Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5191 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי מה לומדים בפתוחה למשל(הייתי אמור ללמוד שם לתואר כיתה י׳).

בכל מקרה כמו שאמרתי, אני לא רואה את עצמי מתכנת הבוקר עד הערב.

כרגע התכנית שלי היא כזו- נשארו לי 8 חודשים בערך עד השחרור.

התחלתי ללמוד לפסיכומטרי וזה מה שאעשה עד השחרור. לאחר השחרור אעשה כמה שיותר מהר קורס ואז אגש לבחינה עצמה.

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

סתם מתוך עניין נכנסתי לתנאי קבלה לאוניברסיטאות. לפי השקלול של הציון בגרויות שלי באונ' תל אביב ( 95.18 ) אני צריך 730 בפסיכומטרי על מנת להתקבל ללמוד כלכלה. WTF?!

באונ' העברית השקלול שלי הוא 9.67 .

איך הממוצע נחשב כעקרון? ממש גרוע או בסדר או לא יודע מה?

פורסם

אל תפסול אבל מקומות כאלו (במיוחד לא בתחום הכלכלה , במיוחד לא הבין תחומי - הרבה מהמחזור שסיים איתי כלכלה עובד כתקציבאים , בבתי השקעות ועוד ממה שהתרשמתי) בגלל זה - יש הרבה מלגות ושווה לך לבדוק אם אתה נופל לתוך הפרמטרים של אחת.

אוי נו באמת, הם התקבלו לתפקידים כאלה כי אבאל'ה שמימן להם 30K בשנה שכר לימוד סידר להם גם את הג'וב אחרי הלימודים.

לקבל ג'וב של תקציבאי אפילו בוגרי אונ' מתקשים מאוד לקבל ישר בסיום התואר, אז בוגר מכללה? :roll:

(OO=[iIIIII][iIIIII]=OO)

פורסם

הבנים שלי קוראים למוסד בהרצליה "בין טחוני"

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
סתם מתוך עניין נכנסתי לתנאי קבלה לאוניברסיטאות. לפי השקלול של הציון בגרויות שלי באונ' תל אביב ( 95.18 ) אני צריך 730 בפסיכומטרי על מנת להתקבל ללמוד כלכלה. WTF?!

באונ' העברית השקלול שלי הוא 9.67 .

איך הממוצע נחשב כעקרון? ממש גרוע או בסדר או לא יודע מה?

ממוצע 95-96 כולל בונוסים? זה לא גבוה...

יכול להיות שמצאת לך עוד עיסוק לחודשים הקרובים - שיפור בגרויות. מועדי הקיץ מתקרבים במהירות.

אוי נו באמת, הם התקבלו לתפקידים כאלה כי אבאל'ה שמימן להם 30K בשנה שכר לימוד סידר להם גם את הג'וב אחרי הלימודים.

לקבל ג'וב של תקציבאי אפילו בוגרי אונ' מתקשים מאוד לקבל ישר בסיום התואר, אז בוגר מכללה? :roll:

אל תזלזל, יש לא מעט אמת במה שהוא כתב.

בתחום הזה הרבה יותר חשוב הקונקשיין מאשר הלוקשיין של הלימודים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ציוני מתמטיקה לא מעודכנים אצלי בתעודה היות ושיפרתי.

בעל מקרה, אני לא חושב שאבזבז את זמני בלימוד ספרות, תנ״ך ולשון.

אני מעדיף במקרה כזה לבחור מכללה טובה וללכת ללמוד שם.

בלי קשר לזה - שאלה - מי שרוצה לעסוק בהשקעות וכו׳ צריך ללמוד מה? כלכלה ומנהל עסקים או מימון או מה ?

פורסם

בלי קשר לזה - שאלה - מי שרוצה לעסוק בהשקעות וכו׳ צריך ללמוד מה? כלכלה ומנהל עסקים או מימון או מה ?

לא זה ולא זה - אם אתה רוצה להתעסק בהשקעות תלמד לתעודת יועץ השקעות - זה הרבה יותר פרקטי ויישומי.

תואר בכלכלה וניהול לא ייתן לך שום כלי לעיסוק בהשקעות.

לחילופין אולי כדאי לך לשקול תואר בחשבונאות - אמנם זה לא קל אבל תצא בסוף עם ידע ותואר שיאפשר לך להתעסק בספקטרום מאד רחב של תחומי כלכלכה/השקעות/מימון וכד' (תלוי במה תבחר להתמחות)

יוסי

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

אם הם התקבלו כתוצאה מפרוטקציות או מקשרים שהם יצרו במהלך הלימודים - זה לא פחות לגיטימי מכל שיטה אחרת. הרבה מאוד מקומות בעולם מתגאים בזה , ומערכת ההשמה ותמיכה בבוגרים של המרכז היא לא פחות ממדהימה.

אפשר לקרא למוסד איך שבא לכם ולהתלונן שרק "טחונים" נמצאים שם.

בפועל זה לא ממש נכון , ומבחינת רמת הלימודים בו - בהרבה תחומים היא נחשבת גבוהה מאוד (ולמדתי גם בת"א) , ותנאי הקבלה לא ממש כאלו קלים.

לגבי הממוצע - 95 ומשהו והפסיכומטרי שלך לא יכניסו אותך כמעט לשום תואר באוניברסיטה.

שאר הבגרויות שלך כנראה די נמוכות ואתה חייב לשפר פיסיקה.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

הבגרויות בממוצע כולן 75. מלבד אנגלית מחשבים אקולוגיה ומתמטיקה. אין לי פיזיקה.

ידע בכלכלה וניהול זה יתרון די גדול למי שרוצה להתעסק בדברים שנוגעים בכלכלה וחברות שונות, לא?

אם אני ארצה להשקיע בחברה מסויימת איך אדע אם יש לה פוטנציאל וכו׳ ?

אני צריך לדעת לזהות דברים מסויימים ולדעת לפרש את מה שאפשר לקרוא בדוחות של החברה וכו וכו.

אני ככל הנראה אלך למכללה כי כמו שנאמר גם, הבגרויות שלי לא יכניסו אותי לאונ׳.

השאלה היא איזו נחשבת טובה, מה תנאי הקבלה וכמה זה עולה.

בלי קשר - על מנת להתקבל לעבוד בבית השקעות למשל, צריך תואר, לא?

עוד שאלה - ישנם קורסים הרי שמלמדים על בורסה וכו. יש דברים כאלו בערב?

ידוע למישהו על קורסים כאלו בכלל?

פורסם

ה 2 שקל שלי...

שהייתי בצבא (בקרבי) התחלתי ללמוד בפתוחה כשנה לפני השחרור בסך הכל 3 קורסים.

עשיתי את זה נטו בשביל הכיף.

שהשתחררתי הבנתי שיש "אפיק מעבר" בו אתה עושה עוד מספר קורסים וממשיך לאוניברסיטה על פי הסכם קבלה (ממוצע, קורסים מסויימים שצריך וכו'). השלמתי את הקורסים שנדרשו במשך שנה במקביל לעבודה מאומצת, והתקבלתי ל 3 אוניברסיטאות.

סיימתי לא מזמן את התואר בתל אביב ובמחשבה לאחור אני חושב שהבחירה באפיק טובה אבל יש בה חסרונות.

היתרונות:

במקום להיבחן פעם פעמיים בפסיכומטרי לומדים תכלס קורסים שנותנים פטור.

אפשרות לראות אם מתחברים לתחום (הסיכון בכך שאם לא מתחברים נשארים כמעט בלי כלום ביד).

דרך נוחה להיכנס לאוניברסיטה.

חוסך זמן, חברי מהצבא שטסו כמוני אחרי הצבא וכו' מסיימים שנה אחרי.

החסרונות:

האפשרות לשלב חוגים באוניברסיטה קיימת אך מוגבלת יחסית.

אם אתה לא מתחבר למקצוע אז מתחילים מאפס.

ישנם אנשים שלא עומדים בדרישות האפיק או מורחים אותו מבחינת הזמן.

פורסם

אם בכל זאת תחליט ללמוד בפתוחה תתייעץ בנוגע לשילוב של הקורסים שאתה לוקח ואיזה קורס לקחת אחרי מה.

זה נכון שלחלק מהקורסים שי קורס אחר כתנאי סף אבל זה לא מספיק - כדאי שתדע מה רמת הקושי של כל קורס ואיזה קורסים כדאי לקחת לפני הקורסים הבאים.

יש בפתוחה יועצים שיכולים להכווין אותך למרות שזה מאד תלוי על מי נופלים .

תרגיש חופשי להתייעץ.

יוסי

פורסם

הבעיה היא שכרגע אני בכלל לא יודע מה אני רוצה ללמוד. שמעתי על יריד תעסוקתי לקראת השחרור, יש דבר כזה? מישהו יכול לשפוך קצת פרטים?

מעבר לזה, איפה אני יכול לקבל הכוונה משהו בסגנון של - 'אני רוצה לעסוק בX' והתשובה שאקבל 'אתה צריך ללמוד ___' ?

פורסם

כמו שאמרתי לך - אם אתה רוצה לעסוק בהשקעות ושוק ההון תלמד לתעודת יועץ השקעות , אם תרצה תוכל אח"כ ללמוד גם תואר בכלכלה וניהול שייתן לך שורה יפה בקו"ח.

אם אתה רוצה לעשוק בתחום הפיננסי ולא סגור על מה - המלצתי היא ללמוד תואר בחשבונאות משם הדרך לכל שוק ההון הרבה יותר קלה.

• תוכן חדש...