Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5191 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תואר בחשבונאות הוא שונה ממה שלומדים בתיכון אלו שמרחיבים חשבונאות סוג 2-3 (משהו כזה)?

למה דרך חשבונאות הדרך לשוק ההון היא קלה?

האם התואר נחשב או שזה תואר שלא כלכך "מושך"?

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

http://www.minhal-college.org.il/campaigns/default7.asp?gclid=COT664-Zwa8CFQpb3wodTnYHyw

זה למשל מסלול של המכללה למנהל. למישהו יש תגובה על זה? מוסד טוב/לא טוב? נחשב לא נחשב? הקורס הוא בזבוז זמן או שהוא בעל ערך? הכוונה היא האם כדאי לי להשקיע בדבר הזה ספציפית למשל במכללה למנהל.

מה דעתכם על מכללת מיטב? משהו ששווה לחשוב עליו או שזה מוסד שלא נחשב כבעל ערך כלשהו?

פורסם
לאיזה תואר למדת?

הממוצע שדורשים, קשה להתעלות עליו?

בדרך כלל הדרישות די גבוהות (לפחות במדמ"ח)

אם בכל זאת תחליט ללמוד בפתוחה תתייעץ בנוגע לשילוב של הקורסים שאתה לוקח ואיזה קורס לקחת אחרי מה.

זה נכון שלחלק מהקורסים שי קורס אחר כתנאי סף אבל זה לא מספיק - כדאי שתדע מה רמת הקושי של כל קורס ואיזה קורסים כדאי לקחת לפני הקורסים הבאים.

יש בפתוחה יועצים שיכולים להכווין אותך למרות שזה מאד תלוי על מי נופלים .

תרגיש חופשי להתייעץ.

יוסי

דווקא אני מכיר הרבה אנשים שקיבלו עצות גרועות מאוד מהיועצים של הפתוחה, הכי כדאי להתייעץ עם מישהו שלמד/לומד מה שרוצים ללמוד

אגב, לפחות במדמ"ח הרבה פעמים רשום שדרוש ידע קודם של קורס אחר וזה ממש לא נכון

הבעיה היא שכרגע אני בכלל לא יודע מה אני רוצה ללמוד. שמעתי על יריד תעסוקתי לקראת השחרור, יש דבר כזה? מישהו יכול לשפוך קצת פרטים?

מעבר לזה, איפה אני יכול לקבל הכוונה משהו בסגנון של - 'אני רוצה לעסוק בX' והתשובה שאקבל 'אתה צריך ללמוד ___' ?

זה עוד יתרון של הפתוחה, אתה יכול לקחת קורס/ים שמתאימים לכמה תארים ולהחליט בהמשך (אם ידוע לך הכיוון)

פורסם

דווקא אני מכיר הרבה אנשים שקיבלו עצות גרועות מאוד מהיועצים של הפתוחה, הכי כדאי להתייעץ עם מישהו שלמד/לומד מה שרוצים ללמוד

אגב, לפחות במדמ"ח הרבה פעמים רשום שדרוש ידע קודם של קורס אחר וזה ממש לא נכון

+1

ה"יועצים" האלה רק רואים כסף בעיניים והם יגידו כול דבר בשביל לקבל אותו.

חבר שלי שלמד בפתוחה, שרף כסף על 2 קורסים סתם, כי היועצים האלה אמרו לו שאין שום בעיה ללמוד הנדסה עם 3 יחידות מתמטיקה...:screwy:

פורסם

אתה לא תאמין איזה שלל סיפורי סבתא סיפרו לו...

"הנדסת תעשייה וניהול, זה לא כמו שאר ההנדסות, שם המתמטיקה הרבה יותר קלה"

"קח את הקורס "מבוא לכלכלה", הוא משקף בדיוק את מה שיהיה בתואר"

מגוון רחב, העיקר שתשלם.

פורסם

מזכיר לי את מה ששכנע אותי ללמוד הנדסאי...

לפחות הוא קיבל את הבעיטה מוקדם ובזול, יכל להיות הרבה יותר גרוע. אני שרפתי שנתיים וכמעט הפסדתי עוד שנה בקבע. 3 שנים... מפחיד.

מזכיר לי יום פתוח של אוניברסיטה שביקרתי בו, אנשי מכירות כאלה ימכרו קרח לאסקימואים.

פורסם

אני לא מבין גדול, אבל ממה שידוע לי, תואר באוניברסיטה הפתוחה הרבה פחות מוערך מאוניברסטאות אחרות או הטכניון..

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

פורסם
אני לא מבין גדול, אבל ממה שידוע לי, תואר באוניברסיטה הפתוחה הרבה פחות מוערך מאוניברסטאות אחרות או הטכניון..

מהטכניון - אולי.

אבל הוא בהחלט לא הרבה פחות מוערך

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

זה לא כ"כ נכון.

כמו שרשמו פה, התואר של או"פ שווה ערך בשוק לתואר של כל אונ' אחרת, אבל פחות מזה של הטכניון. רק על העובדה שלומדים 4 שנים בלי מסגרת מסודרת מגיע לבוגרים שלהם הערכה.

הטכניון היום זה לא מה שהיה פעם לפני עשור ויותר, היום הרמה במקצועות ההנדסה המרכזיים כמו חשמל ותכנה לא גבוהים יותר מאלה של את"א ואולי גם מבן גוריון.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם
זה לא כ"כ נכון.

כמו שרשמו פה, התואר של או"פ שווה ערך בשוק לתואר של כל אונ' אחרת, למרות שמעט פחות מזה של הטכניון. רק על העובדה שלומדים 4 שנים בלי מסגרת מסודרת מגיע לבוגרים שלהם הערכה.

הטכניון זה לא מה שהיה פעם לפני עשור ויותר, היום הרמה במקצועות ההנדסה המרכזיים כמו חשמל ותכנה לא גבוהים יותר מאלה של את"א ואולי גם מבן גוריון.

אני שמעתי רק דברים טובים על אונ' בן גוריון בתחום ההנדסה, הרבה אנשים שנמצאים כרגע בלימודים אקדמאיים אמרו לי שהיא מס' 2 רק לטכניון.

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם
זה לא כ"כ נכון.

כמו שרשמו פה, התואר של או"פ שווה ערך בשוק לתואר של כל אונ' אחרת, אבל פחות מזה של הטכניון. רק על העובדה שלומדים 4 שנים בלי מסגרת מסודרת מגיע לבוגרים שלהם הערכה.

הטכניון היום זה לא מה שהיה פעם לפני עשור ויותר, היום הרמה במקצועות ההנדסה המרכזיים כמו חשמל ותכנה לא גבוהים יותר מאלה של את"א ואולי גם מבן גוריון.

נסה לבדוק את הדירוגים הבין-לאומיים. לפחות בנחשב ביותר כיום - דירוג שנגהאי - הטכניון מוביל משמעותית על את"א (בתחומים ההנדסיים) ובודאי על ב"ש.

ד"א בדירוג הכללי בד"כ הטכניון מופיע סמוך לאת"א למרות שכלל אין לו ניקוד בתחומי החברה והרוח, מחמאה לפקולטות המדעיות וההנדסיות.

האמת היא שהדירוגים האלה די בעיתיים, הקריטריונים שלהם שונים בתכלית זה מזה ויש לי תחושה שיש בהם לא מעט פוליטיקה. לפני מספר שנים בדקתי את הדירוג של ה-Times - קימברידג' ואוקספורד הופיעו במקומות השלישי והרביעי (בעולם). בדירוג שנגהאי הם נכנסו רק לעשיריה השניה.

.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...