Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מתי מותר לאכול חמץ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5167 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה יכול לאכול אבל אם אתה שומר אז לא יכול להיות לך חמץ כשר.

אם החזקת אותו בבעלותך אז לא שמרת ואם מכרת אותו אסור לך לקנות אותו עד צאת השבת.

אם בא אליך גוי לבקר והביא מאכל כשר אבל חמץ, אתה יכול לאכול לתאבון

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה מה שאני אוהב בדת , במיוחד ביהדות ושומרי המסורת למיניהם (מבלי לזלזל) , כל אחד עושה מה שבא לו עם הקלות משלו ופטורים משלו.

בא לך לראות טלוויזיה בשבת , אבל לא לסוע באוטו כי זה מדליק אש? אתה מסורתי

בא לך לחגוג את חג הפסח כהלכה אבל אתה שומר חמץ במקרר ? אתה מסורתי

בא לך ללכת לפאב בערב ולבית כנסת בבוקר? אתה מסורתי.

וכו' וכו'

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

gt11, זה לא נוגד מה שאמרתי.

המחקרים האלה מראים שיש קשר ביני לבין יהודי טורקיה, ובכן אני לא אומר שלא, אני רק אומר שיש קשר גנטי הרבה יותר חזק ביני לבין גוי רוסי לבין יהודי טורקי. כי וואלה, אם תלך מספיק אחורה אתה תמצא שכול אוכלוסית העולם בסופו של דבר מוצאה מההומו ספייאנס מאפריקה. אז אם אתה מחליט ללכת בצורה כזאת, אז כן, גם כול האמריקאים הם עם.

ודבר שני, מעניין אותי, למה כול הכתבות הבומבסטיות האלה אף פעם לא כוללות את יהודי אסיה ואת יהודי אתיופיה? כי המאמר דווקא כן מדבר על זה, והוא מראה על קשר קלוש ביותר בניהם לבין יהודים אשכנזים(no shit, Sherlock)

davemustaine87

אין דת בעולם שאין בה סיפורי מעשיות ניסים ונפלאות.

ומשום מה היהודים החליטו להגיע חזרה לכאן ( לא כולם ) ולא למקום אחר.

למה הגעת אתה לכאן דווקא?

למעשה הכריחו את רוב היהודים לחזור לפה(אנטישמיות, רדיפות) וכו', במיוחד בתחילת המאה ה-20 כשהאנטישמיות עברה משלב "יהדות זה דת" ל-"יהדות זה גזע".

אני עליתי בגיל 3 לארץ, לא היה לי יותר מדי בחירה בנושא :)

וד"א ,כשההורים שלי הגיעו לארץ, כמו כול העליה הגדולה של שנות ה-90, הם היו פשוט בהלם. הם לא האמינו שיש דבר כזה יהודים שהם לא אשכנזים.

פורסם

פרעות ואנטישמיות היו נחלת היהודים במשך מאות בשנים .

ושוב באתם לכאן למרות שחלק היגרו גם למדינות אחרות , כיוון שכאן מדינת היהודים , היסטורית.

כן , היהודים נפוצו בכל העולם , ויש שוני במנטליות בצבע וכו' אבל האמונה היא אחת והיא החזיקה את כולם במשך 2000 שנה , בין אם נסכים לכך לבין אם לא.

את ההבחנה לא עשו היהודים ,אלא דווקא הגוים שבתוכם ישבו היהודים .

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

האיסור על חמץ בפסח הוא המצאה של התורה ולא המצאה של רבנים, זה אחד מהאיסורים היותר חמורים בנוגע לכשרות.

לא שחסרות המצאות דרבנן (הפרדת בשר וחלב) אבל האיסור הזה לפחות מדאורייתא.

למיטב ידיעתי, חמץ שעבר עליו הפסח מותר באכילה אבל אסור בהנאה. אז תזהר עם לחמניית השום, בעצם תרגיש חפשי.

שנאמר: יין ישמח לבב אנוש, ובירה פי שלוש.

תרבחו ותסעדו!

פורסם

בטח היום בערב, כל המאפיות ייפתחו ויהיו מפוצצות, שלא נדבר על הפיצריות. האמת? זה הכי מצחיק אותי בחג.

אנשים לא אכלו לחם שבוע אחד בלבד ומתנהגים כאילו עבר הרבה, אבל הרבה, יותר זמן :).

שבוע הבא, פיצה!! :oops:

פורסם
gt11,

המחקרים האלה מראים שיש קשר ביני לבין יהודי טורקיה, ובכן אני לא אומר שלא, אני רק אומר שיש קשר גנטי הרבה יותר חזק ביני לבין גוי רוסי לבין יהודי טורקי.

אז זה בדיוק מה שאומרים המחקרים - הדמיון הגנטי בינך לבין יהודי שמוצאו מהולנד, או ממרוקו, או מטורקיה, או מצרפת גדול מהדמיון הגנטי בינך לבין ה"גוי" הרוסי ה"טהור". היוצא מהכלל הוא רק העולים מאתיופיה ומהודו, שאצלם הרכיב הגנטי של האוכלוסיות המקומיות יותר בולט.

נדודי היהודים הם סיפור מורכב ביותר. למשל - אבא שלי, יליד גרמניה, היה משוכנע שהוא אשכנזי לחלוטין. אבל במשפחה מסתובבת אגדה על מוצא ספרדי, ועם השנים התברר כי אכן היו יהודים שגורשו מספרד נדדו צפונה להולנד וגרמניה, ובהמשך מזרחה עד פולין, וכי יש בפולין קהילות ספרדיות למהדרין. וכמובן שהיו "נישואי תערובת" בין האשכנזים לספרדים בכל אותן ארצות גבול שאליהן הגיעו יהודים בדרכים שונות, כמו באיטליה ובבלקנים.

יש עוד דבר מעניין מאוד - מתברר כי בהחלט יש עדויות גנטיות למוצא משותף של כל הכהנים מכל העדות. לא מצאתי עדיין את ההפניה, אולי אנסה בהמשך הבוקר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
האיסור על חמץ בפסח הוא המצאה של התורה ולא המצאה של רבנים, זה אחד מהאיסורים היותר חמורים בנוגע לכשרות.

לא שחסרות המצאות דרבנן (הפרדת בשר וחלב) אבל האיסור הזה לפחות מדאורייתא.

נכון מאוד, וזה מה שמייחד את פסח בהשוואה להרבה חגים אחרים,

שהבסיס בתורה די דל בהשוואה למה שהתפתח מעליו - ראש השנה למשל,

שבכלל לא מוזכר בתנ"ך (קוראים לזה שם "יום זיכרון תרועה").

אוסיף ואומר שבמשך מאות דורות היה בסדר להחזיק קמח בבית בכל תקופת הפסח ולהכין ממנו מצות

במהלך החג, אבל במאות השנים האחרונות כולם התיישרו פחות או יותר עם הגישות היותר-קיצוניות.

כמובן שבתורה לא נאמר שום דבר על קמח, האיסור היחיד (והדי תקיף, אגב)

הוא על חמץ. מהרבה בחינות זה הגיוני יותר מאשר תעלולי מכירת חמץ לגוים

ושאר כשלים לוגיים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

תראה - חוקי הפסח הם כמו חוקי התעבורה - נועדו לעקיפה.

העירק שהצום נגמר (ולצערי עם צמיגים מוגדלים).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אם בא אליך גוי לבקר והביא מאכל כשר אבל חמץ, אתה יכול לאכול לתאבון

אם גוי הכין אותו אז ממילא הוא לא כשר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בשתי מילים: פיצה, התגעגעתי.

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)

• תוכן חדש...