתוחה. אנחנו נמצאים עכשיו באמצע סיסמטר, כך שתוכל להתחיל הלכה למעשה את הלימודים רק באזור יולי (שיפתח סיסמטר קיץ). אז תוכל להירשם לקורסים אבל בדרך כלל מומלץ להירשם רק לקורס אחד או שניים בסיסמטר הראשון, לא יותר. כך שבסך הכל מדובר פה על "חיסכון" של קורס אחד מהתואר. זה נחמד, זה נותן לך איזה שהיא נקודת פתיחה טובה אבל זה לא ממש נחשב "להתחיל לימודים".

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לאוניברסיטה הפתוחה כל אחד יכול להתקבל. לא צריך בגרות ופסיכומטרי.

יש קורסים עם הנחיה (מפגש עם מרצה) יש קורסים בהם המפגש מצולם ומשודר חי באינטרנט ואפשר לשאול שאלות בצ'אט.

לקורסים מתקדמים צריך פטור מאנגלית, בחינת אמיר דומה מאוד לפרק של אנגלית בפסיכומטרי, מומלץ לגשת לבחינה הממוחשבת של האוניברסיטה הפתוחה!

מומלץ ללמוד לבחינה וגם לנסות לגשת יותר מפעם אחת.

בהתאם לציון בבחינה פוטרים אותך מקורסים באנגלית או מחייבים אותך במספר קורסים.

פורסם

יש קורסים עם הנחיה רגילה (מפגש כל 2 שבועות בממוצע) ויש כאלה עם הנחיה מוגברת (מפגש כל שבוע בערך) בתוספת תשלום.

הייתי ממליץ לך ללכת על מפגשים פנים מול פנים (עדיף על מפגשים מוקלטים או לשבת מול "מנחה בתוך מסך")

פורסם

Tzvika-Pick - למה לי לחכות עד סיום השירות הצבאי אם אני כבר יכול להתחיל ללמוד עכשיו? אתחיל לאט ואז אחרי שאשתחרר אגביר את הקצב. ככה בעוד מס' שנים אצא עם תואר ואז אוכל כבר להמשיך לתואר שני שם או להתקבל לאוניברסיטה אחרת וללמוד לתואר שני. כמובן גם לעבוד וכו' וכו'.

האפשרות השניה היא לסיים שירות צבאי, ללמוד לפסיכומטרי ולהתקבל לאוניברסיטה כלשהי או לחלופין בלי פסיכומטרי ללכת לאוניברסיטה הפתוחה ולהתחיל לימודים. אז למה שלא אתחיל לעשות זאת כבר עכשיו? גם אם אתחיל חודש מוקדם יותר זה כבר טוב, לא?

אני מתכוון שאין לי סיבה לא להתחיל ללמוד עכשיו ולחכות עד אחרי הצבא. אני סתם אבזבז עכשיו 9 חודש לשווא..הלא כך?

יש משהו שאני מפספס? או שבמצב שלי כן יתאים לי ללמוד?

פורסם

1. אם בכוונתך ללמוד כעת מספר קורסים בפתוחה ואז לעבור לאחת האוניברסיטאות המסורתיות - כדאי לך לבדוק אם יש הכרה בקורסים של הפתוחה ובאיזה מהם. סה"כ אם תגיע לסמסטר הראשון עם כמה נקודות מהפתוחה הרי שתקל על עצמך את ההתאקלמות באוניברסיטה כאשר תגיע ללימודים בהיקף מלא.

2. התואר של הפתוחה מוכר, אולם בד"כ הלימודים נמשכים לפחות 6 שנים ומתאימים למי שזמנו אינו בידו. אם יש לך האפשרות הטכנית והכלכלית ללמוד באוניברסיטה מסורתית יש בכל יתרון כיון שהלימודים יותר קצרים.

3. הלימודים בפתוחה מצריכים הרבה מאוד משמעת עצמית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הסיבה לכך שהפתוחה קורצת לי היא שכרגע זו האופציה היחידה שלי להתחיל את הלימודים בזמן הקרוב. אני כרגע לא עסוק בכלום ואני מרגיש שאני מבזבז את הזמן שלי. לכן, למה שלא אתחיל ללמוד? זו הסיבה שאני מתעניין בזה עכשיו.

אני ממש לא מתכוון ללמוד 6 שנים לתואר ראשון. הכיוון שלי הוא בערך 4 כסטנדרט. או שהדבר אינו אפשרי בפתוחה?

מבחנתי, לחכות 9 חודש על מנת לסיים את הצבא, אח"כ להתחיל לעבוד וללמוד לפסיכומטרי ולהתחיל לימודים המון זמן אחרי זה לא כלכך קורץ לי כאשר יש לי את האופציה להתחיל ללמוד כבר עכשיו.

פורסם

מרץ זה דבר נפלא וטוב מאוד לקרוא שיש לך הרבה ממנו. אבל...

לרוץ ולהתחיל עכשיו תואר בפתוחה זה לא בהכרח פיתרון יעיל. שוב, במקרה הטוב עד לסוף השירות הצבאי שלך תספיק לעשות שני קורסים. שניים מתוך כמעט 50 שאתה צריך לעשות בשביל תואר ראשון בהנדסה (למשל). שני הקורסים האלו יקשרו אותך בצורה די מחייבת לאוניברסיטה הפתוחה, כיוון שלא כל מוסד לימודים אחר יכיר בקורסים האלו אם תרצה לעבור אליו. אלו שכן יכירו, ידרשו ממך ציונים גבוהים בקורסים האלו (מעל 80-85), ציונים שקשה מאוד להשיג כשלומדים קורס ראשון באוניברסיטה לבד בתקופת הצבא ואין במי להעזר.

אז כן, אני מאוד שמח לקרוא שאתה רוצה לעשות משהו פרודקטיבי בזמן שלך (וקצת פחות שמח לקרוא על האבטלה הסמויה של צה"ל) אבל שים לב שאתה לא נכנס לתוך משהו שיבזבז את זמנך לריק.

נ.ב - מבחינה טכנית, יש אפשרות לסיים תואר בפתוחה גם בפחות מ-4 שנים. מבחינה מעשית, נדירים המקרים שמסיימים בפרק זמן כזה.

פורסם

1. בדוק את האפשרות ללמוד כבר כעת לפסיכומטרי - זה יהיה ניצול מצויין של הזמן.

2. אני כלל לא נגד לימודים בפתוחה בעת השירות הצבאי - להפך, זה יכול להקל עליך את הסמסטר הראשון כאשר תגיע לאוניברסיטה בהיקף מלא. עם זאת כדאי לך לברר אם יש הכרה בקורסים. בכל מקרה - אם תלמד בפתוחה קורסים שרלוונטיים להמשך הלימודים הרי שהידע שתצבור יקל עליך כאשר תקיע לקורס המקביל באוניברסיטה. הבעיה היחידה היא העלות.

3. נסיוני הוא שהאוירה בצבא אינה נוחה ללימודים. אם אתה מסוגל לעמוד בכך, או שאתה נמצא בבית מספיק זמן על מנת ללמוד - נצל את הזמן.

4. אתה יכול ללמוד בפתוחה גם קורסים להרחבת הידע שלך בלי קשר ללימודים בהמשך, אלא רק להנאתך. למשל - בשעתו היו קורסים לשפות זרות. השאלה הינה, שוב, האם מבחינה טכנית אתה יכול לעמוד בדרישות הקורסים. יש גם סיכוי שקורסים כאלה יוכרו כחלק מלימודי הבחירה החופשית כאשר יש דריש לכאלה (למשל - בתארים ההנדסיים בטכניון יש דרישה ל-8 נקודות של השכלה כללית, שיכולות להגיע, למעשה, מכל הפקולטות, כולל ספורט).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני מתכוון מבחינה מעשית. מה שאפשרי בתיאוריה לא כלכך מעניין אותי.

קצת מפחיד שבאמת אני אקשר לאונ' הפתוחה ואהיה תקוע.

לפני מס' שנים עשיתי קורס וניגשתי סתם בשביל לדעת איך זה נראה כדי שבפעם הבאה כשאגש ברצינות, יהיה לי כבר ידע מסויים בנושא ותהיה לי נק' פתיחה טובה.

פסיכומטרי זהו דבר שאני לא כל כך אוהב לחשוב עליו ודי מפחיד אותי האמת. ככה שחשבתי שבמקרה של האונ' הפתוחה אני גם אעשה תואר וגם כשארצה להמשיך לשני, לא אצטרך לעבור פסיכומטרי.

בכל מקרה, כנראה שאתחיל עכשיו לכיוון של לימודים עצמאיים לפסיכומטרי ואז לקראת סוף השירות אקח קורס ואז אגש ובמידה ואקבל ציון שיתאים, אלך ללמוד כבר באוניברסיטה רגילה או במידה ואחליט אחרת, במכללה כזו או אחרת.

פורסם

אתה חושב על תואר שני ופסיכומטרי זה מה שמפחיד אותך?!

מה הכיוון שלך בכלל? תחום הנדסי? תחום ריאלי? תחום כלכלי? אתה רוצה תואר כי אמרו לך שצריך?

פורסם

אני רוצה ללמוד כלכלה.

אני צריך תואר כדי שיהיה לי ידע בתחום. אני לא יכול ללמוד למשל להיות מתכנת בלי ללמוד תכנות.

מן הסתם גם יש המון מקומות שדורשים תואר על מנת להתקבל לעבוד שם.

פורסם

שאלה - כמה בערך עולה שכר הלימוד לשנת לימודים באוניברסיטה רגילה וכמה עולה במכללה? במה שונה האוניברסיטה מהמכללה?

פורסם

לגבי השוני של אוני' ממכללה אני ממליץ לך לבצע חיפוש. הנושא עלה פה המון (המון!) ואם הוא יעלה גם באשכול שלך, אתה מהר מאוד תגלה שהאשכול הופך ל"מה יותר טוב", והסיכוי שתקבל תשובה לשאלה שלך, קטן עם הצטברות הדפים (והם יצטברו).

בקשר לשכר הלימוד: ישנן מכללות עם שכר לימוד אוניברסיטאי (10K~) ויש כאלו יקרות יותר.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.

• תוכן חדש...